Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAYAT YAVAŞLIYOR!
ŞUBAT 2013

ŞUBAT 2013

"Herkesin yolculuğu kendi kemalinedir." Feriuddin Attar.


Şubat nereden bakarsak bakalım hayatın yavaş ve neredeyse nazlı nazlı aktığı, derinleşmeyi, içe dönmeyi getiren, spiritüel yönleri güçlü, bizi iç dünyamızın karanlık köşelerinle ilgilenmeye çağırırken hafif melankolik bir etki yaratabilecek bir ay! Bunca sorgulama ve derinleşme duygusal gelişimi ve zihinsel aktifliği de beraberinde getiriyor…

ŞUBAT AYININ ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ
2 Şubat’ta iki temel fonksiyonumuzu temsil eden gezegen yön değiştiriyorlar. Hareketin ve enerjinin temsilcisi Mars, dayanıklılığı azaltıp dürtüleri yumuşatan ve spiritüel savaşçılığı getiren Balık burcuna girerken, sevginin, barışın, işbirliği ve uzlaşının temsilcisi Venüs de Kova burcuna giriş yapıyor! Mars Balık enerjisiyle ateşlendiğinde, isteklerimizi ortaya koyuş tarzımız evrenin işleyişine uygun, su gibi hareket ederek engellerin arasından geçip gitmek şeklinde olmalıdır. Karşımıza çıkan aksiliklere kızmak yerine koşulları anlayıp kabul ederek yolumuza devam etmek durumundayız. Enerjimizi dağıtıp çar çur etmek, hiç bir şeyin tam olarak peşinden gitmemek veya kaçışlara, bağımlılıklara sığınmak, isteklerimizi niyet düzeyinde bırakıp üzerimize düşenleri yapmamak ya da öfkemizi pasif agresif bir şekilde sergilemek bu konumun aleyhimize işleyebilecek gölge yönlerinden.

Venüs’ün hava gruplarından Kova’ya geçmesi ise, ilişki kuruş biçimimizi zihinsel ağırlıklı ve özgürlükçü kılacak. Duygusal taahhütlere girmekte zorlanabilir, arkadaşça veya dostça sevgi göstermeyi tercih edebiliriz. Yakın ilişkilerimizde her zamankine oranla daha mesafeli bir tutum sergileme eğilimi gösterebiliriz. Bu enerjiyi doğru kullanabilmenin yolu kendi bireyliğimize olduğu kadar karşı tarafın da kimliğine kişiliğine saygı göstermek ve ilişkide eşit hakları benimsemekten geçer.

Sonuç olarak bu konumda ideal olan, akıl ve gönlün yanyana, eşitlik, özgürlük ve bireyliğe izin verecek şekilde dengeli çalışmasıdır.

KAFA KARIŞTIRICI DURUMLAR
4 Şubat’ta Mars ve Neptün Balık burcunda kavuşum yapacaklar. Kararsızlık veya aldatıcı ya da kafa karıştırıcı durumlar yaşanabilir. Romantizmi, sanat ve müziği destekleyen bu etki, yaratıcı yönlerimizi parlatırken, bedenimizi güçsüzleştirip enerjimizi düşürebilecektir. Savaşma tarzımız surat asma, duygusal sömürü veya dolaylı yollardan olabilir. Kızgınlıklarımızı kırgınlıkla ifade etme eğilimi gösterebiliriz.

5 Şubat’ta mantık, muhakeme ve tarafsız aklın temsilcisi, “Tanrıların Habercisi” Merkür Balık burcuna giriyor. Öznel bakış açısını getiren bu durum iletişimde hatalar yapmaya, yanlış anlama ve anlaşılma sonucu yargı hatalarına  neden olabilir. Öte yandan, bilinç dışıyla bilincimiz arasında köprü kurabilen Merkür sezgiselliğimizi artıracak, telepati gücümüzü keskinleştirerek farkındalığımızı yükseltecektir. Düşüncelerimizi daha şiirsel bir şekilde, sembollerle ve mecaz anlamlar katıp zenginleştirerek ifade etme olanağımız var.

