Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EYLÜL 2013
DÜZEN DEĞİŞİKLİKLERİNE HAZIR MISINIZ?

DÜZEN DEĞİŞİKLİKLERİNE HAZIR MISINIZ?

Geçen ay ivme kazanan işleri bir şekilde yoluna koyduğumuz ve gerek iş, gerekse de özel hayatımızda daha iyiye götürecek önemli düzen değişikliklerine gitmek durumunda kalacağımız bir aya girdik. Merkür ve Ceres'in Başak burcunda konumlandığı bu süreçte yapılacak her türlü yenilenme ve değişimin bir çeşit şifalandırma ve eksikleri hataları düzelterek daha iyiye ulaşıp bizi geliştirmeye yarayacağını söyleyebiliriz.


Ayın ilk haftası, Başak burcunda gerçekleşecek Yeniay ile olumlu ve verimli geçeceğe benziyor. Yeniay'ın şifa gezegeni Chiron ile etkileşimde olması, yukarıda sözünü ettiğim iyileştirme sürecine katkıda bulunacak. Ancak ayın ikinci yarısında Balık-Başak aksında gerçekleşecek Dolunay ile birlikte gökyüzündeki gerilimin izdüşümleri hepimizi kişisel ve global olarak ciddi anlamda zorlayacak gibi gözüküyor. Ekim'in ilk yarısında da devam edecek olan bu etki, özellikle geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bazı karmaşık ve çatışmalara açık durumları tekrar gündeme getirebilecek. Ekinoks haritasını dikkate aldığımızda, yılbaşına dek çalkantılı, sert etkilerle karşılaşmamız söz konusu!

Öte yandan, sıkıntıları hafifleten bir etki de iyi bir zamanlama ile imdada yetişiyor! 22 Eylül akşamı Terazi burcuna girecek olan Güneş ile başlayan barış, denge, huzur, uyum ve diplomasinin ön plana çıkacağı bir aylık bir süreç başlıyor. Ancak Güneş'in Terazi burcuna girmesiyle başlayan "Sonbahar Ekinoksu"nun haritası öncü burçlarda bir büyük kare oluşturacağı için bu enerjiyi olumlu yönetmek oldukça hassasiyet, özen ve dikkat istiyor!

Bu ayın hiç kuşkusuz en önemli dinamiğini, her ikisi de karmik nitelikte ve üçüncü ve son kez altmışlık açı içine girecek olan Satürn (Akrep) ile Plüto (Oğlak) oluşturuyorlar! Satürn ve Plüto'nun astrolojide "karşılıklı ağırlama" denen bir açı içinde olmaları etkisini daha da güçlendiriyor! Yepyeni oluşumlar, kökten değişiklikler gerçekleşecek. Gerek Satürn gerekse de Plüto çok çalışmayı ve uğraşıp didinmeyi getiren gezegenler olsalar da, artık hepimiz biliyoruz ki hiçbir şey zorlanmadan, emek vermeden, kolayca ortaya konamıyor! Bu etkileşimin maddi dünyadaki somut etkilerini ise ancak uzun vadede görme imkanımız olacak. Ektiğimizi biçecek, neye hazırlanmışsak onu yaşayacak göreceğiz hep birlikte!

BU AYIN ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ
1 Eylül Güneş (Başak) ile Plüto (Oğlak) arasındaki uyumlu üçgen açıyla umut verici bir şekilde başlıyor. Kendi gücümüzü elimize alacağımız, kendimize güvenimizin yükseleceği, daha olumluya ulaşmak için değişim dönüşüme gönüllü olacağımız olumlu bir gündeyiz.

BAŞAK BURCUNDA YENİAY!

5 Eylül'de Başak burcunda 13 derecede gerçekleşen Yeniay, iş, özel hayat, hizmet sektörü, işyeri ve sağlık konularında önemli düzenlemelere işaret ediyor. Üretkenliğimiz ve planlama, organizasyon yeteneğimiz yükseliyor. Yeniay enerjisinin başlatacağı yenilik ve değişimler başlangıçta bize pek kolay gözükmese de hepsinin uzun vadede bizi yepyeni fırsat ve başarılara taşıyarak hayrımıza gerçekleşeceğini söylemek gerekir. Yeniay'ın Jüpiter (Yengeç) ile olan bağlantısı, bütün bu gelişmelerin olduğundan daha büyük çaplı hissedilebileceğini gösteriyor. Türkiye'nin yükselen burcunun Yengeç olduğunu hatırlayacak olursak, Jüpiter'in içinde yer alacağı her açı oluşumunun, var olan etkileri daha da büyütüp hissedilir kılacağını fark edebiliriz.

