Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

FARKLI BİR HAZİRAN

FARKLI BİR HAZİRAN

Haziran ayı gerek astrolojik gerekse de geleneksel anlamdaki çağrışımlarıyla bildik temalarla geçer. İlkyazın heyecanıyla kendimizi evin dışına atarak eş dostla dışarlarıda buluşmak veya kendimizi doğanın kucağına bırakmak isteriz. Yaklaşmakta olan yaz tatilimizi hevesle planlamaya koyulurken sosyal etkinlikler, düğünler, dernekler takvimimizi doldurmaya başlar. Tempomuz hızlanır, hayat her yönden bastırır; nereye yetişeceğimizi şaşırırız.


Haziran, Batı Yarıküre’de yaz soltistinin başladığı bir dönemdir.  Mart ayında başlayan astrolojik takvimin ilk çeyreğini geride bırakmış oluruz. O zamandan bu yana  hangi temaların hayatımıza egemen olduğunu değerlendirerek önümüzdeki ayların bu bağlamda neler getirebileceğine bakarız genelde. Bu yıl ise durum her zamankinden biraz farklı gözüküyor. Her şeyden önce sosyalleşmek yerine, kendi kendimizle kalarak iç dünyamızın sınırlarını ve anlayışımızı genişletmek, zihnimizi-algımızı yeniden düzenlemek ihtiyacında olacağız. Bu süreç, uzun vadeli hedeflerimizi tamamlayabilme fırsatını sunacak bize. Kısacası önemli ve farklı bir Haziran yaşayacağız bu yıl.

BU AY İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NE DİYOR?
Bu ay hem kişisel hem de dünyasal düzeyde ciddi olaylar yaratacak iki önemli tutulma bizi bekliyor. Bunlardan ilki olan Kısmi Güneş Tutulması, 2 Haziran 2011, 0:02’de 11 derece ile İkizler burcunda ve kraliyet yıldızlarından “Doğunun Gözcüsü” Aldebaran (izleyen) üzerinde gerçekleşiyor. Kişisel düzlemde cesaret, onur, toplumda saygın ve popüler bir konuma gelme, sorumlu pozisyonlar, güç ve zenginlik kazanmak temalarını taşıyan Aldebaran; gölge yönleriyle haset, düşmanlıklar, saldırganlıklarla karşılaşmayı da getirebilir. Dünyasal anlamda ise, tarih boyunca bu konumda patlayıcı enerjiler, kazalar, yangınlar, doğal felaketler, vahşet, meteor yağmurları, hava kirliliği ve hastalıkların gündeme geldiğini görüyoruz. Çizilen tablodan da anlaşılacağı üzere, bizi kişisel veya dünyasal anlamda büyük değişimlere taşıyan önemli olayların yaşanmasını bekleyebiliriz.

CİDDİ KARARLAR ZAMANI
Tutulma’nın Terazi’de geri gidişini sürdüren Satürn ile etkileşim içinde gerçekleşmesi ayrı bir önem taşıyor. Bizi gerçekle yüzleşmek durumunda bırakan olaylarla karşılaşmamız söz konusu. Haritalarımızda tutulma derecelerine denk gelen yaşam alanlarında (Ev) ve tetik alan noktalarda (gezegenler, yükselen, partner evi, sağlık, kariyeri gösteren alanlar vb.)  değişimi getiren dikkate değer olaylar ve yeni başlangıçlar gündeme oturacaktır. Bu bağlamda bir süreliğine kopuş veya ciddi anlamda ayrılıklar, iş değişiklikleri, taşınma gibi radikal kararlar alabileceğimiz bir sürece girdik. Bunlar başlangıçta bize olumsuz veya zorlayıcı gibi gelse de sonradan lehimize sonuçlar doğuracağını gözlemleyeceğiz. Güneş Tutulması, Yeniay fazında gerçekleşir. Bu tutulmada Güneş ile Ay İkizler burcunda enerjilerini birleştirdiğinden  ulaşım, iletişim, eğitim, kısa yolculuklar, kardeşler, yakın akrabalar ve ticaret  temel konular olarak gözüküyor. Dedikodular ve pekçok şeyle birden ilgilenmek isteyip enerjimizi dağıtmak yüzünden verimli olamamak ise karşılaşabileceğimiz sıkıntılı durumlardan birkaçı. Ancak uyumlu üçgen açısıyla Satürn, hedefe odaklı kalabilmemiz, en önemli ve gerekli olanla meşgul olmamız konusunda bizi motive edecek gibi gözüküyor.  

