Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TEMMUZ 2015
NE İYİ, NE KÖTÜ... NE ZOR, NE KOLAY!

NE İYİ, NE KÖTÜ... NE ZOR, NE KOLAY!

Temmuz ayı Jüpiter ile Venüs’ün Aslan burcundaki kavuşumlarının muazzam ışıltısıyla başlıyor. Astrolojide “iyicil” (benefik) olarak kabul edilen bu iki gezegenin yaydığı olumlu ve iyimser hava çoktandır ihtiyacımız olan umudu getiriyor getirmesine ama, iş bu etkiyi yararımıza kullanabilmekte aslında!


Jüpiter, bilindiği üzere en büyük gezegen ve dolayısıyla neye dokunursa onu büyütme kapasitesine sahip. Venüs ise 5 duyuyla ilgili konuları temsil ediyor. Aslan gibi ihtişamı ve parlamayı temsil eden, gözükmekle ilgili bir burçta olan bu kavuşumla müsriflikten, oburluğa, rehavetten, üşengeçliğe, zevke keyfe düşkünlükten ihmalkarlığa kadar uç noktalara gidebilmemiz mümkün! Dolayısıyla sonradan üzülüp pişman olmamak adına, her zaman söylediğim gibi, her şeyi kararında, abartmadan ve dengede yapmak tek çözüm!

Bu coşku ve aşırılıklara taşıyan etkileşimin hemen ardından zorlu bir Dolunay’ın gelmesi, gerek özel hayatlarımızda gerekse de global anlamda çok zorlayıcı. 29 Haziran – 05 Temmuz 2015’i kapsayan haftalık yazımda da belirttiğim gibi, Güneş ile Mars’ın Yengeç burcunda kavuşum yaparken 6 Temmuz’da tam açıyla Oğlak’taki Plüto ile karşıtlığı sert tartışmalar, mücadele ve açık düşmanlıklara zemin hazırlıyor. Bir kaç gün sürecek bu etkinin peşinden 12 Temmuz’da  Plüto’nun bu kez Uranüs (Koç) ile düellosu gündeme gelecek. Ani yıkıcı olaylar, köklü ve silip süpürecek değişimlere açık bir sürece giriyoruz. Serinkanlı, sağ duyulu ve temkinli davranmanın büyük yararını göreceğiz. Türkiye’mizin yükselen burcunun Yengeç ve diğer ülkeleri gösteren alanını da Oğlak’ın yönettiğini düşünecek olursak, ülke olarak da sakin ve itidalli davranmanın ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.

Bu ayın bir başka özelliği de bir başında bir de sonunda iki Dolunay’ın gerçekleşmesi! (Blue Moon) Bir ayın içerisinde iki ayrı Dolunay’ın yer alması 2, 3 yılda bir rastlanılan nadir bir durum.
 
İlk Dolunay bizi görev ve sorumluluklarla iç dünyamızın ihtiyaçları arasındaki dengeye çağırırken, Kova – Aslan aksındaki ikinci Dolunay, kalbimizin istekleri ile aklımızın seçtikleri arasındaki kutuplaşmayı dindirmeye yöneliyor. Kişisel isteklerle toplumsal gerekler gözden geçirilerek, neyi geride bırakmamız gerektiğine karar vermek durumunda kalıyoruz.

2 Temmuz: OĞLAK BURCUNDA DOLUNAY!
05:20’de, 9 derece 55 dakika Yengeç – Oğlak aksında gerçekleşecek Dolunay  sırasında Güneş ile Mars Yengeç burcunda kavuşumda, Ay ise Plüto ile birlikte Oğlak burcunda kavuşumda olacak. Süregelen gerilimi tetikleyici nitelikte olan Dolunay, arzu ve ihtiyaçlarımızla, başarmak durumunda olduğumuz, bizden beklenen görev ve sorumluluklar arasında dengeyi tutturmanın önemine dikkat çekiyor. Hepsinden önemlisi, kendi içimizde ve hayatımızdaki eril-dişil dengesini sağlamakla ilgili dikkat çekici bir enerjisi var. Her şartta sarsıcı ve keskin yönleriyle ruhumuzun en derinlere saklanmış karanlık traflarıyla yüzleşmek ve onları dönüştürmek durumunda kalacağımız açık.

8 Temmuz: Merkür Yengeç Burcunda!
Bugün itibariyle düşüncelerimizin duygularımızdan bir hayli etkileneceği, dolayısıyla öznel yargılara açık olduğumuz bir sürece giriyoruz. 23 Temmuz’a dek iletişimde tarafsızlığımızı korumak ve bu bağlamda her şeyi kişisel olarak algılamaktan kaçınmamız  gerekiyor. Öte yandan iç sesimizin bilgeliğine en çok kulak vermemiz gereken döneme giriyoruz. Her zamankinden çok hassas, sezgisel ve empatik olabiliriz. Merkür, bilinç ile bilinçaltı arasında köprü kurarak bize önemli mesajlar verebilir. Gördüğümüz rüyalardaki sembolizmi dikkatlice analiz etmek yararlı olacaktır. Bu dönem boyunca ailevi konular, ya da evle veya yerleşim yerimizle ilgili konular da gündemin ön sıralarında yer alabilecektir.

