Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

AĞUSTOS 2015
HAYRIMIZA BİR AY!

HAYRIMIZA BİR AY!

Bu aya genel olarak baktığımızda iyicil etkilerin ön planda olduğunu görüyoruz. Venüs halen geri gidişini sürdürüyor, ancak Satürn artık direkt harekete geçeceğinden rahatça ilerleyebiliyoruz.


Ağustos ayının teması finansal durumumuz ve fiziksel ihtiyaçlarımız! Ay boyunca maddi ve manevi anlamda sahip olduklarımızı geliştirmek, fizik bedenimizi iyileştirmek ve sağlıklı bir günlük düzen oluşturmakla ilgileniyor olacağız.

02 Ağustos: Satürn Direkt Harekete Geçiyor!

Ağustos ayı Satürn’ün Akrep burcunda direkt harekete geçmesiyle başlıyor. Bilindiği üzere, Satürn Aralık 2014’te Yay burcuna girdikten sonra, geri hareketi sırasında 14 Haziran 2015’te tekrar Akrep burcuna dönmüştü. Geri hareketlerde bir önceki burca dönüldüğünde, bitmemiş işlerin kotarılması gündeme gelir. Evren bize bu anlamda adeta son bir fırsat daha vermektedir. Satürn’ün Akrep’teki yolculuğu 19 Eylül’e dek sürecek. Bu zaman zarfında duygusal yakınlıklarımızı, finansal durumumuzu ve bizi ilerlemekten gelişmekten alıkoyan davranış modellerimizi daha objektif bir şekilde gözden geçirip, yeniden yapılandırmak durumunda olacağız. Bizim değer sistemlerimizi hiçe sayıp, hayatımızı kontrol etmeye çalışan insanlara veya sırtımıza bize ait olmayan her türlü sorumluluğu yüklemeye kalkışanlara  “dur!” deme vakti geldi!

03 Ağustos: Ceres yeniden Oğlak Burcunda!
Jüpiter ile Satürn arasında sert rüzgarlar!

Toprağın bereketini ve doğurganlığı temsil eden Ceres asteroidi, büyüme, büyütme, annelik prensibiyle ilişkilendirilir. 8 Ocak’tan 3 Nisan’a dek Oğlak’ta yol alan Ceres, Kova’ya geçmiş ve 3 Haziran’a dek burada geri harekette kalmıştı. Ceres Oğlak’tayken gerek özel gerekse iş hayatında, ibre sorumluluklara çevrilir. Kendimiz için bir şey yapmıyormuş, hep diğerlerini ön plana alıyormuşuz gibi bir hisse kapılabiliriz. Burada asıl öğrenmemiz gereken, içsel ihtiyaçlarımız ve ailemizle kariyer arasındaki dengeyi tutturmaktır. Bunu başarmış olanların ise, şu andan itibaren ödüllerini toplayacaklarını söyleyebiliriz.

Bugün aynı zamanda birbirine zıt iki prensibi temsil eden Jüpiter (Aslan) ile Satürn (Akrep) arasında kare bir açı oluşacak. Zamanını doldurmuş, bizi mutlu etmek yerine zararı dokunan ne varsa, onlardan özgürleşmek durumunda kalabiliriz. Gerilim yüklü, krizli, etkisi  bir kaç güne yayılacak bir  süreçteyiz. Kötümserlikle iyimser olmak, harekete geçmekle durmak arasında gitgeller yaşayabiliriz.

04 Ağustos: Venüs – Jüpiter Kavuşumu!

Venüs geri hareketi sırasında, Aslan burcundaki Jüpiter ile ikinci kez kavuşum içine girecek. İlkini 1 Temmuz’da deneyimlemiştik. Şimdi de hedeflerimiz ve başarılarımız konusunda kendimizi iyi hissedeceğimiz şanslı, bir miktar da tembellik etmeye, hayatın keyfini çıkarmaya eğilimli olduğumuz bir gündeyiz. Bugün eski dostlarla, sevdiklerimizle bir arada olmak, sosyallikler yaşamak  için çok ideal. Kaybettiğimiz sandığımız kıymetli eşyalarımız ya da paralarımızı bulma ihtimalimiz de var! 

25 Ekim’de aynı enerjiyi, bu kez Başak burcunda kavuşum yaptıklarında deneyimliyor olacağız.

05 Ağustos: İlişkilerde Tatsızlıklar!

Bir gün önce Venüs – Jüpiter etkileşimiyle sevinmiş, ferahlamışken bugün Venüs – Satürn karesiyle sevincimiz kursağımızda kalıverecek. Aslında fazla yayılmış, hayale ve umuda kapılmışsak, şimdi bu etkiyle ayaklarımız yere basacaktır. İlk kare 14 Temmuz’da Venüs henüz direkt yol alırken gerçekleşmişti. Bu kez geri gidişi sırasında bu enerjiyi yayacaklar. Mevcut ilişkilerimizde yolunda gitmeyen konuları görüp düzeltme, sınırlarımızı yeniden belirleme veya finansal konulara daha gerçekçi yaklaşma  imkanına sahip olacağız.