Bugün itibariyle Balık burcunda bir gezegen birikimi (stelyum) oluşmaya başlıyor. 21 Mart 2013’e dek etkin olacak bu yığılım hayatımıza daha fazla ruhsallık, kabullenicilik, şefkat, yardım ve duyarlılık temalarını taşıyacak.

BEKLENMEDİK KİŞİLER
6 Şubat’ta Venüs (Kova) ile Uranüs (Koç) uyumlu bir etkileşim içinde olacaklar. Beklenmedik sosyallikler veya ilişkilerde, yatırım ya da ortaklıklarda umulmadık gelişmeler yaşanabilecek. Hayatımıza önemli ve sıra dışı, hatta sanatçı kimlikli kişiler girebilir.

7 Şubat’ta ise bu kez Merkür ile Neptün Balık burcunda enerjilerini birleştiriyorlar. Dans, müzik, şiir, resim ve yazınsal etkinlikler bakımından inanılmaz esinler getiren bu etki, iş mantık ve tarafsız algılamayı gerektiren konulara geldiğinde karmaşa ve bulanıklık getirebilecek. Özellikle doğum haritalarında 2 derece civarında Balık burcunda Merkür, Güneş ya da Ay’ı bulunanlar bugün önemli kararlar almak, bağlayıcı imzalar atmaktan kaçınmalılar.

YENİAY ZAMANI
10 Şubat
’ta Kova burcunda 09:21’de, 21 derece 43 dakika ile bir YENİAY  gerçekleşecek. Balık burcundaki gezegen yığılımı ile Kova’daki Güneş ve Ay’ın adeta bir tahterevalli gibi karşılıklı geldiği bir vurguyu deneyimleyeceğiz. Bir ay boyunca Yeniay etkisini göterecek. Sisler ardına gizlenmiş konular, sırlar ve skandalların gün ışığına çıkması söz konusu olabilir.  
Kuzey ve Güney Ay Düğümleri’yle kare açı içinde gerçekleşecek olan Yeniay, 13 Kasım 2012”de yaşadığımız güneş tutulmasının dereceleriyle açı içinde. O günden bu yana hayatımızda değiştirip dönüştürerek  iyileştirdiğimiz veya kendi yoluna terk ettiğimiz konularla ilgili neler yaptığımızı sorgulamak durumunda kalacağız. Karmik düğümlerle olan yakın açıları ise, daha mutlu ve doyumlu bir hayat için, neleri geride bırakıp hangi yöne ve ne şekilde ilerlememiz gerektiğine işaret eden bir çeşit rehber niteliğinde adeta!

Kova özgürlük ve özgünlük, farklılık ve bireylikle ilgili bir burç. Burada enerjilerini birleştiren Güneş ve Ay özgürlükten ne anladığımızı, toplumda kendimiz olarak var olup olamadığımızı ya da kendi isteklerimizi toplumsal amaçlar için kullanıp kullanmadığımızı sorgulatacak bize. Geçmişin sıradan ve genel geçer kurallarından özgürleşerek yepyeni ve olumlu bir gelecek yaratmanın, ancak bilinene farklı bakıp farklı yaklaşarak gerçekleşebileceğine dikkat çekecek.

İYİLEŞTİRİCİ KARARLAR
11 Şubat
yoğun enerjileriyle bu ayın en önemli günlerinden. Balık burcundaki vurgu ciddi biçimde artıyor. Venüs (Kova)-Satürn (Akrep) karesi, yakın ilişkilerimizi gözden geçirip aksayan yönlerini düzeltmemize yardımcı olacak. Kendimize çok yüklenip aşırı suçlayıcı olmamaya çalışalım. Global anlamda ise finansal konularda önemli iyileştirici kararlar alınabilir.

17 Şubat’ta Satürn Akrep burcunda geri hareketine başlamazdan önce durağanlaşarak olası tüm sorunların net bir şekilde görülmesini sağlayacak. Hangi konularda düzenlemeler ya da yeniden yapılanmalara gitmek gerektiğini açıkça görebileceğiz.

