Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SAĞLIKLI BEBEK YETİŞTİRME REHBERİ

SAĞLIKLI BEBEK YETİŞTİRME REHBERİ

Bebek sahibi olmayı düşünüyorsanız, bebek bekliyorsanız veya küçük bir bebeğiniz varsa bu rehber kitabı okumalısınız. 21. yüzyılda çocuk yetiştirmek üzerine yazılmış en sahici, en çevreci, en faydalı kitap…


Amerika’nın sevilen Pediyatri Uzmanı Dr. Alan Greene bebeğin ana rahmine düşüşünden büyümesine kadar geçen sürede anne babaların merak ettiği pek çok hayati soruya cevap veriyor.

Bebek beklerken ve büyütürken ebeveynler biraz tedirgin bir ruh haline giriyorlar. “Acaba bebeğimiz için doğru olanı yapıyor muyuz?” diye düşünüyorlar. Düşünmekte de haklılar zira günümüzde anne babalar bebeğin karnını tok, altını kuru tutmaktan çok daha farklı konular hakkında bilgi sahibi olmak zorundalar. Artık sebze ve meyvelerimizde, mobilyalarımızda, temizlik ürünlerimizde hatta bebeğimizin pişik problemi için kullandığımız kremde bile zararlı kimyasallar, nanopartiküller, genetik yapısı değiştirilmiş organizmalar var. 21. yüzyılda, çocuklarımızı büyütüp beslerken ninelerimizin hiç bilmediği bu tehlikelerden de korumak zorundayız…

Dr. Greene’in tüm bu çetrefilli konular hakkında bilimsel araştırmalarla desteklenmiş en güncel bilgileri verirken karamsar bir tablo çizdiğini sanmayın. Aksine, kitap son derece ümitli. Kimyasallardan sakınırken kullanabileceğimiz doğal, temiz alternatifleri de sıralıyor. Bebek bakımı için doğal yağlar, çevreci bebek bezleri, organik yiyecek ve giyecekler gibi piyasada bulabileceğiniz yüzlerce ürün hakkında bilgi veriyor. Yumuşak çizimlerle süslenmiş kitapta konuları takip etmek son derece kolay.

Dr. Greene bebek bakımının tüm evrelerinde doğanın gönlünü almanın, dünyayı daha güzel bir yer haline getirmenin yollarını da anlatıyor. Çünkü dünyamız için iyi olan, çocuklarımız için de iyi oluyor.

Kitapta yer alan konu başlıklarından bazıları şöyle: Gebelikte beslenme, doğum yöntemleri, bebek odası hazırlığı, emziren annelerin beslenmesi, emzirme, bebek beslenmesi, hassas bebek cildine bakım, bebek rahatsızlıklarında doğal tedaviler, ev temizlik ürünlerine ekolojik alternatifler, oyuncaklar.

PEDİYATRİ UZMANI DR. ALAN GREENE KİMDİR?
4 çocuk babası. Doğmuş ve doğacak olan bebeklerin haklarını savunan hekim. Sağlıklı ve Çevreci Bebek Hareketi’nin öncülerinden. Stanford Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi. Bebek bakımı alanında yayın yapan www.DrGreene.com sitesinin kurucusu.

Yazar: Dr. Alan Greene, Jeanette Pavini, Theresa Foy DiGeronimo
Yayınevi: Hayykitap
Kategori: Hayat Güzeldir-6
Türü: Bebek Bakımı
Fiyatı: 25 TL

 

 

 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.