Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

AĞUSTOS 2017
NEREDEYDİK NERELERE GELDİK

NEREDEYDİK NERELERE GELDİK

Jüpiter- Pluto Karesi


Aya 4 Ağustos itibariyle kesinleşen Jüpiter- Pluto karesiyle (4 Haziran- 4 Ağustos- 1 Eylül) başlıyoruz. Bu  durum ilişkiler cephesinde, iş- kariyer döngülerinde ciddi dalgalanmalar yaratabilir. Daha geniş bakmamız, seçeneklerin farkına varmamız, büyük bir değişimin eşiğinde olduğumuzu anlamamız, buna direnmekten vazgeçmemiz ve gerekli düzeni sağlamamız gerekiyor. Akıl (ruh), önemli bir sınavdan geçiyor. Ya burada her şey çok daha derin anlamlar kazanır ya da her şey anlamını yitirir ve bu bizi yeni bir anlam arayışına taşır. İnanç boyutu devrede... İnanç, "savaşçı" dediğimiz insanın kılıcıdır. Kılıç, yolun ışığıdır. İnancı sağlam (içselleştirilmiş), altyapısı güçlü (konuya hakim) olan güç kazanır. Dostlar alışverişte görsün misali kenarından köşesinden işi götürmeye çalışanların vay haline... Kara bulutlar hemen üstümüzden kalkacak gibi değil... Bizim suyun (bilgi) bereket olduğunu anlamaya ihtiyacımız var.
 
Kova Burcunda Parçalı Ay Tutulması
Aya tutulmalar damgasını vuruyor! 7 Ağustos’ta gerçekleşen Parçalı Ay Tutulması 6.- 12. ev aksında gerçekleşiyor. Bitmeyen işler bir yandan, karşınıza dikilen engeller bir yandan... Faydalı ile faydasızı birbirinden ayırmamız isteniyor. Büyük resim ile kurduğumuz bağ ve bunun farkında olarak atabildiğimiz adımlar önemli! Bir yandan sürgün edilmiş, hiçbir yere ait değilmişsiniz hissi... Bir yandan her işe sizin koşmanız gerekiyor, kimse de çabanızı takdir etmiyor gibi... Dubhe sabit yıldızı tutulma esnasında güneş ile kavuşum halinde, bu yıldız "büyük bir kibir, bencillik" anlamına gelir, assoliste bağlamış bulabilirsiniz kendinizi, aman dikkat! Kimse sizin hizmetkarınız değil, siz de kral- kraliçe! Benzer şekilde... Kral- kraliçe hizmetkarı olmadığınızı da hatırlayın! Hayır demeyi bilmek gerek; çünkü taşıyabileceğimizden fazlası muhtemel bir felaketin kendisidir. Bunu kimseye en çok da kendimize yapmaya hakkımız yok! Uygun ölçü? Yeteri kadar, yeterli olabileceğince...
Tutulma esnasında balık yükseliyor ve burada harekete geçiren tema bütünü görme... Neptün retro hareketiyle yanılgılara açık olduğumuza dikkat çekiyor. Gereksiz suyu bulandırmanın alemi yok! Eğri oturalım, doğru konuşalım! Düzenleyici Jüpiter yedinci evden bizi ilişkiler, evlilik, ortaklık, rekabet, açık düşmanlık temalarında bir anlam arayışına götürür. Pluto’nun on birinci evden yaptığı güçlü kare durumun ciddiyetini artırır. Öyle bir eşik ki bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Akıl, idrak, irade, seçim zamanı! Giden gidecek, kalan kalacak ve bu mutlak suretle geleceği(11. ev) var ediyor. Geleceğin bugüne hükmediyor olduğundan bahsedebiliriz. Toplumsal, geniş kitleleri etkileyecek gelişmelerden gündeme taşınabilir. Sistem bir şekilde gücünü yaşama indiriyor. Herkesin kişisel sorumluluklarının farkında olması tek çıkış yolu! Suç ve suçlu aramaktan vazgeçip neler yapabileceğimizi ve nereden başlayabileceğimizi bulmak en iyisi!

