Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(KASIM 2010)
YERALTINDAN IŞIĞA DOĞRU…

YERALTINDAN IŞIĞA DOĞRU…

Kasım ayına Güneş, Merkür ve Venüs Akrep’in yeraltındaki dünyasında sondajlar yapmayı sürdürürken giriyoruz. Karanlıklara gizlenmiş, hasır altı edilmiş, görünemeyen, ya da korktuğumuz için bir türlü dönüp bakamadığımız, yüzleşemediğimiz konular ister istemez önümüze meydan okuyucu bir olayla çıkmaya hazır. Çünkü Akrep’in dünyasında sahte olan hiçbir şeye yer yok. Hayatımızı dönüştürecek, bizi psikolojik anlamda öldürecek kadar ağır da olsa, gerçeği göğüsleyebilmek durumundayız. Yaralı kimliğimizi iyileştirip güçlenene, farkındalıklarla ruhsal büyüme yolunda bilinçlenene, yani “daha iyiye doğru değişene” kadar ruhun bu sancılı yolculuğuna devam!


ORTAK KADER
Bu aya damgasını vuran bir diğer önemli konu ise, yukarıda sözü edilen Akrep-Plüto temalarını pekiştirecek nitelikte çok büyük, global bir etki. Oğlak burcunda yolculuğunu sürdüren Plüto ay sonuna kadar Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum halinde olacak. Plüto doğum, ölüm yani dönüşüm, yenilenme, arınma ve gücü temsil eden bir gezegen. Kuzey Ay Düğümü ise kadersel temalara işaret eden, daha mutlu ve doyumlu bir hayat için kendimizde geliştirmemiz gereken özellikleri gösteren, bir anlamda “ilerlememiz gereken yol”. Bu enerjilerin biraraya gelmesi tüm insanlığın ortak bir kadere doğru çekildiğine işaret ediyor. Yaşayacağımız her olay bizi kendi kendimizin otoritesi olmaya çağırırken, seçimlerimizin sorumluluğunu almaya, arınmaya, tazelenmeye, kendi dönüşümümüze davet ediyor.  Değiştiremediklerimizi değiştirme, içimize sinen, bize uygun bir hayatı yayaşabilmek için bazı şeyleri geride bırakabilme fırsatını sunuyor.

Bu konum zamanı etkin bir şekilde kullanmakla ilgili temaları da gündeme getirecek. Artık şikayet etmek yerine, daha iyi bir şekilde zamanımızı organize etmeyi öğrenmek durumundayız.

KASIM AYININ ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ
Bu aya 1 Kasım’da Akrep’te geri gidişini sürdüren Venüs ile Oğlak’taki Plüto’nun keskin ve vurucu etkisiyle başlıyoruz. Önceki yazılarımdan da hatırlayacaksınız; Venüs Akrep’te zarar gördüğü bir konumdadır.  Venüs Akrep’teyken ilişkiler, ortaklıklar, para ile ilgili konularda bilemediğimiz, karanlıkta kalmış bazı yönler olabilir. Şimdi Akrep’te geri giden Venüs’ün, Akrep’in yönetici gezegeni olan Plüto’ya  açı yapması  herşeyin gün ışığına çıkmasını sağlayacak bir etki yaratıyor! Bu dönemde yönlendirilmeye, başkalarının üzerimizde dolaylı dolaysız baskı kurarak bizi kendi yollarına çekmesine izin vermemeye çalışmak akıllıca olur.

4 Kasım zihnimizin sınırlarının kreşendo yaptığı bir gün. Duygusal açıdan da çalkantılı bir durumdayız. Merkür geri giden Jüpiter ile üçgen açı içerisinde olacak. Bizden saklanmaya çalışılmış sırların bazılarının açığa çıkabileceği bir gündeyiz. Eğer yakın bir zamanda bir sözleşme imzalamış veya birileriyle sözel olarak anlaşmaya varmışsak, vazgeçme olasılığımız var. Dikkat ve tedbirle hareket etmenin yararını göreceğiz. Aşırı heves ve iyimserliğe, abartılı yaklaşımlara karşı uyanık olalım.

