Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KASIM 2013
DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZ!

DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZ!

Kasım iç dünyamızın derinliklerinde dolaştığımız, kritik olaylarla dolu, sarsıcı bir ay!


01 KASIM 2013:
URANÜS-PLÜTO KARESİ:

Kasım ayı, Uranüs (Koç) ile Plüto (Oğlak) karesinin muazzam vurgusu ile daha ilk gününde ses getirecek etkilerle başlıyor! Öncü burçlarda dördüncü kez gerçekleşen bu açı, toplu bilinçte oldukça önemli değişimler oluştururken, karmaşa ve kaos yaratacak bir enerjiyi de açığa çıkarmaya başladı. Hareket, değişim, radikal olaylar getiren bu zorlu etki 2011’den bu yana sürüyor.

03 KASIM 2013:
AKREP BURCUNDA YENİAY VE GÜNEŞ TUTULMASI

Yılın son ve belki de en kritik Güneş Tutulması Akrep burcunda 14:49’da gerçekleşiyor. Güneş Tutulmaları Yeniay fazında gerçekleşir. Dolayısıyla büyük çaptaki yeni başlangıçlar ve bitişler anlamını taşır. Bu seferki Güneş Tutulması, Satürn’ün hemen yanı başında, Merkür ve Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumdayken gerçekleştiği için, maddi ve manevi anlamda enerjilerimizi birleştirip kaynaştığımız konularda hayatımızı yeniden yapılandırmak, gerekiyorsa bir şeylerden vaz geçme yürekliliğini göstererek düzen değişikliklerine gitmek durumunda olacağımız anlaşılıyor. Korkuyla mevcut yapılara sıkı sıkı sarılmak, rahatımızın bozulmaması adına güç savaşlarına girerek bir türlü değişime teslim olamamak hayal kırıklıkları ve yenilgiyi de getirecektir peşi sıra…

Akrep en yasak, en tabu yönlerimizi yüzeye çıkarıp temizlemek, arıtmak, dönüştürmekle ilgili bir burçtur. Şifalanma ise, karanlıklarımıza ışık tuttuğumuzda başlar. Reddettiğimiz, görmezden geldiğimiz, bastırdığımız ya da sakladığımız gücümüz, ışığımız veya gerçekliklerimiz gölge benliklerimiz olarak mutlu ve doyumlu bir şekilde yaşamımıza engel olurlar. İçimize gömdüğümüz bu kutuplaşma ve kısıtlar, kendimizde kabullenmek istemediğimiz yönlerimizi diğerlerine yansıtarak o enerjileri taşıyan insanları hayatımıza çekmemize neden olur. Hangi özelliğimize sahip çıkmıyorsak bize bir tehdit olarak geri döner. Ne zaman ki bilinçaltında duranları bilinç düzeyine çıkarırır, yüzleşir, onları kabulleniriz, o zaman dönüşüm başlar ve daha büyük bir bütünün parçası haline geliriz.

BOĞA-AKREP
Boğa-Akrep aksı, benim kaynaklarım ile bizim birlikte oluşturduğumuz kaynaklar, sükunet ve istikrar ile krizler ve fırtınalar, cinsellik ile tabular, güvende hissetmek ile düzen bozucu dalgalanmaları içinde barındırır. Miras, vergi, sigorta, tazminat, borç ve alacaklar, nafaka ve kredi kartlarıyla ilgili konular da bu aksın konularıdır. Önümüzdeki yıl da tutulmaların büyük bir bölümünün bu aksta gerçekleşeceğini düşünecek olursak, hayatımızdaki en önemli ve öncelikli konuların bunlar olacağını söyleyebiliriz. Akrep burcunun yönetici gezegeni Plüto (şu anda Oğlak’ta) tutulma sırasında Uranüs (Koç burcunda) ile dördüncü kez kare açı içinde olacağından alacağımız radikal kararlar pek kolay olmasa da bizi büyük sıçrayışlarla atılımlara taşıyacağı açık! Yeter ki cesur olalım!

