Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

OCAK 2014
YENİ YIL YENİ ENERJİYLE BAŞLIYOR!

YENİ YIL YENİ ENERJİYLE BAŞLIYOR!

Yeni yıl Oğlak burcundaki yüksek enerjili Yeniay ile gümbür gümbür başladı! Yeni bir yıla Yeniay ile başlamak pek sık rastlanılan bir durum değildir aslında!


Plüto ve Merkürle kavuşum içinde gerçekleşen Yeniay, 2014’ün değişimlerin, yenilenme ve tazelenmenin yılı olacağına işaret ediyor. Gözümüzde büyüse ve zorlansak da, yıllardır cesaret edemeyip ertelediğimiz atılımlarımızı bu yıl gerçekleştirebileceğiz. Özellikle öncü burçlar (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) veya bu burçlarda önemli noktalarda (yükselen, partner evi, kariyer veya ev-aile ve iç dünyayı gösteren alanlar gibi) gezegenleri olanlar, bu etkiyi güçlü bir şekilde deneyimleyecekler.

Ocak ayının sonunda ikinci bir Yeniay daha yaşayacağız. Bu yıl Mart ayında yine iki Yeniay’ımız daha bizi bekliyor! 30 Ocak’taki Yeniay Kova burcunda ve gelecekle ilgili umut ve projelerimizin yanı sıra, maddi güvenliğimiz ile ilgili konuları da gündeme getirecek.

Bu yıl yine çok önemli gezegen hareketleri var. Üç yıldır süregelen Uranüs (Koç) ile Plüto (Oğlak) karesi bu yıl çok daha etkin ve sarsıcı bir şekilde hissedilecek. Zira, bu kez Jüpiter ve Mars’ın enerjileri de bu açıyı ateşleyerek olaylara ivme kazandıracak. Kısacası, Yeniay’ın Plütonik enerjisiyle başlayan 2014, bu yıl hiçbir şeyin lafta kalmayacağına, ilişki, iş ve ülkeler bazında ciddi yapısal değişikliklere hazır olmamızı söylüyor.

1 OCAK’TA OĞLAK BURCUNDA YENİAY:
Yeni yılın ilk gününde 13:15’te 10 derece 57 dakikada Oğlak burcunda Güneş ile Ay Yeniay fazını oluşturacaklar. “Yeraltının Efendisi”, dönüşümün temsilcisi Plüto ile “Tanrıların Habercisi” Merkür, Yeniay ile kavuşum içinde olacak. “Tanrıların Kralı”, en büyük gezegen Jüpiter Yengeç burcunda karşıt açıyla Yeniay’ı tetiklerken, “Savaş Tanrısı” Mars (Terazi) ile “Ani değişimleri” simgeleyen Uranüs’e (Koç) kare açı yapacak. Kısacası, gökyüzünde öncü burçlarda “Büyük Kare” dediğimiz bir hayli zorlu bir açı oluşacak. Bizi atılım yapmaktan, geleceğe ulaştırmaktan ne geri tutuyorsa, hepsinden özgürleştirecek bir açı oluşumu bu! Yeniay sırasında “Karmanın ve Zamanın Efendisi”Satürn ile “Sevgi ve İlişkileri” temsil eden Venüs de uyumlu açılarıyla mesajı destekleyici bir enerji veriyorlar!

Şimdi tüm ilişki ve ortaklıklarımızın değerini sorgulamanın, para ve yatırımlarla ilgili olarak yapmış, yaratmış olduğumuz her şeyin sorumluluğunu alarak hoşumuza gitmeyen taraflarını düzeltmek için harekete geçme zamanı!

Yeniay ile 2014’ten ne bekliyor ve neye niyet ediyorsak onu ortaya koyuyoruz. Neleri hayatımızdan ayıklayıp geride bırakmaya hazırız ve neler söylemek istiyoruz bu konuda? Yaşam yolculuğunda ilkin kendimiz olma sorumluluğunu alıyoruz, sonrasında ise seçimlerimizin sorumluluğunu alarak yola devam ediyoruz.