Fevri hareketler günlük yaşamımızın dengesini bozabilir. Güneş ile Uranüs gergin açıdalar.

YENİAY ZAMANI
6 Kasım’da 06:53’te  Güneş ile Ay 13 derece ile Akrep burcunda  enerjilerini birleştirerek Yeniay’ı oluşturuyorlar. Gücün sağlıklı kullanımını, hayatımızda çürüyen ve elenmesi gerekenlerin yok olmasına izin vermeyi, yani doğal süreçlere teslim olmayı öğrenmek durumunda olduğumuz bir yenilenme dönemine giriyoruz. Kaynaşmanın burcu olan Akrep’te oluşan Yeniay, maddi ve manevi anlamda ne kadar kaynaştığımız, kendi kaynaklarımızı diğerinin kaynakları ile ne kadar birleştirdiğimiz veya birleştiremediğimizi görmemizi sağlayacak deneyimler getirecek. Yeniay’ın hemen öncesinde direkt harekete geçen Chiron, kötü giden ilişkilerimizi ve bozuk mali durumumuzu düzeltebilmemize yarayacak bir zemini hazırladı bile! Ancak yine de dikkatli olmalı, neleri ayıklayacağımıza, neleri iyileştirip geliştireceğimize iyi karar vermemiz gerekli. Zira, kafamızı karıştıracak, net düşünmemize engel olabilecek bir etki 08:45 itibariyle hemen Yeniay’ın ardından kendini hissettirmeye başlayacak. Bugün önemli, nihai, sert kararlar almamaya bakalım. Hatta sözleşme, anlaşma veya kıymetli kağıtları imzalamaktan kaçınalım. Bizden gizlenen bazı bilgiler su yüzüne çıktığında veya bugün farkına varamadığımız, sis, pus perdesi altında ayırdına varamadığımız gerçeklikler bir süre sonra bize meydan okuyacak şekilde önümüze dikilebilirler! Merkür ile geri giden Neptün’ün kare açıları ve  Chiron ile etkileşimleri hiçbir şeyin kesin ve net olmadığı bir günde olduğumuza dikkat çekiyorlar.

7 Kasım’da gece yarısından sonra Merkür bu kez Uranüs ile açı içerisine giriyor.  Yeni ve uyandıran taze bilgiler yolda! Öte yandan, elektrik, elektronik, haberleşme aygıtları, internet ile ilgili sorunlar yaşayabileceğimiz bir, hatta birkaç günlük bir süreç var önümüzde. Önemli bilgilerimizi yedeklemekte, kendimizi bu konuda emniyete almakta yarar var.

08:05’te 31 Mayıs’tan bu yana Kova burcunda geri gitmekte olan Neptün direkt  harekete geçecek. Neptün’ün hareketleri normalde kişisel düzlemde belirgin bir şekilde hissedilmeyecek bir enerji değişikliği anlamına gelse de, bu kez durum farklı. Çünkü Neptün Kova’daki  görev süresini tamamlamak üzereyken yön değiştiriyor. Nisan 2011’de kısa bir süre için Balık’a geçecek, ardından Ağustos 2011’den Şubat 2012’ye dek Kova’da son kez enerjisini kullanacak. Bu durum bizlere hayatımızı nasıl ve nereye yönlendirmemiz gerektiğine ilişkin ipuçlarını fark edebilmeyi getirecek. Tüm dünyadaki olayların kişisel düzlemde kendi yaşantımıza ne şekilde yansıdığını görebileceğiz. Kendimizi yepyeni olasılıklara açalım.

8 Kasım’da geri giden Venüs 05:10 itibariyle bu kez kendi yönetiminde olan Terazi burcuna giriş yapacak. Yakıcı sorgulamalar daha uzlaşıya açık bir noktaya çekilecek. İlişkiler, ortaklıklar, işbirliği ve para ile ilgili ayak sürüyen sorunlar daha insaflı bir şekilde gündeme gelip üzerinde konuşulacaklar.

