Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KASIM 2015
İÇSEL İHTİYAÇLARIMIZA YÖNELME!

İÇSEL İHTİYAÇLARIMIZA YÖNELME!

Kasım genelde bir tür yalınlaşma, güçlenme ve içe dönme ayıdır. Bu yılki tema, iki önemli konudan oluşuyor. Bunlardan ilki ilişkilerle ilgili! 3 Kasım’da Başak burcunda Venüs – Mars kavuşumu ile tüm ilişkilerimizde önemli gelişmelere yol açacak olan yaklaşık bir 15 günlük döneme giriyoruz. Salt özel ilişkiler anlamında değil, günlük düzenimiz, gelecekle ilgili plan ve programlarımız, kısacası tüm hayatımızda canlandırıcı, arıtan ve rafineleştiren bir etkisi var. Ardından bağlılık duygumuz ile ilgili testler ve dersler geliyor. İşimize, eşimize, sevgilimize, sevdiklerimize ne kadar sadığız, verdiğimiz sözleri tutabiliyor muyuz? Onlara hak ettiği değeri verebiliyor ve değerli olduğumuz duygusunu alabiliyor muyuz?


Kasım’ın sonlarına doğru Satürn (Yay) – Neptün (Balık) karesiyle elimizdeki gerçekliğin hayal ettiklerimize ne kadar uyup uymadığını görüyoruz. Balık’taki Neptün, hayal ve ideallerimizi kucaklamaya teşvik ederken, Yay’da ilerlemesini sürdüren Satürn toplumun geleneksel bakış açısını ve yaklaşım tarzını yansıtıyor. Bu iki birbirine zıt enerji arasında sıkışıp kalmamak için ince bir ayar yapmamız gerekli!

02 Kasım: Derin düşünüyoruz!
10:06 itibariyle Merkür Akrep burcuna giriyor. Bir konunun tüm yönlerini görüp anlamak, altında yatan gerçeklik ne ise onu kavramak adına derin sondajlar yapacağımız bir sürece giriyoruz. 21 Kasım’a dek zihnimiz daha derin ve sezgisel çalışıyor olacak. Yüzeysel, üstünkörü verilmiş yanıtlar bizi asla tatmin etmeyecek, gerçeği açığa çıkarana dek uğraşıp duracağız.  Gölge yönüyle, taktik, manipülasyon ve stratejilere açık, takıntılı bir düşünce şeklimiz olabilir. Bu süreci zihnimizi arıtıp temizleme ya da düşünce şeklimizi bize ve tüm ilişkilerimize yararı dokunacak şekilde dönüştürme fırsatı olarak kullanmak yerinde olur.  

03 Kasım: Aşk kokusu var!
Kozmik aşıklar Venüs ile Mars Başak burcunda kavuşum yapacaklar. Sevgi ve tutkumuzu dile getirmek, takdir duygumuzu esirgememek harika sonuçlar getirecektir.

08 Kasım: İlişkilerde Huzur ve Uyum ihtiyacı!
17:40’da Venüs, kendi yönetiminde olan burçlardan Terazi’ye giriyor. Diğerlerinin bakış açılarına duyarlı olup daha rahat uzlaşabileceğimiz, huzur, uyum ve denge ağırlıklı bir döneme giriyoruz. 6 Aralık’a dek devam edecek olan bu etkiyle birbirimize zıt yönlerimize karşın, gerek kişisel hayatlarımızda, gerekse de toplumsal boyutta hepimizin ihtiyaç duyduğu nezaket, zarafet, anlayış, denge veuzlaşıyı getirecektir.

11 Kasım: Akrep Burcunda Yeniay!
Her başlangıç bir bitiştir aslında! Şimdi yeni’ye mi yelken açacağız, yoksa eskiye mi tutunacağız acaba? Akrep burcunda 19 derecede gerçekleşecek Yeniay, bizi ilerlemekten alıkoyan eski kalıplardan sıyrılıp dönüşerek, bir potadan erimenin, kaynaşmanın, sevginin rotasında birleşerek karanlıkları aydınlatmaya çağırıyor.