DOLUNAY ZAMANI
Tam Ay Tutulması ise 15 Haziran’da  23:13’te ve 24 derece ile Yay- İkizler aksındaki Dolunay’da gerçekleşecek. 2000 yılı Temmuz’undan bu yana ilk kez bu kadar uzun sürecek bir tutulma yaşayacağız. Kuzey Amerika dışında dünyanın pek çok ülkesinden izlenebilecek olan tutulma, Türkiye’nin haritasını da oldukça etkiliyor. 12 Haziran’daki seçimlerin oldukça çekişmeli ve sürprizlere açık geçeceğine, hatta son ana kadar durumun belli olmayacağına işaret ediyor.

Kişisel düzlemde ise, tüm ilişkilerimizi gözden geçirmek ve nihai sonuçlar almak durumunda kalacağımız bir sürece giriyoruz. Beklenmedik ataklar, suçlamalarla karşılaşabiliriz. Bütün bunlar o kişilerin gerçekten hayatımızda var olup olmaması gerektiğini bir kez daha düşünmemez için bize gerçek birer uyarı niteliğinde aslında. Bize “sunulan” ile “olması gerekenin” bilinçdışında saklanmış, bastırılmış sesinin duyulması ve “daha nitelikli ve bize uygun bir hayat” adına gereken ayıklamayı yapabilmek için gerçekleşecek son raundun içindeyiz.

AYIN DİĞER ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ
2 Haziran 23:03’te Merkür kendi yönetttiği burçlardan İkizler’e girerek iletişimi hayatımızdaki en önemli konu haline getiriyor. Haberleşme trafiğimiz bir hayli artıp telefona, mail trafiğine yetişemeyebiliriz. Son bir kaç aydaki girişimlerimizi tekrar gözden geçirebilir, iş görüşmeleri yaptığımız kişilerle tekrar biraraya gelebiliriz. Ancak nihai sonuçlar almak için henüz yeterince netleşmiş durumunda değiliz.

3 Haziran 10:05 itibariyle Merkür ile Neptün’ün bizi duygusallaştıran, kafa karıştırıcı veya hala belirsiz birkaç nokta olduğuna dikkat çeken gerilimli enerjileri hakim olacak. Zaten aynı gün 10:05 itibariyle Neptün Balık burcunda geri harekete geçiyor. Birkaç gün öncesinden başlayan etkisi ile bizi kaosa ve karmaşaya sürükleyen olayların veya durumların içinde kalmış olmamız mümkün. Hatırlayacağınız gibi ağır hareket eden gezegenlerden olan Neptün 4 Nisan’da Balık burcuna girmiş ve o nedenle bugüne dek çok az ilerleyebilmişti. Şimdi henüz 1 dereceyi bile bulmayan konumundan geri harekete geçiyor. Genelde Neptün’ün geri hareketi ciddi anlamda değişimler getirmez. Ancak bu kez durum farklı. Geri hareketi sürerken 4 Ağustos 2011’de tekrar Kova burcuna girerek yoluna devam edecek olması bizi geçmiş hatalarımızı temizleyip onlardan özgürleştirebilecek bir platforma taşıyacak. Neptün 9 Kasım 2011’e dek geri hareketine devam edecek.

