Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EYLÜL 2016
YILIN SON İKİ TUTULMASI!

YILIN SON İKİ TUTULMASI!

Yaydığı enerji ve temposu ile nefes kesen bir aydayız. Gerçi Ağustos sonu geri gitmeye başlayan Merkür hızımızı bir ölçüde kesmeyi başardıysa da, gerek tutulmaların etkisi, gerekse de gezegen yığılımlarının açığa çıkardığı enerji çok yüksek. Merkür geri gitme sürecinde içimize yönelmemizi sağlayıp kendimizle irtibatımızı arttırmayı teşvik ederken, hedef ve amaçlarımızı yeniden gözden geçirmeye çağırıyor. Geri giden Merkür'ün de dahil olduğu Başak burcundaki dizilim, geçmişten getirdiğimiz korku ve suçluluk duygularıyla baş etmemiz gerektiğine işaret ediyor.


Merkür, hatırlayacağınız üzere Jüpiter ile kavuşum yaptıktan sonra 30 Ağustos'ta 29 derece Başak'ta geri harekete başlamıştı. Bu ay içerisinde Merkür iki kez daha Jüpiter ile kavuşum içine girecek. Bunlardan ilki 2 Eylül'de, diğeri ise direkt olduktan sonra 22 Eylül'de gerçekleşecek. Ekim ayı içerisinde ise Terazi burcunda yine kavuşum yaparak enerjilerini birleştirecekler. Ağustos'ta başlayıp 11 Ekim'e dek devam eden bu süreçte zihnimizin sınırları genişleyecek, edindiğimiz deneyimlerle meselelere daha büyük bir açıdan, yüksek bir anlayışla yaklaşacak, bütünün iyiliği ve esenliği adına düşüncelerimizi birbirimizle paylaşacağız.

Eylül, biri ayın başında, diğeri 16'sında olmak üzere bu yılın son iki tutulmasının gölgeleri altında başlıyor. Yepyeni projelere başlayacak, eskimiş, zamanını doldurmuş olan her şeye veda edip yolculayacağız.

Bu Ayın Önemli Dinamikleri
01 Eylül: Başak Burcunda Yeniay ve Tutulma!
Saros 135 döngüsünün bir parçası olan Halkalı Güneş Tutulması, Başak burcunun 9 derecesinde gerçekleşiyor. Yeni Aylar yeni başlangıçlara, yenilik ve beklenmedik değişikliklere işaret eder. Yeniay fazında gerçekleşen Güneş Tutulmaları ise bir şeyleri gizler, saklar, gözönünden çeker. Hele şimdi Başak burcunda Merkür de geri gidiyorken nelere ve nasıl başlamak, hangi adımları atmak konusunda kararsızlıklar veya sıkıntılar yaşanabilir. Yeniay'ın tam karşısında bulunan Neptün'e Satürn ve Mars kare açı yaparak değişken burçlarda oldukça sert etkilere sahip bir T-Kare açıyı oluşturuyorlar. Neptün belirsizlikleri, karmaşa, kaos ve çözüp eriterek yeniden şekil vermeyi ifade ediyor. Bizi kurban - kurtarıcı rollerine sokacak durum, koşul ve kişilerden soyutlanmakta yarar var. Öyle görülüyor ki gerek kişisel hayatlarımızda gerekse de ülkemiz bazında henüz aydınlık günlere ulaşmak o kadar kolay değil. Hedef ve amaçlarımıza doğru yol alırken kendimizi sisler içinde, önümüzü göremeyecek şekilde bulabiliriz.

19 sene önce, 01 Eylül 1997'de aynı noktada bir Güneş Tutulması daha deneyimlemiştik. O dönemde yaşadıklarımızı hatırlayabilirsek, bu tutulmanın bizi hangi noktalara taşıyacağını kestirmemiz zor olmaz. Afrika ve Hint Okyanusundan gözlemlenebilecek olan tutulma ülkemizin haritasında 3.Evde gerçekleşecek. Bu durumda iletişim, ulaşım, komşu ülkeler, haberleşme, eğitim ve ticaretle ilgili konularda beklenmedik çözülmeler, sıkıntılar ve buna bağlı olarak yeniden yapılanmalar bekleyebiliriz.  

Tutulma sırasında geri giden Merkür ile Jüpiter kavuşum yapmak üzere birbirlerine yaklaşmaya başlıyorlar. Her şeye rağmen umudumuzu yitirmememiz gerekiyor.  

