Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAZİRAN 2017
AŞK ZAMANI

AŞK ZAMANI

Venüs en sevdiği burç olan boğaya geçiyor. Jüpiter geri gidiş yolculuğunu tamamlıyor ve ileri harekete geçiyor. Yay dolunayı güçlü bir silkeleyişle bizi çok daha derin bir farkındalığa hazırlıyor. Yolculuk başlasın! Güç kazanmış olan Venüs düzenliyor Jüpiter’i, sanki tüm bu içe dönüş zamanına güzel bir armağan gibi! Güneş ikizlerin cevaplarından Güneş’in bu cevapları içselleştirebileceğimiz yengecin derinliğine geçiyor. Mars, Merkür, Neptün derken, hareketli bir ay bizi bekliyor! Derin bir nefes alın ve bakın bakalım tüm bunların anlamı neymiş!


YAY DOLUNAYI (9 Haziran)
18 derece 53 dakika (16:10)

Yay burcunun sembolü "yüksek hedefler" anlamına gelir. Ok, gökyüzüne çevrilmiştir. Yarı at, yarı insandır yay, içgüdüler (ilkel benlik) tetiktedir ve boş bir anımızı beklemektedir. Ne yaptığımızdan, bunun bizim için anlamından emin olabilmemiz (inanç) gerekir. Yoksa eylem(ateş), o eylemi var eden ruhun(su) önüne geçebilir.

Evrimsel hikayeyi hatırlayalım! Akrep ile "ölüm"dü deneyimlediğimiz. Vedalaştık "eski kral ego" ile ve benliğe (süperego) doğru bir yolculuk başladı, bu yolculuk "balık" ile anlamını bulacak ve "koç"ta doğa(yani biz) daha yüksek bir bilinçle uyanacaktı. O artık "ölçülü, mütevazi ve olgun" bir "savaşçı" olacaktı. Bunun içindi tüm çaba! Bugün, yarına ekilen tohumdur. Bunun farkına vardığımızda kapı açılır ve işte "geçiş" orada gerçekleşir. Anı okumak, onu anlamak, bunun neyin hazırlığı olduğunun farkına varmak... Daha fazlasına ihtiyacımız yok, şu anda olan her şey, her şeyin yerini bulması ve yolun açılması için yeterli, yeter ki farkında olalım.

Dolunay esnasında terazi yükseliyor, düzenleyicisi Venüs boğada ve yedinci evde, güçlü bir konumda! Venüs, "sevgi"dir. "değer" duygumuzdur. "mutluluk", "keyif", "huzur", "bizlik" tanımımızdır. Mars ve Güney Ay Düğümü ile "büyük üçgen" dediğimiz uyumlu bir açı kalıbı içinde olduğunu görüyoruz. Hislerine kulak ver ve dışa vur onları diyor, gölgede kalma, öne çık, göster kendini, aç kalbini... Kiminle nasıl bir kontratla bir aradaydık? Nerede neyi yarım bırakmıştık da şimdi neyi tamamlamaktaydık? Bu hikayenin anlamı neydi? Burada ne ile buluşulmaktaydı?

Dolunay yay burcunda gerçekleşiyor, düzenleyici Jüpiter 12. evde(balığın doğal evi, teslimiyet) ve durağan konumda, çok güçlü, kadersel buluşmalar ve ayrışmalar gerçekleşiyor olacak. Yakın bir vurgu Ay ve Güneş’in sıkıştırdığı (T- kare) Neptün (düşünce okyanusu, teslimiyet) ile de karşımıza çıkıyor. Değişken burçlarda gerçekleşen bu durum, esas konunun etrafında dönerek kendimizi yanıltma ihtimalimizi vurguluyor. Eksik kalan, gerçekleştiremediğimiz vedalar, kabul edemediğimiz bitişler de olabilir. Bu önce kendi içimizde, bunu çok iyi anlamalı! Bırakın su aksın yatağını bulsun. Kendiliğinden yolunu bulmuyorsa, büyük ihtimalle önünde siz varsınızdır, çekilin oradan ve olacakları seyredin.

