Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MAYIS 2015
GÜNDEM YÜKLÜ!

GÜNDEM YÜKLÜ!

Mayıs ayı geçen ayın enerjisini taşıyan temalarla başladı. Hatırlanacağı üzere, Venüs 11 Nisan’da İkizler burcuna girmişti. İkizler’in yönetici gezegeni Merkür’ün 3 Mayıs’ta Satürn (Yay) ile oluşturacağı gerilimli etkileşimle birlikte gökyüzünde “Değişken T-Kare” dediğimiz zorlayıcı bir açı oluşuyor. Bu seferki T-Kare, 4 Mayıs Akrep Dolunay’ının enerjisiyle harmanlandığı için, rüzgarını çok güçlü bir şekilde alacağız. 9 Mayıs’ta Merkür’ün (İkizler) Neptün (Balık) ile kare açı oluşturmasına dek zorlayıcı günler giderek artacak.


Bu ayın diğer önemli olayı ise, Merkür’ün kendi yönetimindeki İkizler burcunda geri harekete başlayacak olması… 18 Mayıs’ta Boğa burcunda gerçekleşecek Yeniayın ardından geri harekete geçecek olan Merkür, haritalarında özellikle İkizler burcunda bu derecelere denk düşen (13/14 ila 4/5 derece İkizler) alanlarda önemli noktaları olanların (Yükselen, Alçalan, Güneş ya da Ay burcu vb) hayatlarında etkisini daha güçlü bir şekilde hissettirecektir. 11 Haziran’a dek sözleşme, anlaşma imzalar veya seyahat, eğitim planları yaparken, ya da iletişimle ilgili konularda her zamankinden daha tedbirli, dikkatli ve özenli olmalılar. Aslında bu süreci, bazı meseleler üzerinde yeniden düşünerek değerlendirmelere gitmek veya iletişimde yürümeyen noktaları, sıkıntılı konuları gözden geçirip değiştirmek adına yararımıza kullanabiliriz. Her şartta hayat bize “biraz sakinleş, sessizleş, dış hatların gereksiz uğultusuna kulaklarını tıka ve iç dünyana çekil” diyor.

01 Mayıs: Merkür kendi burcunda!
Bugün 05:00 itibariyle Merkür kendi yönettiği burçlardan İkizler’de yol almaya başlıyor.  
9 Temmuz’a dek sürecek yolculuğu sırasında durumlara, koşullara akıl, mantık çerçevesinden tarafsızca yaklaşma eğiliminde olacağız. Olumlu kullanımıyla bu konum tarafsız bilgi alışverişleri, çevik bir zihin ve hızlı algılama kapasitesi verecektir. Gölge kullanımı ise sürekli bilgi peşinde koşturup dağılmaya, dinleme ve odaklanma problemine, leb denmeden leblebiyi anlamaya yeltenmeye, çokbilmişliğe veya her şeyi merak ederken kendini, ne durumda olduğunu merak etmeyip, iç sorgulamalardan uzağa düşmeye neden olabilir.

Bu süreçte düşüncelerimiz hızlı bir şekilde değişebileceğinden, kimi zaman bu durum kararsızlık ya da yüzeysellik olarak algılanabilir.

Öte yandan bu zaman zarfında Merkür, 19 Mayıs’tan itibaren 11 Haziran’a dek, 13 dereceden başlayarak geri harekette olacak. Bu süreçte bilgi akışındaki hızlılık yerini yavaşlamaya ve iç sorgulamalara bırakacak.

03 Mayıs: Merkür (İkizler) – Satürn (Yay) Karşıtlığı!
Yarınki Dolunay öncesi ortalığı kasıp kavuracak sert bir etkileşimin içine çekiliyoruz. İletişim, haberleşme araçları, ulaşım, eğitim, anlaşma ve sözleşmelerle ilgili sıkıntılar yaşanabilir. Hayata bakışımızı gözden geçirip yeniden yapılandırmak durumunda kalabiliriz. Bu etkinin ruh halimize olumsuz yansımaları olabileceğinden, önemli ve hayati kararlar almaktan kaçınmak gerekir.

04 Mayıs: Akrep Burcunda DOLUNAY!
06:42’de Akrep – Boğa aksında gerçekleşen Dolunay, yakın ilişkilerimizde maddi ve manevi anlamda ne kadar kaynaştığımızı ve birbirimizden beklentilerimizi, yaşam felsefemizin birbirimize ne kadar uyduğunu sorgulamaya götürecek. Bu sorgulamalar sonucunda bilinçaltımızın tavanarasına ötelemiş olduğumuz, görmezden gelmeye çalıştığımız ne varsa, dürüstçe, samimiyetle ve kabul içerisinde değerlendirdiğimizde iç dengemiz kadar, diğerleriyle olan ilişkilerimizde de dengelenmeyi başaracağız. Temizlenme, dönüşüm ve arınma sonucunda hafifleyerek, adeta bir yeniden doğuşu deneyimliyoruz.

Aynı gün 12:02’de Güneş’in (Boğa), Jüpiter (Aslan) ile gerilimli etkileşimi Dolunay’ın yakıcı etkilerini katlanarak büyütecek. Sorunları olduğundan çok daha büyük ve travmatik şekilde algılamamız mümkün.

