Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ŞUBAT 2016
İLİŞKİLERDE DÖNÜM NOKTASI

İLİŞKİLERDE DÖNÜM NOKTASI

Şubat ayına gergin ve türbülans yaratan sert enerjilerle giriyoruz. Merkür Ocak sonunda direkt harekete geçti geçmesine ama Şubat ayına girmiş olmamıza karşın, halen Merküryen konularda rahat ilerlemediğimizi hissediyor olabiliriz. Bunda Merkür'ün geri gitmeye başlamazdan önceki ve Ocak ayında geri hareketteyken gerçekleştirdiği açılarını henüz tamamlamamış olmasının payı büyük. 13 Şubat'ta Merkür yeniden Kova burcuna geçip 1 Ocak 2016'daki konumuna gelecek. Zaten hatırlayacağınız gibi ancak 1 derece kadar ilerleyebildikten sonra geri hareketine başlamıştı. Şimdi içe yöneliş zamanının tamamen sona erdiği ve artık gelecekle ilgili plan ve projelerin yürürlüğe konabileceği bir zaman dilimine doğru yürüyor olacağız. Kendi bireyliğimizi, özgünlüğümüzü, düşüncelerimizi özgürce ortaya koyabilme gücümüzü ortaya koyacağız. Kısacası Şubat'ın özellikle ilk bölümü, hangi burçtan olursak olalım, hepimizi zorlayacağa benziyor.


01 Şubat: Elektrikli Bir Gün!
Ayın ilk günü sinir sistemimize aşırı yükleme yapan enerjilerle dolu. Merkür (Oğlak) - Koç (Uranüs) karesi zihnimizin hızını arttırırken, huzursuz ve istikrarsızlık da yaratacak. İyice düşünüp tartmadan önemli adımlar atmamalı, sabırlı ve hoşgörülü olmaya çalışmalıyız.

06 Şubat: İlişkilerde Dönüşüm, Başkalaşım ve Arınma!
İlişkilerde değişim, dönüşüm ve arınma yaratacak etkilerle karşı karşıyayız. O güne dek dile getirilmemiş bazı konular ister istemez gün ışığına çıkabilir. Mevcut ilişkimizde önemli bir kavşağa gelmiş olabiliriz. Kıskançlık, sahiplenicilik, kuşku gibi yoğun ve yakıcı duygular bir ilişkideki değerimizi veya ilişkiye verdiğimiz değeri sorgulatabilir. Ayrıca finansal konularda da endişe ya da kaygılar taşıyor olabiliriz.

08 Şubat: Kova Burcunda Yeniay!
Her Yeniay yeni başlangıçları temsil eder. Bu seferki Yeniay, tam Çin Yeni Yılının başlangıç gününde 16:40'da Kova burcunda gerçekleşiyor. Çin Takvimine göre eril karakterli (yang) ve ateş elementine ait Maymun yılına giriyoruz. Maymun, tepkisellik ve fırsatçılığın yanı sıra, yaratıcılığı ve zekayı temsil ediyor. Eril enerji kendini ifadeyi, inisiyatifi ve gücü tanımlarken, ateş elementi ise aktif, dinamik ve cesur olmayı sembolize ediyor! Dolayısıyla bu yıl arzularımızın peşinden gidebilecek güç ve cesarete sahip olabileceğiz.

Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay'ın verdiği ivmeyle toplumsal konular, grup organizasyonları, gelecekle ilgili umut ve projeler ve arkadaşlık etme kapasitemizle ilgili yeni adımlar, taze başlangıçlar yapabiliriz. Kendi bireysel ihtiyaçlarımızla ilgilenmenin önemini, biricik ve özel oluşumuzu kavramak durumundayız. Yeniay'ın Mars ve Uranüs ile gerilimli açıları, gelecekle ilgili projeleri besleyecek bir enerji vermek yerine, bizi bazı arkadaşlarımızla beklenmedik şekilde kopmalara, isyana veya amaç ya da hedeflerimizden saptıracak ani olaylar silsilesine taşıyabilecek. Diğerlerinin bizim arzu ve ihtiyaçlarımızı göz ardı ediyor olduklarını düşünüp öfkelenmemiz  mümkün. Toplumsal platformda diğerleri için çok çalışıp uğraştığımızda, bazı şeylerin üzerimize vazife gibi yapışıp kaldığını görerek sinirlenebiliriz. Hayatımızın hangi alanında kendi ihtiyaçlarımızı göz ardı etmeksizin diğerleri için de bir şeyler yapmak istediğimizi bir gözden geçirelim. "Kazan - kazan" formülüyle en doğru, en sağlıklı kararları alalım.