Tutulma haritasının sentez burcunun yay olduğunu görüyoruz. Bir yol arayışındayız ve içgüdünün üzerinde hakimiyet kurarak var olan gücü yüksek hedeflere yöneltebiliriz. Haritanın gölge burcunun oğlak olması asla tesadüf deği! Eksik olan yanımız, belirlediğimiz hedeflerdeki disiplin ve kararlılığımız! Tutulma düzenleyicisinin Satürn olması ve yay burcunda bulunması, retro hareketinin Satürnyen temaları zayıflatması buna karşılık gelir. Nereye doğru gitmemiz gerektiğini biliyoruz; bununla birlikte pek telaşlı değiliz, aptal bir kendimize güven içindeyiz(yayın gölgesi olan aşırı iyimserlik) ve Satürn düz harekete geçtiğinde uyuya kalıp kaplumbağanın yarışı kazandığının farkına varanlar hiç şaşırmasınlar! Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir. İş- kariyer döngüleri dahilindeki kararlarda özellikle dikkat edilmeli!

Venüs- Neptün Üçgeni ve Merkür Retrosu
12 Ağustos itibariyle Venüs- Neptün üçgeni kesinleşiyor ve Merkür retrosu başlıyor. İlişkiler cephesinde romantik, masal gibi zamanlar... Kendini adama eğilimi artıyor. Sanatsal yaratıcılık devreye girer. Lütfen kendinizi yok sayarak hiçbir ilişkinin biz ışığına ulaşamayacağını bilin. "İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir." Birliktelik, yol arkadaşlığı demektir. Yol yoksa, yolcu da, yolculuk da, bir arada olmanın bir anlamı da yok. İşte bunu sorguluyor bulabiliriz biraz da kendimizi... Ne yaptık da, ne oldu da, ne dedik de, neyi diyemedik de, ne derdik de, ne diyelim de... Boş lafa karın tok! İşe yarar bir şeyler yapalım! Küstüm oynamıyorumlar, aman da beni hiç anlamadınızlar... Oyun yaşam demek, mızıkçılık yapmadan oynamasını bil! Anlatabilseydin anlaşılırdı. Anlasaydın anlatırdın! Demek anlamadığın bir şey var! Geri bildirime açık olun! Zaman verin biraz daha kendinize, otursun bir şeyler yerine... Retro yavaş ve emin adımlar atmayı gerektirir. Önce ayağınıza takılıp duran işleri bir toparlayın! Sonrası gelir. 3-5 Eylül retronun bitmesiyle bu zamanı verimli değerlendirenler ödüllerini alacaktır.

Venüs- Pluto Karşıtlığı
Çok geçmeden Venüs- Pluto karşıtlığı devreye giriyor. Karşınızda ciddi bir tavır almış (oğlakta) Pluto (yüce akıl) durmakta! Öyle "Pardon, geçebilir miyim?" diyerek işin içinden sıyrılamazsınız. Sorumluluğunu alamadığınız bir şeyin içinde var olamazsınız. İlişkiler cephesinde bastırdığınız, görmezden geldiğiniz ne varsa ayyuka çıkacak. Ya soğukkanlılık ve sağduyu ile çözüm yoluna gidersiniz ya da o kendi çözümünü yaratır da burada sizin inisaytifinizden çıkmış olur tabii durum! Alkol, uyuşturucu, antidepresanlarla (doktor onayındaysa da sizi iyileştirecek şey tek başına bu değildir, bu süreçte içsel farkındalığınızı da devreye almanız gerekir) falan olacak iş değil bunlar! İnzivaya çekilmekle de olmaz! Kendinizle kalın! Size sizi yansıtan yaşamdan kopmadan... Burada olmanın zenginliğini yaşayın! Yaşamla beslenin.

