Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(ARALIK 2010)
İÇ GÖZLEM ZAMANI!

İÇ GÖZLEM ZAMANI!

Aralık, hemen her yıl olduğu gibi, yine yoğun enerjilerle dolu bir son ay olarak geldi karşımıza! Ancak bu kez biraz daha özel bir durumu var; bir dizi Jüpiter-Satürn karşıtlığı transitlerinden birini ve bu yıl son kez geri gidecek olan Merkür ile yılın son Ay Tutulması’nı da peşi sıra getiriyor! Aralık ayı boyunca bütün enerjiler Yay ve Oğlak arasında gezinip duracak. Genişleme, yayılma ve aşırılıklar ile küçülme, daralma, disipline olma arasında uç noktalarda salınımlar yaşayarak dengeyi bulmaya çalışacağız. Ama aslına bakacak olursak, gelecek yıl hayatımıza hangi enerjileri almaya yöneldiğimiz ve neyi seçeceğimize ilişkin kararlar alacağımız önemli bir zamandan geçiyoruz.


ARALIK AYININ ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ
1 Aralık 02:12 itibariyle bu ayın ilk önemli enerji değişikliği gerçekleşiyor. İletişim, mantık, muhakemenin temsilcisi Merkür Oğlak’a geçerek, düşünce ve çalışma alışkanlıklarımızla birlikte ilgimizin yoğunlaşacağı alanları  Oğlak burcunun süreçlerinde deneyimlememize neden olacak. Bu dönemde zihnimiz daha odaklanmaya açık, düşüncelerimiz ise iş ve yaşam hedeflerimize çevrili, ciddi ve gerçekçi bir tonda olacak. Üzerinde çalıştığımız konularda ağır ama emin adımlarla ilerleyeceğiz. Öte yandan karamsarlığa yatkın, kasvetli bir bakış açısına sahip olmaya da açığız. Zihnimizi dar kalıplara sokmamaya, bilgimizi doğru zaman ve zeminde kullanmaya çalışalım.

2 Aralık farkındalığımızın yükseldiği, yaşamımızda spritüel ihtiyaçlarımıza daha fazla yer verme ihtiyacımızın arttığı bir gün. Bunda Yay burcunda ilerleyen hareket ve enerjinin temsilcisi Mars’ın Neptün ile uyumlu etkileşim içerisinde olmasının payı büyük. Bizimle aynı dalga boyunda olmayan, yani uyum içerisinde rezonansa giremediğimiz, enerjimizi düşüren veya emen kişi ve koşullardan arınmamız gerektiğini iliklerimize kadar hissedeceğimiz, kendi kendimizi şifalandırma yolunda içgörü kazanıp derinleşeceğimiz bir gündeyiz. Bu enerji fiziksel etkinlikten çok, bizi meditasyon veya yoga gibi iç dünyamızla temasa götüren edilgen bir yapıda olduğu için kendimizi bir miktar yavaşlamış, dingin hatta uykulu gibi hissetmemiz söz konusu olabilecektir.

İYİMSERLİĞİMİZİ KORUYALIM
3 Aralık yine dinlenmenin önemini kuvvetle hissedeceğimiz bir başka gün. Mars bu kez şifa gezegeni Chiron ve geri giden Uranüs ile açı içerisinde olacak. Eğer bugüne dünden hazırlanamadıysak kendimizi dağılmış, şaşkın bir halde bulabiliriz! Hatalı kararlar alabilir veya saçma sapan kaza ya da sakarlıklara açık olabiliriz.


Aynı gün ilerleyen saatlerde Oğlak burcunda ilerleyen Merkür, Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Bizi çağıran kadere, toplumdaki hedef ve rolümüze doğru adım adım ilerletecek bir sisteme doğru çekildiğimizi somut bir şekilde hissedeceğiz. Yeni bir projeye başlayabilir, liderlik potansiyelimizi sergileyebileceğimiz bir alanda etkinleşme sürecine girebiliriz. Ne yaptığımızın, neyi neden dolayı seçtiğimizin bilincinde olmamız çok önemli. Merkür bu açıyı salt bugün gerçekleştirmeyip 17 Aralık 2010 ve 16 Ocak 2011’de de tekrarlayacağı için, şu anda atılan adımlar daha sonra  yeniden değerlendirilmeye tabi tutulacak demektir.