Dolunay yay- ikizler aksında, 2.(Ay) ve 8.(Güneş) evlerde gerçekleşiyor. Güneş’in (ego, kişisel güç) düzenleyicisi Merkür (karar, ifade, muhakeme), yöneticisi olduğu burçta, güçlü; bununla birlikte 8. evde (akrebin doğal evi, dönüşüm evi), Güneş’e doğru gidiyor, Güneş’in ışıkları altında, egosantrik tutumlar gerçeği görmemizi zorlaştırabilir. 2. ev helenistik astrolojide "Hades’in Kapısı" olarak geçer, moderne astrolojide "potansiyeller evi" deriz. "Karanlığı gör, oradan alacağını al ve dışarı çık; çünkü hayat seni bekliyor." (Derinde olanı açığa çıkar.) Ay’ın hemen önünde Satürn duruyor, yolun, yolculuğun, yolumuzun sorumluluğunu almamızı istiyor bizden... Bizi ruhsal hikayemize çekiyor. "Bil ve ilerle; çünkü başka yolu yok."

Kuzey Ay Düğümü aslanda ve haritanın 10. evinde(kariyer, kader, ün) bulunuyor, gökyüzünün tepe noktası dediğimiz MC (kariyer noktası, 10. evin başlangıcı) da aslanda, bu dönem kariyer döngümüz, toplumsal kimliğimiz kadersel bir süreçten geçiyor. Size keyif veren, ruhunuza iyi gelen, besleyebildiğiniz ve beslenebildiğinizdir. İstikrarı sağlayabileceğimiz budur. Değilse sıkışan enerji, eninde sonunda patlayacaktır. Düzenleyici Güneş’in 8. evde, düzenleyicisinin Merkür olduğunu, kendisine doğru ilerlediğini söyledik, önemli bir karara doğru ilerliyoruz, hızlı bir karar vermeyin, kaçmayın, karşısına dikilin, ifade edin kendinizi, iletişim kurun o parçayla, okuyun işaretleri, Tanrı size ne demeye çalışıyor olabilir? Bunu anladığımızda yıktığımız duvarların ardında yıldızlar konuşacaktır; bununla birlikte o duvarlar bizim duvarlarımız, kimsenin değil, bunu da anlayabilmeli! Tüm bunlar bize bakanın bizde gördüğü şeyi değiştirecektir.

"Başkası olma, kendin ol, böyle çok daha güzelsin..."

YENGEÇ YENİ AYI (24 Haziran)
2 derece 47 dakika (05:30)
Yengecin sularında yüzüyoruz. Yeniay esnasında yengeç yükseliyor, düzenleyicisi Ay yöneticisi olduğu yengeçte, 1. evde (koçun doğal evi), helenistik astrolojide "helm" (dümen) olarak geçer 1. ev, yeni bir dönem başlıyor, içsel olarak deneyimliyoruz bunu, yuvamız, ailemiz, ailemiz olarak kabul ettiklerimiz, atalarımız, köklerimiz, vatanımız... Tamamladıklarımız bizi yeni bir şeye çağırıyor, nereye olduğunu bilmiyoruz, yüzüyoruz ve bir şeyler değişiyor, içsesinize kulak verin, yüreğiniz biliyor.

Ay enerjiyi Güneş’ten Merkür’e (mantık) taşıyor, hemen ardından Mars (harekete geçiren dürtü) geliyor, Mars’ın Pluto (dönüşüm) ve Jüpiter(akıl) ile açıları (öncü T- kare) gözüküyor, neye karar veriyorsanız, ne için yola çıkıyorsanız, neyi başlatıyorsanız veya neyse başlayan, o sizi dönüştürüyor, önemli bir eşikten geçiriyor ve burada derin bir şeyler anlamını buluyor olacak. Jüpiter’in düzenleyicisi Venüs (değer duygusu), Pluto ile partil üçgen yapıyor, korktuğunuz her neyse burnunuzun ucunda, derin bir nefes alın ve onun size armağanının farkına varın, onu dinleyin, hissedin, dokunun ve içindeki Tanrıyı bulun, bunun bir tek yolu vardır: Sevgi. Kendinizi o sonsuz bilgeliğin ışığına açın ve anlayın ki hiçbir birliktelik, hiçbir bağ tesadüfen oluşmuş değildir.

