Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

OCAK 2017
2017'YE HOŞ GELDİNİZ!

2017'YE HOŞ GELDİNİZ!

Herkese merhabalar... 2017 itibariyle, anneoluncaanladim.com’un Astroloji sayfalarında gökyüzünün dilini birlikte öğreneceğiz... Sevgiyle olsun... Ve yolculuk, yeniden yeni bir yerden başlasın...


Yıla Jüpiter terazi ve Satürn yay transitleriyle giriyoruz. Sekstil açı (uyumlu) yapıyor şu an bu iki planet! Satürn karanlığın nerede yoğunlaştığını, Jüpiter aydınlığın nereden yakınlaştığını gösterir. Yay, ilkel doğayı yöneten insan bilincine geçişle özetlenir. Sembolü ‘’yüksek hedefler’’ anlamına gelir. Bu farkındalıkla ‘’yaratıcı ruh’’u ortaya çıkarabilmemiz gerekir. Terazi, batan gün gibi ‘’ben’’in güç kaybedip ‘’sen’’in güç kazandığı yerdir. Kendinden farklı olanı ve onunla bizi buluşturanı anlamak… Öyle keşiflere sürüklüyor ki bizi akış… Savaşmak ve kazanmanın çok ötesinde, okumak ve anlamak… İyi ve kötü değil, yol… İşte cevap bu! Hassas bir tartı ihtiyaç duyduğumuz…

İLİŞKİLER DERİN BİR BOYUT KAZANIYOR!..
Venüs balığa geçiyor (3 Ocak) ve ilişkiler derin bir boyut kazanıyor. Ben ne kattım ruha ve ruh neyi hatırlatmaya çalışıyordu bu deneyim boyutunda bana? Bunun cevabını arıyor olacağız. Hangi kutsallıkta buluşmuş olabiliriz? Merkür retrosu Yay burcunda devam ediyor olacak (4 Ocak), anladığımızı sandıklarımıza bir kez daha bakacağız. Hangi deneyimlerin bizlere katacaklarından kaçtık? Neyi gerçekten anlamaya çalışmak yerine anlamış gibi yaptık? Bu dönem dağılma ve yanılma ihtimalimizi göz önünde bulundurmalı, daha geniş bakmalıyız.

Derken Merkür durağan harekete geçiyor (7 Ocak) ve iki gün boyunca öngörülerimizin çok daha güçlü çalışabileceğinden bahsedebiliriz! ‘’Yol’’u, yolunuzu, bunun sizin için anlamını bulmak…

Merkür ileri harekete geçiyor (9 Ocak) ve son üç haftadır içinden çıkamadığımız konulara dair gelişen farkındalığımızı aktif olarak kullanmanın vaktidir!

YENGEÇ BURCUNDA DOLUNAY!..

Yengeç burcunda gerçekleşen Dolunay (12 Ocak) yoğun bir duygu geçişi şeklinde kendini gösterebilir. Anne, aile, ata, vatan, kök, şifa konuları gündemde diyebiliriz. Ülkemiz adına da önemli bir eşik olacaktır. Tek bir beden olmak, ihtiyacında olduğumuz… Duygular dışa vurulabildiğinde şifa gerçekleşir. Sıkışan duygular, sıkışan bir beden, alınamayan nefes, damarlarımızda dolaşamayan kan, esneyemeyen bir beden, kullanılamayan bir potansiyel, dönüştürülerek yaşama akıtılamayan bir enerji demektir. Bunu çok iyi anlamak gerekir.
Merkür oğlağa geçiyor (12 Ocak ). Sorumluluk, disiplin ve ciddiyet temaları algı ve karar mekanizmalarında güç kazanıyor. Son bir aydır anladıklarımız parlatılarak bizi istediğimiz noktaya getirebilecek temelleri oluşturacaktır.

KARANLIĞIN GÜÇLERİ…

Güneş, Oğlak’taki kuralcı ve katı yolculuğunun yerini Kova’daki özgür ve hümanist ruha taşıyor (19 Ocak). Bu ruhu ve onun özünü çok iyi anlamak gerekiyor. Kendisi keçi ve kuyruğu balıktır Oğlak sembolünün! Karanlığın güçlerini temsil eder. Karanlık, tam olarak ne olduğunun bilincinde olunmayan bir boyuttur. Burada bir şeylerin netlik kazanması, daha iyi anlaşılması gerekir. Bu yüzden ciddi ve katıdır. Buna ihtiyaç duyulur.  

KOVA BURCUNDA YENİAY…
Zaman Kova’yı gösterdiğindeyse işler değişir. Artık kavram netliğini kazanmıştır ve şimdi onu bir adım öteye götürebilmek gerekir. İnsan, sınırlandırılmış olana meydan okuyarak onu bir üst boyuta ulaştırandır. İşte Kova’nın ruhu bu zekadır. Vakit bu vakit olacak! Ay sonunda gerçekleşecek olan Kova Yeniayı bu ruhu taşıyor olacak (28 Ocak)! Neyi aşıp geçmenin vaktiydi? Hangi yeni uyanabilmeliydi? Hangi geçiş sağlandığında birleşerek ve bütünleşerek ortak bir idealin gerçekleşebilmesi mümkün olabilirdi; ve olması beklenen için aksi söz konusu değildi.

KONTROLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR…
Mars Koç burcuna geçiyor (28 Ocak)! Balık’taki soyut dünyanın dalgalarından sonra fiziksel enerji güçleniyor. ‘’ Kontrolsüz güç, güç değildir. ‘’Bunu çok iyi anlamak gerekir. Enerji, bilinçli bir varoluş sürecini besliyorsa, iyicil değilse kötücül çalışıyordur. Yıkan, kötücüldür. Bu yıkım doğacak olana ışık tutuyorsa, iyicil bir potansiyelle varoluşa katılır. Değilse eksik kalır. Bu kısmı çok iyi anlamak gerekir. Eylemin sorumluluğu alınmalı, muhtemel yansımaların bilincinde olunmalı ve bu ışıkla yola çıkılmalıdır. Mars, Uranüs ve Satürn ile yapacağı üçgene doğru ilerlerken bizden bunu çok iyi anlamamızı istiyor olacak. Özgür olmak, var eden ve yok eden gücün tam ortasında bilinçli bir farkındalıkla ilerleyebiliyor olmaktır. İradesi olmayanın özgürlüğü yoktur.

Kalbiniz ve aklınız daima rehberiniz olsun…

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ
Tel :  0544 798 52 07 / 0212 274 08 47

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.