BALIK BURCU TEMALARI
18 Şubat 14:01’da Güneş, bir’liği, bütünlüğü hissedip bir parçası olmakla ilgili Balık burcuna girecek! Mistisizm, hayalcilik, duyarlılık, romantizm, kararsızlık, hayırseverlik, etkilere açık olma, kaçış, bağımlılıklar ve kendini adama gibi Balık burcu temaları bir ay boyunca hayatımızın tonunu oluşturacak!

19 Şubat 19:03’te Akrep burcundaki Satürn 11 derecede geri harekete başlayacak. Bir gezegen geri hareketteyken temsil ettiği enerji içe yönelir. “Karmanın Efendisi” ve zamanı yöneten, “Büyük Öğretmen” Satürn, kendimize saygı duyma, öz disiplini geliştirerek kendi hayatımızın otoritesi olma, amaç, görev ve sorumluluk duygusunu geliştirme, yapı kurma, şekil verme işlevlerini yönetir. Biz anlayana kadar, verdiği derslerle kendimizi gerçekleştirmek için iç dünyamıza uygun bir dış dünya oluşturmamız gerektiğine dikkat çekip, sabır, çaba ve disiplinle kendi yolumuzu bulmamızı sağlar.

Satürn geri hareketteyken içe yönelen bu fonksiyonlarımız;

Kökleri derinlerde bir kendine yeterlilik, muazzam bir içsel güç ve dayanıklılık verecektir. Ancak değişime direnç, düşünce ve alışkanlıklarımızdan vaz geçememe, kendimizi aşırı kontrol altında tutup zevk ve keyiften mahrum etme, olumsuz düşünce ve tavırlar ile kasvetli bakış açısına, karmasarlığa, depresyon veya melankoliye eğilim de getirebilir. Kendimizden çok şey bekler, defalarca kendimizi sınayıp durur, kendimizi yetersiz hissedebiliriz. Otorite figürleriyle (ebeveynlerimiz, patronlarımız, öğretmenlerimiz vb.) ile otorite ve sınır sorunları yaşayabilir, kimi zaman aşırı savunmada, kimi zamansa savunmasız kalabiliriz.

Satürn 8 Temmuz 2013’e dek geri gidişini sürdürecek. Gezegenlerin geri hareketlerini olumlu bir şekilde kullanabildiğimizde son derece yararlı ve yol gösterici olabilirler. Bu süreçte sınır ve sorumluluklarımızı gözden geçirip yeniden yapılandırma yoluna gitmemiz iyi olur. Üzerimize aldığımız gereksiz yüklerden kurtulmak için iyi bir zamana giriyoruz. Kurduğumuz yapılar sağlam temellere oturmamışsa aksayan yönlerini düzeltme ve hayatımızı yeniden içimize sinecek şekilde inşa etme şansımız var.

21 Şubat evrenle bağımızı güçlü bir şekilde hissedeceğimiz bir gün. Güneş ile Neptün Balık burcunda kavuşumu yapacaklar. Sanatsal etkinlikler, her türlü yaratıcılık için alabildiğine yardımcı enerjiler var.

VERİLEN SÖZLERE DİKKAT!
23 Şubat
11:41’de Merkür Balık burcunda 19 derecede geri hareketine başlayacak. 17 Mart’a kadar devam edecek süreçte verdiğimiz sözlere, yazı ve konuşmalarımızdaki ayrıntılara dikkat edelim.

Merkür geri giderken zihnimiz içe yönelir ve düşüncelerimiz derinleşir. Dolayısıyla kendimizi dış dünyadaki hatlara kapatarak kendi iç dünyamızla haşır neşir olma ihtiyacında oluruz. Günlük hay huylardan uzaklaşıp biraz yalnız kalmak, kitap okumak, düşünmek, elimizdeki işleri tamamlamak ihtiyacında oluruz. İşte bu nedenle Merkür’ün yönetiminde olan telefon, faks, bilgisayar, televizyon gibi iletişim araçlarında sık sık mekanik arızalar ortaya çıkar; iletişim kesilir. Merkür geri giderken iletişim sorunu yaşadığımız kişilerle olan ilişkilerimizi gözden geçirip nerelerde hata yaptığımızı anlayabilme fırsatını yakalayabiliriz. Merkür’ün temsil ettiği iletişim, ulaşım, ticaret, seyahat, eğitim ile ilgili konularda da gecikme, erteleme, ayak sürümeler görülebilir. Şimdi atılan imzalar, verilen sözler geri hareket bitip de gezegen direkt olarak yola devam ettiğinde, büyük bir olasılıkla revize edilip değiştirilmek durumunda kalır. Aynı işin üzerinden birkaç kere geçip zaman ve emeğimizi ziyan etmek zorunda kalabiliriz.