Tutulma sırasında Venüs Galaktik Merkezle kavuşum içinde gözüküyor. Galaktik Merkezle enerjisini birleştiren her gezegen, temsil ettiği konularda eski modelleri bırakıp dönüşüm ve yenilenmeye gitmeyi işaret eder. Artık kalbimizin sesini dinleme, eskimiş, yıpranmış ve bizi mutlu etmeyen her çeşit ilişkiden özgürleşme zamanı! Bir kaç gün sonra burç değiştirecek olan Venüs, bu konuda ciddi adımlar atabilmemizi sağlayacak zaten!

Güneş Tutulmaları 19 yılda bir aynı burçlarda ve aynı derecelerde gerçekleşerek hayatımıza benzer temaları taşır. Bu durumda 3 Kasım 1994 yılından itibaren hangi konuların hayatımızda etkinlik kazandığı ve nelerin değişmesine neden olduğunu gözden geçirmemizde yarar var.  

05 KASIM 2013:
VENÜS OĞLAK’TA!

Tutulma’nın hemen ardından peşpeşe gezegenlerin yön değiştirdiklerini görüyoruz.
Sevgi ve ilişkinin, zıtlıklara karşın bir arada olabilmenin, barışın ve huzurun temsilcisi Venüs, bugün itibariyle Oğlak burcunda yolculuğuna başlıyor. 6 Mart 2014’e dek tüm ilişkilerimizi, ortaklıklarımızı ve finansal konulara bakışımızı ciddi ve gerçekçi bir şekilde ele alacağımız, işe güce, yaşam hedeflerimize odaklanacağımız bir sürece giriyoruz.

06 KASIM 2013:
GÜNEŞ-SATÜRN KAVUŞUMU

Ruhumuzun olgunluk düzeyinin testten geçtiği bir gündeyiz. Amaç ve hedeflerimize yeniden bakıp gereken düzeltmeleri yapabiliriz. Bizi bütünlüğe ve olgunluğa çağıran bu etkiyle kendimizle ilgili gerçekleri göğüsler, neyi ne kadar yapıp yapamayacağımızı anlayıp yüzleşmeler yaşar, hareketlerimizin sorumluluğunu alarak ektiklerimizi biçeriz. Tüm hata ve eksiklerimizi gerçekçi ve tarafsız bir gözle değerlendirip yeniden yapılandırmak ve yaşamamıza yön vermek için ideal bir zamandayız.

07 KASIM 2013:
JÜPİTER GERİ HAREKETTE!

Bu kez Jüpiter, Yengeç burcunda, dört ay kadar sürecek bir geri harekete başlıyor. Bu süreçte duygularımız, duygusal ihtiyaçlarımız, prensiplerimiz ve kurduğumuz bağlara yoğunlaşacak, bu konularda derinleşeceğiz. Aile ve köklerimiz, yaşadığımız yer ile ilgili önemli kararlar alabiliriz. Öte yandan, yasal işlerimizde yavaşlık veya aksilikler, erteleme ya da gecikmeler görülebilir. Jüpiter, 6 Mart 2014’te direkt harekete geçene kadar bu konular olgunlaşıp netleşecektir.

10 KASIM 2013:
MERKÜR DİREKT HAREKETTE!

Gökyüzünde su gruplarındaki gezegenlerde hatırı sayılır bir hareketlenme, yön değişikliği gözlüyoruz. Jüpiter’in Yengeç burcunda geri harekete başlamasının ardından, Merkür bugün 2 derecede Akrep burcunda direkt harekete geçiyor. 13 Kasım’da ise, Neptün Balık’ta ileri gitmeye başlayacak.  Duygusal yaralarımızı iyileştirme, duygusal anlamda büyüyüp gelişmemize engel olan noktalardaki direncimizi kırma fırsatına sahibiz şimdi…

