Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(MAYIS 2012)
BU AY SAĞLAM BASIYORUZ!

BU AY SAĞLAM BASIYORUZ!

Geçtiğimiz ay içinde direkt harekete geçen Merkür ve Mars’ın açtığı yoldan daha rahat ve güvenle ilerlemeye başladık. Güneş’in toprak burçlarından, ayakları yere sağlam basan, sabit nitelikli Boğa’ya geçmesi işimizi daha da kolaylaştırıyor.


Burçlar kuşağı Koç burcunun ateşli ve inisiyatifli, öncü nitelikli enerjisiyle başlar. Keşfederiz. Neyi mi? Karşımıza çıkan insanlar üzerinden kendimizi, yeni başlangıçları nasıl yaptığımızı, dış dünyayı algılayış biçimimizi... Boğa zamanı hemen Koç'un ardından başlar. Sabit ve toprak elementinden olması toprakla olan güçlü bağını, doğayla haşırbenziyoruz neşir olmayı getirir. Kendini maddi ve manevi anlamda güvende hissetmek için uğraşır durur. Para, yatırımlar ve somut olanın peşinden gitme ihtiyacının altında bu nedenler yatar.  Koç'un keşfettiklerini sağlamlaştırır. Bu eğer topraksa eker biçer üretir, emek verir, yetiştirir. Bir iş, bir ilişki ise dayanıklı, sağlam, uzun ömürlü kılmak için azim ve sadakatla bağlanır. Paraysa çoğaltmak için uğraşır. Pratiktir. Zevkin, keyfin öne çıktığı işlerle meşgul olmak onu mutlu eder. Boğa enerjisiyle başlayan Mayıs ayının zemininde işte bu temalar yatar. Bu ay gerçekleşecek Dolunay ile bu konular sorgulanarak değerlendirmeye tabi tutulur.

MAYIS AYININ ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ
9 Mayıs, 08.15'de Merkür Boğa burcuna giriyor. Kendi değerlerimiz ve öz kaynaklarımız ve güvenliğimiz üzerinde düşünmeyi getirecek bu etkiyi 25 Mayıs'a dek içselleştireceğiz. İletişim kurma tarzımız daha uzlaşmacı, işbirliğine yönelik, yumuşak olacaktır. Mevcut rahatımızı, konforumuzu bozacak tartışmalı durum ve ortamlardan uzak kalma eğiliminde olabiliriz. Uygulamaya konabilecek gerçekçi fikirler üretebileceğiz.

15 Mayıs'ta Boğa'nın yönetici gezegeni Venüs İkizler'de geri harekete geçecek. Romantik ilişkilere, sevgiye, ortaklıklara, kendimizle olan dahil tüm ilişkilere bakışımızı gözden geçirmeye başlıyoruz. Yavaşlayan Venüs ile duygu dünyamızda bastırdığımız konuları derinlemesine inceleyip değerlendirmeye alarak, üzerlerinde düşüneceğiz. Üstü örtülü konular, yakınlıklar ile ilgili dile getirilmemiş sıkıntılar bir bir gözümüze batmaya başlayabilir. Neyi paylaştığımızı sorarken bulabiliriz kendimizi. Bu kez, bir meseleyi tüm yönleriyle görebilmeyi başaran İkizler burcunda geri gideceği için şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Bunca gözlem, bunca merak ve düşünme, bizi bu konuda pek çok bilgi toplamaya, sormaya soruşturmaya itecektir hiç kuşkusuz. Partner olmanın nasıl bir şey olduğunu, değer bilmenin önemini, zevki, sefayı, keyiften ne anladığımızı düşüneceğiz. Hepsinden önemlisi kendi kendimize partner olamadığımızda başkasıyla da partner olamayacağımızın farkına varacağız. Kendi kendiyle kalabilmeyi, kendine eşlik etmeyi becerebilen bir insan bir başkasına da eşlik edebiliyor çünkü...