DOLUNAY ZAMANI
25 Şubat
’ta Başak burcunda 7 derece 24 dakika ile bir Dolunay deneyimleyeceğiz.  Dolunay sırasında Güneş Balık burcunda, Ay ise Başak’ta birbirlerine karşıt açı yapıyor olacaklar. Dolunay 28 Kasım 2012’de İkizler-Yay aksında gerçekleşmiş olan Ay tutulmasına kare açı verecek. Dolunay ‘ın hemen öncesi ve sonrasında iç sesimize ve iç rehberimize kulak verelim. Zira Balık’ta ciddi bir yığılım ve enerji yükselmesi var. Çok önemli iç görüler geliştirme, farkındalıkla aydınlanma olanağına sahibiz. Eski yaralarımızı iyileştirip şifalandırabilecek, kalbimizi bizi üzen, acıtıp hasta eden kişi ve olaylara kapatabileceğiz. Bir anlamda ruhumuzun şifa bulacağı iki haftalık bir döneme giriyoruz.

DOLUNAY’IN ARDINDAN…
26 Şubat’
ta Dolunay’ın hemen ardından sevgi, değer duygusu, ilişkiler ve ortaklıkları temsil eden Venüs, 04:02 itibariyle Balık burcuna girecek. Böylelikle Balık burcunda tam altı enerji noktası birden devreye girmiş olacak. Venüs Balık burcunda yüceldiği konumdadır. Tanrısal sevgi arayışı, idealize edilmiş aşklar, platonik ilişkiler, sevgi alışverişlerinde sınırsızlık, ölçüsüzlük ve en derinlerde bizi kurtaracak bir sevgiliye duyulan özlem yatar. Gerçek bir ilişkinin gerektirdiği sorumluluk ve hassasiyetle davranmak yerine özlemlerimize yanıt bulabileceğimiz, hayalini kurduğumuz sevginin ya da sevgilinin peşine düşebiliriz.

Venüs Balık’taki yolculuğunu 23 Mart’a kadar sürdürecek. Bu süreçte salt ilişkilerde değil, finansal konularda da dikkatli olmalıyız. Yanlış yatırımlara yönelip zarar görmemek için Merkür’ün de geri gittiği zamanın bitmesini beklemekte yarar var.

Aynı gün 11:09’da geri giden Merkür ile Mars Balık burcunda kavuşum yapacaklar. Yaratıcı projeler üretmek için oldukça verimli bir gündeyiz.

28 Şubat’taki etkiler sevgi ve ilişkiler ile ilgili konularda gerçekçiliği elden bırakmadığımız ve var olanı olduğu gibi kabullenip kucakladığımız sürece hayal kırıklıklarına uğramayacağımıza işaret ediyor. Finansal açıdan ise dikkatli olmamız gerekli. Bugün mümkünse herhangi bir konuda anlaşma ya da sözleşme imzalamayalım. Bizden gizlenen veya saklanan önemli bilgiler olabilir. Bir kaç gün geçtikten sonra tekrar bir durum değerlendirmesi yapmak yararlı olacaktır.

Balık burcundaki Venüs-Neptün kavuşumu ile spiritüelliğin, ruhsallığın, evrenle bir olmanın vurgulandığı, yaratıcı ilhamlarla yüklü bir ayı kapatıyoruz. Aynı temalar, Balık burcundaki yığılım Mart’ta da devam edeceği için, gelecek ay da kendini hissettirecek.