Bu tutulma 1 ila 3 yıl kadar etkisini gösterecek. Gerçekçi, akılcı ve serinkanlı olmanın büyük yararını göreceğiz. Başak'taki gezegen yığılımı, sıkı bir gözlem ve analiz yaparak yararlıyı yararsızdan ayırmamız, sadeleşip netleşmemiz gerektiğine dikkat çekiyor.

09 Eylül : Jüpiter Terazi Burcunda!
Burçlar Kuşağının en büyük gezegeni olan ve şans, fayda, fırsat getiren "En Büyük İyi" Jüpiter, büyütecini bu kez bir yıllığına Terazi burcunun konuları üzerine tutmaya başlıyor. Jüpiter, bolluk, bereket ve finansal konularla ilişkilendirilir ve din, inanç, felsefe, hukuk, ilahi adalet, etik değerler, turizm, yabancı ülkeler ve yüksek öğrenimi temsil eder. Adalet, eşitlik , siyaset, diplomasi, evlilik, ortaklık, huzur, uyum, sanat, estetik. güzellik ve işbirliği ise Terazi'nin konuları arasındadır. Jüpiter olumlu enerjisiyle hayata daha iyimser akmayı kolaylaştırır. Ancak, aşırılıklar ve abartıyı da temsil ettiğini akıldan çıkarmamak gerekir. Bu durumda 10 Ekim 2017'ye dek bu konular iyice göz önüne çıkacak ve  özellikle uluslararası konularda barışçıl adımların atılmasına yardımcı olacaktır. Önümüzdeki bir yıl içinde Jüpiter'in zorlu açılarını deneyimliyor olacağız. O yüzden bu yolculuk her şeye rağmen çok da kolay olmayacaktır. Dokunduğu her şeyi büyüten bir yapısı olduğu için Jüpiter iyiyi de, kötüyü de büyütüp iyice görünür kılar. O nedenle bu süreçte karşılaşılacak aksaklık ya da sıkıntıların da objektif bir şekilde farkına varmayı getirecektir.

Hepimiz kişisel olarak hayatlarımızda denge ve uyumu bulma yolunda deneyimlere açık olacağız. Başta Terazi burçları olmak üzere, gökyüzündeki bu konumdan tüm hava burçları (İkizler, Kova) kendilerini geliştirecek şekilde olumlu etkileneceklerdir.

10 Eylül: Satürn - Neptün Karesi Üçüncü ve Son Kez!
Hayatın katı gerçekleri ile ideallerimiz ve hayalini kurduklarımız son kez yüzyüze geliyorlar. Bu enerjiyle dedikodu, skandal ya da söylentiler ortaya çıkıp canımızı sıkabilir. Sağlığımıza dikkat etmeli, kendimizi çok yormamalıyız. "Karmanın Efendisi" olan Satürn, yaptığımız hata ya da yanlışların ödenmesini gerektirecek durumlara zemin hazırlayabilir.  

16 Eylül: Balık - Başak Aksında Dolunay ve Ay Tutulması!
Ay Tutulmaları Güneş Tutulmalarının aksine daha içsel ve duygusal olarak deneyimlenir ve bilinçaltımızın en derinlerindeki konuları gün ışığına çıkaracak şekilde ruhumuzun yolculuğunun süreçlerine ışık tutar.

Bu akşam 22:04'te 24 derece 20 dakika Balık burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek. 16 Eylül 1997'de bu seferki tutulmaya yine çok yakın bir noktada (23 derece 53 dakika) Balık burcunda bir Ay Tutulması deneyimlemiştik. Şimdi yine hayatlarımızda ciddi seçimler yapma aşamasındayız.

Eylül başındaki tutulma gibi, Ay Tutulması da bizi oldukça zorlayacak gibi gözüküyor. Yine içinde Mars, Satürn ve Neptün'ün de yer aldığı bir T-Kare zorlu açısıyla baş etmek durumundayız. Balık'taki Ay'ın hemen yanı başında yer alan Chiron, acılardan öğrenmemiz ve kendimizi şifalandırmamız gerektiğine dikkat çekerken, Satürn - Neptün etkileşimi ruh ile madde, akıl ile yürek arasındaki dengeyi bulmamızın önemine işaret ediyor. Diğerlerinin bizi incitmesine gerek kalmadan bizim bizzat kendi kendimizi hırpalamamız mümkün; dikkatli olalım. Mars, kavgacı, mücadeleci, cesur ve inisiyatifli olmakla ilgilidir. Bu tutulmayla eril yönlerimizi yıkıcı bir şekilde kullanmamayı öğreniyoruz. Bütünlüğümüzü korumak açısından, eril ve dişil yönlerimizi düzgünce harmanlamak son derece önemli.