Venüs her yıl geri gitmez; aşağı yukarı iki yılda bir geri harekete geçer. Normalde bir burçta kalış süresi 25-30 gün arasında değişir. Geri hareketi ise, 40 ila 44 gün arasında bir yerlerde sona erer. Bu yıl 4 Nisan'da İkizler'e girdi. 15 Mayıs'ta geri harekete geçip 27 Haziran'da direkt yol almaya başlayacak. Bu süreçte kendi değerimizi, tüm ilişkilerimizdeki değer sistemimizi gözden geçirecek, kendi kaynaklarımızı geliştirmenin yollarını arayacak,  iç ve dış dünyadaki zenginliklerimizi arttırmakla ilgileneceğiz. Geri giden Venüs, geçmişte bıraktığımız ilişki modellerini veya bizzat kişileri tekrar hayatımıza taşıyarak bizi bir takım testlere tabi tutacaktır.

Şimdi gelişmiş duygu düzeyimiz ve yenilenmiş benliğimizle aynı hatalara düşüp düşmeyeceğimizin sınavlarını vereceğiz. Kendimizi değersiz hissettirmeye çalışan hiçbir sistemde yer almamamız, işin doğrusu kendi değerimizin farkında olmamız büyük önem taşıyor. Para ve yatırımlar konusunda da aynı sınavlar bizi bekliyor olacak. Maddi konulara yaklaşım tarzımızı yeniden düzenlemek drumunda kalabiliriz.

Venüs, bildik anlamıyla sevginin, ilişkinin, aşk ve zevkin, iyi olan şeylerin sembolü olarak algılanır. Burada dikkat etmemiz gereken, herkesin iyisinin bizim için gerçekten de iyi olup olmadığına gerçekçi bir şekilde bakmak olmalı. Zevke, keyfe dalıp, rehavet içinde yayılarak harika fırsatların önümüze gelmesini beklemek safdillik olur. Bilmeliyiz ki bir türlü başlayamadığmız veya sonunu getiremediğimiz diyetler, gizli gizli atıştırdığımız tatlılar, bağımlılık yaratan her şey (nesne, insan, yemek, içki vb.) ve savurganlıklar doğum haritamızdaki Venüs'ün tetik aldığı zamanlardaki armağanlarıdır!

20 Mayıs 18:16'da Güneş burçlar kuşağının üçüncü konuğu olan İkizler'e girecek.  Koç'un keşfettiği, Boğa'nın geliştirdiği ve sağlamlaştırdığı bilgileri şimdi İkizler tarafsızca yaymak, iletmek durumunda. *

21 MAYIS'TAKİ HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI
Bu ayın hiç kuşkusuz en önemli gökyüzü olayı 21 Mayıs'ta 0 derece ile İkizler burcunda Yeniay fazında ve Güney Ay Düğümü üzerinde gerçekleşecek olan bu yılın ilk Güneş Tutulması... Güneş'in üzerine düşen Ay'ın gölgesi bize geride bıraktıklarımızı, taze bir başlangıç yapmazdan önce hayatımızda gereken temizlikleri yapmamız gerektiğini hatırlatıyor bir bakıma... Güneş Tutulmaları önemli bitişler ve yeni başlangıçların habercisidir zira. 1996'da aynı dereceler üzerinde İkizler'de bir Güneş Tutulması yaşamıştık. O dönemde yaptığımız başlangıçlar her ne ise, onlar ile ilgili bir dönemi tamamlıyor ve bir sonraki aşamaya atlıyor olabiliriz.

Yeniay Neptün'ün sis etkisi yaratarak kafa karıştıran gerilimli etkisi altında gerçekleşiyor. Düşüncelerimize fanteziler, hayal ve yanılsamalar, gerçekçi olmayan idealler karışabilecek. Önemli olan onları ayrıştırabilmek, fark etmek olmalı... Öte yandan bilinçte müthiş sıçramalara iten bir özelliği de var. Tutulmanın, bir seri Uranüs-Plüto karesinin ilkine çok az bir zaman kala gerçekleştiğini düşünecek olursak, önemli gelişmeleri başlatacağını söylemek yanlış olmaz.

