Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

OCAK 2015
FIRSATLAR MI YOKSA ZORLUKLAR MI KAPIMIZDA?..

FIRSATLAR MI YOKSA ZORLUKLAR MI KAPIMIZDA?..

2015’e, Yay burcuna henüz girmiş olan Satürn enerjisiyle adım attık. Satürn, hedeflerimize ulaşmak için çok çalışmayı, bu uğurda gereken sorumlulukları yerine getirmeyi, hayattaki seçimlerimizi, ektiğimizi biçmeyi (karma), somut, elle tutulur gerçekleri temsil eder. Karmanın Efendisi’dir, Büyük Öğretmendir, zamanı yönetir; Kronos’tur.


Geçmiş yazılarımda da söz ettiğim gibi, Satürn Yay burcunda iken Yay’ın temsil ettiği uzak ülkelerle ilgili konular, ithalat-ihracat, turizm, yüksek öğrenim, hukuk, din, inanç, felsefeye ilişkin konularda  birtakım sınavlara  tutacaktır kuşkusuz. Yay burcu iyimserliği, hoş görüyü, risk almayı ve farklı ufuklara açılmayı ifade eder. Şimdi Satürn enerjisiyle harmanlandığında, meselelere daha dengeli ve ölçülü bir esnek perspektiften bakabilecek, hesap edilebilir riskler almaya yöneleceğiz.

Bu konumun olumsuz diyebileceğimiz yönleri, Yay’ın “gölge” özelliklerinden olan haklılık ihtiyacı, bildiğinden şaşmama, prensiplerini dayatma şeklinde, iyice katılaşmak da olabilir elbette! 20 Aralık 2017’ye dek yaşam felsefemizi ve etik değerlerimizi gözden geçirmemize yol açabilecek deneyimlerle sınanabiliriz.

2015’TE BİZLERİ NELER BEKLİYOR?
Bu yılın en önemli gökyüzü olayı, hiç kuşkusuz Mart ayında son kez deneyimleyeceğimiz Uranüs (Koç) - Plüto (Oğlak) karesinin beklenmedik olaylarla dolu enerjisi. Üstelik bu güçlü ve bizi oradan oraya savurabilecek, pek çok taşı yerinden oynatacak olan etkisi salt Mart ayıyla sınırlanmayıp neredeyse bütün bir yıla yayılıyor.

Bu yıl gökyüzünde 4 tutulma deneyimliyoruz. Bunlardan ilki Mart ayında ve Balık burcunun 29 derecesinde, diğerleri ise Nisan ayında ve Terazi burcunda, son olarak da Eylül’de biri Başak, diğeri ise Koç burcunda yer alıyor. Mart ayı civarı, bu bağlamda önemli gelişmelere açık, ciddi bir dönemeç gibi gözüküyor hayatlarımızda. Öte yandan, Satürn (Yay) - Plüto (Oğlak) arasındaki gerilim bizi, özellikle yılın ikinci yarısı itibariyle, sınamaya başlayacak. Görüldüğü üzere, yine soluk soluğa, ancak bizi büyümeye ve ruhsal olgunluğa taşıyacak meydan okumalarla dolu bir yıla girmiş bulunuyoruz.
 
VE OCAK AYI…
1 OCAK : ENERJİ PATLAMASI!
Yeni yılın ilk günü Jüpiter (Aslan) - Mars arasındaki gerilimle başlıyor. Bugün her şeyi abartmamız mümkün. Özellikle öfkeyi, haklılık peşinde olmayı, kendi düşünce sistemimizi…Bir enerji topu halinde her an patlamaya hazır bir durumda olabiliriz.

3 OCAK: MESAFELİ YAKINLIKLAR!
Sevgi ve ilişkinin temsilcisi Venüs, bugün itibariyle Kova burcunda ilerlemeye başlıyor. 28 Ocak’a dek, arkadaşlık boyutu yüksek, zihinsel ağırlıklı ilişkiler kuracak, nesnel ve akılcı kararlar alacağız. Paylaşılan idealler, birbirine özgür alan tanıyan yakın ilişkiler, entelektüel dürtüler ön plana çıkacak.

5 OCAK: ÖZGÜN DÜŞÜNCELER VE YENGEÇ’TEKİ DOLUNAYLA VARDIĞIMIZ DÖNEMEÇ!
Bugün gökyüzü oldukça hareketli ve pek huzurlu ve rahat olabileceğimiz bir günde değiliz!
İlkin, iletişimin temsilcisi Merkür, Dolunay’dan birkaç saat önce Kova burcuna geçiyor! Meselelere daha objektif bakabileceğimiz, yenilikçi ve parlak fikirler üretebileceğimiz bir sürece giriyoruz. Ancak düşünce ve sözel ifademizin hızı birbirine denk düşmeyebilir. İletişimde sabırsız ve dinlemekte zorlanan bir portre çizebiliriz. Daha önce aldığımız kararları bambaşka bir gözle, hiç düşünmediğimiz şekilde düşünme, algılama eğilimimiz yüksek. Merkür’ün Kova burcundaki yolculuğu 14 Mart’a dek sürecek. Bu arada, 17 derecedeyken 21 Ocak’ta başlayacağı geri hareket, 11 Şubat’ta 1 derece ile yine Kova’da sona erecek .

KARMİK KONULAR GÜNDEMDE
06:54’te ise, Yengeç - Oğlak aksında 14 derecede bir Dolunay gerçekleşiyor. Bu Dolunay, Nisan 2014’te Terazi burcunda deneyimlediğimizle kare açıda gözüküyor. Hatırlayacak olursak, o Dolunay Kuzey ve Güney Ay Düğümleri’ni de harekete geçirmişti. Şimdi de Kuzey ve Güney Ay Düğümleri’ne kare yapan bu Dolunay, yine karmik konuları gündeme getirecek demektir.