BİTİRİRKEN
Neredeyse bütün bir ay boyunca dikkatimizi dışarıdaki olaylar ve koşullardan çok iç dünyamıza yönelttik, sorguladık, anlamaya çalıştık. Kendimize doğru bir yolculuğa çıktık. Bilinçli aklımızın isteklerini bırakıp evrenin önümüze getirdiği armağanları kabullenmeyi öğrendik ya da hatırladık. Kendimizi diğerlerinin yerine koyup empati geliştirerek; sevgi ve şefkatle hareket etmeye yöneldik. Zaman zaman zihnimizi sellercesine doldurup taşıran belirsizliğin içinde elimiz kolumuz bağlı öylece kalakaldık! İnancını yitirmeyen, evrenin işleyişine güvenen, kendini akışa bırakabilenler bu serüvenden eminim bilgelikle çıktılar. Kaçış ve bağımlılıklara dalıp saklanmayı tercih edenler ise ne yazık ki defalarca aynı sorunlarla yüzleşmeyi garantilemiş durumdalar.

Sevginin ön koşulu dosdoğru görebilmekte. Herkese kalplerindeki aynayı parlatabilecekleri bir ay, iyilikler güzellikler diliyorum. Esen kalın!



BALIK BURCU İNSANI
Burcun Sembolü:
Birbirine zıt yönlerde yüzmesine karşın, gümüş bir iple birbirine bağlı, kaygan, ele geçmez, iki Balık..

Doğada Balıklar her çeşit ve renkte bulunurlar. 25 binin üzerinde balık türleri olduğu biliniyor. Kayalar ve deniz yosunlarının arasında, sürekli değişkenlik gösteren, rengarenk, adeta büyülü bir ortamda yaşarlar. Duyuları hayli gelişmiştir ve tıpkı bizler gibi renkleri ayırt edebilirler. Büyük bir çoğunluğu kendisini akıntıya bırakıp yüzebilirken, somon balığı örneğinde olduğu gibi bir kısmı da akıntıya karşı yüzmeyi tercih eder. Çoğu soğuk kanlı olmakla birlikte, bir kısmı da köpek balıkları gibi sıcak kanlı olur. Bazıları salt suda yaşayabilirken, ılık kanlı ve suda yaşayan memeliler gibi bazıları da  belli zamanlarda suyun dışına çıkabilirler. Balık’ın doğasında daima bir ikilik veya çelişki bulunur. En az zahmetli yolu seçebilecekleri gibi, kendilerini zorlayıp aşarak üstün yetenekler sergilemeyi tercih edebilirler.

Elementi: Su.
Niteliği: Değişken.
Yönetici Gezegenleri: Neptün ve Jüpiter.

Neptün 1846’da ruhsallıkla ilgili çalışmaların yoğunlaştığı bir dönemde keşfedilmiş, mavi-yeşil gaz bulutlarıyla çevrili, gizemli ve büyüleyici bir güzelliğe sahip bir gezegendir. Ortasında kayalıklarla dolu,  okyanuslara benzeyen bir bölüm vardır. İki Ay’a birden sahip olan Neptün, Güneş’in etrafındaki turunu 165 yılda tamamlar ve her burçta yaklaşık 14 yıl kalır.

Psikolojik Fonksiyonu: Erime, çözme, aydınlanma, ilahi olanla bütünleşme, “bir” olma.

Karakteri: Doğada Balık burcu, karların eriyip bitkilerin çıkmaya, çiçeklerin yeni yeni tomurcuklanmaya başladığı mevsimde başlar. Toprak henüz ıslaktır ve  hava yeterince sıcak olmamakla birlikte ılınmaya başlamıştır. İlkbahar tam anlamıyla gelmemişse de  kış kesinlikle çözülüp dağılma sürecine girmiştir. Havadaki yumuşaklık ve ılıklık güzel günlerin habercisidir adeta… Buna uyku ile uyanıklık arası gibi, sınırları belirsiz bir dönem diyebiliriz.