4 Haziran tüm Boğa’ların hayatlarında önemli bir eşik. Şans, yarar, fırsatlar anlamına gelen ve dokunduğu alanı büyüten enerjisiyle Jüpiter 16:56 itibariyle artık Boğa burcunda yol almaya başlıyor. Maddi ve manevi güvenliğimizle ilgili konuları mercek altına aldığımız bir döneme giriyoruz. 12 Haziran 2012’ye dek devam edecek olan bu süreçte değer duygumuzu, doğuştan getirdiğimiz yeteneklerimizi ve kendimize ait maddi veya manevi kaynakları geliştirerek kendimizi güvende ve iyi hissetmenin hazzını yaşayacağız. Gerçekte nelere sahip olduğumuzu kavrayabilir ve sahip olduklarımızdan ötürü kendimizi yeterli, değerli hissederek şükran duygusuyla hareket edersek, evren bize zenginliklerin kapısını açacaktır. Bu süreçte fazla yiyip içme, ölçüsüzce harcama, Boğa 5 duyuyla ilgili bir burç olduğu için keyfi zevki abartma, sahip olduklarımızı daha fazlaymış gibi gösterme eğilimimize dikkat etmemiz gerekir. 

JÜPİTER NELER GETİRİYOR?
Jüpiter her bir burçta yaklaşık 12-13 ay kadar kalan ve 12 yılda döngüsünü tamamlayan bir gezegen. Boğa’daki serüveni de 22 Haziran 2012’de bitecek. Jüpiter en genel ifadesiyle din, inanç, felsefe, hukuk, uzun vadeli planlar, uluslararası ticaret, yüksek öğrenim, yüksek bilgi, yenilikçi gelişmeler, uzak ülkeler, yabancı kültürler, açık alanlar, özgürlük, idealizm, asalet, neşe ve talihi temsil eder. En büyük gezegendir ve hayatımızdaki aşırılıkları ve  sınırlarımızı zorlayacak türden esnetmemiz gereken alanları ifade eder. Kişisel haritalarımızda dokunduğu her alana bu enerjiyi yayar.

Boğa’daki enerjisiyle yaşamlarımızda daha fazla emniyet duygusuna ihtiyaç hissettirecek, sahip olduklarımızı genişletmek ve büyütmek istememize yol açacaktır. Toprak veya gayrimenkule yatırım yapabilir, bizi maddi yönden rahatlatacağını düşündüğümüz girişimlerde bulunabiliriz. Aşırılıklarımızı, abartılı olan yönlerimizi dizginlemeyi başaramazsak ağır hayat dersleri alacağımız açıktır. Yapabileceğimizden fazlasına söz vermek, ödeyebileceğimizden fazla harcamak, fanatizm ve aşırı güven sonucunda karşılaşılan yıkımlara karşı uyanık olmamızda yarar var.

Jüpiter 4 Haziran itibariyle basın, yayın, medya ile ilgili konularda da fırsatlar ve ilerlemeleri getirecektir. Ancak her şeye birden dalarak organize olamayıp dağılmak veya iyimser duygularla hareket edip zor durumlarda kalmak gibi olumsuzluklar da başımıza gelebilir.   

6 Haziran bu ayın zorlu günlerinden. Venüs ile Satürn’ün gerilimli açıları başlayan gün, Mars-Uranüs ve Merkür-Plüto etkileşimleriyle bizi ilişkiler, iletişim ve ulaşım ile ilgili konularda bir hayli zorlayabilir. Gurur, kibir, veya öfkenin keyifli başlamış bir dönemi sabote etmesine izin vermeyelim. Sakinleşip yatıştıktan sonra meselelere bir kez daha baktığımızda bize daha farklı görüneceklerdir.

9 Haziran’da Venüs 17:23’ten itibaren İkizler burcunda yol alacak. Sevgi ve ilişkilerde iletişim ve kendimizi ifade ön plana geçiyor. Bu süreçte başlayan ilişkilerin düşünce alışverişlerine dayalı, daha mantıklı, aklı önemseyen ama aynı zamanda da çok derinlikli olmayan, yüzeysel ve havai bir tarafı olacağını söyleyebiliriz.

İLİŞKİLERE VE YATIRIMLARA DİKKAT!
10 Haziran’da ilişkiler ve yatırımlarımızda dikkatli adım atmak durumundayız. Yanlış anlayabilir ya da bizzat biz yanlış anlaşılabiliriz. İlişkilerimizde yanıltıcı, kafa karıştırıcı durumlarla karşılaşmamız veya iyi bir alışveriş yaptığımızı zannederken aslında zarara uğradığımızı fark etmemiz de birer olasılıktır. 11:25’te Venüs Neptün ile gerilimli bir açı içine giriyor.