7 Eylül iyimser ve umut verici enerjilerin tavan yaptığı bir gün! Güneş (Başak) ile Jüpiter (Yengeç) arasında uyumlu açılar hayata umutla ve inançla bakarak ilerlememizi sağlıyor. İç dünyamızdaki duygusal zenginlikleri, sevgi ve inancı cömertçe sergileyebiliyoruz.

İLETİŞİM ZAMANI
9 Eylül'de iletişim dinamikleri daha olumlu akacağı bir sürece giriyor. Merkür, yöneticisi olduğu Başak burcunu terk ederek barış, işbirliği, uyum ve diplomasinin temsilcisi Terazi'ye giriyor! Kişisel ya da global anlamda karmaşıklaşan ilişkilerde meseleleri diplomatik bir şekilde barışçıl yolla halledebilmek ne yazık ki yine de pek kolay değil! Zira aynı gün gerçekleşecek Mars (Aslan) ile Satürn (Akrep) arasındaki gerilimli açı, yazılı ve sözlü iletişimde, gerek diplomatik gerekse de kişisel, özel ilişkilerde zorlayıcı faktörlere dikkat çekiyor! Özellikle yeni başlangıçlar yapacağımız anlaşma ve sözleşmelerde engelleyici ve kısıtlayan noktaları gözden kaçırmamaya bakalım!

Merkür'ün Terazi burcuna girmesiyle birlikte gökyüzünde öncü burçlarda oldukça zorlayıcı, gerilimli açılar tetik alacak. Otorite figürleri, yöneticiler veya bize otorite olmaya çalışan kişilerle anlaşmazlıklar, sert çatışmalar yaşanabilir. Hedeflerimizi gerçekleştirme çabalarımız sonuçsuz kalabileceğinden kendimizi hırpalanmış ve tükenmiş hissedebiliriz. Önemli görüşmelerimizi bugüne almamak akıllıca olacaktır. Her zamankinden daha fazla kendimize özen gösterip, dinlenmemiz çok iyi olur. Ancak her koşulda kendimizi ve isteklerimizi nasıl ifade edip, onlar için nasıl mücadele etmemiz gerektiğini anlayacağımız türden hayat dersleri alıyor olacağımızı söylemek gerekir!

Benzer enerjiyi 2014 Nisan'ında Mars Terazi'ye girdiğinde tekrar deneyimleyeceğiz.

GÖZÜ KARA YAKLAŞIMLARA DİKKAT!
11 Eylül'de Venüs Akrep burcunda ilerlemeye başlıyor. Bugüne dek daha yumuşak ve işbirliğine açık bir ilişki kuruş tarzını geliştirebilmemize karşın, artık işimiz zor! Değişen ilişki dinamikleri ile diplomasi ve barış adına yapılacak girişimlerde entrikalar, önceden kestirilemeyen, gizli kapaklı, kuşku uyandıran durumlar veya zorlaştırıcı, çıkmaza sokabilecek takıntılı, ya hep ya hiççi gözü kara yaklaşımlar ortaya çıkabilir.

14 Eylül gökyüzünün oldukça hareketli olduğu bir tarih! Venüs (Akrep)-Neptün (Balık) üçgeniyle yumuşak ve güzel bir şekilde başlayan gün, akşam saatlerinde Merkür'ün (Terazi) Plüto (Oğlak) ile yapacağı kare açıyla bizi sarsacak haberleri gündeme getirebilir! Bizi yönlendirip kendi istekleri doğrultusunda davranmaya zorlayabilecek kişilerle söz düellolarına girişmek durumunda kalabiliriz. Kendi haklılığını bize zorla dikte ettirmeye çalışanlarla mücadele etmemiz gerekebilir. Gökyüzünde öncü burçlarda patlayıcı enerjilerin pik yapacağı, gerilimin dozunu iyice arttıran bir büyük kare oluşacak. Uranüs, Plüto ve Jüpiter'in devrede olacağı bu konumlanış, sosyal medya, internet veya genel anlamıyla iletişim ile ilgili konularda bizi sarsacak önemli bilgilerin gün ışığına çıkabileceğine işaret ediyor! Özellikle otorite figürleriyle olan görüşmelerimizde ağzımızdan çıkan her sözcüğe dikkat etmemiz son derece önemli. Uzlaşı amaçlı yapılacak bir görüşmenin bile, aniden yön değiştirerek isyana ve tepkiye yol açıp bambaşka bir yöne kayabilmesi mümkün!