08 Mayıs: Venüs Yengeç’te!
Gece yarısından hemen sonra sevgi ve ilişkinin temsilcisi Venüs, Yengeç burcuna giriş yapıyor. İkizler burcunda  neşeli, sosyal ve popüler bir moddayken şimdi artık koruyucu, kollayıcı, besleyici ve empatik yönleriyle varlık gösterecek. Aidiyet duygumuzun güçlendiği bu dönemde aşina olduğumuz yerlerde, ailemiz ve  sevdiklerimizle olmak, anılarımızı paylaşmak, evimizle ilgilenmek, çocuklarımızla ve yakın ilişkilerimizde daha nitelikli beraberlikler yaşamak isteyeceğiz. 5 Haziran’a dek Venüs Yengeç burcundaki yolculuğunu sürdürecek. Bu süreçte ilişkilerden arzu ettiğimiz şekilde beslenemediğimizi hissedersek, fiziksel açlıkla duygusal açlığı karıştırarak fazla yeme içmeye düşebiliriz. Aşırı koruyucu kollayıcılık veya alınganlıklar ilişkilerin dengesini bozabilir.

09 Mayıs: Merkür – Neptün Karesi!
İletişim, ulaşım ve eğitimde çok dikkatli ve özenli olmamız gereken bir gündeyiz. Düşüncelerimizi net bir şekilde ifade etmekte veya karşımızdakini doğru anlamakta sıkıntı yaşayabiliriz. Dalgınlık, dağınıklık sonucu dikkatsizlik, aldanma, aldatılma, kendi kendimizi kandırma ya da mantıksız kararlar alma riskimiz var. O nedenle önemli konuları, bir şeyleri atlamamak adına,  daha uygun bir zamana erteleyelim.

12 Mayıs: Mars İkizler’de!
Başta İkizler olmak üzere, tüm hava grubu burçlarının enerjisinin yükseleceği, genelde hepimizin yaşamının temposunu, iletişim ve haberleşmeyi, seyahatleri arttıracak bir sürece giriyoruz. Öte yandan, sivri dilli ve  çabuk sinirlenme eğiliminde olabiliriz. Yazılı, sözlü iletişimde özenle seçelim sözcükleri; ağzımızdan çıkanı salt kulağımız değil kalbimiz de duysun! Konuşmaların seyri bir anlık parlamayla öfkeli tartışmalara çevrilebilir. Sabır gösterip karşımızdakine kulak verelim.

18 Mayıs: Boğa’da Yeniay!

07:13’te Boğa burcunda enerjilerini birleştiren Güneş ile Ay, Yeniay fazını oluşturacaklar. Boğa ayakları yere sağlam basan maddi ve manevi anlamda güvenlik arayışında ve kararlı, yavaş, tedbirli ve beş duyuyla ilgili bir burçtur. Boğa’nın yönetici gezegeni olan Venüs’ün (şu an Yengeç’te yol alıyor) bir gün önce Balık burcundaki Neptün ile uyumlu açı içerisine girmesi hayatın fiziksel, duyusal yönlerinin yanı sıra, yüreğimizin ve aklımızın kapılarını da açmasına yardımcı olacak. Venüs Yeniay sırasında, Koç – Terazi aksında bulunan Kuzey ve Güney Ay Düğümleriyle de etkileşim içinde gözüküyor. Hayatın içinde daha hassas, sabırlı, uyumlu ve yaratıcı olacağımız alanları fark edebileceğiz. Yeniay’ın ardından gelen günlerde Venüs peşpeşe önemli açılar içine girecek. Yeniay, kişisel doğum haritalarımızda hangi alana düşüyor ya da haritalarımızda hangi noktaları tetikliyorsa, o alanlarda ve temsil ettikleri konularda,  bir ay boyunca hareketlilik ve yeni, sağlam başlangıçlar yaşıyor olacağız.

19 Mayıs: Merkür geri gidiyor!
Merkür, Yeniay’ın ardından sabaha karşı 04: 49’da geri harekete başlayacak ve hayatımızın ritmi ister istemez yavaşlayacak. Özellikle iletişimde, ulaşımda, haberleşmede gecikmeler, aksaklıklar, yanlış anlama veya anlaşılmalarla bir müddet yerimizde sayıp zaman geçirebiliriz. Ama burada önemli olan neler olup bittiğine odaklanmak, dikkatimizi an’a çevirmek ve azami özen ile her zamankinden daha güçlü bir şekilde kendimizi ifade etme şansına sahip olduğumuzu bilmek! İyi si mi 11 Haziran’a dek hayatımızı bir gözden geçirelim. Nasıl iletişim kuruyoruz, karşımızdakini dinleyebiliyor muyuz, nerelerde hatalar yapıyoruz ya da hayatımızda neler önemli ve öncelikli diye bir düşünelim. Kimbilir belki de böylece çoktandır halledemediğimiz pek çok sorunlarımızı ya da işlerimizi tamamlama, halletme şansını yakalarız.

