Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(KASIM 2012)
GİZLİ KAPAKLI KONULAR GÜN IŞIĞINDA!

GİZLİ KAPAKLI KONULAR GÜN IŞIĞINDA!

"En kötü düşmanının karşısında durduğunu zanneder, ama düşmanını içinde taşır." Carl Jung. Geçen ayın gergin enerjilerinin verdiği ivmeyle savrularak giriyoruz Kasım’a! Bu ay ilişkiler, iletişim, ortak kazançlar ve paylaşımlar ile ilgili konularla haşır neşiriz. Geçmişin kirli bağlarından özgürleşmekle ilgili mücadeleler, güç savaşları, taktik ve stratejiler kesecek yolumuzu. Gizli niyetler, düşmanlık veya kıskançlıklarla karşılaşmak canımızı yakabilir. Bir de bunların üstüne Yay burcunda geri harekete başlayacak olan Merkür eklenince durum biraz zorlayıcı gibi gözüküyor. Ancak bütün bu meydan okumalar, hayatımızdan gereksizlerin ayıklanmasını sağlayarak temizlik ve arınmayı getirecek aslında!


Bu ay Akrep burcunda Güneş ve İkizler’de Ay Tutulmaları gerçekleşecek. Kendi karanlık yönlerimizle de yüzleşmemiz, onları kabullenip aşmamız gerekecek bu anlamda. Hepimiz kendi gizli ajandalarımıza bir göz atacağız ister istemez. İç dünyamızın korkutucu derinliklerine yöneleceğiz. ”Rotamızı” ifade eden Kuzey Ay Düğümüyle Akrep burcunda enerjisini birleştiren Güneş, iç dehlizlerimize ışık tutuyor zira. Öte yandan, “Karmanın Efendisi” Satürn’ün Akrep’te, Akrep’in yöneticisi olan “doğum, ölüm, dönüşüm”ün temsilcisi “Yeraltının Efendisi” Plüto’nun ise Oğlak’ta olması “karşılıklı ağırlama” denilen güçlü konumuyla destek veriyor. 

Kasım ayında dişil prensipleri ifade eden Venüs Akrep burcuna, eril enerjinin temsilcisi Mars ise Oğlak burcuna girecekler. İlişkilerde yıllardır kanayan yaralarla yüzleşmekten kaçınanlar birlikteliklerini zehirlemeye devam ederken, cesur bir şekilde nerelerde hata yaptıklarını sorgulayıp farkındalık kazananlar, bir şeyleri dönüştürmeyi başaracaklar. Kasım ayı sona erdiğinde hepimiz hayatlarımızda pek çok şeyin değiştiğini, yenilenip tazelendiğini veya yok olduğunu anlayacağız. Bu ayın ilk haftası şok edici etkilerle başlıyor bu bağlamda! 

KASIM AYININ ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ
Kasım ilişkilerde gerilim ve beklenmedik dalgalanmalar yaratacak bir etkiyle başlıyor. 1 Kasım’da Venüs (Terazi) ile Uranüs (Koç) 00:04 itibariyle karşıt açı içine giriyorlar. Heyecan, özgürlük ve isyan duygusuyla geleneksel yaklaşımları kıracak ani tepkiler verebiliriz. Mevcut ilişkimizde keskin bir dönemece gelebileceğimiz gibi, aniden başlayıp bitebilecek, bir anda parlayıp sönen, tutarsız ve geleceği olmayan ilişkilere girme olasılığımız da var. Özellikle 4 Kasım’a dek inat ve dik kafalılıkla bildiğimizi okumanın zararını görebiliriz.  

