Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MAYIS 2013
ENERJİMİZ DEĞİŞİYOR!

ENERJİMİZ DEĞİŞİYOR!

Oldukça yoğun enerjilerle dolu bir aya girdik. Nisan sonunda Akrep burcunda gerçekleşen yılın ilk Ay Tutulmasından sonra Mayıs’ta, biri ayın başında diğeri sonunda olmak üzere tam iki tutulma birden yaşanacak. Tutulmalar bitiş, başlangıç, dönüşüm, arınma ve yenilenmeler getirecek herkesin hayatına…Enerji akışımız yeniden düzenlenecek.


Bu ay Uranüs (Koç) ile Plüto (Oğlak) üçüncü kez kare açıyla birbirlerini zorlarken bizi de oradan oraya savurup türbülanslara sokarken, Jüpiter (İkizler) ile Satürn (Akrep) gerilimli açılarıyla baskı ve engellenme hissettiren bir etki yaratacaklar! Merkür’ün ve Venüs’ün ise Neptün ile yanıltan, aldanışlara götüren illüzyonel açıları sevgi, ilişkiler, ortaklıklar ve para ile ilgili konularda kafamızı karıştıracak.

Görüldüğü üzere bu ay mücadeleler ve çatışmalarla bizi gelişmekten alıkoyan eski düşünce ve davranış kalıplarından özgürleşmeye zorlayacak olaylarla dolu…

BOĞA BURCUNDA YENİAY FAZINDA GÜNEŞ TUTULMASI
10 Mayıs
03:29’da, 19 derece 31 dakika ile Boğa burcunda, Yeniay fazında yılın ilk Güneş Tutulmasıyla karşılaşıyoruz.  Parçalı olarak gerçekleşecek ve tam 6 dakika ve 03 saniye sürecek olan bu tutulma, NASA’ya göre, Avusturalya, Yeni Zelanda ve Pasifik’in bir bölümünden izlenebilecek. Tutulmaların etkisi ne kadar sürdüğü ile ilişkilendirilir. Bu durumda tutulma öncesi ve sonrasında toplam 6 yıl boyunca hayatımızda öne çıkan ve çıkacak olan temalar; kendimizi maddi ve manevi anlamda yeterli, güvende ve huzurlu hissetmek ile finansal güç kazanarak kaynaklarımızı geliştirmek olacaktır diyebiliriz.

Bu tutulma oldukça yoğun enerjilerle kuşatılmış bir durumda! Bizi gelişmekten alıkoyarak bu günkü hayatımızı olumsuz etkileyebilecek geçmiş alışkanlıklarımız, düşünce ve duygularımızla vedalaşıp aşarak artık geride bırakmamıza işaret ediyor. Her değişim, dönüşüm sancılıdır. Başlangıçta sıkıntılar çeksek, alışkanlıklarımızı kırmakta zorlansak da sonrasında tüm bunların hayrımıza olduğunu anlayacağız.

Tutulma esnasında Merkür ve Mars, aşmamız gereken geçmişi temsil eden Güney Ay Düğümüyle yakın kavuşumda olacaklar. Aynı zamanda, sevgi ve ilişkilerin temsilcisi olan Venüs’ün tutulma sırasında Neptün (Balık)’den alacağı etkilerle hayatımızda netleşmemiş bazı konuların üzerindeki sis perdesinin kalkarak gün ışığına çıkması ile gerek özel gerekse de mesleki hayatımızda önemli kararlara doğru ilerleyeceğiz.

Boğa sahip olmak ve kaynaklarımızı geliştirmek, dayanıklılaştırmakla ilgili bir burç. Dolayısıyla sahip olduğumuz kaynakları nasıl ve ne şekilde kullanırsak hayata bir değer katacağımıza ilişkin deneyimler yaşayabiliriz.

10 Mayıs 1994’te Boğa burcunda tam bu tutulma hattını tetikleyen bir başka Güneş Tutulması yaşanmıştı. O dönemde hangi konular ön plandaydı, nelerle uğraşıyordunuz, gündeminizde ne vardı; hatırlamaya çalışın. Çünkü o zaman yaşananlar sizi yeni bir döngünün eşiğine getirdi şu anda. Neye hazırlandığınızı anlamanız ancak bu şekilde mümkün olabilir.

