Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MART 2012
İÇ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME ZAMANI

İÇ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME ZAMANI

Mart ayı geri giden gezegenleriyle içe yönelik sorgulamaların yoğunlaşacağı, harekete geçmekten çok, bir gözden geçirme, sorgulama ve eldeki işleri tamamlama zamanı. Ocak ayında önce Mars, Başak burcunda, ardından Şubatta Satürn Terazi’de geri harekete geçmişlerdi. Bu ay ise 13 Mart’ta Merkür Koç burcunda geri gitmeye başlayacak. Sağlık, günlük düzen ve çalışma hayatındaki aksaklıklara, ilişkiler ve ortaklıklardaki sorgulamalar eklenmişti. Şimdi ise iletişim, ticaret, ulaşım ve öğrenim ile ilgili konularda yavaşlama, ayrıntıları dikkatle inceleme ve sıkıntı yaratan noktaları düzeltme fırsatıyla karşı karşıyayız.


Geri hareket (retrograde) bir göz yanılsamasından başka birşey değil aslında. Çünkü evrende hiçbir gezegen geri gitmez. Sadece biz Dünya’dan baktığımızda öyle algılarız. Gezegenlerin geri hareketleri aklımıza gecikme, erteleme, karışıklıklıklar gibi sorunları getirir hemen. Ancak gerçekte oldukça işe yararlar. Derinleşip meselelerin köküne inip, anlamamızı sağlayarak bu konuları en iyi şekilde halledebilmemize fırsat verirler. Merkür geri giderken yapılabilecek en uygun şey, yanlış anlama ve anlaşılmalara yer vermemek için iletişimde her zamankinden daha özenli ve dikkatli olmak, karşımızdakini tarafsızca dinlemek ve düşüncelerimizi net bir şekilde ortaya koymaktır. Bu süreçte zihin içe yöneleceğinden kendimizi dinlemek, gerçekte neyi isteyip istemediğimizi anlamak imkanına sahibiz. Bitirilmemiş işlerimize odaklanarak bitirebilir, gerçekçi olmayan hedeflerimizden ise özgürleşebiliriz. Dış dünyadaki gürültülü ve tempolu akışın yavaşlaması ile birlikte iletişim araçlarındaki (telefon, televizyon, bilgisayar, mektup, faks vb.) arızalar iç dünyamızın mesajlarına duyarlı olma vaktinin geldiğini fısıldamaktadır kulağımıza!

YANLIŞ ANLAMALARA DİKKAT!
Merkür bu kez geri harekete sabırsız Koç burcunda başlayıp dağınık ve etkilere açık Balık ile devam edeceğinden, durum her zamankinden biraz daha karışık. Karışık ifadeler, yanlış algılamalar, atlanan detaylar, postada kaybolan mesajlar ve ulaşamadıklarımıza seyahat ve teknolojik arızalar eklendikten başka, geri gidişin yaratacağı sıkıntıları dengeleyip olumluya çevirebilecek yardımcı enerjiler de yok. İstikrar ve netlik eksikliği hepimizi huzursuz edebilir. Sonuç olarak, her yıl üç kez deneyimlediğimiz Merkür’ün geri hareketi bu kez bizi her zamankinden çok zorlayacağa benziyor!

Mart bu bağlamda iletişimde zorlayıcı bir etkiyle başlıyor; Balık’taki Merkür ile Terazi’de geri gidişini sürdüren Satürn 150’lik açıdalar. Karşımızdakine sesimizi duyuramadığımızı, kendimizi gereğince ifade edemediğimizi veya hiçbir şekilde anlaşılamadığımızı düşünmek tüm coşkumuzu söndürebilir. Anlaşma, sözleşme veya önemli görüşmeleri iletişimde bulanık ve karışık enerjilerin hakim olduğu bugüne almamak akıllıca olur.  

2 Mart’ta ise Merkür iletişimde vites yükseltmeyi, hızlı düşünmeyi, spontan kararları ve direkt konuşmaları getiren Koç burcuna geçecek. 14 Şubat’tan bu yana dağınık veya her an dağılmaya müsait zihnimiz 24 Mart’a kadar  fazlasıyla tetikte! Kendi düşüncelerimizi diğerlerine dayatmak veya kendimize odaklı düşünmek gibi gölgeleri de peşi sıra getirecek. Merkür Koç’ta yolculuğunu sürdürürken 12 Mart’ta geri harekete başlayıp, 4 Nisan’da tekrar direkt harekete geçtiğinde Balık burcunun son derecelerindeki süreçleri   tekrar hatırlatacak. Dolayısıyla Şubat’ın son haftası ve Mart başlangıcında almış olduğumuz kararları tekrar gözden geçirme fırsatını yakalamış olacağız. Yazlı ve sözlü iletişim ile eğitim, trafik ve ticarette ayrıntıları gözden kaçırmamamız gereken bir sürece giriyoruz. Aksi taktirde,  aceleye getirilmiş kararlarımızın sonuçlarına katlanmak durumunda kalabiliriz.