7 Kasım
’da “Tanrıların Habercisi” Merkür Yay burcunda yıllık olağan geri hareketlerinden birine daha başlıyor. Önceleri dikkate almadığımız bazı konu veya kararları tekrar gözden geçirmek durumunda kalabiliriz. Merkür bağlantı kurma ve öğrenme ihtiyacı, yazılı sözlü iletişim, bilgi toplama, mantık, muhakeme, akıl demektir. Geri giderken zihinsel faaliyet içe yöneleceğinden dış dünyadaki iletişim hatlarını kapatıp iç dünyamıza çekilmeyi getirecek arızalar ile karşılaşabiliriz. Derinleşen analiz yeteneğimiz ile önemli iç gözlemler yapabiliriz. Etrafımızda çok fazla ses, fazla karışan, konuşan varsa, yalnızlık ve sessizlik ihtiyacımız giderek artacaktır. Kendi kendimizle irtibatımızı güçlendiren, kendimizden haberdar olmayı getiren bir etki alıyoruz. İç sesimizi dinleme ihtiyacındayız. Anlaşmakta zorlandığımız kişilerle ilişkimizi gözden geçirip, neden bu durumda olduğumuzu anlayıp düzeltebilme imkanımız var. 

Merkür 26 Kasım’a dek sürecek geri hareketi sırasında 14 Kasım’da tekrar Akrep burcuna geri dönecek. Güneş Tutulmasının hemen ardından gerçekleşen bu etkiyle eskimiş, işe yaramaz geçmiş düşünce kalıplarını geride bırakma fırsatını yakalayabileceğiz. 

Geri gidiş sürecinde iletişim araçlarında yaşanabilecek sıkıntıların yanı sıra,  iletişimde yanlış anlama ve anlaşılmalar, günlük trafikte, seyahatte, eğitim ve ticaretle ilgili konularda da yavaşlama, gecikme, engel veya arızalarla uğraşmak durumunda kalabiliriz.

GÜNEŞ TUTULMASI
14 Kasım’da 21 derece ile Akrep burcunda Yeniay fazında bir Güneş Tutulması deneyimleyeceğiz. Yeniay yeni başlangıç ve bitişleri ifade eder. Çok güçlü bir Yeniay demek olan Güneş Tutulmalarıyla, bir dönemi arkamızda bırakıp yepyeni bir döneme adım atıyoruz. Her 19 yılda bir bu tutulmalar aynı noktalarda gerçekleşerek benzer temaları harekete geçirirler. Belleğimizi yoklayıp 14 Kasım 1993’e dönerek o dönemde hayatımızda ne gibi olayların yaşandığını hatırlamaya çalışalım. O dönemde yine Akrep burcunda ve 21 derecede gerçekleşmiş olan tutulmanın hayatımızda neleri değiştirdiğine odaklanalım. Şimdi yine aynı temalarla karşı karşıyayız. Dört dakika sürecek olan tutulma, yalnızca Avusturalya, Yeni Zelanda ve Güney Pasifik’ten izlenebilecek. Ancak dünyanın dört bir yanındaki herkes yayacağı etkiyi güçlü bir şekilde alacak. 

Yeni plan ve projelere geçmezden önce bitirilmemiş işlerimizi tamamlamamız gerekli. Eğer yeni bir adım atamıyorsak bizi nelerin geri çektiğine odaklanalım. İlerlememize engel olan, reddettiğimiz veya görmezden geldiğimiz karanlık yönlerimizi bilinçaltımızın gizli köşelerinden bulup gün yüzüne çıkaralım. Yakın ilişkilerimizde, maddi ya da manevi anlamda kaynaşmayı, paylaşmayı ifade eden durumlarda hep aynı tökezlemelerle karşılaşıyorsak, özellikle şimdi dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü savunma mekanizmaları geliştirerek sürekli reddettiğimiz yönlerimizi uzun süre kilit altında tutmak mümkün değil. Yaratacakları ağır negatif enerjiyi yansıtacakları için, bumerang etkisiyle bu yönlerimizi tanıyıp anlamamıza neden olacak insanları veya durumları hayatımıza çekmemize neden olacaklardır. Kendimizi tehdit altında, köşeye kıstırılmış hissedebiliriz. Beğenmediğimiz yönlerimizi de sahiplenip dönüştürmemiz bu bağlamda çok büyük önem taşır. 