Merkür ilerlemeye başlasa da iletişim, eğitim, trafik, taşınma gibi konularda en koyu gölgelerini bir hafta boyunca göstermeye başlayacaktır. Her zamankinden daha özenli ve dikkatli olmamız, ayrıntılara önem verip hiç bir şeyi gözden kaçırmamız gereken bir dönemdeyiz. Ama asıl önemli olan, yarın Merkür’ün Neptün (Balık) ile üçüncü kez üçgen açı içine girmesinin yaratacağı etkiler…

11 KASIM 2013
MERKÜR-NEPTÜN ÜÇGENİ!

Aklı, mantığı temsil eden Merkür, hayal ve idealleri ifade eden Neptün’ün büyülü dünyası ile uyumlu bir etkileşime geçerek günümüzü renklendirecek! Şimdi artık hayallerimizi gerçekleştirebilmemiz için hangi detaylara dikkat etmemiz gerektiğini anlıyoruz. Bizi harekete geçiren iç tepilerimizi daha iyi anlayıp dış dünyaya yansıtmamız mümkün. Ancak yine de son kararları verirken dikkatli olmakta yarar var. Henüz Merkür’ün gölgeleri bitmedi!

Kişisel hayatlarımızda veya global anlamda yanıltıcı haberler, durum ya da koşullarla karşılaşabiliriz. Önemli iş görüşmeleri ya da anlaşmaları, tarafsız bir gözle değerlendirebilmemiz bakımından birkaç gün ileriye almaya çalışmamız iyi olur.

12 KASIM 2013:
GÜNEŞ-JÜPİTER ® ÜÇGENİ

Hayata daha iyimser, neşeli ve hoşgörülü bir şekilde, geniş bir çerçeveden bakabilecek bir durumdayız. Sosyal yaşam, seyahat veya hedeflerimiz doğrultusunda enerjik bir şekilde koşturmak için bugün ideal. Evrenin iyileştirici ve yararlı etkilerini yardım, yarar ve fırsatlar olarak hediyeler şeklinde alabiliriz.

13 KASIM 2013:
NEPTÜN İLERİ GİDİYOR!

Neptün sis etkisi, bulanıklık yaratan bir gezegen olduğu için direkt harekete geçişinin etkilerini çok güçlü bir şekilde gözlemleyemiyoruz. Zira meselelerin hala belirsiz olan, ya da karmaşa yaratan bir tarafı kalmış olabilir. Ancak yine de hayatımızın ritminin değişip biraz hızlanmaya başladığını ve akışın tempolu olacağını hissedebiliriz. Evrenle olan bağımızın, ruhsal amaç ve hedeflerimizin güçleneceği bir sürece giriyoruz.

15 KASIM 2013:
VENÜS-URANÜS ®KARESİ
VENÜS-PLÜTO KAVUŞUMU:

İlişkilerdeki dalgalanmaların huzursuzluk yaratarak gündemin ilk sırasına oturduğu bir gündeyiz. Ancak yaşanan sorunların üzerinde çalışmak ve dönüştürmek için iyi bir zamanda olduğumuzu da söylemek gerekir.  Özgürlük, bağımsızlık ve heyecan ihtiyacı ile başlayan gün, akşama doğru stabilleşip netleşen duygularla hayat dersleri getirecek. Derinleşiyor ve niyetimiz ilişkimizi sürdürmekse eğer, yüzleşmelerle beraberliklerimizi şifalandırmaya çalışıyoruz. Öğrenmemiz gereken dersleri sevgiyle kucaklayıp kabullenelim. Aksi taktirde hassaslaşan boğaz, üreme organları, böbreklerimiz ve cildimiz alarm vermeye başlayacaktır!