Burçlar kuşağının son burcu olan Balık, kendinden önce gelen bütün burçların bilgisine sahip, alçakgönüllü bir bilgeliğe sahiptir. Koç’un ateşli idealizmini, Boğa’nın ağır kanlı ve sabırlı sükunetini, İkizler’in aklını ve becerikliliğini, Yengeç’in evcimenliğini ve bağlanma kapasitesini, Aslan’ın asaletini, Başak’ın detaycı dikkatini, Terazi’nin adalet duygusu ile uyum ve denge özelliklerini, Akrep’in derin içgörülerini, Yay’ın cömertliği ve filozofluğunu, Oğlak’ın karmik donanımını ve Kova’nın insan sevgisini bilir ve özümler…

Balık’lar, sanatsal yönleri yüksek, esinlerle dolu, görsellik içeren her konuyla ilgili, duyargaları açık, farkındalıkları yüksek insanlardır. Pek çok tanınmış dansçı veya müzisyen Balık burcu insanıdır. Bu kadar hassas olmaları, onları dış dünyadaki kötü veya kaba diyebileceğimiz yönleri görmezden gelmeye itebilir. O zaman, içinde kendilerini rahat ve mutlu hissedecekleri bir hayal dünyası yaratıp, kaçış veya bağımlılıklarla bu sanal dünyada avunmaya çalışabilirler.  Güçlü empati yetenekleri ve içine girdikleri her ortamla bütünleşebilmeleri onlara inanılmaz bir oyunculuk kapasitesi verir. Ancak yine aynı özellikleri yüzünden ruhsal ve fiziksel arınmalara ihtiyaçları vardır.  Su içmeyi ihmal etmemeleri ve beslenmede sulu ev yemeklerine yer vermeleri toksik etkileri atmalarına yardımcı olur. Dondurma veya dondurulmuş ve çözülerek pişirilen yiyecekler konusunda titiz ve dikkatli olmalarında yarar vardır. Defalarca ısıtılıp sofraya konulan yiyeceklerden kaçınmalılar. Enerji vampirlerinden ve sürekli söylenen, suçlayan, hiç bir şeyden memnun olmayan olumsuz kişilerin frekanslarını bozmalarına izin vermemeli, onlarla aralarına sınır ve mesafe koymanın yollarını bulmalılar. Bunaldıklarında deniz kıyısında dolaşmaları, havuz yerine denizde yüzmeyi tercih etmeleri ve gece yıkandıktan sonra yatağa girmeleri onları rahatlatacak yöntemlerden birkaçı…

Balık Burcu insanı, bu dünyaya egosunun sınırlarını aşarak bir bütünün parçası olmaya, sevgi, şefkat ve merhamet duygusu ile insanlara yardımcı olmaya gelmiş bir kişidir. Soyut ve mistik konulara doğal yatkınlığı sonucunda, medyumik potansiyele sahip, adeta doğal bir şamandır diyebiliriz.

Balık’lar sahip oldukları özellikleri doğru kullandıkları zaman, hayırsever, düşünceli, nazik, alçakgönüllü, romantik, kabullenici, hayal gücü güçlü, spiritüel donanıma sahip, özverili ve esnektirler.

Bu özelliklerini olumsuz olarak kullandıklarında ise, kurban-kurtarıcı rolleri, kaçış-bağımlılık eğilimleri, aşırı hassasiyet, fazla etkilenebilirlik, suçlama veya kendine acıma, aşırı sınır koyma ile hiç sınır koyamama, karmaşa, erteleme, herşeyi kontrol etme ihtiyacı ve düzen takıntısı, endişeli reaksiyonlar ve kendi kendini kandırma ya da  aldanma veya aldatılmalara açık bir portre sergileyebilirler.