21 Mayıs: Güneş İkizler’de!
Bir ay boyunca Güneş hava grubu burçlardan meraklı, konuşkan, hareketli ve neşeli İkizler’de yol alacak. Ancak bu kez yöneticisi Merkür geri harekette, içe yönelik çalışıyor olacak. Daha derin ve sorgulamalara açık bir süreçte olacağız. İkizler her ne kadar akıl, mantık ve muhakemeyi temsil ediyorsa da, duygularımızı temsil eden Ay ile Yengeç’teki Venüs kavuşumu sırasında bu geçiş gerçekleşeceği ve Merkür de retro olduğu için, durum bu kez biraz farklı olabilir. Sonuç olarak, daha duygusal, hassas olacağımız bir aylık bir İkizler sürecine giriyoruz!

22 Mayıs: Venüs – Plüto karşıtlığı! İlişkiler darmaduman!
En derindeki arzu ve isteklerimize bakarak, içimizi kavuran kıskançlık, kuşku, neyi ne kadar paylaştığımızı ölçen yakıcı duygulara teslim olmamız işten değil! Duygusal veya maddi anlamda içinde bulunduğumuz ilişki bizi tatmin etmiyorsa değişikliğe gitme ihtiyacı artacaktır. 25 Mayıs’ta gerçekleşecek Venüs – Uranüs karesine kadar bu duygular tırmanışta olacak. Bu süreçte boğaz, böbrekler, deri ve üreme organlık hassasiyet gösterebilir. Merkür de geri harekette olduğundan, özellikle bugün ve yarın finansal konularda dikkatli ve tedbirli olmakta yarar var.

23 Mayıs: Güneş –Satürn karşıtlığı!
Kendimizi karamsar ve baskılanmış hissedebileceğimiz zorlu bir gündeyiz. Fiziksel olarak kendimizi yorgun, güçsüz hissedebilir, çabuk hastalanabiliriz. Cilt sorunları, diş, kemik, omurga problemleri yaşanabilir. Artık bizi mutlu etmeyen, yük gibi gelen bağlardan özgürleşmemiz mümkün. Bize iyi gelen ortamlarda, sevdiğimiz dostlarla, zevk aldığımız aktivitelerde bulunarak, mümkün olduğunca bu tatsız etkiyi aşalım.

25 Mayıs: Venüs – Uranüs karesi!
Gerilim dozu yüksek bir gündeyiz. İlişkiler ve parayla ilgili konularda öngörülemez, beklenmedik olumlu ya da olumsuz değişimler yaşanabilir. Bazı ilişkilerde radikal kararlar alınması mümkün. Özgürlük ihtiyacı ağır basacağından bu konuyu ima eden her uyarıya şiddetli tepkiler verme ihtimalimiz var. Bu açının etkin olacağı bir kaç gün boyunca, partnerimize veya genel olarak tüm ilişkilerimizde karşımızdaki kişilere alan tanımak, baskıcı ve ısrarcı davranmamak gerekiyor.

26 Mayıs: Mars – Neptün karesi!
Bugün adeta kaygan bir zemin üzerinde yol almaya çalışır gibiyiz. Dalgınlık, dikkat dağınıklığı yanlış işler yapmamıza neden olabilir. Her şeyi çok iyi halledebilecekmişiz gibi bir duyguya kapılabiliriz. İyi hesaplanmamış riskli işlerden uzak durmaya, biraz geri çekilip konuya serinkanlılıkla ve akılcı bir şekilde bakıp değerlendirmeye, kimsenin dolduruşuna gelmemeye  çalışalım.  

29 Mayıs: Merkür (retro) – Neptün karesi!
18 Mayıs Yeniay’ı civarında almış olduğumuz kararları gözden geçirmeye, ne kadar gerçekçi olup olmadıklarını sorgulamaya, olmayanları hayatımızdan çıkarmaya başlıyoruz. Eğer hala biraz daha deneyip görmek ihtiyacındaysak, 3 Haziran’da, Merkür direkt harekete geçitkten sonra Neptün (Balık) ile yapacağı bir diğer kare açıda bu fırsatı tekrar yakalama şansımız var! İletişim ve ulaşımda da azami dikkati göstermek durumundayız. Her şey aksettirildiği gibi olmayabilir. Kafamız karışık, aklımız dağınık olduğu için düşüncelerimizi toparlamakta zorlanabiliriz. O nedenle, hazır Merkür de geri hareketini sürdürürken, sonradan pişman olmamak adına, şu bir kaç gün boyunca hiç bir önemli kontrata, anlaşma ya da sözleşmeye imza atmamaya, bugünü olabildiğince sakin, akışta geçirmeye bakalım.

31 Mayıs: Güneş – Neptün karesi!
16:08’de alacağımız bu etkiyle Mayıs ayını bir miktar enerjimiz düşük, neşesiz ve yorgun bir şekilde kapatıyoruz. Gereksiz özverilerden ve önemli kararlardan kaçınalım. Hatalı yargılara varabilir, hayal kırıklıkları yaşayabiliriz. Kendimize iyi bakalım, bol sıvı alalım, dinlenelim.

Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.