17 KASIM 2013:
BOĞA BURCUNDA DOLUNAY!

Bugün 17:17’de Boğa-Akrep aksında yaşanacak Dolunay hayatımızdan hangi ihtiyacımızın gidip hangisinin kalması gerektiğine ışık tutacak. Her ikisi de sabit burç olduğu için bir şeyleri bırakmak pek kolay olmamakla birlikte, amacımıza hizmet etmeyen, bizi mutlu etmekten giderek uzaklaşan şeylere hala sıkı sıkıya tutunmanın bize ne kazandırıp ne kaybettireceğine odaklansak iyi olur! Yürümeyen şeyleri sürüklemeye çalışmanın zaman ve enerji kaybı olduğunu anlamalıyız.

22 KASIM 2013:
GÜNEŞ YAY BURCUNDA!

Bugün 05:48 itibariyle Güneş ateş burçlarından, iyimser, neşeli, maceracı ve hayata geniş bir açıdan bakma eğiliminde olan Yay’a giriş yapıyor. Bir ay boyunca Yay temaları kendini güçlü bir şekilde hissettirecektir. *

23 KASIM 2013:
VENÜS-SATÜRN ETKİLEŞİMİ!

Kendimizi daha dengeli, disiplinli ve öz denetime sahip hissedeceğimiz bir gündeyiz. İlişkilerde ve ortaklıklarda ortak bir paydada buluşup işbirliğine vardıktan sonra, herkesin yararına olabilecek şekilde sorumluluk üstelenerek, ciddiyetle, adım adım ve temkinli bir şekilde hareket etmek herkese kazandıracaktır.  

24 KASIM 2013:
GÜNEŞ-NEPTÜN KARESİ

Elimizde bütün verilerin olduğunu düşünsek bile yanlış yapma, ya da aldanma potansiyelimizin yüksek olduğu hayal kırıklıklarına açık bir gündeyiz. Gerçeği olduğundan farklı algılamamıza neden olacak durum ya da koşullarla karşılaşabilir, sonradan pişman olacağımız adımlar atabiliriz. Hassasiyetimiz yüksek olacağı için kendimizi savunmasız veya güçsüz, yorgun ve enerjisiz hissedebiliriz. Merkezimizden uzaklaşmamak, bakış açımızı kaybetmemek durumundayız. Kendimize iyi bakalım. İyi dinlenelim, güzel beslenelim. İnziva, depresyon veya kaçışlar yerine, birlikte olmaktan keyif aldığımız dostlarımızla, sevdiğimiz ortamlarda, olumlu duygular üretmeye, sosyallikler yaşamaya çalışalım.

28 KASIM 2013:
MERKÜR (Akrep)  - VENÜS (Oğlak) ETKİLEŞİMİ!
MERKÜR (Akrep) - JÜPİTER ® (Yengeç) ETKİLEŞİMİ!
VENÜS  (Akrep) - JÜPİTER ® (Yengeç) KARŞITLIĞI:

Sabah saatlerinden itibaren ilişkilerle ilgili dinamikler güne damgasını vuruyor. İlişkilerde kendimizi en iyi şekilde ifade edebilir ve karşımızdakini can kulağı ile dinleyip tarafsız bir şekilde anlayabiliriz. Yeni düşünceler veya deneyimlerle görüş açımızı enginleştirme fırsatını yakalama şansına sahibiz. Ancak aşırı hoşgörü veya iyimserlik dikkatsizliğe, savurganlık ve israfa neden olabileceğinden, zarara uğramamak adına uyanık olmakta yarar var!

Hayatımızdaki değer sistemimizi ve tüm girişimlerimizin neye mal olacağını gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenin önemini anlıyoruz. Kasım ayı, riski göze aldığımız taktirde bizi cesur atılımlara taşıyacak olan bir süreç! İçimizdeki sevgi alevini tutuşturan içsel ihtiyaçlarımızı dış dünyada ifade ettikçe kendimizi daha huzurlu ve bütün hissedeceğiz. Bunun için riski göze almaya değmez mi sizce?

* Yay burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri, ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.