Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(AĞUSTOS 2013)
ÖNCÜ ENERJİ ATILIMLARA ZORLUYOR!

ÖNCÜ ENERJİ ATILIMLARA ZORLUYOR!

Geçen ay ilerlememizi yavaşlatan, engel olan ne varsa elimine ettiğimiz bir süreçten geçtik. Şimdi yolculuğumuza daha hafiflemiş, sadeleşmiş olarak devam ediyoruz. Ağustos sıkıntıların, çelişkilerin su yüzüne çıkıp görünür olduğu, istikrarsız enerjileriyle sarsıcı bir ay!


Bu aya damga vuran en önemli konu; Jüpiter’in (Yengeç) 7 Ağustos’ta Plüto (Oğlak) ile karşıt açı yaparak öncü burçlarda gerilimli bir açıyı ateşledikten sonra, 21 Ağustos’ta Uranüs (Koç) ile oluşturacağı öncü T-Kare’nin  açığa çıkaracağı huzursuz enerji! Hem kişisel hem de global anlamda hepimiz bu enerjiyi deneyimleyeceğiz. Özünde değişkenlik ve istikrarsızlık, öngörülemeyen durum ve koşullar taşıyan bu enerjiyi, hayatımıza heyecan ve yenilik katacak, atılımlarımıza ivme kazandıracak bir motivasyon kaynağı olarak değerlendirmek akıllıca olur.

Bu ay kendi hayatımızdaki değişimlerin yanı sıra, çevremizde olup bitenleri de iyi gözlemleyelim. Hepsi ileride yaşanacakların birer fragmanı, habercisi!


ASLAN BURCUNDA YENİAY!
7 Ağustos
’ta 00:50’de Aslan burcunun 14 derecesinde Güneş ile Ay enerjilerini birleştirerek Yeniay fazını oluşturuyorlar. Dikkati kalbimize, kalp çakramıza yönelten bir enerji alıyoruz. Hayattan gerçekten ne beklediğimize, ne istediğimize, bizim için neyin önemli ve değerli olduğuna odaklanmamız halinde doğru yanıtlarla buluşacağız. Şimdiki gerçekliğin kökten değişmesini gerektiren durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Ancak hepsi bizim ve bütünün hayrına!


Yeniay Jüpiter ile Plüto karşıtlığında gerçekleşirken, yukarıda belirttiğim gibi öncü burçlardaki zorlu bir açı kalıbını ateşleyecek. Dolayısıyla inançlarımız, hayat felsefemiz, ailemiz, gönül bağı kurduğumuz kişiler, vatan ve evimiz duygusal ihtiyaçlarımızla beslenme alışkanlıklarımıza kadar hemen her konuya yaklaşımımızı tamamen değiştirebilecek olaylar yaşayacağız.


Yeniay’ın Kuzey ve Güney Ay Düğümleri’yle etkileşimi bir dizi karmik nitelikli olayları tetikleyecektir. Geçmişten getirdiğimiz yükleri hafifletebilecek, anlayıp aşmamızı sağlayacak durumların içinde kalabiliriz.


MERKÜR ASLAN’DA!
8 Ağustos
’tan itibaren tarafsız aklı, bilgi toplamayı, mantık ve muhakemeyi temsil eden Merkür, egoyu ifade eden bir burçta öznel ve ben-merkezci enerjilerle kendini var etmek durumunda! Meseleleri kendimize göre anlama ve yorumlama eğilimimiz yüzünden tarafsız davranmakta zorlanabiliriz. Düşüncelerimizin eleştirilmesine karşı oldukça hassas olacağımız bir sürece giriyoruz. Başkalarının önünde rezil olmaktan, eksik ya da yanlışlarımızın ortaya çıkmasından son derece rahatsız olabiliriz. Sabit fikirlilik, anlayışsızlık, buyurgan konuşma tarzı ve entellektüel üstünlük taslama bu konumun en belirgin gölgelerinden.


Merkür’ün Aslan’daki konumu 24 Ağustos’a dek sürüyor. Bu süreçte Merkür, iletişimde arap saçına dönecek durumlar yaşamamıza neden olacak zorlu açılar oluşturacak!


İLETİŞİMDE ZORLU GÜNLER!
11 Ağustos
’ta  Merkür (Aslan)-Neptün (Balık) arasında zorlu bir etkileşim var. Yanlış anlama, aldatıcı haberler, hatalı yargılar, güven eksikliği yaratacak durumlar, odaksızlık, eğitimde veya seyahatte zorluklar beklenebilir. Diğer insanların düşüncelerine karşı oldukça duyarlıyız. Sağlık açısından sinir sistemimizin hassas, bağışıklık sistemimizin ise düşük olabileceği bir gündeyiz. Kolayca hastalanabiliriz. Önemli kararlar almaktan kaçınmamız iyi olur.