Aynı akşam bu zorlayıcı etkinin hemen ardından Mars (Aslan) ile Uranüs (Koç) üçgen açılarıyla hedeflerimizi oluştururken yenilikçi plan ve stratejilere yönelmemizi sağlayacaklar! Sağlıklı ve yerinde riskler alarak sorunları çözebileceğiz. Telaş ve sabırsızlıkla atılacak yanlış adımlar bir çuval inciri berbat edebilir; dikkatli olmakta yarar var!

ŞAŞIRTICI HABERLER
16 Eylül yine zorlu sayılabilecek, huzursuz ve zihinsel olarak aktif olacağımız günlerden. Alacağımız şaşırtıcı haberlerle aniden bir gerçeğe ayabilir, ani uyanışlar yaşayabiliriz. Düşüncelerimiz değişkenlik gösterip aklımız daldan dala atlayabilir! Sezgi ve algılarımız bir hayli yükselmekle birlikte, huzursuz ve inatçı yönlerimizin belirginleşeceği bir gündeyiz. Sinir sistemimizi rahatlatacak meditatif çalışmalar yapmak, dinlendirici müziklerle zihnimizi yatıştırmak iyi bir fikir olabilir. Merkür (Terazi) ile Uranüs (Koç) karşıt açı içinde olacaklar.

17 Eylül'de Merkür yine önemli açılar yapıyor olacak. Mars (Aslan) ile etkileşimi kendimizi daha iyi ve inisiyatifli bir şekilde ifade etmemizi sağlayacak.

18 Eylül'de Venüs önce Ceres, ardından Satürn ile Akrep burcunda enerjisini birleştirecek. Yeni bir ilişkiye ya da projeye başlamış olabiliriz. Eğer durum buysa, doğru zamanda doğru adımlar attığımızdan emin olmamız gerekir.

BALIK-BAŞAK AKSINDA DOLUNAY!
19 Eylül'de Balık-Başak aksında 26 derecede oldukça yoğun ve sert etkilere sahip bir Dolunay gerçekleşecek. Mantıkla duyguların veya bütünle detayların arasındaki kutuplaşmayı dengelemek durumunda kalacağız.

Aynı gün ilerleyen saatlerde Venüs, Boğa ve Akrep burçlarındaki Ay Düğümleri'yle kavuşum içine girerek 9 Eylül'de başlamış olan öncü burçlardaki büyük kareyi kapanışa taşıyacak.

Dolunay bizim meselelere geniş bir açıdan bakmamızı sağlayacak. Kendimizi sorgulayıp öz eleştirinin dozunu arttırarak kendimize karşı suçlayıcı hatta yıkıcı olabiliriz.

20, 21 ve 22 Eylül astrolojik açıdan oldukça hareketli ve karmaşık günler. Jüpiter'in de devrede olduğu bu günlerde yaşanan her şeyi olduğundan daha büyük ve etkin bir şekilde algılayacağımız kesin.

SORUMLULUK ALALIM
21 Eylül'de Satürn (Akrep) ile Plüto (Akrep) üçüncü ve son kez altmışlık, uyumlu açı içine giriyorlar. İlk olarak 26 Aralık 2012'de bu enerjiyi deneyimlemiştik. Ardından 8 Mart 2013'te tekrarını yaşadık. Kendimize karşı ne kadar dürüstüz bir bakalım son kez. Gerçekten tüm yüreğimizle istediğimiz, arzu ettiğimiz şeyleri yerine getirebilmek için korkularımızı bir kenara atıp, tüm gücümüzü seferber ederek gereken sorumluluğu alabilecek miyiz? Kendimize sahip çıkmak ve korumak adına sınırlarımızı iyi tayin etmeliyiz. Değişim zamanının gelip çattığını ta içlerinde duyanlar yaşam yolculuğunda önemli dönüşümler ve kökten değişimler getirecek ciddi adımlar atabilecekler!