Jüpiter ile Satürn’ün etkileşimleri hedeflerimiz ve seçimlerimizi doğru bir şekilde yapmaya, hatalarımızdan öğrenmeye, aşırılıklar ile kısıtlanmalar arasındaki dengeyi bulmaya çağırıyor bizi.

YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR!
5 Aralık’ta 13 derece ile Yay’da bir Yeniay  deneyimleyeceğiz. Bir ay boyunca yurt dışı, yüksek öğrenim ve yabancılarla yapılan işler ivme kazanabilir. İyimserliğimizi koruyalım, kendi yaşam felsefemizin, değer ve anlayışımızın  evrensel plan içindeki yerini görmeye çalışalım. Bu seferki Yeniay’ın dengeleyici mekanizmaları harekete geçiren, oldukça olumlu ve gelişmeyi destekleyen bir yönü var.

6 Aralık’da 15 Temmuz 2010’dan bu yana geri harekette olan Uranüs 03:51’de 26 derece 40 dakika ile Balık burcunda son kez ileri harekete geçiyor. 13 Mart 2011 itibariyle Koç’a girmesiyle de, 7 yıllık yepyeni bir dönem başlıyor hepimizin hayatında.
*

Bugün Merkür ile Plüto’nun Oğlak’taki kavuşumu da ciddi anlamda önemli. İletişim becerilerimizin ve zihinsel gücümüzün derinleşip mükemmelleştiği bir gündeyiz. Diğerlerini ikna edebilecek, meselelerin en dibine korkmadan inip analiz edebilecek gücümüz var. Eğer doğru iz üzerinde değilsek, inatçılık ve sabit fikirlilik bizi zor duruma sokabilir. Hayatımızda özel yakınlık içerisinde olduğumuz kişilerle telepatik bağımızın güçlendiğini görebiliriz.

8 Aralık 01:50’de Mars da Oğlak burcuna geçecek. Telaşsız ancak hedefe odaklı, kararlı, hatta hırslı ve azimli  hareket edecek, bu yönde sratejiler geliştireceğiz. Mars Oğlak’ta yücelir. O nedenle geliştirdiğimiz yöntemlerle pratik hayatta sonuçlar elde etmemiz kolay. Özellikle toprak burçları için (Boğa, Başak, Oğlak) ellerindeki projelere yoğunlaşmalarını sağlayan, verimli ve enerjik bir dönem bu.

18:20’de Akrep’teki Venüs ile Oğlak’taki Plüto’nun uyumlu etkileşimleri sevgi alışverişlerinde yoğunluğun ve derinliğin yanı sıra, denge ve uyumu da getirecek.

10 Aralık 14:05’te 05 derece 54 dakika ile Merkür geri harekete başlayacak. 30 Aralık’a dek önce Oğlak’ta, ardından Yay’da geri gidişini sürdürecek. Bu zaman zarfında ani kararlar almamak, yeni konu ve projelere yönelmek yerine, elimizdeki işleri bitirmek gerekiyor. Çok fazla hay huy ve gürültü patırtının içinde bir yaşam sürüyorsak biraz yavaşlama, sessizleşme, kendi iç sesimizi duyma, ihtiyaçlarını giderme zamanı şimdi.

12 Aralık 11:45’te bu kez Mars Kuzey Ay Düğümü ile birleşecek. Aceleci davranmak bazı önemli noktaları gözden kaçırmamıza ve bizi hedeflerimizden uzaklaştırmaya neden olabilir. Gereksiz tartışmalardan uzak durmamız gereken bir gündeyiz.

14 Aralık oldukça yoğun enerjilerle dolu bir gün. 06:11’de geri giden Merkür, Mars ile yanyana gelirken, Plüto ile de kavuşum içerisinde olacak. İnsanların henüz hazır olmadığımız konularda bizi tavır almaya zorlayacak davranışlarda bulunmaları söz konusu olabilir. Hakkını arayan, öfkeli bir konuşma şeklimiz olabilir. Ne başkalarının üzerinde tahakküm kuralım, ne de diğerlerinin bizi yönetmesine izin verelim.