Doğum haritalarında Boğa burcunun veya diğer toprak burçlarının (Başak, Oğlak) 15 -20 derecelerinde önemli noktaları veya gezegenleri bulunanlar bu etkiyi çok güçlü bir şekilde içselleştireceklerdir. Özellikle finansal konularda dengeyi bulmak ve kaynaklarını korumak durumundalar.

Bu tutulma, global bakıldığında, otorite figürleri ile sorunlar veya yöneticilerin zorlanmaları ile de ilgili enerjileri uyarabilir. Astrolojik olarak “yanık” konumda yani Güneş’e çok yakın konumdaki Merkür ve Mars, iş dünyasındaki atılımlarda temkinli adım atmak gerektiğine işaret ediyor. Ayrıca, iletişim, eğitim ve ulaşımla ilgili sorunları da akla getiriyor.

Tutulmalar beynimiz üzerinde önemli noktalardan biri olan epifizi uyarır. Uyku düzenimizden tutun, hormonlarımızı, cinselliğe yaklaşımımızı ve metabolizmamızın hızını dahi ayarlar ve hafızamız üzerinde etkilidir. Gizli kalan malzemelerin bilince çıkmasını sağlar. Ruhumuzun neyi yaşamak üzere programlandığını hatırlayabilir, hangi karmik deneyime doğru çekildiğimizi fark edebiliriz.  

YAY BURCUNDA DOLUNAY FAZINDA AY TUTULMASI
Bu ayın ikinci tutulması 25 Mayıs’ta 07:25’te ve 4 derece ile Dolunay fazında, Yay burcunda gerçekleşecek. Kısaca akıl ile inancın (iman) gücünün karşı karşıya geleceği bir süreç yaşanacak. Bu tutulma da tıpkı Boğa’daki Güneş Tutulması gibi oldukça güçlü ve etkin enerjisiyle bizi ciddi boyuttaki atılımlara ve bilinç düzeyinde değişimlere taşıyacağa benziyor.

Tutulmadan bir kaç gün önce Uranüs (Koç) ve Plüto (Oğlak) üçüncü kare açılarını gerçekleştirerek özgürlük ihtiyacı ile radikal değişimlere yol açacak bir enerjiyi harekete geçirecekler. Tutulma sırasında Ay Dünya’ya en yakın konumda (perigee) olacak. O nedenle etkisi çok daha güçlü bir şekilde hissedilecek. Tarafsız aklın ve iletişimin temsilcisi Merkür ile sevgi, ilişkiler ve işbirliğinin temsilcisi Venüs yapacakları kavuşumla duyguların aklımızla, iç güdülerimizin ise mantık ve muhakeme yeteneğimizle harmanlanarak çalışabileceğini gösterecekler!

Tutulma sırasında birbirlerine karşıt açı yapan Güneş ve Ay, Neptün ile (Balık) kare açı içinde olacaklar. Dolunaylar hayatımızda nelerin eksik kalıp nelerin tamamlandığı ve sonuç verdiğine dikkat çekerler. Dolunay’ın çok daha güçlü bir versiyonu olan Ay Tutulmaları ise, bu durumu daha da belirgin bir hale getirir. Neptün tutulma haritasındaki zorlu konumuyla aslında kolektif bilinci tetikleyerek, bizlere farkındalık ve aydınlanma verecek bir enerjiyi yükseltecek. Yakın geleceğimizle ilgili kararlar alırken bilincimizin aydınlanmasına neden olacak olaylar yaşayıp kronikleşmiş sorunlarımızı geride bırakabilecek ve hayatımızın yönünü buna göre yeniden düzenlemek üzere gözden geçirebileceğiz!

YÖN DEĞİŞTİREN GEZEGENLER
1 Mayıs’ta iletişim, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür, Boğa burcunda ilerlemeye başlıyor. 16 Mayıs’ta İkizler burcuna geçene dek sevgi, ilişkiler ve ortaklıklarda iletişim ön plana geçecek. Kendi değer sistemimiz ve kaynaklarımız üzerinde düşünecek, iletişimde daha uzlaşmacı bir tutum izleyeceğiz.

9 Mayıs’ta sevgi ve ilişkilerin, finansın, ortaklıkların, barış ve huzurun, uzlaşının temsilcisi Venüs artık İkizler burcunda! 4 Haziran’a dek kurulacak ilişkiler daha yüzeysel ya da entelektüel düzeyde olacaktır. Sosyalliğimizin artacağı, tempolu bir sürece giriyoruz.