Plüto Dolunay sırasında Oğlak burcunda Güneş ile kavuşum içinde olurken, Ay’a (Yengeç) da karşıt açı yaparak kişisel veya kolektif alanda gölge dediğimiz olumsuz özelliklerimizi gün ışığına çıkaracaktır. Uranüs’ün ise yine öncü burçlardan Koç’ta, Güney Ay Düğümüyle kavuşum yapacağını görüyoruz. Öyle anlaşılıyor ki, geçmiş davranış biçimlerimizi gözden geçirip düzeltmek ya da tümüyle değiştirmek durumunda kalabiliriz. Bu etkiyi özellikle öncü burçlar (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ) güçlü bir şekilde içselleştirirken, hepimiz bir şekilde, hayatımızın bir alanında hissediyor olacağız.

12 OCAK: BİLİNÇALTI HAREKETE GEÇİYOR!
Hareket ve enerjinin, öfkenin ve mücadelenin temsilcisi savaşçı Mars, Balık burcunda ilerlemeye başlayacak.       Duygusal çalkantılara ve etkilenmelere açık olabilir, hatta zaman zaman duygusal kontrolü yitirebiliriz. Arzu ve isteklerimiz özlem ve niyet şeklinde kalıp, gerçekleştirmek üzere harekete geçmekte zorlanabiliriz. Enerjimizi dağıtma, kaçış, bağımlılıklara sığınma,  kurban - kurtarıcı rolleri, gereksiz özveriler, kararsızlık ve düşük enerji bu konumun olumsuz diyebileceğimiz yönlerinden bir kaçı… Bu enerjiyi doğru ve yararımıza kullanabilmek için tıpkı bir su gibi akışta ve kabulde olmak, karşımıza çıkan kısıt ya da engellerle savaşmadan, kızmadan, anlamaya çalışarak yola devam etmek gerekiyor. Mars Balık burcundayken yaratıcı ve sanatsal yönlerimizle birlikte sezgiselliğimiz de artacaktır. Mars’ın Balık burcundaki yolculuğu, 21 Şubat’a kadar sürecek.

20 OCAK: GÜNEŞ KOVA’da ve YENİAY ile YENİ’YE HAZIRIZ!
11:44’te Güneş Kova burcuna* girdikten kısa bir süre sonra Ay da Kova burcuna geçecek ve 15:14’te 01 derecede yaptıkları kavuşumla YENİAY Fazı’nı oluşturacaklar. Aslına bakarsanız, Yeniay gökyüzünde öncü burçlarda oluşan ilginç ve nadir görülen bir dizilim zamanına denk geliyor. Kova’nın yönetici gezegeni olan Uranüs Koç burcunda Güney Ay Düğümü ile kavuşumda iken, Plüto ile (Oğlak) kare açıda olacak. İşin içine karmik noktalar olan Kuzey ve Güney Ay Düğümleri’nin de girdiği, öncü burçlardaki bu kombinasyon, 2015’i, insanlık tarihinde çok önemli izler bırakacak bir konuma taşıyor. 

Yeniaylar yeni başlangıçları temsil eder. “Yenilikler, değişim, aydınlanma” nın temsilcisi Kova’nın ilk derecesindeki Yeniay, “daha iyi bir gelecek ve insanlık için, Yeni’yi kucaklamaya hazır olduğumuza ilişkin bir kozmik mesaj niteliği taşıyor. Kolektif bilinçte sıçrama yaratacak önemli bir dönüm noktasına geldiğimizi idrak ediyoruz.

23 Ekim 2014’te Akrep burcunda deneyimlediğimiz son tutulma noktalarıyla da kare açı açı içinde olan Yeniay, o zamandan bu yana hayatımızdan neleri eledik, arıttık, neler oldu, şu anda hayatımıza “yeni” anlamında neler girecek sorularını akla getiriyor.

21 OCAK: MERKÜR GERİ GİDİYOR!
17:54 itibariyle Merkür Kova burcunda geri harekete başlıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi, 11 Şubat’a kadar geri hareketini sürdürecek. İç sesimizi daha çok dinlememiz gereken, kendimizle iletişimimizi güçlendireceğimiz, yavaşlayacağımız bir döneme giriyoruz. Biraz yalnız kalıp içe çekilerek dış hatları kapatmak, pillerimizi yeniden şarj etmek için şart! Çoktandır okumayı planladığımız kitaplar, gitmek istediğimiz konser veya filmler, ya da bir türlü bitiremediğimiz işler için en uygun zamana giriyoruz. “Retrograde” hareket “yeniden” etkisi yaratacağı için, bu süreçte bazı konuların üzerinden tekrar geçerek, kararlarımızı yeniden değerlendirebiliriz.

27 OCAK VENÜS BALIK’TA!
Sevgi ve ilişkinin temsilcisi Venüs, 16:59 itibariyle, yüceldiği, yaratıcı ve duyarlı yönleri güçlü Balık burcuna giriş yapıyor. İlişkilerde şefkat ve sevginin ön plana geçeceği, ruhsal bütünlenmelere, ruh eşi gibi gördüğümüz aşklara yönelmek istediğimiz, romantik bir dönem başlıyor. 20 Şubat’a kadar, müzik, sanat, edebiyat, dans her zamankinden çok ilgimizi çekebilir.

Yeni yılın herkese mutluluk, neşe ve iyilikler getirmesini diliyorum. Esen kalın!

*Kova burcuna ilişkin bilgileri, ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.


ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.