Bu tutulmadan başta Balık ve Başak burçları olmak üzere tüm değişken burçlar (İkizler, Yay) oldukça etkileniyorlar. Kişisel doğum haritalarımızda tutulma hangi alanı tetikliyorsa orada bu farkındalığı net bir şekilde hissediyoruz.

Tutulma sırasında Mars (Terazi'de) ile Uranüs (Koç) karşıt açı içinde olacağından "beklenmeyeni bekle" diyen bir enerjinin içindeyiz. Arzu ve ideallerimizi gerçekleştirmek isterken belki de artık farklı yöntemleri denemek, farklı bakmak ve farklı davranmak durumunda olduğumuzu anlıyoruz.

17 Eylül: İsyan, Öfke Parlamaları!
Bugün otorite konumundaki kişilerle ilişkilerimizde çok dikkatli ve temkinli olmalıyız. Tartışma, kaza, gerilim, aksiliklerle karşılaşabiliriz. Uranüs - Mars karesi, baskı karşısında bizim bile kendimizden ummadığımız ani, fevri tepkiler gösterebileceğimize işaret ediyor.

18 Eylül: Finansal Konulara ve İlişkilere Dikkat! (Uranüs - Venüs karşıtlığı)
İlişkiler ve para ile ilgili konularda risk almaya açık bir gündeyiz. Acele kararlardan sakınalım. Kaza ya da sakarlıklar bize pahalıya patlayabilir. Kendimizi huzursuz ya da sıkkın hissedebiliriz. Özgürlük, heyecan ihtiyacı yükselebilir.

22 Eylül: Hoşgeldin Sonbahar; Güneş artık Terazi Burcunda! Jüpiter Merkür ile Kavuşumda!
Bugün Merkür ileri gitmek üzere durağanlaşıyor. Ancak en yoğun gölgelerini önümüzdeki bir kaç gün içerisinde sergileyeceğini unutmayalım. O nedenle iletişim, günlük trafik, haberleşme ve ticarette azami dikkati gösterelim. Gelecek haftadan itibaren aldığımız bilgiler daha yerli yerine oturacak ve sağlıklı kararlar alabileceğiz.
Jüpiter - Merkür kavuşumu, hayata daha iyimser ve olumlu bakmamızı sağlayacak bir enerjiyi yayacak.

Güneş Terazi burcuna girdiğinde gece gündüz eşitlenir ve  astrolojik takvimin ikinci yarısı başlar. 17:50 itibariyle Kuzey Yarı Küredeki Sonbahar Ekinoksu ile ilişkilerde ben - sen ve alma - verme dengesiyle birlikte, diğerleriyle uyum ve huzur içinde yaşamayı öğrenme, eşitlik, hak, adalet konuları ön plana çıkıyor.

23 Eylül: Venüs Akrep Burcuna Geçiş Yapıyor!
Venüs yönetici olduğu Terazi'den ayrılıp zararına çalışacağı Akrep burcuna geçiş yapıyor. 18 Ekim'e dek ilişkilerde ve ortaklıklarda yoğun, dönüştürücü ve yakıcı duygular hakim olacak. Kıskançlık,  sahiplenicilik, manipülasyonlar ve tutkulu, takıntılı durumlar ortaya çıkabilir.

27 Eylül: Mars Oğlak'ta!
Savaş ve mücadelenin temsilcisi Mars 11:05'te güçlü konumda olacağı Oğlak burcuna geçiyor. Oğlak  burcu, Mars'ın sabırsız ve hızlı enerjisini yavaşlatarak ona hedef ve yön duygusu verecektir. Arzu ve hedeflerimizin peşinden azim ve sabırla gideeceğimiz bir süreç başlıyor. 9 Kasım'a dek ciddiyet, motivasyon ve disiplinle çalışıp çabalarımız ve döktüğümüz enerjinin karşılığını alacağız.

Herkese iyilikler, barışçıl ve huzurlu geçecek bir sonbahar diliyorum. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.