YENİ ATILIMLARA HAZIRLANIYORUZ
Tutulma sırasında Akrep burcunun geleneksel yöneticisi olan Mars Yay burcunda yer alan Galaktik Merkez’de olacak. Güneş’den milyonlarca kez daha büyük olan Galaktik Merkez, yayacağı manyetik etkiyle adeta bir büyük kara delik gibi eskimiş, geride bırakılması gereken inanç ve ön yargıları içine çekerek bizi yeni bilinçle, atılımlara hazırlayacak. 

Merkür (Yay) ve Balık burcunda kavuşumda olan Chiron ile Neptün’ün gerilimli etkileşimleri ise muazzam spiritüel açılımlar getirecek. Gökyüzünde su gruplarında oluşacak büyük şans üçgeni duygu dünyamıza yönelmemizi, eski yaralarımızı şifalandırmamızı sağlayacak bir etki yaratacak.

Güneş Tutulmasının hemen ardından 09:44’te Merkür geri gidişi sırasında bu kez tekrar Akrep burcuna dönerek düşünce sistemlerimizi, iletişim kurma yöntemlerimizi dönüştürmemizi sağlayacak. 

17 Kasım
’da ise, enerji ve hareketin temsilcisi Mars güçlü konumda olduğu Oğlak burcuna girecek. Mars’ın yerinde duramayan enerjisine sabır, azim ve disiplin getirecek olan bu durum, hedeflerimize adım adım ve tedbirle ilerlememizi sağlayacak. Karşılaşabileceğimiz engellere karşın, yılmadan yolumuza devam edebilecek güçte olacağız. Mars’ın Oğlak’taki yolculuğu 26 Aralık’a dek sürecek. 

Yine aynı gün 17:47’de Güneş ile Merkür Akrep burcunda enerjilerini birleştirerek derin içgörüler geliştirmemizi, etkili konuşmalar yapmamızı sağlayacak. Kafamıza takılan pek çok sorunun yanıtını bulabilmek için derin sorgulamalara girişeceğiz. Ancak, sabit fikirlilik ve sözel ifadeyi bir güç aracı olarak kullanarak karşımızdakileri incitmekten kaçınmakta yarar var.

21 Kasım
12:15 itibariyle Güneş Yay burcuna girecek. Önümüzdeki bir ay boyunca her şeyi fazla fazla, abartılı yapma eğilimindeyiz!  Ufkumuzu genişletip, meselelere daha büyük bir açıdan bakabileceğimiz, iç dünyamızı zenginleştirecek bir aylık bir sürece giriyoruz. Risk alarak bir heves maceralara atılabiliriz. Ama bunun ödülü de deneyim zenginliği ve yaşam bilgeliği olsa gerek!*

İLİŞKİLERİMİZ ARTIK DAHA DERİN
22 Kasım’da bu kez Venüs Akrep burcunda! İlişkiler artık daha yoğun, daha derin ve tutkulu. Venüs Akrep’te düşük konumdadır. Sevgi ve doyumu hissedebilmek için duygu dünyamızın derinliklerine inebilecek yüreklilikte olmamız gerekiyor. Birbirlerinden kalın hatlarla ayrılmış duygu yüklemeleri önce kendimize ardından ilişkilerimize zarar verebilir. “Ya hep ya hiç”çi tutum, “ya benimsin ya da ölürüm” tarzı takıntılı yaklaşımlardan kaçınmamızda yarar var. Kıskançlık, sahiplenicilik ve güvenle ilgili sorunlar büyüyebilir. Krizli durumlar yaratabilecek olan bu konum, sevgi ve değer konularında dönüşümü de getirebilecektir. Ortak kaynakları ifade eden Akrep burcunda Venüs, para ile ilgili konularda kurnazca, hesapçı yaklaşımlara da yol açabilir! Kendisinin kazanmadığı paralarda hak iddia edebilen kişilerle uğraşmak zorunda kalabilir veya bizzat biz böyle davranma eğilimi gösterebiliriz! Venüs’ün Akrep’teki yolculuğu 17 Aralık’a dek devam edecek.