ÇATIŞMALAR YAŞANABİLİR

3 Mart bu ayın en zorlayıcı günlerinden biri. Yumuşak etkilerle başlayan gün geceye devrilirken sinir sistemimizi gerecek çatışmalara taşıyabilir. Balık’taki Güneş ile Başak’ta geri giden Mars’ın karşıt açıları günlük düzendeki pürüzler yüzünden çıkabilecek keskin tartışma ve sürtüşmelere işaret ediyor. Orta noktayı bulmanın pek de kolay olmayacağı bir karmaşa içine sürüklenmemek adına, meselelere serinkanlılığımızı koruyarak bakmamızda yarar var.

4 Mart ise, Koç’taki Venüs ve Terazi’de geri giden Satürn’ün kutupsallığı ile ilişkiler,
ortaklıklar ve mali konularda görev ve sorumlulukların dağılımıyla ilgili tartışmalarına açık, bir başka sıkıntılı ve kasvetli gün. İşbirliği, uyum ve uzlaşmayı sağlamak kolay gözükmüyor. Romantizm ve duygusallık bekleyenleri hayal kırıklığına uğratan enerjiler kendimizi ıssız, yalnız ve uzak hissettirebilir.

5 Mart’ta Venüs’ün kendi yönetiminde olan Boğa burcuna girmesiyle birlikte ilişki ve ortaklıklarda ihtiyaç duyulan denge, uyum, huzur, güven ve paylaşımları sağlamak kolaylaşacak. Temkinli ama emin adımlarla ilişkilerimizi geliştirebileceğiz. Tensellik ve beş duyu ile ilgili konular gündemimize hakim olacak. Hayattan zevk almak, sahip olduklarımızla kendimizi yeterli ve değerli hissetmek ihtiyacında olacağız. Toprak burçlarında gezegenleri veya önemli noktaları olanlar bu konumun keyfini bolca çıkaracaklar. Aynı gün zihnimizi harekete geçirip canlandıracak bir başka etki daha alacağız. Uranüs ile Merkür Koç burcunda kavuşum yaparak ani iç görüler ve uyanışlar getirecek. Sorunlara farklı bir bakış açısıyla yaklaştığımızda  herkesin hayrına olabilecek yepyeni fikirler üretebildiğimizi göreceğiz. Ancak gökyüzünün bu konumu zihinsel gerginlik, huzursuzluk ve daldan dala atlayabilecek düşüncelerle bizi yorabilecek. Açık hava ve dinlendirici müzikler bu anlamda çok destekleyici olabilir.

6 Mart, Venüs ile Neptün’ün yumuşak enerjileriyle bizi romantizmin kollarına taşıyacak sanat, yaratıcılık ve ilişkiler açısından dengeleyici ve destekleyici bir gün.

DOLUNAY ZAMANI
8 Mart’ta Başak burcunun 18 derecesinde, bizim düzenimizle evrenin işleyişi arasındaki dengeyi bulmak durumunda olduğumuzu anlatan bir Dolunay gerçekleşecek. Balık’taki Güneş ile Başak’taki Ay birbirine karşıt açı yapacaklar. Bu kutuplaşma beden ile yüksek bilincin, mantıkla istek ve ihtiyaçların arasındaki dengeye çağırıyor bizi aynı zamanda.

12 Mart’ta Merkür’ün Koç burcunda geri hareketine başlamasıyla birlikte, yukarıda da değindiğim gibi, iletişim, eğitim, günlük trafik ve iletişim araçlarında farklı dinamikler kendini gösterecek. Yeni girişimler, taşınma, sözleşme ve seyahatlerde aksaklıklara karşılaşabileceğimiz bu süreci elimizdeki işleri toparlayıp bitirerek değerlendirmemiz daha uygun. Bugüne dek aldığımız yanlış kararlar yüzünden sıkıntılar yaşamış veya bazı kişilerle iletişim kurmakta zorlanmışsak nedenleri üzerinde düşünüp düzeltebilme şansına sahibiz. Detay gerektiren her işi kolayca yapabilir, dosyalarımızı, dolaplarımızı tertipleyebiliriz. Geri hareketi hayatı ertelemek olarak değil, bizim bizzat ertelediğimiz işleri bitirme zamanı olarak görürsek işimiz kolaylaşır. Merkür geri gidişini 4 Nisan’da 23 derece ile Balık’ta sona erdirecek.