Tutulma, Kuzey Pasifik, Çin, Japonya ve Batı Amerika'da izlenebilecek. Doğum haritalarında değişken burçların (İkizler, Başak, Yay, Balık) sıfır  derecelerinde önemli noktaları, ya da kişisel gezegenleri olanlar hayatlarında ciddi anlamda değişim ve yenilenme bekleyebilirler.

24 Mayıs'ta 14.11'de Merkür kendi yönetiminde olan İkizler burcuna girecek. 7 Haziran'a dek iletişim, haberleşme, ulaşım, ticaret ve eğitim ile ilgili konular ivme kazanacak. Düşüncelerimizde daha esnek olabilecek, meseleleri her yönüyle tarafsız bir şekilde ele alabilme fırsatını yakalayacağız. Zihnimiz adeta alarmda, sabırsızca ve merakla öğrenmek isteyecektir. Aynı anda pek çok şeyle ilgilenmek odaklanamamayı veya aklımızı gereksiz bir yığın bilgiyle doldurarak yormayı getirebilir.

YAVAŞ HAREKET EDEN GEZEGENLERİN DURUMU
SATÜRN:
Mayıs ayı boyunca Terazi burcunun 25-24 derecelerinde geri hareketini sürdürecek olan Satürn, ilişki ve ortaklıklarda kendi gerçeğimize uymayan, içimize sinmeyen yönleri bir bir teste tabi tutup temizlemeye devam ediyor! Hava burçlarında (İkizler, Terazi, Kova) bu derecelerde gezegenleri veya kritik noktaları bulunanlar bu değişimi daha rahat kucaklayabilecekler.

URANÜS:
Bireylik, özgünlük, özgürlük, eşitlik, beklenmedik değişimler, yenilikler, aydınlanma ve insanlığı temsil eden Uranüs, ilk olarak 2010 Mayıs'ında şöyle bir dokunmuştu Koç burcunun ilk derecelerine... Hangi temaları getireceğine işaret ettiğini anlamaya çalışırken hemen ardından Temmuz başında geri hareketiyle tekrar Balık burcunun son derecelerine dönüp Balık'ta henüz bitmemiş süreçleri tamamladıktan sonra, Mart 2011 itibariyle artık temelli olarak Koç burcundaki uzun yolculuğuna başlamıştı!

Mayıs ayı boyunca Koç'un 6-7 derecelerinde ilerleyişini sürdürürken, Oğlak burcunda transit hareket eden Plüto ile gerilimli açı içinde olacak. Özellikle ateş gruplarında (Koç, Aslan, Yay) 6,7 ve 8 derecelerde gezegenleri veya kritik noktaları olanlar bambaşka bir bilince ve farkındalığa uyandıklarını görecekler. Yaratıcı ve yenilikçi bir şekilde kendimizi ifade edebilme, geçmişin yüklerini, adanmışlıklarını sırtımızdan atıp özgürleşerek, eski hatalarımızdan arınma fırsatını bulabileceğiz. Uranüs bizi yepyeni atılımlara, değişime taşıyacak deneyimlere götürecek.

NEPTÜN:
Şubat 2012'den bu yana Poseidon, evrensel bir okyanusta dalgalanmaya bıraktı kendini; akışta ve kimi zaman dingin, kimi zaman coşkun...  Evrenle bağımızın güçlendiği, sezgi, algı ve hassasiyetimizin keskinleştiği bir dönemden geçiyoruz kısaca! Bu ay Neptün Balık burcunun 2 ve 3 derecelerinde yolculuğunu sürdürürken su gruplarında (Yengeç, Akrep, Balık) bu derecelerde gezegenleri olanları daha da duygusal, duyarlı ve etkilere açık, değişken bir ruh haline taşıyacak. Ruhsal ve fiziksel zihirlenmelerden kendimizi korumak için, yediklerimize içtiklerimize, kimlerle görüştüğümüze, hangi müzikleri dinleyip hangi ortamlarda bulunduğumuza daha da özen göstermemiz gerekiyor. Spiritüel içgörülerimiz ve içimizdeki ruhsal rehberle temasımız artacak. Yoğun bir sevgi, şefkat, yardımlaşma duygusunu geliştireceğiz. Ancak aynı etkinin, bağlılıkları bağımlılığa, gerçekle fantazinin karışıp göz kamaştıran, kafa karıştıran yanılsamalara dönüştürmesi de mümkün!