13 Haziran’da Güneş, Merkür ve Güney Ay Düğümünün Venüs ile İkizler burcunda yapacağı kavuşum kadersel nitelikte, adeta önceden yaşanmışlık hissi yaratacak karşılaşmalar getirebilir.

Aynı gün Satürn Terazi burcunda artık direkt harekete geçmeye başlıyor. Amaç ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için, küçük adımlarla ve sabırla ilerlememiz gerekecek.

15 Haziran’daki Tam Ay Tutulması’ndan yukarıda söz etmiştik. Bu etkiyle tüm dünyada ekonomik, finansal ve politik düzlemde önemli olaylar birbiri ardı sıra patlamaya başlayacak.


16 Haziran’da
Merkür Yengeç burcuna girecek. 3 Temmuz’a dek düşüncelerimizin
duygularımızdan etkilenmesi sonucunda tarafsız kalmamızı zorlaştıran, sübjektif algılama getiren etkiler altında olacağız. İçinde bulunduğumuz ruh haline veya bilinçaltımızdan gelen mesajlara göre kararlarımızı sürekli değiştirip durmamız ilişkilerimizde sorun yaratabilir.

18 Haziran duyacağımız haberlerle şaşkınlığa uğrayabileceğimiz, gerilimli birkaç güne zemin hazırlayacak. Ani haberlerle yön ve hedef değişikliğine gidebiliriz. Duygusal kararlarla ani çıkışlar yapmaktan geri durmamız yerinde olacaktır. Trafikte de dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz. Gece yarısına doğru Merkür ile Uranüs kare açı içine giriyorlar.

19 Haziran iş ilişkilerimizi geliştirmek, yeni iş fırsatlarıyla karşılaşmak için iyi bir zemine sahip bir gün olarak başlamasına karşın, ilerleyen saatlerdeki Merkür ile Plüto karşıtlığı kendi çıkarları doğrultusunda bizi yönlendirmek isteyecek insanlarla karşılaşabileceğimize dikkat çekiyor. Kendimizi tartışmaların ve entelektüel güç savaşlarının ortasında bulabiliriz. Sözlerimiz karşımızdakiler üzerinde derin etki bırakabilir veya daha önce sarfedilmiş bazı sözlerimiz aleyhimize kullanılabilir.  Yazarların veya basın ile ilgili kişilerin sıkıntı yaratan durumlarla karşılaşması mümkündür. Önemli iş anlaşmaları veya görüşmelerimiz varsa, ilerideki başka bir tarihe almamız yerinde olur. Bu etkiyle bilgisayar, televizyon, telefon gibi iletişim aygıtlarıyla sorunlar yaşamamız bir başka olasılık olarak gözüküyor.

21 Haziran 05:50’de hareket ve cesaretin, öfkenin, savaşın, atılganlığın temsilcisi Mars’ın İkizler burcuna girmesiyle birlikte aklımız ve sözel yönlerimizle mücadelemizi ortaya koyacağımız bir süreç başlıyor. Kararsızlık, sivri dil, aceleye getirilmiş kararlar ve aynı anda pekçok şeyle ilgilenmenin getireceği enerji ziyankarlığı bu konumun gölge yönlerinden. Her şeyi bir anda yapmamaya ve en önemli olana odaklanalım. Sınırlarımızı bilerek ve onları hayatımızda bize hizmet edecek şekilde kullanarak başarıya ulaşalım.

YAZ GÜNDÖNÜMÜ ZAMANI
Aynı gün Batı Yarıküre’de Güneş’in Yengeç burcuna girmesiyle birlikte 20:16 itibariyle “Yaz Gündönümü” (yaz soltisti) başlıyor. Duygusal ihtiyaçlarımız, aidiyet ve bağlanma duygumuz,  ailemiz, sevdiklerimiz, vatanımız, hassas, kırılgan ve anaç yönlerimiz ay boyunca gündemimizin ana konusu olarak ön  plana çıkacak.