07 Ağustos: Merkür Başak Burcunda!


22:15 itibariyle “Tanrıların Habercisi” ve zodyağın yaramaz çocuğu Merkür, kendi yönettiği burçlardan Başak’a geçiyor. Günlük düzenimize, rutine odaklanacağımız bir sürece giriyoruz. Sistemli, metodik, ayrıntıları gözden kaçırmayacak şekilde düşünecek, hayatın pratik yönleriyle verimli bir şekilde haşır neşir olmayı becerebileceğiz. Ancak, 28 Ağustos’a dek devam eden bu dönemde kusur bulmaya yönelik algılama, ilişkilerde sıkıntı yaratabilir.
09 Ağustos: Mars Aslan’a Giriyor!

Hayatın eğlenceli ve keyifli yönleriyle haşır neşir olacak, aynı oranda da her şeyi aşırı dramatize edebilecek bir etki alıyoruz. 26 Eylül’e dek kendimizi sıcak ve samimi bir şekilde ortaya koyabilecek bir irade ve enerjiye sahip olacağız. Tutku, inisiyatif alma, liderlik yeteneğimizi ve yaratıcılığımızı cömertçe sergileyebiliriz.

11 Ağustos: Jüpiter Başak’ta!

“En Büyük İyi” olarak nitelenen Jüpiter Başak burcunda ilerlemeye başlıyor. Jüpiter Aslan’da bizi ilerlemekten alıkoyan risklere balıklama atlamayı getirirken, şimdi Başak’ta daha tedbirli, dikkatli ve yavaş hareket edeceğiz. 9 Eylül 2016’ya dek sürecek bu yolculukta yaşam biçimimiz, sağlığımız, parasal konulara yaklaşımımız da yine dikkatli ve titiz bir şekilde olacaktır. Bize mutluluk, keyif ve tatmin verecek yeni bir işe geçmemiz mümkün.

14 Ağustos: ASLAN BURCUNDA YENİAY!

17:55’te Güneş ile Ay Aslan burcunda kavuşum yaparak Yeniay fazını oluşturacaklar. Yeniay’ın geri giden Venüs ile kavuşumda ve Uranüs (Koç) ile üçgen açıda olacağı görülüyor. Yeni düşünce ve fikirlere açık olacağımız, geçmişte bıraktığımızı düşündüğümüz bazı kişilerle sürpriz karşılaşmalara götürebilecek bir Yeniay’ı deneyimliyoruz. Aynı zamanda bizi mutlu ve canlı kılan dişil yönlerimizi, değer sistemimizi, yeteneklerimizi, duygusal zekamızı da coşturacak bir aylık bir sürece giriyoruz.

15 Ağustos: Merkür (Başak) – Plüto (Oğlak) Etkileşimi!

Zihinsel yetilerimizin yoğunlaşıp derinleşeceği bir gündeyiz. Üstü örtülü konuları daha derinden ve keskin bir şekilde algılayabiliriz. İkna kabiliyetimiz de yüksek olacağından önemli görüşme veya toplantıları, bu açının etkin olacağı önümüzdeki 4 güne alabiliriz.

23 Ağustos: Güneş Başak Burcunda!

13:37 itibariyle Güneş bir aylığına toprak gruplarından, değişken nitelikli Başak burcunda olacak. Aslan’ın eğlenceli döneminden sonra artık ciddiyetle işe güce odaklanıp, bir dişlinin parçası olarak verimli ve yararlı bir şekilde günlük düzenimizi kurmaya, sağlık bilinciyle hareket etmeye yöneliyoruz. Hizmet, verim ve yarar bu dönemde anahtar kelimelerimiz olacak.* 

29 Ağustos: Balık – Başak Aksında DOLUNAY! (Süper Ay)

21:35’te 6 derece Balık burcunda gerçekleşecek Dolunay sırasında Ay, yeryüzüne en yakın konumda (perigee) olacak.  Peşpeşe gerçekleşecek Süper Ay’ların ilkini deneyimliyoruz. Süper Ay sırasında muazzam bir elektromanyetik enerji açığa çıkar. Bunu hem yeryüzü kabuğu hareketlerinde, hem de bilincimizde ve fiziksel ya da  duygusal bedenimizde hissederiz. Bu Dolunayda pratik ve analitik karakterli, detaycı Başak özelliklerini, sezgisel ve empatik, duygusal ve bütüncül bakan Balık özellikleriyle harmanlamak, madde ile mana arasındaki kutuplaşmayı dengelemek durumundayız. Dolunay, inanç ve ideallerimiz, hayal ve gerçeklerin üzerine yansıtıyor ışığını.  Her Dolunay bir sonuç alma ve eleme zamanıdır. Dolunay sırasında Güneş’in Jüpiter, Ay’ın ise Neptün ile kavuşumu, bizi yepyeni bakış açıları ve anlayışlara taşırken, gerçekçi olmayan umut ve beklentilerden uzak durmak gerektiğine işaret ediyor.

Hayata daha iyimser bakacağımız, güzel bir ay olması dileğiyle, esen kalın!


* Başak burcuna ilişkin detaylı bilgileri ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.