Aynı gün sabah saatlerinde Neptün’ün (Balık) önce Güneş (Yay) ardından Venüs (Akrep) ile açı içine gireceğini görüyoruz. Gereğinden fazla hassaslaşarak savunma kalkanlarımızı indirebiliriz. Kendimize güven ve enerjimizde zayıflama, kararsızlık, tarafsız bakamama sonucu yaşanabilecek hayal kırıklıkları ile baş etmemiz gerekebilir. Gerçekleşmeyen umutlarımızın belki de gerçekçilikten uzak olduğunu anlamamız gerekir! Üzerimize düşenleri yapmaktan kaçmaya çalışabilir, teselliyi bizi oyalayacak, bağımlılık yaratacak herhangi bir konuda, nesnede bulabiliriz. İyi dinlenmek, kendimize bakmak, gıdamıza dikkat etmek durumundayız. Ama aynı oranda da algı ve sezgilerimizin keskinleştiğini, ruhsallığımızın arttığını söylemeliyiz. Yaratıcı yönlerimiz yükselecek, sanatsal girişimlerimiz çok iyi sonuç verecektir. 

27 Kasım
’da 18 derecede Merkür Akrep burcunda ileri harekete geçecek. Ancak olumsuz denebilecek gölge etkilerini ay sonuna dek güçlü bir şekilde hissediyor olacağız. Yine elimizdeki mevcut işleri toparlamakla yetinelim. Yeni anlaşma, sözleşme, taşınma gibi girişimler Aralık ayına kalsın mümkünse!

Aynı gün Venüs ile Satürn’ün Akrep’teki kavuşumu, Oğlak’taki Mars ile Plüto  kavuşumuyla uyumlu bir açı oluşturacak. Nezaket, disiplin, sorumluluk, cesaret, kararlılık ve istikrarla harmanlanmış yepyeni bir ilişki tarzı geliştirebiliriz. 

DOLUNAY FAZINDAYIZ…
28 Kasım’da 6 derece ile İkizler burcunda 16:45’te Dolunay fazında bir Ay Tutulması deneyimleyeceğiz. Yakın zamanda almış olduğumuz haberlerin ne kadar doğru ne kadar gerçek dışı ya da dedikodudan ibaret olduğunu anlıyoruz. Ay tutulması sırasında karanlıkta kalan Ay, dikkatimizi derinlere saklanmış, gömülü duygularımıza çevirir. Farkındalığımız artar. Bu seferki Ay tutulmasında Neptün ve Chiron, Güneş (Yay) ve Ay (İkizler) ile T- kare denilen zorlu bir açıyı oluşturacaklar. Her şeyin nerede durduğumuza, nasıl baktığımıza ve algıladığımıza bağlı olduğunu anlıyoruz. Duruşumuzu ve bakışımızı değiştirdikçe gerçekliğin bambaşka yüzleri ile tanışacağımızın bilincindeyiz. Görünen o ki, bu ayki bütün tutulmalar ruhumuzun yolculuğuyla ilgili…

BİTİRİRKEN
Güçlü kozmik etkileriyle bizi sarıp sarmalayan Kasım ayı, kendimizi keşfettiğimiz, ruhumuzun karanlık köşelerine inip dip bucak temizlik yaparak arındığımız bir dönem. Artık 21.12.2012’nin evrene açılan büyük kapısından içeri adım atmaya hazırız! 

Yüreğimizi ağzımıza getirecek bu yolculukta herkese cesaret, değişime teslim olabilme yeteneği ve kabulleniciliğin şefkatli kollarında huzur diliyorum.

Esen kalın!

*Yay burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri ilgili haftadaki yazımda bulabileceksiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.