Söylediğimiz her sözcük, her düşünce ve attığımız her adım geleceğimizi inşa ediyor. Hayatımız seçimlerimizden ibaret! Eskiyi, yıpranmış ve zamanını doldurmuş olanı bırakabildiğimizde yeniye yer açabiliriz. Yeniay’ın Plüto ile yakın kavuşumu “değiştir ya da dönüştür” mesajını veriyor bize! Bu tatmin etmeyen bir iş, mutsuz bir birliktelik, bir ev, ülke ya da yer işgal etmekten başka bir işe yaramayan eşya-evrak kalabalığı bile olabilir! Oğlak’taki Plüto ile kendi karanlıklarımıza korkusuzca dalıp, suçluluk, utanç ya da suçlamaların tuzağına düşmeksizin kendi evrimsel gelişimimizi gerçekleştirebiliyoruz.  Plüto’nun 2008’de Oğlak burcuna girmesiyle birlikte gerek kişisel hayatlarımızda gerekse global olarak toplumsal, idari ve mali alanlarda köklü yapısal değişimler yaşıyoruz.

11 OCAK: MERKÜR KOVA BURCUNDA!
23:34’te “Tanrıların Habercisi Merkür” Kova burcundaki serüvenine başlıyor. Kova burcu hem Uranüs hem de Satürn tarafından yönetildiği için, verdiği mesajlar veya enerjisi de değişken olacaktır. Bir yanımızla tedbiri elden bırakmaz ve her söyleneni ciddiye alırken, zihnimizi bize bile sıra dışı gelebilecek düşüncelere açıp, ani bir kararla değişimi kucaklayabiliriz! Yeni düşünce şeklimiz ve kararlarımızın hayatımıza ne kadar uygulanabilir olduğuna bir bakalım. Önemli taşları yerinden oynatmamıza gerçekten değiyorsa buna izin verelim!

Merkür’ün Kova’daki yolculuğu 29 Ocak’a kadar devam edecek. Bu süreçte oldukça ilginç, flaş haberlerin gündeme gelmesi mümkün. İletişim hızlanacaktır.  Ancak düşünceleri toparlama veya dinlemede sabırsızlık sorun yaratabilir. Daha durumun tam ne olduğunu anlamadan konuya bir hız girebiliriz. Yanlış anlama veya anlaşılmalara meydan vermemek için tüm dikkatimizi içinde bulunduğumuz ana ve söylenenlere verelim.  Burada önemli olan meselelelere farklı bakabilmek, o zamana dek düşünmediğimiz şekilde düşünmeye, tarafsız algılamaya çalışmaktır.

Merkür, 31 Ocak’ta Balık burcuna girdikten sonra, 14 Şubat itibariyle tekrar geri harekete başlayacak ve Kova’da ilerlediği Ocak ayının son 10 günün üzerinden tekrar geçecektir.  Dolayısıyla, Ocak ayının son döneminde alınan kararları bir kez daha gözden geçirmemizi gerektiren durumlar yaşanabilir!

16 OCAK: YENGEÇ-OĞLAK AKSINDA DOLUNAY!
Gökyüzünde öncü burçlarda oluşmuş olan Büyük Kare halen etkisini sürdürürken, 06:53’te 25 derece 58 saniyede Yengeç burcunda Ceres ile kare açıda bir Dolunay gerçekleşecek. Yaşam hedeflerimiz ve bu anlamdaki seçimlerimizin iç dünyamızın ihtiyaçlarına uygun olup olmadığını sorgulayacak ve aile, duygusal ihtiyaçlarımız ile kariyer hedeflerimiz ve toplumsal yükümlülüklerimiz arasındaki kutuplaşmayı dengelemeye çalışacağız.

Bu Dolunay, aynı zamanda dişil ve eril enerjinin dengelenmesiyle de ilgili. Yengeç “yin” dediğimiz dişil prensibin temsilcisidir; besler, korur, kollar. Duygu bedenimizi, duygusal ihtiyaçlarımızı, başta kendimize olmak üzere “annelik güdümüzü” ifade eder. Anneler dikkatli ve özenlidir,  an’da olmak durumundadırlar. Neyin iyi neyin zararlı olabileceğini bilirler! Oğlak ise sınır ve sorumlulukları temsil eder. Şimdi duygusal ihtiyaçlarımızı doyurma ve kendimizle ilgilenme  sorumluluğunu almak durumundayız. Onları ne kadar görmezden gelir veya bastırırsak o denli gölge benliklerimiz haline geleceklerini bilmeliyiz! Benliğimizin sorumluluklarını yüklenmek, yanılsamalar içindeysek onları geride bırakmak zorundayız.