SONBAHAR EKİNOKSU

22 Eylül'de Kuzey Yarı Küre'de "Sonbahar Ekinoksu"yla birlikte astrolojik takvimin ikinci yarısı başlayacak. Yazın dağınıklık ve rehavet veren enerjisi yerini sonbaharın toparlanmaya, işe güce odaklanırken sosyal bağları yeniden güçlendirmeye çağıran enerjisine bırakacak. Güneş akşam saatlerinden itibaren sevgi, ilişkiler ve ortaklıklarda, birbirimize zıt olan yönlerimize karşın, uyumu ve dengeyi sağlamakla ilgili, uzlaşmacı Terazi burcunda yol almaya başlayacak!

İlkbahar Ekinoksu 21 Mart 2013'te gerçekleşmişti. O tarihten bu yana neler yaptığımıza, hangi kulvarlarda yer aldığımıza bir bakalım. Hayatımızda beğenmediğimiz veya kabul edemeyeceğimiz yönler varsa şimdi tam düzeltme zamanı!

Güneş'in Terazi'ye girmesiyle birlikte gökyüzünde öncü gruplarda yine bir büyük kare oluşacak. Ekinoks haritaları önümüzdeki üç ayın temellerini oluştururlar. Bu durumda içinde Plüto (Oğlak), Uranüs (Koç) ve Jüpiter (Yengeç)'in yer aldığı gerilimli enerji, hem kişisel hem de global anlamda, ilerdeki aylara damgasını vuracak demektir. Öfke, tepkisel ruh halleri ve önemsiz meselelerin bir anda alev alıp büyümesi ile çıkan anlamsız çatışmalar salt özel hayatımızda değil, ülkeler bazında da sıkıntı yaratacak gibi gözüküyor.

Terazi sakin, ılımlı, diplomatik yollarla meseleleri çözme eğilimindedir. Umarım hepimiz bunu başarabiliriz. Aksi taktirde, bir hayli zorlu günler yaşayacağımız açık.

Öte yandan, şu günlerde bizi kısmen de olsa rahatlatacak bir etkinin sürüyor olduğunu bilmek içimizi biraz olsun ferahlatacak! Venüs'ün 14 Eylül'de gerçekleştirdiği üçgen açı ile hayatımızdaki iyi, güzel ve barışçıl olana odaklanabilecek, neyin daha önemli olduğunu görüp tartma şansına sahip olacağız.

TERAZİ BURCU İNSANI
Kavga gürültü sevmeyen barış sever Terazi insanı sevilebilir ve kabul edilir olma adına kendi isteklerini ortaya koymadığında, kendi gerçeğinden uzaklaşarak iç dünyası ile dış dünya arasındaki uyumu yitirir ve mutsuzlaşır. Huzur ve barış içinde yaşamak elbette tercih edilir, ancak bir ilişkinin içinde kendisini yok etmeden birlikte olabilmeyi öğrenmesi önemlidir.

26 Eylül bu ayın en umut veren günlerinden. Venüs (Akrep) ile Jüpiter (Yengeç) uyumlu açı içindeler. Sosyal hayatımızda veya aşk ilişkilerinde, iş girişimleri ve barış görüşmelerinde, yabancı ülkelerle yapılacak işlerde yarar ve fırsatlar getirecek bir etki alıyoruz. Ne yazık ki gökyüzündeki bu güzel ve umut verici tablo uzun sürmüyor!

29 Eylül'de Akrep burcuna giren Merkür, iletişimde, anlaşma ve sözleşmelerde entrika, akla gelmeyecek gizli hesaplar ve üstü örtülü konular olabileceğini akla getiriyor. Bir gün önce barış yanlısı Venüs'ün (Akrep) savaşçı Mars (Aslan) ile kare açı içine girmesi ayrı bir talihsizlik! Hem kişisel hem de global anlamda uzun zamandır kaynayan ve huzur bozan sorunların birden patlayabileceği, çatışmalı, çekişmeli bir enerjiyi deneyimliyoruz. Ancak bu etkiyi, ilişkileri canlandırıp tazeleyecek şekilde kullanmayı başarabildiğimiz taktirde hayal kırıklıkları yaşamayacağımızı düşünüyorum.

Bu ayın hepimize sevgi, huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Esen kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.