Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

YENİ BİR DÖNGÜ, YENİ BİR BAŞLANGIÇ!
MART 2013

MART 2013

Mart ayı Balık burcundaki gezegenlerin vurgusuyla öne çıkıyor! Başta kendi yönetici gezegeni Neptün olmak üzere, Merkür, Venüs, Chiron ve Mars Balık burcunda olacaklar. Kolektif bilinç dışından yeni başlangıçlara doğru uzanan bir döngüye giriyoruz yine. Ancak bu kez Balık vurgusu o kadar güçlü ki, ciddi anlamda bir farkındalık, arınıp temizlenme ve bütünleniş yaşıyoruz.


Balık’ta geri giden Merkür sessizlik ve inzivada, iç sorgulamalarla evrensel desteğe son noktayı koyuyor. Bu süreci tamamladıktan sonra  savunma mekanizmalarımızı bir kenara koyup, inkar ettiğimiz yönlerimizle barışarak sahiplenilmemiş benliklerimizle birleşme şansımız büyük.

YÖN DEĞİŞTİREN ENERJİLER
Enerji ve hareketin temsilcisi Mars 13 Mart’ta Balık’a geçecek. Mars, Balık burcunda edilgen bir şekilde çalışır. Arzu ve isteklerimizin peşinden gitmekte zorlanacağımız bir ayda olduğumuzu bilmekte yarar var. Su enerjisini suyun aktığı yöne doğru hareket ederek kullanmak bizi doğru ve hayırlı hedeflere ulaştırır. Aksi taktirde, akıntıya karşı kürek çekmiş oluruz. Sanat, müzik, edebiyat, görsellik ve hayal gücü gerektiren her türlü yaratıcı iş için harika bir konum olmasına karşın, kişisel düzeyde öfkemizi dolaylı ifade ederek bizi pasif agresifliğe sürükleyen bir etki yaratır. Oldukça duyarlı ve kolayca etkilenen bir yapıda olmamız beklenebilir. İçimizdeki bastırılmış, ya da gizlediğimiz kızgınlıklarımızı, arzu veya isteklerimizi ancak kontrol mekanizmalarını otomatik olarak kaldıran ortamlarda (örneğin içkiliyken vb.) sergileme eğiliminde olabiliriz. Mars’ın Balık’taki yolculuğu 21 Nisan’a dek devam edecek.

KRİTİK ETKİLEŞİMLER
Akıl, mantık, bilgi toplama ve tarafsız algılamayı temsil eden “Tanrıların Habercisi Merkür” geri harekete geçtiğinden bu yana Jüpiter, Satürn, Plüto ve Chiron ile kritik etkileşimler içinde seyrine devam edecek. 17 Mart’ta ise geri hareketini noktalayacak. Böylece bu yılın Şubat ayında direkt hareketteyken geçtiği noktalardan iki kez daha geçmiş olacak. O dönemde hangi konular gündemde, hangi temalar etkinse onlarla ilgili bir gözden geçirme, tamamlanma süreci yaşayacağız. Enerjimizin düşük, kafamızın karışık, aklımızın dağınık olduğu bir dönemdeyiz. Beslenme ve uyku düzenimize dikkat etmek bağışıklık sistemimizi korumak ve güçlendirmek açısından çok önemli.

SEVGİ ZAMANI
Sevgi, ilişkiler, uyum, huzur ve barışın temsilcisi Venüs ise 23 Mart’ta Balık’taki yolculuğunu bitirip, tıpkı Mars gibi Koç’taki serüvenine başlayacak. 16 Nisan’a dek sevgi, şefkat ve hassasiyetin egoyu aşan, sevgide ben’sizliğe taşıyan yumuşak kollarında uyuyup uyanacağız! Bu süreçte sevgi ve ilişkilerde yüceltme, idealize etme eğilimimiz bizi aldanma, aldatılma, kendi kendini kandırmaya varan bir melankolizme düşürüp kaybolmuşluk hissi yaratabilir! Karşımıza çıkan kişileri kurtarıcımız gibi görebileceğimiz gibi, kendimiz bizzat kurtarıcılığa soyunup kurban pozisyonuna düşebiliriz! Nisan’ın ortalarına dek salt ilişki ve ortaklıklarda değil, finansal konularda da gerçekçiliği elden bırakmamamız gerektiğini anlıyoruz. Bu arada beklenmedik bir şekilde önümüze çıkan ve kendiliğinden gelişen fırsatlar da olacaktır elbette. Bunları da Tanrı’nın hediyeleri olarak değerlendirmek gerekir.