Aynı gün Merkür’ün Satürn (Akrep) ile de gergin bir açısı mevcut. Karamsar, olumsuz bir bakış açısına her an kayabiliriz. Otorite konumundaki kişilerle zıtlıklar, çatışmalar yaşanabilir. Çok fazla eleştirilebilir ve kendimizi güvensiz, kırılgan hissedebiliriz. Olabildiğince konunun bütününe odaklanıp küçük ayrıntılara takılıp kalmamaya çalışalım. Yaşananların gerçekten bizimle ne kadar ilgisi var, onu anlamaya ve serin kanlı olmaya çalışalım. Aksi taktirde, bedenimiz de olup bitenlere isyanını işitme bozuklukları, astım ya da solunum ile ilgili diğer rahatsızlıklar halinde açığa çıkaracaktır. Doğru olan, bu konumun yarattığı güçlü enerjiyi hedeflerimize adım adım ilerlemek adına, sistemli düşünmek ve stratejiler geliştirmek şeklinde kullanmaktır.


DİK KAFALILIKTAN KAÇINALIM!
13 Ağustos
17:57’de Merkür’ün bu kez Plüto (Oğlak) ile gerilimli bir etkileşimi söz konusu. Tartışmalar, düşünsel güç savaşları, manipülatif konuşma eğilimi ön plana çıkıyor. Bugün dik kafalılıktan kaçınarak meselelere esnek ve alçak gönüllü bir şekilde yaklaşmak ciddi anlamda kazanımlar getirecektir. Dinlenip rahatlamak için yoga dahil, her türlü zihnimizi ve bedenimizi bir sistem dahilinde gevşetecek çalışmalardan yararlanalım!


15 Ağustos’ta ise, Merkür, geri giden Uranüs (Koç) ile bu kez uyumlu açı içine girecek. Ancak yine de canlı ve alarmda olan zihnimiz çabuk tepki vermeye müsait! İçimizden geldiği şekliyle konuşmak ve davranmak, rutini değiştirme arzusuyla üzerinde çok düşünmeden yapılacak ani yolculuklar, alınacak ani kararlar bizi çıkmaza götürebilir; dikkatli olalım! Öte yandan, aklımıza gelen şimşek gibi çakan düşüncelerle ani uyanışlar, farkındalıklar da yaşayabiliriz. Anlaşma, sözleşme, her türlü akit için bugün uygun.


16 Ağustos’ta Merkür (Başak) ile Neptün (Balık) karşıtlığı bizi yine kafa karıştırıcı, zihnimizi bulandıran bir sis perdesi yaratıyor! Bugün herhangi bir konuda nihai karara varmak gerekiyorsa, olabildiğince netleşip tüm verileri tarafsız ve hatasız bir şekilde detaylıca gözden geçirdikten sonra adım atmakta yarar var.


VENÜS TERAZİ’DE!
17 Ağustos
’ta sevgi ve ilişkinin, huzur, denge ve uyumun, barışın temsilcisi Venüs, kendi yönettiği burçlardan Terazi’de, oldukça güçlü bir konumda! 12 Eylül’e dek, birbirimize ters düşen yönlerimize karşın bir arada olabilmeyi başarabileceğimiz bir etki alıyoruz.  Zihnimiz daha dingin ve dengede. İş anlaşmaları, evlilik, ortaklık, her türlü taahhüt içeren durum için uygun bir zaman dilimi açılıyor önümüzde. Ancak Venüs, 25 Ağustos’tan itibaren öncü enerjileri harekete geçirecek bir tetik oluşturduktan sonra işimiz biraz zorlaşacak gibi gözüküyor! 


21 AĞUSTOS’DA KOVA BURCUNDA İKİNCİ DOLUNAY!
Kovadaki Dolunaylardan ilkini Temmuz sonunda 01 derece ile Kova-Aslan aksında deneyimlemiştik. Şimdi ise 04:46’da Aslan-Kova aksında, 28 derece 11 dakikada bir başka Dolunay deneyimleyeceğiz. Kalbimizin istekleri ile bizden beklenenler ve hedeflediklerimiz arasında dengeyi bulup bulmadığımızı kontrol eden bir Dolunay bekliyor bizi! Kendimizi sevip kabul gösterdikçe (Aslan) diğerlerine karşı da (Kova) daha anlayışlı ve sevecen olacağız. Yüreğimize odaklı, içten bir farkındalıkla davrandığımızda bilincimiz bizi aynı titreşimi yayan insanlarla buluşturacak. Kazan-kazan sistemini geliştirecek, kendimiz dahil herkesin eşit ve özel olduğunun bilinciyle davranmanın getireceği sayısız fırsatlar ve açılımlar yaşayacağız.