15 Mayıs’ta Merkür bu kez yöneticisi olduğu İkizler burcunda, burçlar kuşağındaki macerasına devam ediyor. 1 Haziran’a dek zihnimiz son derece keskin ve çevik olacaktır. Sıkça fikir değiştirebilir, her an iletişim halinde olmak isteyebiliriz.

21 Mayıs’ta Güneş İkizler burcuna girecek! İkizler merak ve iletişimin yoğunlaştığı, hızlı ve tempolu bir zamana işaret eder. Çok yönlülüğün ve becerikliliğin burcudur. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgileri o dönemde yayınlanacak olan haftalık yazımda bulabileceksiniz.

31 Mayıs’ta iki gezegen birden yön değişikliğine gidecek.

Önce 10:06’da Merkür’ün Yengeç burcuna girmesinden sonra, 13:38’de Mars İkizler burcuna geçecek.

Tarafsız aklın temsilcisi olması gereken Merkür Yengeç’teyken meselelere kendi penceremizden, öznel bir şekilde yaklaşıp çarpıtmamıza neden olabilir. Düşüncelerimiz yetiştirilme tarzımızdan, çocukluk kodlanışlarımızdan etkilenmeye açıktır.

BU AYIN ZORLU GÜNLERİ
1 Mayıs’ta Mars (Boğa) ile Satürn (Akrep) karşıt açılarıyla bizi zorlayacak. Girişimlerimizin engellenmesi veya kabul görmemesi sonucunda kendimizi kısıtlanmış veya engellenmiş hissedebiliriz. Bastırılmış veya yanlış yönlendirilmiş enerjiler yüzünden kavga veya tartışmalara kolayca giriveririz. Beslenme ve uyku düzenimize en azından bugünlük dikkat etmemiz çok önemli. Aksi taktirde omurga ağrıları, cilt ve saç, tırnak, diş problemleriyle uğraşmak durumunda kalabiliriz.

5 Mayıs’ta Merkür (Boğa) bu kez Satürn (Akrep) ile karşıt açı içine girerek düşünce şeklimizin sorgulanmasına neden olacak bir enerji yayacak. Bu karşıt açının yarattığı etki, düşüncelerimizin eleştirilmesi sonucu yavaşlamayı, ağır ama emin adımlarla ilerleme ihtiyacını doğuracaktır. Yanlış anlaşıldığımızı veya hiç anlaşılmadığımızı hissederek üzülebiliriz. İletişim araçlarıyla ilgili sıkıntı ve sorunlar baş gösterebilir. Bakış açımızın olumsuz ya da karamsar, katı olması mümkündür.

13 Mayıs Venüs (İkizler)  – Neptün (Balık) karesi ile ilişki, ortaklıklar ile finansal konularda aldanma, aldatılma, yanıltıcı etkilerle gerçekleri fark edememe gibi kaotik sonuçlar doğuracaktır. Güven sorunları ile kırılganlaşıp hassaslaşabiliriz. Huzursuz enerjilere teslim olabileceğimiz bir gündeyiz.

18 Mayıs Merkür (İkizler) – Neptün (Balık) karesi ile bu kez bizi iletişimde zorlayacaktır. İş anlaşmaları, toplantı veya önemli sosyallikler için daha uygun bir günü tercih etmeliyiz.

20 Mayıs’ta Jüpiter (İkizler) ile Satürn (Akrep) sert bir açı oluşturuyorlar. Başarılarımızı engelleyebilecek, baskı ve zorluk yaratan, geçmişteki hatalarımızın bedellerini ödemekle ilgili ağır bir etki alıyoruz. İyimserliğimizi korumakla hayata olumsuz bakmak arasında gel gitler yaşayabiliriz.

21 Mayıs Uranüs (Koç) Plüto (Oğlak) karesiyle oldukça gerilimli bir gün. İlkini geçen yaz deneyimlediğimiz bu açının üçüncüsünü yaşıyoruz şimdi. Uranüs yeni düşünceleri temsil ederken, Plüto mevcut yapıları korumakla ilgilidir. Bu iki enerjinin arasındaki dengeyi bulmak durumundayız. Olumlu tarafından bakacak olursak, bu konumlanış hayatımızda yepyeni başlangıçlar yapmak için gereken cesareti ve ivmeyi verirken, sınırlarımızı zorlayıp gerilime de sürükleyebilir.

Herkese güzel ve verimli geçecek bir ay, yepyeni başlangıçlar için güç ve heves diliyorum. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.