PLÜTO:
Ay boyunca Oğlak burcunun 9 derecesinde geri gidişini sürdürecek. Doğum haritalarında öncü burçlarda (Koç, Yengeç, Tereazi, Oğlak) 9 hatta 10, 11, 12 derecelerde kişisel gezegenleri olanlar, değişime dönüşüme gönüllü olarak teslim olmaya çağıran bu etkiyi  kuvvetle hissedeceklerdir.


ZOR GÜNLER
3 Mayıs iletişim kazalarına açık, ağzımızdan çıkanı kulağımızın duyması gereken bir gün. Konuşmalar tartışmaya dönüşebilir. Öfkeyle sarf ettiğimiz sözler yüzünden sonradan sıkıntı çekmemiz mümkün. Merkür ile Mars gerilimli açıdalar.

6 Mayıs hem zorlu, hem de bu ayın en önemli günlerinden. 04.08'de Merkür ile geri giden Satürn kutuplaşmasının bizi sıkıştırmasıyla gün başlayacak. Bu etki doğum haritamızda kritik bir noktaya düşüyorsa etkisini daha güçlü bir şekilde hissedeceğiz.  İletişimde otorite sorunları ile karşılaşabiliriz. Kişisel sınırlarımızı korumamızı gerektiren konuşmalar yapmamız gerekebilir. Anlaşma ya da bir uzlaşma noktasına varmakta zorlanacağa benziyoruz!


6 MAYIS'TA AKREP BURCUNDA DOLUNAY!
Gün, yukarıda belirttiğim gibi zorlu enerjilerle başladıktan sonra,  06.36'da 16 derece ile Boğa-Akrep aksında maddi manevi konular ve mahrem ilişkilerde kaynaşmayı ve neyi besleyip geliştirecek neleri dönüştüreceğimizi sorgulatacak bir Dolunay deneyimleyeceğiz. Gerek kendi kaynaklarımızı gerekse de Dünyamızın kaynaklarını iyi kullanmak, ziyan etmemek durumundayız. Müthiş bir geçiş, dönüm noktasındayız. Global baktığımızda dünya ciddi ekonomik krizlerden geçiyor. Çevre kirliliği almış yürümüş, besinlerin kalitesi sorgulanıyor, enerji krizi kapıda vb.

Dolunay'ın etkisi bir hayli güçlü. Evren adeta para, güvende olmak, kaynakları korumak, kaynakları birleştirmek konularında bize sıkı deneyimler getirerek sınıyor gibi! Akrep'te yer alan Ay'ın karşısında Boğa'da sıralanan Güneş, Jüpiter ve Ceres  Boğa'da görmezden geldiğimiz konuları, üstü örtülü, dönüp bakmaktan hoşlanmadığımız meselelere ışık tutuyorlar ister istemez. Her ikisi de dişil prensipleri temsil eden Venüs ile Ceres bulundukları konumla kendi içimizdeki eril ve dişil yönleri dengelememizi sağlayacaklar.

Boğa'nın yönetici gezegeni olan sevgi, ilişkiler, paranın temsilcisi ve zıtlıklara karşın uzlaşabilmeyi getiren Venüs, 15 Mayıs itibariyle geri harekete geçmezden önce Akrep burcundaki Dolunay'ı deneyimlemek anlamlı olacak. İlişkilerimizi ve değer sistemimimizi, estetik kaygılarımızı, sahip olmacı tutumumuzu yeniden bir gözden geçirerek bizim için asıl neyin önemli ve değerli olduğunu düşünmek durumunda kalacağız.