Beklenmedik buluşmalar, kadersel karşılaşmalar söz konusu olabilir. Bu ay ilişkiler cephesi hareketliydi. "İnsan kendini ancak insanda tanır." der Goethe; çünkü insan, insanda saklıdır. Venüs, "ayna"dır ve "sevgi"dir ya o, sevgi kendine bakmak, kendine dokunmak, onu hissetmek ve yaşamaktır. Sizdir o ve Tanrıdır o, her şey ve her şey o...

"Yüreğinin götürdüğü yere git!"
Ne zaman?
Şimdi!

MERKÜR
Merkür-  Ay Düğümü Çatışması (5 Haziran)
Esne, güven kalbinin sesine, ondan geleni duyur ve bu duymak olduğunda, her şey yerini bulur.

Merkür İkizlerde (8 Haziran)
Merkür "soyluluk dehası" ve "Tanrılar Habercisi Hermes" olarak karşımıza çıkar. "mantık, muhakeme, zeka ve entelektüel düzey, birleştirme ve bağlama yeteneği"ne karşılık gelir. İkizler, yöneticisi olduğu burçtur. Güçlü bir konum! Yeter ki bu hız sizi "dinlemek" ve "anlamak"tan uzaklaştırmasın. "Oku"yun yani "yakın" olun!

Merkür- Jüpiter Uyumu (13 Haziran)
Gördüğünden, duyduğundan, bildiğinden çok daha fazlası var. Kendini buna aç! Özel rehberlikler...

Merkür- Neptün Çatışması (14 Haziran)
Bazen gerçeklerle öyle olabilecekler bir hayli birbirine geçmiş olabilir, sakin ol, daha çok duy, daha çok dinle, kalbine dek ulaşmasına izin ver duyduklarının, o zaman cevabı biliyor ve kalbinin gücüyle bunu ifade edebiliyor olacaksın. Tanrı, senden ses veriyor olacak. Ses, yaşatır.

Merkür- Satürn Gerilimi (18 Haziran)
Önemli bir karar zamanı! Farkındalığın sorumluluğunu almak...

Merkür- Ay Düğümü İşbirliği (20 Haziran)
Kadersel bir karar... Farklı olma, kendin ol ve orada "sevgi" ol; çünkü sen osun.

Merkür- Uranüs İşbirliği (20 Haziran)
Cesur ol! Aynı şeyi yapmaya devam ederek farklı bir sonuç bekleyemezsin!

Merkür Yengeçte (22 Haziran)
Dış dünya ile yoğun olarak deneyimlenen iletişim ve bilgi aksı şimdi içe dönüyor. Biraz daha kabuklarımızın ardında çekiliyor, gözlemliyor ve cevapların kendiliğinden gelişine şahit oluyoruz.

Merkür- Jüpiter Çatışması (27 Haziran)
Hislerim mi deneyimlerim mi? His, deneyimi genişletmemizi sağlar. Küsüp kenara çekilmeyin, kararsızlık içinde sürüklenmeyin, aklınızı ve kalbinizi birleştirin.

Merkür- Neptün Uyumu (28 Haziran)
Güçlü bir açı! Hayalgücünüzün tadını çıkarın! Hayallere sığınmayın! Onları gerçekleştirecek yollar arayın!

Merkür- Mars Buluşması (28 Haziran)
Harekete geçiren kararlar... İçsel dürtüler... "Kontrolsüz güç, güç değildir." Enerjinizi nasıl kullandığınız önemli!

Merkür- Pluto Gerilimi (30 Haziran)
Bazen aklınızın almadığı şeyler olur. İhtiyacınız olan, aklın sonsuz ve sınırsız olduğunu hatırlamak ve ne olduğunu daha iyi anlamak için yeni bir boyuttan bakmaktır.

VENÜS
Venüs- Satürn Uyumu (1 Haziran)
Sevgi, sadakat gerektirir. Sadık olduğunuz birisi değil, özünüz, kendinizsinizdir.

Venüs- Uranüs Buluşması (3 Haziran)
Sevmek, nerede olduğun değil, her yerde ne kadar onda olduğundur. Avcunda tutmaya çalıştığın kelebeği öldürürsün.

