Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUKLARIN KALPLERİ ISINACAK

ÇOCUKLARIN KALPLERİ ISINACAK

Karanlıktan korkan bir baykuş olur mu hiç? Oluyor işte, küçük Şlop karanlıktan öyle korkuyor ki, yapmak istediği pek çok şeyi yapamıyor. Peki ya yüzen bir kedi gördünüz mü hiç? Kediler ıslanmayı sevmez diye bilirdik ama küçük Suzi evine dönmek için bırakın ıslanmayı denize bile giriyor...


Hayykitap, 25’in üzerinde dile çevrilen ve dünya çocuklarının çok sevdiği 7 kitaplık serinin ilk iki kitabını yayımlıyor: Karanlıktan Korkan Baykuş ve Evine Dönmek İsteyen Kedi.

Jill Tomlinson’un bu dupduru, hem şirin hem komik öyküleri çocuklar için eğlenceli bir okuma serüveni sunuyor. Serinin tüm kitaplarını 7-10 yaşındaki çocuklar kendi başlarına zorlanmadan okuyabilir. Ayrıca, büyük puntolarla yazılmış, Paul Howard’ın olağanüstü karakalem çizimleriyle resimlenmiş bu eğlenceli hikayeleri, anasınıfı dönemindeki çocuklar da anne-babalarından severek dinleyebilirler.

1968’de yayımlanmaya başladığından beri milyonlarca okuru olan serinin kitapları İngiltere’de okullarda okutuluyor, çocukların psikolojik-zihinsel gelişimleri için tavsiye ediliyor. Hikayeler hem çok eğlenceli hem de çocuklara hayvanlar hakkında önemli bilgiler veriyor. Hayvanları tanırken pek çok başka şey de öğreniyor çocuklar: Dostluğu, sevgiyi, aile bağlarını, soru sormayı, cesareti, dayanışmayı, kendine güvenmeyi, hoşgörüyü, umutlu olmayı...

KARANLIKTAN KORKAN BAYKUŞ
Küçük peçeli baykuş Şlop, aslında diğer yavru peçeli baykuşların tıpatıp aynısıydı. Tek bir farkla... Şlop karanlıktan korkuyordu. Korktuğu için de geceleri yuvasından dışarı çıkamıyor, babasıyla avlanmaya gidemiyordu.

Annesi karanlığı tanımadığı için ondan korktuğunu söyleyip, onu karanlığı öğrenmesi için insanların yanına gönderdi. Böylece Şlop her gün karanlıkla ilgili yeni bir şeyler öğrendi: Karanlık heyecan vericidir, karanlık şefkatlidir, karanlık eğlencelidir, karanlık gereklidir, karanlık büyüleyicidir, karanlık harikadır ve karanlık güzeldir. Karanlığı tanıdıkça onu sevdi ve sonunda bir baykuş, yani gece kuşu olmanın tadını çıkarmaya başladı.

Yazar: Jill Tomlinson
Resimleyen: Paul Howard
İngilizceden çeviren: Gökçe Ateş Aytuğ
Yayınevi: Hayykitap - 78
Kategori: Yaşasın Çocuklar - 12
Türü: Öykü
Sayfa sayısı: 112
Fiyatı: 7 TL

EVİNE DÖNMEK İSTEYEN KEDİ
Suzi küçük bir tekir kediydi. Dimdik duran sert, beyaz bıyıkları; ön patilerinde futbol çorabı gibi görünen iki büyük beyaz beneği vardı. Fransa’da küçük bir sahil kasabasında bir balıkçının evinde yaşıyordu. Bir gün tarlaların orada kelebek kovalıyordu ki, neredeyse karşısına çıkan kocaman bir sepetin içine düşüverecekti. Suzi sepetin içinde girdi ve biraz kestirmeye karar verdi. Uyandığında tuhaf bir şey hissetti. Sepet sağa sola sallanıyordu sanki. Evet, içinde uyuduğu şey sıradan bir sepet değil, Fransa’dan İngiltere’ye uçan bir balonun sepetiydi. Suzi’yi alıp İngiltere’ye götürdü ama onun orada kalmaya hiç niyeti yoktu, evine, ailesinin yanına dönmeye kararlıydı. Denizde tuhaf maceralar yaşamasını gerektirecekse de, ailesine kavuşmak için her şeyi göze almaya hazırdı.

Yazar: Jill Tomlinson
Resimleyen: Paul Howard
İngilizceden çeviren: Gökçe Ateş Aytuğ
Yayınevi: Hayykitap-79
Kategori: Yaşasın Çocuklar-13
Türü: Öykü
Sayfa sayısı: 96
Fiyatı: 7 TL

 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.