Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EKİM 2015
HAYAT DENGEYE ÇAĞIRIYOR!

HAYAT DENGEYE ÇAĞIRIYOR!

Bireysel veya kolektif anlamda bir süredir çözüm bekleyen sorunlarımızla ilgili elle tutulur, nihai sonuçlar alabileceğimiz bir aya giriyoruz. 9 Ekim’de Merkür üç haftadır sürdürdüğü geri hareketini bitirerek, ilerlemeye başlıyor. Ancak gerçek anlamda gölge etkilerinin sona ermesi 4/5 gün sonra!


Merkür’ün direkt harekete geçmesinden hemen önce Terazi burcundaki Kuzey Ay Düğümü ile bir kavuşumu var. Bu kavuşum ilerlemeye başladıktan sonra da bir kaç gün sürecek. Bunu, ilişkide olduğumuz insanlarla iletişimimizi yeniden gözden geçirip geliştirmek, daha iyiye götürmek için bir fırsat olarak görmek gerekir. Aslında bu ay kendimizle ve diğer insanlarla olan ilişkilerimizdeki görünür görünmez temaları fark ederek, iç dünyamız ile dışarıdaki dengeyi sağlamakla ilgili! Yakın ilişkilerimizde karşımızdaki kişiden yansıyan aynada kendimizi nasıl görüyoruz? Değiştirmemiz gereken neler var? Bu anlamda Terazi burcundaki Yeniay, eril ve dişil enerjinin tangosunu nefis bir kozmik dansa dönüştürmeyi vaat ediyor.

Ekim ayında Jüpiter’in bize armağan ettiği iki güzel gün var; bunlardan biri 18 Ekim, diğeri ise 25 Ekim! 18 Ekim’de Mars ile yaptığı kavuşumla tüm girişimlerimiz için bize ivme ve motivasyon veriyor. 25 Ekim’de ise bu kez Venüs ile kavuşuma girerek tüm ilişkiler, ortaklıklar, sevgi, aşk ve para ile ilgili konularda büyük çaplı evrensel desteği sağlıyor.
Ayın diğer dinamiklerine gelince…

6 Ekim: Gücün Yanlış Kullanımına Dikkat!
Hayata bakışımızda ciddi anlamda değişiklikler yaratacak krizli durumlara açık bir gündeyiz. Öfkemizi kontrol altında tutamayıp kendimizi güç savaşlarının içine çekilmiş bulabiliriz. Her şeye tepki verip direnme eğilimimiz özellikle yakın ilişkilerimizde onarılması güç hasarlara neden olabilir. Güneş (Terazi) – Plüto (Oğlak) kare açıdalar.

8 Ekim: İlişkilerde Temkin ve Kuruntular!
Bugün 20:29 itibariyle sevgi, güzellik, estetik ve ilişkinin temsilcisi Venüs,  düşük konumda olacağı Başak burcuna giriyor! 9 Kasım’a dek yapılan aşırı analizler, mükemmelliyetçilik, fazla ağırdan almak ve detaylara takılmak tüm ilişkilerde sıkıntı yaratacaktır. Öte yandan Venüs Başak’tayken ilişkilerimizde yürümeyen yönlerin farkına varıp düzeltme yoluna gitmek daha kolay. Sağlığımızla ilgilenmek, detoks kürleri yapmak, estetik amaçlı operasyonlar için uygun bir zamana giriyoruz.

Aslında bu enerjinin yabancısı değiliz zira Venüs 18 Temmuz’da Başak burcuna girmiş ve 25 Temmuz’da henüz 0 derece 46 dakikadayken geri harekete başlayarak 31 Temmuz’da yeniden Aslan burcuna geçmişti.  

9 Ekim: Merkür direkt harekette!
17:57 itibariyle Merkür 0 derece 53 dakika ile Terazi burcunda ileri gitmeye başlıyor. Hayatın bize “yavaşla” dediği, derinleştiğimiz bir dönemi geride bırakıyoruz. Şimdiyse, ilişkilerde iletişimi kolaylaştıracak, uzlaşıya olanak sağlayan bir sürecin eşiğindeyiz. Çok önemsediğimiz bazı ilişkilerimiz bize şimdi gereksiz gelebileceği gibi, beklemediğimiz insanlardan ilgi, sevgi ve destek görüp mutlu olabiliriz.

11 Ekim: İlişkilerde Soğuk Rüzgarlar!
Bugün ilişkilerde fazla eleştirel olup romantizmin bacadan kaçmasına neden olabiliriz. Bazı ilişkiler güvensizlik veya kısıtlanmışlık duygusu ile sona erebilir. Venüs (Başak) – Satürn (Yay) karesi etkin.