Bu Dolunay bizi koruduğunu sandığımız kalın kabuğumuzu yumuşatıp, sevgiyle sınırları belirlenmiş sağlıklı bir ilişki kurmamızın önemine dikkat çekiyor!

20 OCAK: GÜNEŞ KOVA BURCUNDA!
05:51’de Güneş bir ay boyunca kalacağı hava gruplarından Kova burcuna giriş yapacak. Toplumsal ve insanlığı daha iyiye, ileriye götürecek yenilikçi ve idealist düşünceler gündemi oluşturacak. *

30 OCAK: BU AYIN İKİNCİ YENİAY’I KOVA’DA GERÇEKLEŞİYOR!
23:40’ta 10 derece 55 dakika ile Kova-Aslan aksında bu ayın ikinci Yeniay’ını deneyimliyoruz. Yeniay’ın Uranüs (Koç) ile uyumlu,  Venüs-Plüto (Oğlak) kavuşumuyla ve Jüpiter (Yengeç) ile gerilimli açıları mevcut.  Jüpiter’in Plüto ile yaptığı ikinci kare açıyı deneyimliyoruz. İlki 7 Ağustos 2013’te gerçekleşmişti. Venüs’ün de direkt harekete geçmek üzere yavaşladığı bir zamanda gelecekteki maddi güvenliğimizi sağlamak için bütçemizi düzenlemek iyi bir fikir olabilir. Yeniay bize 1 Ocak’taki Yeniay ile başlayan dönüşüm ve yenilenme sürecinin hayata geçirilmesi için motivasyon verecek.

31 OCAK: MERKÜR BALIK BURCUNDA! Ve VENÜS ARTIK DİREKT!
Bugün gökyüzünde iki önemli gezegen yön değiştirecekler. Bunlardan ilki 16:29’da Balık burcuna girecek olan Merkür! Merkür Balık’ta düşük konumdadır. Tarafsız algılama özelliğini kaybedebilir. Öte yandan, zihnimizin hayal ve ideallerle dolu olacağı, sanat, edebiyat ve yaratıcılık adına olumlu bir döneme girdiğini de söylemek gerekir.  14 Şubat’a dek Balık’ta ilerleyen Merkür, o tarihte geri harekete başladıktan sonra 18 Mart’ta tekrar Balık burcuna girdikten sonra, 8 Nisan’a dek bu alana enerjisini yeniden yayacak.

“Tanrıların habercisi” Merkür, Balık burcunda bilinç ile bilinçaltı arasındaki haberleşmeyi sağlar. Rüyalarımız bu dönemde her zamankinden daha anlamlı, sembol ve mesajlarla yüklü olabilir. Sezgisel düşünme potansiyelimiz yükselirken empati yeteneğimiz de gelişecek. Meselelere duyarlı, yaratıcı, aynı oranda da karmaşık bir yaklaşım gösterebiliriz. Yanıltıcı düşüncelere saplanmak veya kolayca etki altında kalmak ve  iletişimde öznellik gibi gölge yönlerini de deneyimlememiz mümkündür.

ZORLU GÜNLER:
3 OCAK: EN GERİLİMLİ GÜNLERDEN!

Güneş (Oğlak) ile Mars (Terazi) 02:14 itibariyle kare açı içine girerek, bütün bir güne yayılan ve hatta ertesi gün de katlanarak artacak bir gergin enerji yaratıyorlar. 09:10’da Merkür (Oğlak) geri giden Jüpiter ile (Yengeç) ile karşıt açı içine girerek zorlanmanın dozunu artıracak. Yerine getirilemeyecek vaatlerle ısınan konuşmalar sert tartışmalara dönüşebilir.