BALIK BURCUNDA YENİAY!
11 Mart’ta 21:52’de Güneş ile Ay Balık burcunda 21 derecede kavuşum yaparak Yeniay fazını oluşturacaklar. Balık burcundaki gezegen birikiminin etkisini parlatan bir enerji alacağız. 12. Burç olan Balık “insan-ı kamil” olma yolunda tamamlanmayı, Ana Kaynağa, Yuvaya dönüşü temsil eder. Her bir burçta bir dizi dersler alıp testlerden geçerek yola devam ederiz. Oysa, Balık burcunun böyle bir kaygısı yoktur. Hatta aslında belki de hiçbir şey öğrenememiş olduğumuzu idrak ediveririz şaşkınlıkla! Balık burcu ve 12. Ev; aklın, mantığın almadığı, sınırların ötesinde bir yere, koşulsuz sevginin diyarına, kalpten kalbe olan doğrudan bağa, inanca ve her şeyin birbiriyle bağlantıda olduğunu öngören kuantum alana bağlar bizi.

Bir ay boyunca evrenin mesajlarını net bir şekilde algılayabileceğimiz, farkındalığımızın yükseleceği bir süreci yaşayacağız. Rüyalarımız adeta bilinç dışından bilincimize bir köprü oluşturarak bize rehberlik edecek. İçgörü, şifa vererek daha yüksek bir bilince doğru ilerlememizi sağlayan bu etki, dünyasal ve maddesel anlamda ekonomik açıdan karmaşa, kaos, belirsizliklere yol açabilir. Öte yandan suçlama, affetme, bırakma, teslim olma konularında önemli yollar kat edebileceğiz. Kalpten bir duruş, doğal ve sahici bir var oluş titreşimimizi yükseltecektir. Niyet edelim; niyetimizle evrensel akışa olumlu enerjiler gönderelim. Şükredelim, dua edelim, meditasyon yapalım. Bütünün hayrına, iyi ve yararlı olanla rezonansa girelim; bu olumlu sinerji büyüsün ve herkesi, her şeyi kapsasın!

TERAZİ BURCUNDA DOLUNAY!
27 Mart’ta 6 derece ile 11:28’de Terazi-Koç aksında bir Dolunay fazı gerçekleşecek. Bizim için önemli olanların karşı tarafı ne kadar ilgilendirdiğine, nasıl birbirimizin içinde yok olmadan birlikte olabileceğimize bakıyoruz. “Ben” ile “Ben ve Öteki” (yani “sen”) dengesini yaratmakla ilgili bir Dolunay bu. Dolunay sırasında Güneş ile Venüs Koç burcunda yanyana olacaklar. Ay ise Terazi’den Venüs-Güneş kavuşumuna karşıt açı verecek. Bu tablo ilişkilerde önemli dönüm noktalarına işaret ederken, “biz” olma uğruna “ben”imizi geri plana çektiğimiz taktirde, kısa süre sonra Koç burcundaki Uranüs ile yolları kesişecek olan Güneş ile Venüs’ün pek çok dengeyi altüst edecek ani bir patlamayla her şeyi ister istemez yeniden yapılandırmamızı gerektireceğine dikkat çekiyor! Aynı şekilde, diğerlerinin istek ve ihtiyaçlarına duyarsız kaldığımız, tek başına hareket ettiğimiz zaman da ilişki dediğimiz oluşumu yaratamayacağımızı anlamamız gerekiyor! Her şeyin sihirli formülü zıtlıklar arasında denge kurabilmekte!

20 MART’TA İLKBAHAR EKİNOKSU! GÜNEŞ KOÇ BURCUNDA!
20 Mart 13:03’te astrolojik takvim Koç burcuyla start alacak! Yıl boyunca bütün burçlarda koskoca bir tur atıp, her burcun mevsimini ayrı ayrı deneyimleyip son olarak Balık burcunda tamamlanıp, bütünlendikten sonra yepyeni başlangıçlarla kendimizi yeniden keşfe çıkıyoruz. Bu seferki ekinoks inanılmaz güçlü bir enerjiye sahip. Güneş’in hemen yanı başında Mars ve Uranüs yer alıyor. Harika bir serüven daha! Eşsiz, bilgelik ve heyecan dolu! Cesaret gösteremeyenleri adeta arkasından iteleyip deneyimin ortasına, yeni’nin ve yeni’lenmenin içine atan bir etkiyle karşı karşıyayız. *

Hepimize yürekli başlangıçlar, tazelenmenin keyfini yaşayacağımız bir ay diliyorum. Yeni’de yine hep birlikte yola devam etmek üzere... Esen kalın!  

* Aydınlanma astrolojisine göre Koç burcu insanına ilişkin ayrıntılı bilgileri, ilgili haftadaki yazımda bulabileceksiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.