Aslan Burcunda Tam Güneş Tutulması
21 Ağustos’ta  gerçekleşen Tam Güneş Tutulması düşük bir ev olan 6. evde gerçekleşiyor. Gündem bizden analiz, gelişim ve arınma istiyor. Başağın doğal evi olan 6. ev sağlık, beslenme, günlük işler, düzen, profesyonel yaşam konularıyla bağnaltılı bir gündem oluşturabilir. Tutulma geri hareketine devam etmekte olan (etki daha içselleşir) Uranüs ile partil üçgen yapıyor. Uranüs, kadim metinlerde "gizli güneş" olarak geçer. Madde dünyaya doğan insan Ay’a yükseldiğinde sezgi boyutunu aralar. Bu ilk ölümdür. Burada anne karnından (Ay) doğan benlik (güneş) ile şuur (bilinç) kazanır. Bu ikinci doğumdur. Uranüs devreye girdiğinde sırlar açılır, evrensel bilgi devreye girer, öz kayıtlar okunmaya başlar. İlk vahiy "ikra" olarak bilinir ve kelimenin kökü olan "ikr" göz önünde bulundurulursa "yaklaş" demektir. Bahsedilen insanın kendi özüne yaklaşmasıdır. Zaman kavramı aşılır ve artık gelecek bugüne çekilir. Bu görmeyi (Merkür), sabrı (Venüs), idraki (Mars) ve vicdanı (Jüpiter) gerektirir. Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum buradaki vurguyu güçlendiriyor. Bizi kendimizi ifadeye çağırıyor. Açık yürekli olmamız isteniyor.  

Yüksek bir fiziksel enerji söz konusu! Koç yükseliyor ve düzenleyicisi Mars da aslanda, aslanın doğal evi olan beşinci evde, Kuzey Ay Düğümü ile bağlantıda (itici güç), parlama, kalbimizi açma, oyun arzumuz yoğun ki bunu yaparken karşı tarafı da yok saymamalı! Kendimize dönüklüğümüz kendimize dışarıdan bakma şansını elden alabili. Mars, Jüpiter ve Satürn ile bağlantıda, ince duyguların ve üst aklın devrede olması gerekiyor. Daha geniş bakmaya ve sürecin akışının daha çok farkında olmaya ihtiyaç duyuyoruz. Geri hareketine devam eden Merkür tam karşısında bulunan Neptün ile bizden atlamamızı değil anlamamızı istiyor.

Kısmet ve kazançların nereden gelebileceğini gösteren şans noktası tutulmanın yükseleni ile partil kavuşum, finansal boyutta önemli adımlardan bahsetmek mümkün olabilir. Özellikle haritalarında ateş vurguları yüksek ve Merkürleri retro olanlar için! Sentez burcu koç, net bir şekilde bir harekete geçişten bahsediyoruz; bununla birlikte gölge burcu ikizler, Merkür’ün geri hareketini de göz önünde bulundurursak çok konuşup az dinlemek, bir anda galeyana gelmek, sabırsızlık işleri karıştırabilir. Güç, sorumluluk demektir. Önce onu kullanılabilir hale getirdiğinizden emin olun. Barajın ürettiği elektriği doğrudan kullanmaya kalksaydık havaya uçardık.

23 Ağustos’ta Güneş’in başağa geçmesiyle hasat zamanı başlıyor. Nisan- Mayıs tohumunu attıklarımızı şimdi nereye getirdiğimizi anlama ve ince ayarlar yaparak çıktığımız yolculukta ustalaşma(yetkinlik kazanma) zamanı! Aslanda potansiyelleri tanıdık, şimdi onları mümkün kılacağız. Venüs’ün Uranüs ile karesi tansiyonları yükseltebilir. Özgür olun, kendiniz olun; bununla birlikte alayına isyan moda da sarmayın. İnsan sosyal bir varlık, bunu hatırlayın. Deyin ki "Birlikten kuvvet doğar." Ha işte bu her şeyin yerini bulmasını sağlayacaktır.

Jüpiter- Satürn Sekstili
Ayı Jüpiter- Satürn sekstilinin kesinleşen sekstiliyle kapatıyoruz. Günlük yaşamın kavgası bitmez. Ona bir boyut kazandırmak gerek! Ya bir yol açar o yolda ilerlersiniz (sistem kurmak) ya da bir kaos içinde sürüklenirsiniz. İnancınız, onun var ettiği bir hedefiniz (aşama aşama) ve gören gözünüz olsun. İpleri ele almak için dar boğazları beklemeyin! Şimdiden harekete geçin. Şans üzerimize düşeni yapmaktan kaçmadığımız müddetçe bizimledir.

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.