14 Şubat: Merkür Kova Burcunda!
Mantık, muhakeme, iletişim ve tarafsız algının temsilcisi Merkür, 00:42 itibariyle artık Kova burcunda ilerlemeye başlayacak. Meselelere daha farklı ve neredeyse hiç düşünülmemiş bir açıdan bakabilme fırsatını yakalıyoruz. Zihnimiz her zamankinden daha hızlı bir tempoda çalışacağı için yorgun düşebiliriz. 6 Mart'a kadar devam edecek olan süreçte, ukalalık, soyut ve hayata uygulanamayan düşünceler, teorilerde kaybolma gibi olumsuz yansımalarını deneyimleyebiliriz.

17 Şubat: Venüs Kova Burcunda!
06:16 itibariyle sevgi, ilişki ve finansın temsilcisi Venüs, hava burçlarından Kova'ya geçecek. Yakın ilişkiler söz konusu olduğunda, Venüs Kova burcunda gerçek doğasını göstermekte zorlanır. Özgürlük ihtiyacı, mesafeli yakınlıklara, arkadaşça sevgiye ve grup arkadaşlıklarına yöneltir. İlişkide eşit haklara önem ve değer vermek, kendimize nefes alacak alanlar yaratmak ihtiyacı öne çıkar. Bu durum gölge yönüyle bir ilişkide taahhüde girememek, kayıtsızlık şeklinde de deneyimlenebilir. Öte yandan toplumsal amaçlı, insanlık yararına projeler ve entelektüel çalışmaları destekleyici bir konumdur.

13 Mart'a dek Venüs Kova'da yolculuğunu sürdürecek. Sonuç olarak, bu süreçte daha çok zihinsel ağırlıklı ilişkiler kuracak, düşünce alışverişlerini önemseyeceğiz.

19 Şubat: Güneş Balık Burcunda!
Bugün 07:33'te Güneş su gruplarından Balık burcuna geçecek. Egoyu temsil eden Güneş'in, egoyu geri çekerek  bütünlenme ihtiyacındaki bir burçta kendini var ettiği bir sürece gireceğiz. Sevgi, şefkat, yardımlaşma, ruhsallık, sanat ve yaratıcılık ile ilgili konular önümüzdeki bir ayın gündemine oturacak.

22 Şubat: Başak Burcunda Dolunay!
20:19'da Balık - Başak aksında 3 derecede yoğun bir Dolunay gerçekleşecek.

Her Dolunay gölgeler ardına saklanmış konuları gün ışığına çıkarır. Başak burcundaki Dolunay ile akıl ve sezgiler, teslim olmak - bırakmak ile kontrol etmek, detaylar ile bütünsellik arasındaki dengeyi bulmaya çalışacağız. Dolunay sırasında Neptün ve Ceres Güneş ile kavuşum halinde ve Ay ile karşıt açı içinde olacak. Uranüs (Koç) ile  Plüto da (Oğlak) Dolunay ile gerilimli bir etkileşimde bulunacaklar. İçgüdüsel olarak gözlemlemeye, analiz yapma, organize etme ve kendimizi mükemmeleştirmeye doğru çekileceğiz. Eleştiriye karşı aşırı reaksiyonel ve hassas olup, hata yapmaktan korkar hale gelebilir ve aynı zamanda boş bir hayalin peşinden koştuğumuzu anlayabiliriz.

28 Şubat: Güneş - Neptün Kavuşumu!
Balık burcunda gerçekleşecek kavuşumla, ilahi olanla bütünleştiğimizi ya da sisler içinde kaybolup gittiğimizi hissetme olasılığımız var! Hayaller ile gerçeklerin harmanlandığını görüyoruz. Hassasiyetimizin, algı ve sezgilerimizin oldukça yüksek olduğu, yüreğimizi en güzel, en zarif ve romantik şekilde açabileceğimiz bir gündeyiz. Sanatsal, yaratıcı ve hayal gücü isteyen yönlerimizin yükselebilir. Ancak bu konumun gölge yönlerine de dikkat etmemiz gerekiyor. Örneğin, aklımızın uyarılarına boş verip kalbimizin isteklerine teslim olarak yanlış adımlar atmamaya, tarafsızlığımızı mutlak surette korumaya çalışalım. Gerginlik yaratacak, kafamızı karıştırıp bizi yanlış adımlara sürükleyecek ortam ve kişilerden uzak durmakta yarar var.

Herkese güzel bir ay diliyorum. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.