Venüs- Ay Düğümü Uyumu (4 Haziran)
Kadersel bir buluşma, yansıma... Kalbini aç!

Venüs Boğada (7 Haziran)
Venüs, koçun "savaşçı" doğasında deneyimlediğimiz yolculuğu şimdi boğanın "çiftçi" doğasına bırakıyor. Huzur ve dinginlik, doğa ile buluşma, saflaşma, kalbin şarkısını duyma zamanı! Sevmek, dokunmak, hissetmektir.

Venüs- Mars İşbirliği (9 Haziran)
Savaş mı barış mı? Barış için savaşmak! Ne ile? Savaşı çıkaran, sevginin önünde duran parçamız ile...

Venüs- Neptün İşbirliği (20 Haziran)
Sevmek, teslim olmaktır. Olan ve olmayan her şey bir mesaj taşır. İyi ve kötü değil, yol vardır.

Venüs- Pluto Uyumu (24 Haziran)
Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yenilenen değerler...


GÜNEŞ
Güneş- Jüpiter Uyumu (3 Haziran)
İçsel olarak büyüme ve genişleme zamanı! Yeni ufuklar...

Güneş- Neptün Çatışması (4 Haziran)
Kendinizi tanımlamakta zorlanıyor musunuz? Çünkü tanımınıza sığmıyor ve farklı boyutlarını keşfediyorsunuz benliğinizin...

Güneş- Satürn Gerilimi (15 Haziran)
Kendinizi baskı altında mı hissediyorsunuz? Sanki bir otorite fügürü başınıza dikilmiş ve hata yapacağınız bir anı mı kolluyor? Rahat olun! Ne yaptığınızın farkında olun! O sadece siz yaptığınız şeyin sizin için öneminden emin olmak istiyor. Kaçmayın, savaşın!

Güneş- Ay Düğümü İşbirliği (18 Haziran)
İşte parlama zamanı! Farkındalık daim ödüle gebedir. Tüyleriniz parlıyor.

Güneş- Merkür Buluşması (21 Haziran) (11:00- 21:00 / Güneş’in Kalbinde)
Aklından geçenlere dikkat et; çünkü onlar gerçekleşiyor. Hem de şimdi!

Güneş Yengeçte (22 Haziran)
İkizler burcunda meraklıydık. Mesajları almaya çalıştık. Bir tıkırtı duyar duymaz kulak kabarttık. Şimdi içsel gücümüzü aktive etme zamanı! Görme, duyma, hisset! Kapa gözlerini ve sadece kokusunu al! O koku seni sana, seni var edene, en derinde saklı olan gerçekliğe götürüyor olacak.


MARS
Mars- Ay Düğümü İşbirliği (2 Haziran)
Kadersel adımlar... Özel işaretler...

Mars Yengeçte (5 Haziran)
Mars ikizlerin dış dünyadaki seslenişlerinden iç dünyanın sessizliğine çekiliyor. Duygu, bir rodeo atı gibidir. Onu dizginleyebilirseniz sizi kahraman, değilse kaybeden kılar. O vahşi atın(duygu) size güvenmesini sağlayın.

Mars- Jüpiter Çatışması (25 Haziran)
Akıl keşfetmek ister, duygu önce emin olmak ister, onun için değerli olan daha farklıdır. Coşku ve tutkunuzu barıştırın.

Mars- Neptün Uyumu (26 Haziran)
Yüksek bir güç... Olanı gözlemleyin ve sadece değişime izin verin. Hayallerinizi gerçekleştirmek de hayal kırıklığı içinde sürüklenmek de sizin elinizde...

Jüpiter İleri Harekete Geçiyor (11 Haziran)
5 Şubatta Jüpiter’in durağan konuma geçmesiyle başlamıştı her şey! 7 Şubat itibariyle şans ve fırsatlar gezegeni Jüpiter geri hareketine başladı. Bu ne anlama geliyordu? Dış dünyada değil iç dünyada büyüme ve genişleme zamanıydı ki bu es geçtiklerimizi hatırlamamıza ve inşa ettiğimiz geleceğin (inanç) daha güçlü temeller üzerinde yükseliyor olmasına yardımcı olacaktı. Gerileyiş terazi burcunda gerçekleşti, bu süreci "ilişkiler, ilişkide olduklarımız, yansımalarımız" üzerinden deneyimledik. Çarptık, çarpıştık.