Yeniay’ın Merkür ile kavuşumu, Jüpiter ile 60’lık açısı ve Chiron ile de etkileşimi var. Gökyüzündeki bu kombinasyon, daha iyiye gidebilmek adına, düşünce ve iletişim sistemimizi de dönüştürüp arıtmak durumunda olduğumuza dikkat çekiyor. Bir özel ulak gibi işlev gören Merkür (Tanrıların Habercisi), aklımızdan geçenlerle ağzımızdan çıkan sözcüklere dikkat etmemize işaret ediyor. Kalbimizden geçenleri mi söylemeliyiz yoksa aklımızın süzgecine takılıp kalanları mı? Gökyüzündeki bu vurgu, ibreyi kalbimizin sesini dinlemek ve iç rehberimize güvenerek yolumuzu yönümüzü (Jüpiter) tayin etmemizden yana çeviriyor.

12 Kasım: Kuzey Ay Düğümü Başak’a geçiyor!
“Karmik Düğümlerimiz” olarak nitelendirebileceğimiz Kuzey Ay Düğümü geri hareketinde 03:00 itibariyle Başak burcuna ve tam karşısında yer alan Güney Ay Düğümü de doğal olarak Balık burcuna geçiyor. Güney Ay Düğümü geçmişi, mutlu ve başarılı olmak adına geride bırakmamız gereken korkuları ve şimdiki hayatımıza, şu an’a taşıdığımız armağanları temsil eder.  temsil eder. Kuzey Ay Düğümü ise, bu hayatta gitmemiz gereken yönü, yani geleceği ifade eder. Ay Düğümleri döngülerini 18-19 yılda bir tamamladıklarında yeni bir bilinçle, yepyeni bir döngü başlar.

Kuzey Ay Düğümü Başak burcuna girdiğinde,  sağlıklı Başak özelliklerini geliştirmek ve çok tanıdık gelen Balık’ın gölge özelliklerinden sıyrılmak durumundayızdır. Bu bağlamda sağlığımıza ve günlük rutinimize dikkat etmek, gerekliyi gereksizden ayırarak verimimizi arttırmak, kaos ve karmaşa içinde bir düzeni tutturabilmek, detaylarla sağlıklı bir şekilde ilgilenmek, alçakgönüllülükle diğerlerine yardım ve hizmet etmeye hazır olmak gerekiyor. Sıkıntı çektiğimiz konularda kendimize acımak ya da diğer insanlardan izole etmekten vazgeçip, hayatımızı yoluna koymak için kolları sıvama vakti geldi! Global anlamda da her ülkenin sosyo ekonomik yapısını sağlıklı bir şekilde güçlendirmek için çeşitli girişimlerde bulunacağını söyleyebiliriz.

12 Kasım: Mars Terazi burcunda!
Aynı gün gece yarısına doğru savaşçı Mars’ın barışçıl ve diplomatik Terazi burcuna gireceğini görüyoruz. Bu konumdaki Mars kendi doğasını tam olarak gösteremeyeceği için zararlıdır. Ancak, karşıtlıkları uzlaştırmak, işbirliği ve barış için savaşmak şeklinde harekete geçebilir. Aynı zamanda sosyalleşmek, insanlarla ilişki kurmak için çaba sarfetmeyi de getirecektir. Mars’ın Terazi’deki yolculuğu 4 Ocak 2016’ya dek devam edecek. Bu süreçte savaşma ve mücadele tarzımız dolaylı, yani pasif agresif tarzda olabilir. Hak hukuk saplantısını abartabilir, ya da isteklerimizi bastırarak daha büyük bir öfkeyle ortaya koyma eğilimi gösterebiliriz.