Bazı ezoterik kaynaklarda, bugünün Budha'nın aydınlanma aldığı zaman olduğu ifade ediliyor. O nedenle Dolunay her zamankinden daha güçlü bir titreşim yayabilecek. Doğada olmak, dua etmek veya meditasyon yapmak ya da zevk aldığımız bir konuyla yoğun bir şekilde ilgilenmek bile bizi an'da olmaya, kendi ruhumuzla buluşmaya davet edecektir.

8 Mayıs Mars ile Uranüs arasındaki gerilim, fevriliklerin yol açtığı çatışmalara açık, elektrik yüklü bir gün olacağına işaret ediyor.  Düşünmeden hareket etmek veya birden öfkelenivermek zararımıza...

14 Mayıs bu ayın zorlu geçebilecek bir başka günü. Merkür-Plüto üçgeniyle zihnimiz derin sondajlar yapmaya eğilimli. İllüzyonlarla karışmış aklımızı netleştiren bir etki alıyoruz. Bilinmeyeni keşfetmek, gizli saklı olanı ortaya çıkarmak, gerçeğin çıplak yüzüyle karşılaşmakla ilgili deneyimler bizi bekliyor!

Aynı gün birkaç saat sonra Boğa'daki Güneş ile Geri Giden Satürn arasında içten içe kaynayan ve giderek tırmanan gerilim kendini hissettirmeye başlıyor! Otorite figürleriyle ters düşebilir, kişisel sınırlarımızı zorlamalarına karşı koyabiliriz. Her ne kadar Ay Balık burcunda kendi değerimizden kuşkulanmak, kendimizi yetersiz hissetmek gibi olumsuzlukları körükleyen bir konumda bulunuyorsa da asla bu tuzaklara düşmemeye çalışalım. Kendi kendimizin otoritesi olarak, kendi ayaklarımızın üzerinde, sağlam basalım. Kendimiz olma sorumluluğunu üstümüze alalım!

Yine 14 Mayıs'ta, akşamüstüne doğru bu kez Güneş ile geri gitmekte olan Plüto, gerilimi tırmandıracak bir etkiyi açığa çıkaracak. Eskiye ait olanları geride bırakarak yenilenmeye, değişim ve dönüşüm için fırsatlarla karşılaşmaya hazır olalım! Doğru adımlar atmaya dikkat edelim. Gerçekçi elemeler yapmadığımızda huzursuzluk ve sıkıntı yaratan durumlara sürüklenebiliriz.

17 Mayıs'ta gerçekleşecek Jüpiter  ile geri giden Satürn arasındaki etkileşim, gerilimi alttan alta hissettirirken, kariyer ve yaşam hedeflerimizle ilgili zorluklar  getirebilecek. İnatla mevcut sistemlere sarılmak yerine, hayatın ne söylediğine, yani evrenin işaretlerine göre yol almamız en doğrusu.

26 Mayıs iletişim açısından sıkıntılı, yanlış anlama ve anlaşılmalara açık, dağınık ve  nerden geldiği belli olmayan bilgilerle aklımızı karıştırabilecek bir gün. Merkür-Neptün karesi yanlış bilgilenme, aldanma, suistimallere uğrama gibi ana temalarıyla bizi zorlayabilir.

29 Mayıs'taki Güneş-Satürn gerilimiyle bu ayı kapatıyoruz. Hata yapma korkusuyla göstereceğimiz aşırı tedbir hiç başlayamama veya ilerleyememeyi getirebilir. Hepimizin hata yapmaya hakkı olduğunu bilmeliyiz. Eğer yaptıysak da onların arkasında durabilmeyi becermeliyiz. Özgüvenimizi parlatmanın yolu, küçük adımlarla ilerleyerek ve her başarılmış adımda kendimizi onurlandırarak yol almaktan geçiyor.


Hepinize güzel ve verimli geçecek bir ay, mutlu yarınlar diliyorum. Esen Kalın...

* İkizler burcu ile ilgili ayrıntılı bilgileri, ilgili haftadaki yazımda bulabileceksiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.