13 Ekim: Terazi Burcunda Yeniay!
03:05’te 19 derece Terazi burcunda, tüm ilişkilerde yeni ve taze rüzgarlar estirecek bir Yeniay gerçekleşiyor. Yeniay sırasında salt Güneş ve Ay değil, aynı zamanda Kuzey Ay Düğümü, Merkür ve Juno da Terazi burcunda olacak. Bir ay boyunca özellikle ikili ilişkilerde, karşımızdaki kişiyi dinlemenin ve onun ihtiyaçlarına kulak vermenin önemini anlayacağız. Yeniay sırasında “Karmanın Efendisi”, “Büyük Öğretmen” Satürn, Venüs ve Neptün ile kare açıda olacak. Sağlıklı iletişime yer vermeyen, bize kendimizi değersiz ve kısıtlanmış hissettiren, yapımıza uygun olmayan ilişkiler birer birer yok olacak.

17 Ekim: Dalgınlık, Kafa Karışıklığı, Yanılgılar…
Bugün hem tüm ilişkilerde hem de para ile ilgili konularda karmaşa, belirsizlik ya da yanılgılar yaşama ihtimalimiz yüksek. Gerçekçi ve objektif yönlerimizi güçlü tutmak, an’da dikkat içinde davranmakta yarar var. Venüs (Başak) – Neptün (Balık) 05:52 itibariyle karşıt açıdalar.

18 Ekim: Enerjimiz Binlerce Volt!
Mars ile Jüpiter’in Başak burcunda yapacağı kavuşumla bugün muazzam bir enerji topu halindeyiz. Bu yüksek oktav enerjiyi verimli bir şekilde kullanmayı başarabilirsek, günlük hayatımızdaki sıkıcı işlerin rahatlıkla üstesinden gelebiliriz. Atılım yapmak, yeni bir şeyleri başlatabilmek için gereken cesaret, atılganlık ve hevesi sunan harika bir enerji alıyoruz. Spor çalışmaları için de ideal bir zemin var.

23 Ekim: Gerginlikler, mental yoğunluk…

Bugün 00:21’de, bir dizi Merkür (Terazi) – Plüto (Oğlak) karesinin üçüncüsü gerçekleşiyor. Bu açıyı ilk kez 9 Eylül’de Merkür henüz direkt hareketteyken deneyimlemiştik. Ardından 24 Eylül’de aynı enerjiyle bir kez daha karşılaştık.

Şimdi düşüncelerimizi toparlama, hedeflerimize konsantre olma zamanı! Dikkafalı olmamaya, tartışmalara taşıyacak konuşmalardan uzak durmaya çalışalım. Aşırı hassas, sinirli veya gergin olabiliriz. Kuruntu ya da kafamıza taktığımız sorunlar bize çok fazla gelebilir. Sakin ortamlarda olmakta yarar var. Mümkünse önemli iş toplantılarını, anlaşma ya da sözleşmeleri daha uygun bir zamana ertelemek iyi olur.

Aynı gün 20:46’da Güneş tutkulu ve etkileyici Akrep burcuna girecek. Bir ay boyunca Akrep’in derin ve karanlık labirentinde iç rehberimize kulak vererek dolaşacağız. Diğerleriyle maddi ve manevi anlamda nasıl kaynaştığımızı sorgulayacağımız yoğun bir döneme giriyoruz.*

25 Ekim: Mükemmel Bir Gün!
Son derece verimli ve destekleyici, olumlu bir gündeyiz. Hayata iyimser ve keyifli bir pencereden bakabiliyoruz. Astrolojideki iki iyicil gezegen Venüs ve Jüpiter 22:05’te, 15 derece Başak burcunda kavuşuma girerek enerjilerini birleştirecekler. Özel veya iş hayatımızda işlerin yolunda gideceği, sosyallik adına harika bir gündeyiz. Yararlı ve kazançlı yatırımlar yapabiliriz.

26 Ekim: Kontak Atabilir Dikkat!
00:59 itibariyle Merkür (Terazi) ile Uranüs (Koç) karşıt açı içine giriyorlar. Zihnimiz aşırı aktif, sabırsız ve sinirli olabilir, çabuk reaksiyon verebiliriz. Bugün önemli anlaşma, sözleşmeler için pek uygun bir zemin yok. Olanlarda da sıkıntı çıkabilir. Hiç bir kısıtlamaya gelemeyecek durumdayız. Özetle iletişimde kısa devre yaratacak durumlar yaşanabilir. İlişkilere zarar vermemek için iyi düşünmeden kararlar almamalıyız. Zihnimiz aşırı uyarıldığı için uykusuzluk çekmemiz mümkün.

27 Ekim: Boğa Burcunda Dolunay!
14:05’te 3 derece 44 dakika Boğa – Akrep aksında bir Süper Dolunay daha deneyimliyoruz. Ay, yine yeryüzüne en yakın olduğu (perigee) konumda olacak. Sahip olduklarımız ve diğerleriyle kaynaşarak paylaşacaklarımız, kısacası “benim” ve “bizim” arasındaki kutuplaşmayı dengelemek durumundayız. Bütün Dolunaylar seçimlerimizin sonuçlarını verirler; bir çeşit hasat alırız. Bu Dolunay’da korku ile sevgi, güvenle kuşku, sahip olmakla paylaşmak konuları mercek altında! Reddettiğimiz ya da bastırdığımız kendi gölge yönlerimizin farkına varıp onları dönüştürme zamanı! 

İyi bir ay diliyorum. Esen Kalın!

*Akrep burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri, ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.