20 Kasım: Merkür Yay burcuna giriyor!
21:43’te iletişim, ulaşım ve eğitimin temsilcisi Merkür zararlı konumda olacağı Yay burcuna giriyor. Akrep’teyken daha derin ve sorgulayan bir tarzda çalışan Merkür artık yeni düşünce ve felsefelere açık bir şekilde işlev görecek ve kimi zaman riskli kararlara doğru atılacaktır. Bilgi alışverişinin fazlalaşması, ya da detaylarda dikkatsizlik, ukalalık, fanatizm, yapabileceğinden fazlasına söz verme şeklinde olumsuz yansımaları da beraberinde getirecektir.

Merkür’ün Yay burcundaki yolculuğu 11 Aralık’a kadar devam edecek.

22 Kasım: Güneş Yay burcunda!
Hayata daha iyimser bir pencereden bakabileceğimiz bir aylık bir Yay süreci başlıyor. Akrep’in ağır ve içe dönük enerjisinden sonra Yay süreçleri bize neşe, heves ve coşku verecek. *

24 Kasım: İlişkilerde Tehlike Çanları!
Venüs (Terazi) ile Uranüs (Koç) karşıtlığı, yaratacağı dalgalanmalarla tüm ilişkileri zorlayacağa benziyor. Huzursuz, sıkıntılı, elektrik yüklü bir gündeyiz. Sağlıksız ya da kendi doğamıza uymayan bir ilişkiyi sürüklüyorsak bu etkiyle aniden sonlanması veya ani bir ilişkinin içine çekilmemiz de mümkün! Sevgi ve ilişkilerde pervasızlık ya da tedbirsizlik sıkıntı yaratabilir.  

25 Kasım: Merkür – Satürn kavuşumu!
Bu kavuşum Yay gibi keyifli, neşeli, maceraperest bir burçta olmasına karşın bizi oldukça demoralize edebilir. Kendimizi zihnen ve bedenen yorgun hissedebiliriz. Hazır Dolunay da yaklaşırken, hayatımızın eski ve yıpranmış yönlerine veda ederek bize daha uygun gelecek bir hayatı inşa etmeye bakmamız gerekir. Sinir, solunum ve boşaltım sistemlerimiz alarma geçebilir. Dinlenmeye ve bizi strese sokacak ortamlardan uzak durmaya çalışmakta yarar var.

25 Kasım: Kafalar karışıyor!
Yanlış anlamalara açık bir gündeyiz. Merkür (Yay) ile Neptün (Balık) kare açıdalar! Yanlış hükümler vermeye eğilimli olduğumuz için, önemli kararlar almaktan kaçınmamız iyi olur. Eğitimde, seyahatte veya iletişim araçları ya da ulaşım araçlarında sorunlarla karşılaşabiliriz.

26 Kasım: İkizler Burcunda Dolunay!
00:45’de 3 derece İkizler – Yay aksında bir Dolunay deneyimleyeceğiz. Dolunay’ın Satürn, Neptün ve Merkür ile de etkileşimi var. Hayata yaklaşım biçimimiz, yaşam felsefemiz, inanç ve ideallerimizle ilgili önemli değişimlerle karşılaşabileceğimiz bir dönüm noktasındayız. Alışkanlıklarımız ile karşımıza çıkan fırsatlar arasında bir seçim yapmamız gerekebilir.

26 Kasım: Kendimizi Güvensiz Hissedebiliriz!
Dolunay’ın ardından, aynı gün 14:14’te Satürn (Yay) ile Neptün (Balık) üç kez tekrarlanacak bir kare açının ilkini oluşturacaklar. Diğerleri 17 Haziran 2016 ve 10 Eylül 2016’da gerçekleşecek. Hayattan ne istedğimiz, beklediğimiz, hayal ve ideallerimizle ilgili sorgulamalar başlayacak. Eksiklikleri daha somut bir şekilde farkedeceğiz. Sağlık açısından dişler, kemikler, saç, tırnak ve cildimizde sorunlar yaşanabilir.

Herkese iyi ay diliyorum. Esen Kalın!

*Yay burcuna ilişkin detaylı bilgileri, ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.