Yaz Gündönümü’ne girmemizin hemen ardından Merkür ile Satürn karesi karamsar ve baskılayıcı enerjisiyle bizi zorlamaya başlayacak. Otorite konumundaki kişilerle görüş ayrılığına düşebilir veya bitmiş anlaşmaları revize etmemiz gereken durumlarla karşılaşıp sıkılabiliriz. İletişim veya ulaşım araçlarıyla sorunlar yaşamamız da beklenebilir. Önümüzdeki birkaç gün içinde yapılacak sözleşmeleri dikkatle incelemeli, riskli kararlar almamaya bakmalıyız.

DİNLENME ZAMANI
22 Haziran sabah saatlerinde gerçekleşecek Mars-Neptün karesiyle biraz karışık başlayacak. İhtiyacımız olan bilgiye sahip olmadığımızı fark ederek bir türlü harekete geçemeyebiliriz. Güvensiz ve çekingen, kaçak güreşir bir tavır sergileyebiliriz. Üzerimize yorgunluk, uyku hali çökebilir. Bedenimizi güçlendirmemiz, mineral takviyesi ile birlikte özellikle yeşil yapraklı ve lifli sebzelerle beslenmeye dikkat etmemiz iyi olur. Bedenimize kulak verelim, neremiz ağrıyorsa orayla ilgilenip sağlık kontrollerimizi ihmal etmeyelim. Özellikle bu birkaç gün riskli ameliyatlar için pek uygun gözükmüyor. Kendimize dinlenme fırsatları yaratalım.

26 Haziran’daki Güneş-Uranüs karesiyle enerjimiz artmaya başlayacak. Umulmadık ve heyecan verici fırsatlarla karşılaşmamız mümkün. Telaşla hareket edeyim derken önemli noktaları gözden kaçırabiliriz; aceleci davranmayalım.

28 Haziran’da Venüs Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Bir süredir görmediğimiz  arkadaş, dost veya sevgililerimiz yeniden karşımıza çıkıp, şimdiki duygu düzeyimizle onlara nasıl baktığımızı değerlendirmek açısından sınayabilir. Onlarla aramızdaki geçmiş sorunlardan özgürleşme fırsatını da yakalayabiliriz. Bu konuda ne kadar dürüst ve gerçekçi olursak o kadar iyi. Zira, hemen ertesi günü karşılaşacağımız enerjiler bizi oldukça zorlayacak...

Öte yandan, Güneş ile Plüto bugün sabah saatlerinde yaptığı karşıt açıyla güç savaşlarına dönüşecek bir takım olaylarla karşılaşabileceğimize işaret ediyor. Değiştiremeyeceğimiz olay veya durumlarla karşılaştığımızda teslim olarak değişime dönüşüme izin vermek bizi yeniden canlandıracak, gücümüzü ele almamıza yardımcı olacaktır. Hayatımızda doğru ayrıştırmayı yaparak, çürümüş ve bize hizmet etmeyen kişi, olay veya bizzat kendi yönlerimizi eleyip geride bırakabilecek gücümüz olduğunun farkına varıyoruz.

29 Haziran hayatımıza yeniden girebilmeyi başarmış kişilerle birlikte olduğumuz bir günse çok dikkatli olmamız gerekli. Mars ile Plüto arasındaki yüzellilik gerilimli açı, karşımızdakilerin bizim şu andaki donanımızla oluşturduğumuz yeni kimliğimizden hoşlanmayabileceğine dikkat çekiyor. Bizi istedikleri kalıba sokmak, yönetmek isteyenler ile ciddi anlamda çatışmalara girişebilmemiz söz konusu.


BİTİRİRKEN…
Haziran özellikle son haftalarında giderek yükselen gerilim eğrisiyle bizi kendi gücümüzü ele almaya çağırıyor. Kendimize ne kadar dürüst, ne kadar gerçekçi ve sadık olursak o kadar iyi. Hayat bizi merkezimizde kalarak kendimiz olmaya, seçimlerimizin arkasında durup kendimize ve yaşama inanarak, evrenin işleyişine güven duyarak daha üst bir anlayışa sıçramaya yüreklendiriyor. Haydi!

 

 

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.