17 Aralık’ta geri giden Merkür Kuzey Ay Düğümü ile enerjilerini birleştirecek. Eğer Aralık’ın ilk haftasında liderlik gerektiren bir konum için görüşmeler yapmış veya önemli bir projeye başlamışsak, şimdi bu kararları gözden geçirip yeniden değerlendirmemiz gerekebilir. Hatta, yukarıda da belirtildiği gibi, 16 Ocak 2011’de yeni bilgi ve verilerin ışığında son kez değerlendirmeye tabi tutulabilirler.

Merkür geri gidişini sürdürürken 18 Aralık 16:55’te tekrar Yay’a girecek, 30 Aralık’ta direkt harekete dönüp,  13 Ocak 2011’de Yay burcundaki yolculuğunu tamamlayacak.

18 Aralık’ta Merkür geri hareketi sırasında yeniden Yay’a girdiğinde, Kasım başındaki girişimlerimizi, verdiğimiz söz ve yükümlülüklerimizi yerine getirip getirmediğimizi gözden geçirmemiz gerekebilir. Kendimizi dış dünyadaki işlere çok kaptırdıysak,  belki şimdi yüklerimizin bir kısmını üzerimizden atma zamanı gelmiştir.

20 Aralık’ta retro Merkür şifa gezegeni Chiron ile uyumlu açı içerisinde gözüküyor. Bu durum Kasım sonunda ortaya çıkan bazı meselelerin düzeltilmesi, düşünmeden sarf ettiğimiz sözlerin telafisi için uygun bir zemin hazırlayacak.

21 Aralık bu ayın en önemli günlerinden. Gece yarısından hemen sonra uyku düzenimizi bozabilecek ölçüde bir huzursuzluk içimizi kaplayabilir. Duyduklarımız, okuduklarımız, öğrendiklerimiz, kısacası bize ulaşan bilgiler bizi şaşırtabilir veya sinirlendirebilir. Saat 01:31’de Merkür ile Uranüs gerilimli açı içerisinde olacaklar. Önceki yazılarımdan hatırlarsanız aynı gergin enerjiyi 27 Kasım’da da içselleştirmiştik. Aynı konular yine önümüze gelebilir, ancak bu kez daha sakin ve bilinçli bir şekilde yaklaşım gösterme şansına sahibiz.

Bu stres yaratan enerjinin hemen ardından geri giden Merkür bu kez  Neptün ile açı içerisine girecek. Bugün hayati kararlar almak veya ticari ya da özel, önemli anlaşmalar imzalamaktan kaçınmamız iyi olur.

DOLUNAY VE TAM AY TUTULMASI…
10:18’de, 29 derece 20 dakika ile İkizler-Yay aksında  Dolunay ile bu yılın son Tam Ay Tutulması yaşanacak. Nasa’ya göre bu tutulma Kuzey ve Güney Batı Amerika’dan ve aynı zamanda Kuzey İskandinavya ve Doğu Asya’dan da izlenebilecek. Güney ve Batı Afrika ile Orta Doğu veya Güney Asya’daki ülkeler bu tutulmayı görebilme şansına sahip olamayacaklar. 

Doğum haritalarında Yükselen (Yeni Başlangıçlar, Sosyal Maske), Alçalan (Partner evi) , Gökyüzü Tepe Noktası (Kariyer, Yaşam Yolu, Evlilik) veya Ayakucu (Aile, ev, kişiliğin temelleri) gibi haritanın önemli kapıları bu derecelere denk gelenler ile değişken burçların tümü (İkizler, Başak, Yay, Balık) ve özellikle İkizler veya Yay’da tutulma derecelerine yakın gezegenleri olanlar bu tutulmadan oldukça etkilenecekler. Ocak 2011’de Jüpiter 29 derece ile, Mart 2011’de ise Uranüs yine 29 derece ile Balık burcuna döndüğünde bu tutulmanın hayatlarında ne anlama geldiği hakkında daha net bir görüşe sahip olabilecekler. Pek çok şeyin göründüğü veya algılandığı gibi olmadığı anlaşılacak.