Merkür ile Ceres ve Vesta, Dolunay sırasında Güneş ile yaptıkları kavuşumla, evrenin kalplerimize ve yüreklerimize gönderdiği enerjileri destekleyecekler!


Belleğimizi tazeleyecek olursak, Jüpiter Ağustos başındaki Yeniay zamanında Plüto’yu tetiklemişti. Şimdi ise Dolunay’ın ardından Jüpiter Uranüs’ü harekete geçiriyor! Kişisel ya da global anlamda ciddi bir dönüm noktasındayız. Büyük çaplı sosyal, politik ve finansal reformlar, iyileşmeye ve gelişime götürecek olaylar beklenebilir.


23 AĞUSTOS’TA GÜNEŞ BAŞAK BURCUNDA!
Analiz uzmanı, detaycı Başak burcu, hayatlarımızda adeta bir hasat zamanı, ürünleri toplayıp değerlendireceğimiz bir süreci başlatıyorlar. Başak hizmete yönelik, verimli olduğu sürece kendisini iyi hisseden bir burçtur. Saflığı, temizliği, üretmeyi, görev duygusuyla hareket etmeyi ifade eder. Ama asıl yapması gereken önce kendisini keşfedip tanıdıktan sonra, kusursuzlaşmak üzere hatalarını düzeltmeye çalışmaktır. Bunun yerine etrafındakileri düzeltmeye, hayatlarını kendi bildiği ve en doğrusu olduğunu düşündüğü şekliyle organize etmeye çalışabilir. Enerjisini yararlı ve verimli olacağı alanlara yöneltmesi gerekir. *


24 AĞUSTOS’TA MERKÜR BAŞAK BURCUNDA!
Merkür, kendi yönemitiminde olan Başak burcunda 10 Eylül’e kadar oldukça güçlü bir konumda, hayatın somut ve pratik alanlarında detaycı ve analizci kimliği ile çalışacak. Metotlu, analitik düşünebilme kapasitemiz artacak. Ancak etrafımızdaki her şeye fazla eleştirel, kusur bulmaya yatkın bir şekilde bakabilme eğilimimiz zorlayıcı ve tatsız olabilir. Hayatın doğal akışı içinde aksayan yönleri saptayıp, sistemi söylenmeden mızmızlanmadan düzeltmeye çalışmak gerekir.


İLİŞKİLERDE FIRTINALI GÜNLER!
24 Ağustos
’ta 13:01’de Venüs (Terazi) Plüto (Oğlak) ile yapacağı kare açıyla ilişkilerde derin sorgulamalara götürecek. Saplantılı ya da zorlayıcı davranışlar sergilenebilir. Yakın ilişkilerde evlilik ya da ortaklıklarda maddi ya da manevi paylaşımlala ilgili krizli durumlar yaşanabilir. Eğer bizi tatmin etmeyen bir ilişki içindeysek bağları daha rahat kopartabileceğimiz bir durumdayız.


26 Ağustos’ta Uranüs (Koç) ile Venüs (Terazi) karşıtlığı ilişkilerde kopartıcı ya da başlatan, yepyeni bir enerji çıkartacak ortaya. Sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Her koşulda en iyi giden ilişkilerde bile dalgalanmalar, huzursuzluk ya da sıkıntılar yaşanması şaşırtıcı olmaz. Bu enerjiyi mevcut ilişkimizdeki zorlukları farklı yöntemlerle yenmek, tazelenmek ve yenilenmek adına kullanmak akıllıca olur. Gözü kara bir şekilde risk almaya meyilli olduğumuz için, dikkatli ve mantıklı, serinkanlı davranmaya, fevri kararlardan sakınmaya çalışalım. Bu enerjiyle start alan yeni ilişkiler kısa süreli, ani parlayıp biten, istikrarsız  türden olabilir. 


MARS ASLAN’DA!
28 Ağustos
’ta ateş enerjisindeki vurgu artıyor. Öfke, kendini ifade ve inisiyatifin temsilcisi Mars lider ruhlu Aslan burcunda yolculuğuna başlıyor! Kendimizi göstermek, başarılarımızla gururlanmak, takdir ve onay almak ihtiyacımız yükseliyor. Hayranlık toplamaya ve dikkat çekmeye yönelik jestlerle ilgi odağı olmaya çalışabiliriz. Öte yandan, hayatın tadını çıkartmak için kalbimizden geçenleri sergileyebilecek güç ve enerjiye, liderlik ruhuna, yaratıclığa sahip olacağımız bir döneme giriyoruz.


Hepinize iyi yazlar, güzel günler diliyorum. Esen kalın!

 

* Başak burcu ile ilgili ayrıntılı bilgileri ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabileceksiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.