Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KEDİLER VE FARELER MUTFAĞI

KEDİLER VE FARELER MUTFAĞI

Kediler ile fareler neden birbirlerine düşmandır? Yemek yapmak, sadece yemek pişirmek mi demektir? “Kediler ve Fareler Mutfağı” masalı biraz da bu sorulardan yola çıkan ve iyiliği, güzelliği, dostluğu, kardeşliği vurgulayan öyküsüyle çocukların dünyasına ışıl ışıl bir pencere açıyor.


“Kediler ve Fareler Mutfağı” kitabı, belki de bugüne kadar tiyatroyla buluşmamış çocukları ilk defa tiyatroyla tanıştıracak. "Kediler ve Fareler Mutfağı" kitabının satışından elde edilecek gelirle Zorlu Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, kitapla aynı ismi taşıyan bu oyunu Mayıs 2009'da Anadolu'daki çocuklarımıza ücretsiz olarak sergileyecek.

Haluk Işık’ın başlangıçta bir tiyatro oyunu olarak yazdığı bu masal, kocaman bir kentteki iki ayrı mutfakta, Papatya Sokağı’nda çalışan aşçı Gümüşkepçe ve aşçı Kırıkçatal’ın mutfaklarında yaşananları anlatıyor.

Masalın çok önemli diğer iki kahramanı ise kedi Yorgunpençe ile fare Kazmadiş… Bir kedi ve bir farenin belki şaşırtıcı ama harika dostluğu ile çocuklarımıza iyiliğin olağanüstü gücünü de gösteriyor.

“İyi bir yemeğin tarifi: Yürek dolusu sevgi, özenle harcanan emek ve sağlıklı ürünler…” Kediler ve Fareler Mutfağı’nda işini çok seven aşçı Gümüşçatal, kentte herkesin tanıdığı o ünlü “Harikalar Mutfağı”nda yaptığı yemeklerinin sırrını bu şekilde özetliyor. İçine sevgi ve emek katılan her şey, tıpkı arkadaşlıklarda olduğu gibi hazırlanan yemekleri de muhteşem bir ziyafete dönüştürüyor.
 
Kediler ve Fareler Mutfağı ayrıca, yaptığı işi severek ve isteyerek yapmanın önemini, yalancılığın ve kötü niyetin her zaman kaybedeceğini, iyiliğin ise daima kazanacağını anlatan eğlenceli bir kitap. Bu eğlencede kedi Yorgunpençe ile fare Kazmadiş’in arasında gelişen olayların da büyük bir payı var!

Yazan: Haluk Işık
Çizimler, Kapak ve Sayfa Tasarımı: Engin Deniz Erbaş
Türü: Masal Kitabı
Ebat: 20 X 20 cm
İç kağıt: 115 gr mat kuşe, 4 renk
Fiyat: 12 YTL
Sayfa Sayısı: 96

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.