9 Temmuz: Mars (Yengeç) – Neptün (Balık) Üçgeni
İç sesimizin rehberliğine güvenebileceğimiz, sessiz, sakin kalma ihtiyacında olduğumuz bir gündeyiz. Hayal gücü ve yaratıcılık gerektiren sanat, müzik, drama, resim, dans ya da ruhsallıkla ilgili konular için mükemmel bir zamandayız. Bugün dış dünyada koşturmak yerine, bir süre kendi içimize çekilmeye ihtiyacımız var. Meditasyon veya konsantrasyon gerektiren konulara veya ailemiz, sevdiklerimizle birlikte olmaya da yönelebiliriz.

14 Temmuz: İlişkilerde sert rüzgarlar!
Venüs ile Satürn (Akrep) arasındaki gergin etkileşim bugünü ilişkiler ve para ile ilgili konularda oldukça zorlu ve kritik bir konuma taşıyor. Bastırdığımız ya da görmezden geldiğimiz sorunlarla baş etmek, tatsız gerçekliklerin farkına varmak durumunda kalabiliriz. Kasvetli, depresif bir ruh hali içine girmişsek, bedenimizin bilgeliğine kulak vererek, ne durumda ve neye ihtiyacımız olduğunu anlamamız mümkün. Böbrek, boğaz, tiroid sorunları ya da enfeksiyonlar bu anlamda dikkat çekici olabilir.

15 Temmuz: Merkür (Yengeç) – Mars (Yengeç), Plüto’ya (Oğlak) karşı!
Yeniay öncesi gerçekleşen bu etkileşim, gökyüzünde öncü burçlarda zorlayıcı bir açı yaratacak. Kendimizi bir güç savaşının ortasında, taktik ve manipülasyonlarla mücadele ederken bulabiliriz. Kavgacı moddan sıyrılıp bir an geri çekilerek gerçekte neler olup bittiğini anlamaya çalışmak büyük ölçüde çözüme götürecektir. Aksi taktirde kimsenin kazanmadığı bir kısır çatışmanın içinde savrulup gidebiliriz. 

16 Temmuz: YENGEÇ BURCUNDA YENİAY!
Yengeç’teki Yeniay ile dikkatimiz iç dünyamızın ihtiyaçlarına, ev, aile, vatanımız ve sevdiklerimize çevriliyor. Gerçekten olmayı istediğimiz yerde ve birlikte olmaktan mutlu olduğumuz insanlarla mıyız?

Merkür ve Mars (Yengeç) Yeniay’ın hemen öncesinde Plüto ile (Oğlak) karşıt açıda olacak. Dolayısıyla duygularımızı anlamak ve ifade etmekle ilgili derin bir anlayışa sahip olacağız. Yengeç’teki Yeniay ile birlikte Chiron (Balık) ve  Satürn (Akrep)’ün oluşturduğu bir Büyük Su Üçgeni gerçekleşiyor.  Gökyüzündeki kombinasyon o kadar güçlü ki, eski duygusal yaralarımızı bile sarmamız mümkün! Affetme ve kabul kolaylaşacak. 

19 Temmuz: Venüs Başak Burcunda!
Sevgi, uyum, işbirliği, güzellik, estetik ve değer duygusunu temsil eden Venüs, 01:39 itibariyle Başak burcuna geçiyor. Venüs Başak burcunda düşük konumda çalışır ve enerjisini doğasına uygun bir şekilde ortaya koyamaz. Romantizm yerini akla, yararlı ve verimli olana yönelmeye bırakıyor. Fazla seçici, temkinli, mükemmelliyetçi ve eleştirel bir yaklaşımımız olabilir. Gözümüz kusur peşinde, sürekli analiz edip, kendimizi veya karşımızdakini didikleyip durarak, hayattan alacağımız keyfi soldurabiliriz. Bu süreci, sevgiyi emek emek çoğaltarak veya paylaşımlarda benzer konulara yönelerek geçirmek söz konusudur. Bu konumun gölge yönlerinden diğerleri ise, düzeltmek durumunda kalacağımız insanları hayatımıza çekmek veya ilişkilerde fazla verici ya da  özverili davranıp suistimale uğratılmak olabilir.