NEPTÜN’ÜN AYDINLANMA NESNELERİ
Temsil Ettiği Gün: Yok
Rakamı: 7
Metali: Neptünyum, platin, lityum, beyaz altın.
Şekilleri/ Dokuları: Bulutsu, kaotik, tül gibi, dalgalı, tanımlanması veya analiz edilmesi güç şekil ve dokular. Sıvılar, gazlar, gizemli ve anlaşılması zor, belirsiz yapılar.
Aromaları: Tatlı, hafif, baştan çıkarıcı, sarhoş edici olanlar.
Renkleri:  Transparan, parlak ve göz alıcı renkler, değişken renk geçişleri olanlar. Su mavileri, su yeşili, lavanta rengi, yumuşak sedef grileri, şeftali tonları, krem rengi.
Kokuları: Amber, ylang ylang, lavanta, zencefil, opium.
Yarı Değerli Taşları: Akuamarin, ametist, sarı kalsit, pembe kalsedon, pembe veya beyaz mercan, kyanit, yeşil jasper, nefrit, serafinit, florit (açık tonda veya yeşil, ya da eflatun)
Besinleri: Balık (somon, sardalya, ton, tilapi, pisi vb.) su yosunları, şeker kamışı, pembe pamuk şeker, kayısı, muz, böğürtlen, mango, ahududu, incir, frenk üzümü, balıkotu, kuzukulağı, brokoli, rezene, greyfurt, vişne, kiraz, şeftali, kuşburnu, ıspanak, şalgam, pırasa, lahana, sarımsak, erik, pazı, melisa, biberiye, kereviz, kuşkonmaz, soya.
Ağaçları: Ylang ylang, ıhlamur, kauçuk, söğüt, manolya
Bitkileri: Afyon, tütün, at kuyruğu otu, lavanta.

BALIK BURCU (Neptün’ün Somut Aydınlanma Nesneleri):
Filmler, fotoğraflar, fotoğraf makineleri, müzik, dans, şiir. İllüzyonla ilgili herşey; sentetik ve parlak kumaşlar, muareler, tüller, sahte kürkler, imitasyon takılar, implantlar, renkli göz lensleri, plastik transparan torbalar, postiş ve peruklar.
Giysileri: Kabarık prenses giysileri, gelinlik, dantelli transparan elbiseler, uzun eldivenler, tüylü şapkalar, parlak saç tokaları, yüksek topuklu ayakkabılar, şeffaf terlikler. Deniz ve yüzme ile ilgili her türlü şey; mayolar, sörf tahtaları, yüzücü boneleri, şnorkeller, deniz gözlükleri, dibi şeffaf deniz motorları, botlar, yatlar, gemi maketleri. Alkol, anestezik ilaçlar, gazlar, petrol, kauçuk ve solventler.

SOYUT OLANLAR:
Hipnoz, göz yanılsamaları, buharlaşma, aldanma aldatılmalar, ortadan kaybolmalar, propaganda çalışmaları, adarcasına yapılan herşey, ruhsallıkla ilgili her türlü çalışma, ego çözülmeleri, gizli öğretiler, sempati, şefkat, meditasyon, koşulsuz sevgi, rüyalar, trans, telepati, şamanik çalışmalar, koma hali, refleksoloji, parapsikoloji.

Müzik Aletleri: Arp, sitar, perdesiz gitar.
Hava Şartları: Bulutlu, sisli, puslu, yağmurun çiselediği havalar ve çiy.

Vücutta Temsil Ettiği Bölge: Ayaklar, bağ dokuları, guddeler, lemfatik sistem, eklem sıvıları, mukus. Aynı zamanda astral bedenimiz.

Olası Rahatsızlıkları: Alerji, depresyon, melankoli, unutkanlık, ödem, yangılı nasırlar.

YÖNETİMİNDE OLAN ÜLKE VE ŞEHİRLER: Gana, Mauritius, Monako, Fas, Hollanda, Tayvan, Sahra ve Gobi Çölü, Kahire, Birmingham, Kasalanka, Dublin, Kudüs, Sevilla, Varşova, Lizbon, Cardiff, Phoenix, Florida, Ohio, Nebraska, Minneapolis, Springfield.

Ünlüleri:
Recep Tayyip Erdoğan, Seray Sever, Ferhan Şensoy, Ercan Saatçi, Aydan Şener, Sibel Turnagöl, Füsun Önal, Suna Yıldızoğlu, Prens Albert, Glenn Close, Hendel, William Hurt, Kopernik, Bruce Willis, George Harrison, John Steinbeck, Albert Einstein, Botticelli, Edgar Cayce, Chopin, Vivaldi, Elisabeth Taylor, George Washington, Victor Hugo, Mikelanj, Givenchy, Rimsky Korsakof, Liza Minelli, Nureyev, David Niven, Renoir, Pasolini.

YÖNETTİĞİ ÇİZGİ FİLM KARAKTERLERİ: Sinderella, Nemo, Deniz Kızı Ariel, Giselle, Martı Jonathan Livingstone.


ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.