Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HEM EĞLENSİN, HEM ÖĞRENSİN!..

HEM EĞLENSİN, HEM ÖĞRENSİN!..

Dünyaca ünlü uluslararası Kinder Musik eğitimleri Türkiye’de ARSU Güzel Sanatlar Akademisi’nde uygulanmaya başlıyor. 0-7 yaş arası çocukların zeka gelişimlerinde yarattığı etki ile Kinder Musik eğitimleri dünyanın pek çok ülkesinde çocukları sanat ile buluşturuyor.


Çocuklar için kaçırılmayacak bir eğitim başlıyor. 1960 yılından beri dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan ünlü “Uluslararası Kinder Musik Okul Öncesi Eğitim Programı” artık Türkiye’de de verilmeye başlıyor.

0-7 yaş arası çocuklara özel uygulanan eğitim programı; çocukların erken dil gelişimi ile okuma yazma yetisi kazanmalarını; mantık, muhakeme, algı ve matematik yeteneklerinin gelişmesini; oto-kontrol yetisinin artmasını; ömür boyu sürecek müzik ve sanat sevgisi edinmelerini sağlıyor.

Eğitim programı ile çocukların İngilizce’yi ikinci bir anadil akıcılığında öğrenmesi de sağlanıyor. Pedagog, araştırmacı ve bilim adamları tarafından sürekli geliştirilen bu sistemde çocukları çağın ilerisine taşıyacak programlar uygulanıyor.

Zeka gelişiminin en önemli evresinde bulunan 0-7 yaş arası çocukların fiziksel, zihinsel, bilişsel ve sosyal becerilerini olabilecek en üstün seviyeye ulaştırmayı hedefleyen program sayesinde okul çağında altyapısı hazır, berrak zihinler başarıya doğru koşuyor. Okula başlamadan önce hiç bir eğitim görmeyen çocuklarla, bilimsel doğrultuda kaliteli eğitim almış çocukların algılayışları arasında ciddi bir fark oluşuyor. Bu yüzden uzmanlar “7 yaş çok geç” diyorlar.

Yapılan araştırmalar, lisans sahibi uzman bir öğretmen denetiminde uygulanabilen Kinder Musik eğitim programının erken dönem müzik deneyimini edinen çocukların okulda çok daha başarılı olduklarını kanıtlıyor.

Kinder Musik eğitimlerine katılan çocukların;
- Okuma anlama testi puanlaması daha yüksek sonuçlanıyor.
- Uzamsal ve cisimsel, soyut ve somut, zamansal ve mekansal kavrama gücü ile sebep-sonuç ilişkisi kurma yetisi testlerinde normalin 3 katı daha yüksek sonuçlar elde ediyorlar.
- Oto-kontrol yetisinde normalin 2 katı artış gözlemleniyor. Bu artış diğer bütün öğrenimler için verilen direktifleri algılama ve uygulama yönünden büyük önem taşıyor.

SINIFLAR
FamilyTime: Yenidoğan ve üzeri
Village : Yenidoğan-18 ay
Sign & Sing: 6 ay-3 yaş
Our Time: 18 ay-3 yaş
Imagine That!: 3-5 yaş
Young Child: 5-7 yaş
Adventures Camps: Yenidoğan-7 yaş
ABC Music & Me: 2-6 yaş

Nerede: Arsu Güzel Sanatlar, Fener Kalamış Cad. Sinan Apt. No: 93/6 Fenerbahçe, İstanbul
Tel: (0216) 336 70 40

 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.