22 Aralık 01:40’ta Güneş’in Oğlak burcuna girmesiyle birlikte Kış Gün Dönümü başlayacak. Güneş, Mars, Kuzey Ay Düğümü ve Plüto’nun öncü gruplardan Oğlak’ta toplanmış enerjileri ciddi bir Oğlak vurgusunu hissettirecek. Kendimize, kendi yapımıza uygun, gerçekçi, güvende hissettiren ve sahici bir hayatı yaşama ihtiyacımız yükseliyor. Bu bağlamda neler yapmamız gerektiğini düşünecek ve planlarımızı yürürlüğe koyacağız. Hala bizim için üstü örtülü, henüz tam olarak anlam veremediğimiz konular mevcut olabilir. Her şey beklediğimizden daha yavaş gelişiyormuş gelebilir. Oysa Oğlak enerjileri zamanla da ilgilidir. Her şey anını bekler.

OĞLAK BURCU İNSANI
Oğlak insanı dürüst, tedbirli, kendi hayatının otoritesi olmak durumunda olan, kendine yeterli, görev ve sorumluluk bilincine sahip, toplumsal, geleneksel, hiyerarşik bir kişiliğe sahiptir. Özelliklerini aleyhine işleyecek şekilde kullandığında otorite ile ilgili sorunlar yaşaması veya korku ile kendi kendini kısıtlaması mümkündür. Maddi dünyada itibarlı olmaya (etikete) fazlasıyla önem vermek, aşırı temkinle kendi kendini kısıtlamak, güvensizken çok güvenliymiş gibi davranmak, yetersizlik duyguları, depresyon veya melankoliye yatkınlık, bağımlılıklar veya soğuk, duygusuz tavırlar sergilemek yine gölge yönlerinden.

Bir Oğlak’ın yapması gerekenler ise, özsaygı ve kendini kontrol, adım adım ilerlemek, başarı için sorumluluk yüklenmek, seçmek ve  seçimlerinin arkasında durmak, yani sonuçlarıyla yüzleşebilmektir.

Oğlak vücutta dizler, kemikler, iskelet sistemi, tırnaklar ve cildi temsil eder. Rengi, koyu yeşil, koyu gri, siyah, koyu kahverengi, metali gümüştür. Haftanın günlerinden Cumartesi, Oğlak’ın yönetici gezegeni Satürn tarafından yönetilir.

Oğlak’ın yönetiminde olan ülkeler; Avustralya, Burma, Arnavutluk, Kamerun, Küba, Samoa, Sudan, El Salvador, Haiti, Endonezya, Libya, Polonya, Romanya ve İngiltere’dir. Şehirler ise; Brüksel, Bükreş, Kanberra, Delhi, Cenevre, Ghent, Meksiko City, Montreal, Oxford, Port Said olarak sıralanabilir.

BEKLENMEDİK ETKİLER
26 Aralık beklenmedik etkilere açık olduğumuz bir gün. Dikkatli ve tedbirli hareket etmemizde yarar var. Umulmadık haberlerle aklımız, gönlümüz karmakarışık olabilir .
30 Aralık’ta Merkür direkt harekete geçecek ancak gölgeleri 1 hafta kadar daha kendini hissettirecektir.  Biraz daha sabrederek yeni girişimleri Ocak’ın ilk haftasından sonraya bırakmaya çalışsak iyi olur.

BİTİRİRKEN…
Farkındaysanız, hayatın ritmi oldukça hızlandı. Yapacak çok şey var ve sanki zaman yetmiyor. Hazır Oğlak enerjisi de bu denli yoğun bir şekilde hayatımıza egemen oluyorken, gelin zamanımızı en etkin, en verimli bir şekilde; bize ve ihtiyaçlarımıza hizmet edecek şekilde kullanalım. 2012’ye şunun şurasında ne kadar kaldı ki?

Hepinize sevgi, neşe ve huzur dolu, mutlu ve başarılı bir yıl diliyorum. Sevgiyle ve esen kalın. Yeni yılda da birlikte olmak üzere…



 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.