9 Haziran Jüpiter durağan konuma geçiyor ve 11 Haziran itibariyle ileri hareket ediyor. 10 Ekimde Jüpiter akrebe geçene kadar bu tema etkisini sürdürecek. Sevmek, özdeğer, bu kavramlarla ilgili geçirdiğimiz içsel yolculuk şimdi çok daha güçlü kararlar alabiliyor olmamıza ışık tutacak. Venüs de boğada ilerlerken, son aylarda sallandığımıza, yuvarlandığımıza değecek. Yeter ki sadece bir köşeye çekilip fırtınanın dinmesini beklemiş olmayalım! Suç yok, suçlu yok! Yol var, yolcu var, bu da böyle biline!

URANÜS
Uranüs- Ay Düğümü Uyumu (14 Haziran)
Uzun zamandır beklediğimiz o an şimdi! Yaşamın sizi olduğunuz yerden çok daha uzaklara sıçratmasına izin verin! Bilinç değişirse hayat değişir ve buradan değil, bugünden değil, çok daha ileriden bakın ki bugün çok daha büyük bir anlam kazansın! Evrensel gerçeklikler...

Neptün Retrosu (18 Haziran – 22 Kasım)
Neptün, sualtının gücüdür. Onu anlamak çok da kolay değildir; çünkü o mantık dışı bir mantıkla çalışır. Yoğun, bazen son derece bulanık ya da gerçek değilmişçesine duru olabilir. Onun dili, masal, rüya gibidir. Sanki hepsi bir hayal ürünü; bununla birlikte orada çok derin anlamlar gizlidir ve bu anlam ve onun etkileri bir hayli gerçektir. Ya anlarsınız ya da kapana kısılmış hissedersiniz kendinizi ve bir türlü "beyaz tavşan"ı bulamazsınız. Yapacak bir şey yok, buradan çıkmanız için aramaya devam etmeniz gerekiyor! Mutlaka buluşulacaktır onunla... Çay saatinde yakalayacaksınızdır onu belki de! Neptün, bütünleşmek, büyük resmi yaşıyor olmaktır.

Dış dünya algımızda aktif rol oynayan bu semboller şimdi içe dönüyor. Retro, dış dünyada aktif rol oynayan enerjiyi içe döndürür. Rehber rüyalardan, vizyonlardan, yoğun hislerden bahsetmek mümkün olabilir. Sakin olun. Bir anda "Erdim mi ben?" moduna girmeyin. Bu bir yolculuk... Her şey mümkün; bununla birlikte her şey gelip geçici ve "gerçek" dediğimiz şeyi anlamak için! O ne soyut ne somuttur. Sadece bir "boyut"tur ve ona doğru içsel bir yolculuğa çıkıyoruz. Şimdiden kutlu olsun! Yaşamınıza hayalleri, hayallerinize gerçekleri katın! Yoksa kendinizi öylece kalmış bulabilirsiniz...

Neptün retrosu "birlik" duygusuna yan yollardan gitmeyi denememize sebep olabilir. Uyuşturucu, alkol... Doğrudur, bu araçlar bizi bu "bütün hissetme" duygusuna taşıyabilir, bu ruhun ihtiyaç duyduğu bir şeydir; bununla birlikte burada gerçek bir his değildir ve gerçeklikle olan bağımızı zayıflatabilir. Bir kadeh şarap keyiftir, sağlıklı diyebileceğimiz bir miktardır ve belki iki; bununla birlikte şişe şişe ve art arda, bu kaçtığımız bir şey olduğunu gösterir. Ağrı kesici iyileştirmez, sadece ağrıyı duymamamızı sağlar ve bir insanın aynı ağrıyı tekrar duymaması için "iyileşme"si gerekir. Ondan saklanmayın, onunla buluşun; çünkü eninde sonunda olacak olan bu ve vakit değerli... Kurban değil "kahraman" olun! Kendi hikayenizin kahramanı! Kalem sizsiniz.

Temmuz ayında buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.