Venüs, 25 Temmuz’a dek, kısa bir süre Başak’ta ilerledikten sonra geri harekete başlayacak ve bu geri hareket sırasında 1 Ağustos’ta tekrar Aslan’a dönecek ve daha sonra tekrar 9 Ağustos’ta Başak burcuna giriş yapacak. Görüldüğü üzere aşk ve sevgi gezegeninin epey çetrefilli, düşe kalka ilerleyeceği yolları var! Ancak, bu zorlu süreci ilişkilerimizi gözden geçirmek ve eğer sorunlar yaşıyorsak, onların üstesinden gelebilmek için olumlu bir şekilde değerlendirmek de mümkün. Bu bağlamda, eskiden birlikte olduğumuz kişilerin, eğer onlarla olan sorunlarımız çözümsüz kalmış veya aramızda açık parantezler bırakmışsak, yeniden karşımıza çıkıp bizi ilişkiler konusunda sınamaları şaşırtıcı olmayacaktır. 

Venüs’ün finansla ilgili konuları da temsil ettiğini hatırlayacak olursak, bu alanda da dikkatle ve temkinle ilerlemek durumunda olduğumuzu anlarız. Venüs’ün geri gittiği dönemde herhangi bir anlaşma veya sözleşme imzalamak durumundaysak iki kez düşünelim, detay atlamayalım veya mümkünse direkt harekete geçtikten sonraki bir zaman aralığını tercih edelim.

23 Temmuz: Güneş ve Merkür Aslan Burcunda!
06:31’de Güneş, kendi yöneticisi olduğu Aslan burcunda parlamaya başlıyor. Hayattan daha çok zevk almaya başlayacağımız, enerjisi yüksek, keyifli, neşeli ve  yaratıcılığımızın yükseleceği coşkulu bir döneme giriyoruz. Ateş grubundan olan Aslan burcu insanları, kendini göstermek, ışığını yansıtmak ve kalbinden geçenleri ifade etmek üzere dünyaya gelmiş kişilerdir. Sıcak, özgüvenli, lider ruhlu, gururlu, yaratıcı, sadık ve  içtendirler. Oldukları gibi olduklarında doğal bir şekilde parlar ve göz alırlar. Gölge yönleri ise, egoizm, özel olmaya çalışmak, dikkat çekmek için yapılan gürültücü hareketler, eleştiriye hassasiyet, kibir ve zorbaca tavırlar olarak özetlenebilir.

Aynı gün 15:16’da iletişim, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür bu kez Aslan burcunda ilerlemeye başlayacak. 8 Ağustos’a dek, yaratıcı ve neşeli bir bakış açısıyla birlikte, egosal ve öznel düşünme eğiliminin de hakim olacağını söyleyebiliriz. Bu konum, sanat ve gösteri dünyası, yaratıcılık isteyen konular açısından oldukça elverişli bir zemin hazırlıyor. Öte yandan, düşüncelerde diretme, esnek olmama, kendi düşüncelerini diğerlerine dayatma, eleştiriye tahammülsüzlük ve buyurgan bir ifade tarzıyla karşılaşmak da mümkün. 

Bugün aynı zamanda 16 Temmuz’daki Yeniay öncesi temelleri atılan Öncü T-Karenin, Mars’ın Uranüs’e kare açı yapmasıyla tetiklendiğine de tanık oluyoruz. Bir kaç gün boyunca iç huzurumuzu ve içsel uyumumuzu bozmayacak şekilde hareket etmeli, fevrilikten kaçınmalı  ve parayla ilgili konularda tedbirli davranarak riskli yatırımlardan kaçınmalıyız.

26 Temmuz: Uranüs geri gitmek üzere, durağanlaşıyor!
13:37 itibariyle Uranüs 20 derece 30 dakika Koç burcunda durağanlaşarak geri gidişe başlıyor. Hayatımızın ritminin bir miktar yavaşlayacağını gözlemleyebiliriz. Bu yavaşlama, etrafımızda olup bitenleri daha net ve anlaşılır bir şekilde algılamak ve  değerlendirmek bakımından işimize yarayacaktır.

31 Temmuz: Kova Burcunda Dolunay! 
13:42’de 7 derece Aslan – Kova aksında gerçekleşecek olan ayın ikinci Dolunay’ı, bir grupla birlikte hareket ederken kendi bireyliğimizi, özgünlüğümüzü ve farklılığımızı korumanın önemine, kalbimizin istekleriyle aklımızın önerdikleri arasındaki kutuplaşmayı dengelemeye çağırıyor.

Aslan kişisel yaratıcılık ve liderlikle ilgiliyken, Kova işbirliği, eşitlik ve toplum bilincini ifade eden bir burçtur. Dolunayın bize verdiği başlıca mesaj, herkesin eşit, özel ve önemli olduğunun bilincinde olarak, yeteneklerimizi toplumsal bir amaç ve insanlığın hayrına kullanmayı, diğerlerini desteklemeyi ve “kazan – kazan” yöntemini becermek!

Herkese iyi bir yaz diliyorum. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.