Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MART 2015
ÖNEMLİ BİR EŞİKTEYİZ!

ÖNEMLİ BİR EŞİKTEYİZ!

Yılın en zorlu ama aynı oranda en önemli aylarından birindeyiz. Bu ay bitişler başlangıçlar, yön değişiklikleri ile dolu!


5 Mart’ta Başak – Balık aksında 14 derecede bir Dolunay deneyimleyeceğiz ilkin. Birbirine zıt karakterde olan bu iki burcun özelliklerini dengeli bir biçimde özümseyip hayata uygular hale gelmemiz gerekiyor. Başak burcundaki Dolunay, madde ile manayı, dünyevi olanla spritüel olanı, akılla yüreği ve planlamakla akışa teslim olabilmeyi dengeli bir şekilde harmanlamaya çağırıyor bizi… Yaşamımızdaki eski ve bize artık hizmet etmeyen her ne varsa, artık son kez karar alıp harekete geçmemizin önemine dikkat çekiyor!

13 Mart’ta aklın, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür, zararlı ve düşük konumda çalışacağı Balık burcunda yol almaya başlayacak. Zihnimiz benzetmeler, şairane sembollerle ifademizi zenginleştirirken, kafa karışıklığı, dikkatsizliği de getirecektir peşi sıra! Sezgisel düşünebilecek, rüya ve hayallerimizi izleyerek önemli mesajlar çıkartabilecek ama yanılsamalar içinde kendi kendimizi kandırır durumda da olabileceğiz. 31 Mart’a dek hem sezgilerimize kulak verelim, hem de gerçeklik duygusundan kopmamaya çalışalım. Merkür’ün bu konumu, sanat, müzik, edebiyat, dans, fotoğrafçılık, simena endüstrisi ile ilgilenenler için oldukça ilham verici gözüküyor.

17 Mart’ta son kez deneyimleyeceğimiz Uranüs (Koç), Plüto (Oğlak) karesi neredeyse bütün bir aya damgasını vuracak bir enerjiyi barındırıyor. Kişisel veya global anlamda kritik bir sürece işaret eden bu etkileşim, Uranüs’ün yeniliklere ve farklı yaşam stillerini kucaklamaya açık yapısı sayesinde daha kolay atlatılabilecek. Sözün özü, ideallerimiz ve hedeflerimiz konusunda nihai radikal kararlar alarak, yepyeni bir döneme adım atıyoruz.

Aynı gün sevgi ve ilişkinin, barış ve huzurun, paranın ve değer duygusunun temsilcisi Venüs, kendi yönetimindeki Boğa burcunda ilerlemeye başlıyor. 12 Nisan’a dek, özel ilişkilerimizde fiziksel yakınlıklar ve kendimizi sahip olduğumuz kaynaklarla maddi ve manevi anlamda güvende hissetme ihtiyacımız öncelikli olacaktır. Bu dönem başlayacak ilişkilerin daha ayakları yere basar, tutarlı, dayanıklı ve sağlam olmasını bekleyebiliriz. Mevcut ilişkilerde ise kendimizi yeterince güvende,  mutlu ve huzurlu hissediyorsak, ileriye yönelik adımlar atılabilir. Başta Boğalar ve Yükseleni Boğa olanlar olmak üzere, tüm toprak grubu burçlar (Başak ve Oğlak) bu olumlu etkiyi güçlü bir şekilde hissedeceklerdir. Finansal alanda da güzel gelişmeler yaşanabilir.

20 Mart’ta yılın ilk Güneş Tutulması, Balık burcunun son derecesinde gerçekleşiyor. Hayatlarımızda önemli bir dönüm noktası oluşturacak olan bu tutulma, yaklaşık üç yıl kadar etkisini hissettirecek. Burçlar Kuşağının son burcu olan su gruplarından Balık, spiritüel yolculuğumuzun son durağını oluşturur. Hepimiz okyanusa ulaşmazdan önce birer su damlasıyız, bireyiz. Suya karıştıktan sonra artık hangimizin su damlası hangimizin okyanus olduğu bilinemez. Çünkü  bu alanda evrenle veya ana kaynak diyebileceğimiz sistemle bütünleşmiş ve bir olduğumuzu hissederiz. Evrende her şey birbirine bağlı, her şey birbiriyle ilgilidir.

29 derecede gerçekleşecek Tam Güneş Tutulması, algı ve sezgilerimizi derinleştirip içgörülerimizi arttırarak, bilincimizin sınırlarını genişletecek bir etki yaratacaktır.

Hemen ertesi gün 21 Mart’ta  Güneş’in Koç burcuna girmesiyle birlikte Ekinoks gerçekleşerek resmen ilkbahar mevsimi ve astrolojik takvim başlayacak. Muazzam bir enerji ve manyetik etki yaratan Ekinoksun tutulmanın ardından gelmesi, gücünü ve yaratacağı açılımları daha da belirgin hale getirecektir. Yeni başlangıçları temsil eden Koç burcu, cesaret ve inisiyatif alma yeteneğimizi ateşleyerek bizi yepyeni atılımlar yapmaya teşvik edecektir.

31 Mart’ta Merkür bu kez Koç burcunda ilerlemeye başlayacak. 15 Nisan’a dek iletişim hızlanıyor. Bu süreçte sabırsızlık, dikkatsizlik ve düşüncesizce konuşma eğilimi gösterebiliriz. Ani riskli kararlardan kaçınmak iyi olur.

Aynı gün barışçıl ve huzur arayışındaki Boğa burcuna giren savaşçı Mars, 13 Mayıs’a dek ilişkilerde pek de rahat, huzur bırakmayacağa benziyor! Kıskançlık, sahiplenicilik, maddi paylaşımlarda çatışmalar veya kimin isteğinin öncelikli olduğu gibi konular sorun yaratabilecek. Öte yandan yavaş ve temkinli hareket etmeye meyilli Boğa, Mars’ın başına buyruk davranmasını bir ölçüde dizginlemeyi başaracaktır. Burada önemli olan, içimizdeki her iki enerjiyi de dengede tutmak ve barışı, huzuru korumak adına istekleri ve öfkeyi bastırmayarak kendi yıkımımıza neden olacak şekilde davranmamaktır.

Güzel ve içimize sinen başlangıçlar yaşamak dileğiyle, esen kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.