5 OCAK: GECE ZORLU ENERJİLERE TESLİM!
Günlerdir çalkalanan iç dünyamız Balık’a geçen Ay ile gün boyunca daha dingin, akışta ve huzurlu. Ancak, akşam saatlerinde başlayan zorlu etkiler keyfimizi kaçırmaya hazır gözüküyor! Bu kez Güneş (Oğlak) geri gitmekte olan Jüpiter ile karşıt açı içine giriyor. Arzu ve isteklerimizi ifade ederken aşırılıklar içine girebileceğimize dikkat çekiyor! Fazlasıyla taşkın veya aşırı yargılayıcı olabiliriz. Hoşgörülü veya sabırlı olmakta zorlanmamız mümkündür. Her eleştiriyi egomuzu yaralayan kişisel bir sorun gibi algılayıp sivri tepkiler gösterebiliriz. Aşırı yiyip içmemiz, hırsımızı bu tarz konulardan çıkarmamız da beklenebilir.

9 OCAK: SALDIRGANCA YAKLAŞIMLARA DİKKAT!
Gece yarısından hemen sonra Mars (Terazi ) Jüpiter  ( Yengeç) ile kare açı içine girecek. Başkalarını mutlu etme dürtümüz ile kendi arzu ve isteklerimiz, plan ve projelerimiz arasında sıkışıp kalabiliriz. Aslında bu etkiyi kendi isteklerimizi yerine getirebilecek şekilde lehimize kullanmamız mümkün. Zira bugün Ay da Koç burcunda bizi duygusal anlamda destekliyor. Biraz esnek ve hoşgörülü olabilir, kendi düşünce sistemimizi karşımızdakine dayatmazsak, karşımızdakini kışkırtacak şekilde davranmazsak dengeyi koruyabiliriz. Enerjimizi öfkeyle salıvermek yerine, yararlı olabileceğimiz bir konuya odaklamamız çok iyi olur. Sabırsızlık ve acelecilik, ufak tefek kaza veya sakarlık ihtimalllerini akla getirebiliyor. Aşırı güven veya gözü karalıkla riskli durumlara atlamaktan kaçınalım!

16 OCAK: İLİŞKİLERDE USTALIK VE DİPLOMASİYE İHTİYAÇ VAR!
Geri giden Venüs (Oğlak) ile Mars (Terazi) karesi, kendi hayatımızın dümenindeyken diğerleriyle sürtüşmeye girmeden rahatça yol almamız halinde ilişkilerde diplomatik rüzgarların esebileceğine işaret ediyor. Bu enerjiyle ilişkilerde uzun süredir kaynayan ve işbirliği ile huzuru bozan etkiler patlama noktasına gelebilir. Burada önemli olan niyetimizdir. İlişkimizi sürdürmek istiyorsak, mevcut sorunlarla yüzleşmeli, uzlaşı ve işbirliğine gidebilmek için çatışmayı göze almalıyız.

25 OCAK: DEPRESİF DÜŞÜNCELERE DİKKAT!
Merkür (Kova) ile Satürn (Akrep) 13:55 itibariyle oluşturdukları gerilimli açıyla bizi özellikle iletişimle ilgili konularda sıkıntılı durumlara sürüklüyorlar. Doğru sözcükleri bulmakta zorlanabileceğimiz gibi, olumsuz düşünceleri olumlu bir hale çevirmekte zorlanabiliriz. Çabucak karamsarlığa düşmemiz söz konusudur. Ne kadar açık ve net, gerçekçi olursak o kadar rahat ederiz. Yanlış anlaşıldığımızı düşünerek kendimizi güvensiz hissedebiliriz. Ancak bu enerjiyi iletişimde ne gibi hatalar yaptığımıza odaklanarak onları düzeltmek için çaba göstermek üzere kullanırsak fırsata çevirebiliriz.

31 OCAK: MEYDAN OKUMALAR VE GÜÇ SAVAŞLARI!
11:15’te gerçekleşen Jüpiter (Yengeç) ile Plüto (Oğlak) karşıtlığı, duygusal veya maddi anlamda, her şeyi abartılı bir biçimde yapma eğilimimize dikkat çekiyor. Meydan okumalar, güç savaşları ile uğraşmak durumunda kalabiliriz. Tedbirli, alçak gönüllü ve ölçülü davranmamız büyük önem taşıyor.

Hepinizin yeni yılını tekrar kutluyor, sağlık, mutluluk ve iyilikler diliyorum. Esen kalın!

* Kova burcuna ilişkin bilgileri ilgili haftadaki yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.