İLİŞKİLER DÜZELİYOR
14 Mart’ta Venüs’ün gökyüzüne hakim olduğu görülüyor. Sırasıyla önce Plüto sonra Jüpiter ve Mars ile uyumlu açılar oluşturacak. Toprak burçlarının (Boğa, Başak ve Oğlak) 7-10 derecelerinde önemli noktaları bulunanlar bu cömert etkilerin ilişkiler, ortaklıklar ve finansal konulardaki yararını fazlasıyla görecekler. Yeterliliği motive eden bu etkiyle kendilerini enerji dolu ve her şeyi yapabilir güçte, hevesli hissedebilirler. Aynı gün gerçekleşecek Boğa’daki Jüpiter ile Başak’ta geri giden Mars’ın uyumlu açıları, uzun vadeli projelerimizi daha geniş bir bakış açısıyla değerlendirmemizi sağlayacak.

18 Mart’ta Merkür ile Uranüs 4 derece ile Koç burcunda birleşerek zihnimizin kapılarını sıra dışı düşüncelere ve farkındalıklara açacak. Bizi bilincin üst katmanlarına taşıyacak, uyanış ve iç görüler getiren sohbetlerin tadını çıkarabiliriz.

20 Mart’ta Güneş’in Koç burcuna girmesiyle birlikte astrolojik takvim başlayacak, Kuzey Yarı Küre’de gece ile gündüzün birbirine eşit olacağı “İlkbahar Ekinoksu” gerçekleşecek. Artık bir döngüyü tamamladık şimdi heves ve coşkuyla atılımlar yapabileceğimiz yepyeni bir hayata hazırız. * Koç dönemi başlıyor burçlar kuşağında!

21 Mart’ta Koç burcunda Güneş ile Merkür’ün hemen Uranüs’ün yanı başında kavuşum halinde olması, iyice düşünüp tartmadan sarf edeceğimiz sözlerin ve atacağımız fevri adımların pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiyor. Ağzımızdan çıkanı kulağımızın duyması gereken bir gündeyiz. Derin bir soluk alıp bir kez daha mantık ve irade süzgecinden geçirdikten sonra söyleyelim dilimizin ucuna gelenleri.

YENİAY ZAMANI
22 Mart’ta 2 derece ile Koç burcunda Güneş ile Ay kavuşarak Yeniay fazını oluşturacaklar. Merkür ve Uranüs’ün de Yeniay ile enerjilerini birleştirdiklerini düşünecek olursak müthiş bir atılım ve sıçrama getirecek radikal kararlarla cesur başlangıçlar yapabileceğimizi görürüz. Yeniay doğum haritalarımızda hangi alana düşüyorsa orada bir ay boyunca tempo artışı ve yeni girişimler gözlenebilir.

Koç burcunda başımızdan adeta dumanlar çıkartan Merkür 23 Mart’ta Balık’a geçtiğinde su enerjisinin serinletip yatıştıran enerjisiyle tekrar buluşacak. Şubat sonu Mart başında almış olduğumuz kararları bir kez daha gözden geçirip gerekiyorsa düzeltmeler yapma fırsatını yakalayacağız böylece.

Balık burcundaki Merkür, düşünce ve kararların dağılıp çözülmesi, bulanıklaşıp karışması gibi etkileri de beraberinde getirecektir elbette. İletişim kazaları, haberleşmede gecikme, erteleme gibi sorunlarla tekrar yüzyüze geleceğiz. Sabırla, sinirlenmeden bu süreci tamamlamaya gayret edelim.

Mart ayı Merkür ile Venüs’ün uyumlu açılarının ardından Güneş ile Plüto’nun meydan okuyan gerilimli etkileşimi ile sona erecek. Uzlaşıya açık konuşmaların bizi bir noktada buluşturabileceğini, kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyup empati kurarak kurulacak diyalogların bizi herkesin yararına olan durumlara götürebileceğini göreceğiz. Baskıcı, zorba ve manipülatif  tutumlarda direnmek ilişkilere zarar verecektir.

Hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ay diliyorum. Esen kalın!

* Koç burcuyla ilgili aydınlanma astrololjisine göre ayrıntılı bilgileri ilgili hafta yayınlanacak haftalık yazımda bulabilirsiniz.

 

 

 

 

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.