9 Kasım’da yine bir burç değişikliği geliyor gündeme; Merkür 01:44 itibariyle karşıt burcu Yay’da ilerlemeye başlayacak. Gerçekçi olmayan planların, umut ve beklentilerin peşine düşüp boşuna enerjimizi harcamamak durumundayız. Merkür Yay’da düşük olduğu bir konumdadır. Dolayısıyla katı prensipler düşünme ve algılama tarzımızda etkin olabilirler. Çok bilen ve hep haklı olduğunu düşünen bir yaklaşım sorun yaratabilir. İleriye yönelik planlar yaparken burnumuzun ucundaki meseleleri kaçırmak da bir başka sıkıntı doğurabilecek konu olarak önümüze gelebilir.

Duygusal olarak da  bir hayli yüklü olduğumuz günlerden birindeyiz. Seçtiğimiz yoldan, hedeflerimizden eminsek bugün bize inanılmaz fırsatlar sunabilecek. Önemli olan gücümüzün farkında olmak, dolduruşlara gelmemek ve doğru alanlara, doğru şekilde yönelebilmek.

SAKİN GÜNLER…
14 Kasım’dan
18 Kasım’a kadar olan dönem astrolojik anlamda daha sakin günler olarak gözüküyor. 15 Kasım’da Mars ile Satürn uyumlu açıdalar. 17 Kasım’da ise Merkür’ün Satürn ile uyumlu açısı var. Bu dönemde hedeflerimize ulaşmak için odaklanabilmek, planlama yapabilmek daha kolay.

18 Kasım’da iki önemli enerjinin yön değişikliği bizi bekliyor. Önce 18:54’te Jüpiter Balık burcunda direkt harekete geçiyor, ardından 23:19’da Venüs Terazi burcunda direkt harekete dönüyor. Her ikisi de dünyasal astrolojide para ve iş konularını etkileyen gezegenler olduğu için, direkt harekete geçmeleri finansal konularda ortaya çıkan beklenmedik tıkanmalar veya masrafların daha makul ve kabullenebilir bir düzeye inebileceğine işaret ediyor. Aynı zamanda üzerinde çalıştığımız herhangi bir proje varsa, onun mali portresi konusunda daha açık ve net verilere sahip olabileceğimiz görülüyor. 

Hayata yaklaşımımızı ve değer sistemimizi daha pratik bir şekilde işler hale getirip, çoktandır özlemini çektiğimiz dengeye nihayet kavuşabileceğiz. Ancak bütün gezegenlerin ileri ya da geri harekete geçmezden önce ve sonrasındaki yaklaşık 1 haftalık bir sürenin en  zor zamanlar olduğunu hatırlamak gerekiyor. Kısa bir süre daha sabır göstereceğiz.

20 Kasım biraz daha dikkat ve tedbirle hareket etmemiz gereken günlerden. Merkür ile Mars Yay burcunda kavuşum yapacaklar. Zihnimiz adeta fazla mesaide. Güzel güzel sohbet ederken birden işin rengi değişebilir. Sert, yargılayıcı, karşımızdakinin kendini ifade etmesine izin vermeden peşin hükümlerle konuşabileceğimiz gibi, gereksiz bir heves ve özgüvenle  yerine getiremeyeceğimiz sözler de verebiliriz. Öte yandan, uzak ülkelere seyahat etmek veya açık hava sporlarına yönelmek, hatta zihnimizin sınırlarını genişletecek, spritüel yönlerimizi güçlendirecek çalışmalar, plan ve programlar yapma arzusu ile de dolabiliriz.


 

Aynı gün Ceres’in Satürn ile oldukça zorlayıcı bir açısı var. Ceres’in kendimizi duygusal anlamda beslemek, korumak, kollamak, en derindeki ihtiyaçlarımıza duyarlı olmakla ilgili bir işlevi var.  Temel özellikleriyle Başak burcunun özelliklerini çağrıştıran Ceres, bizi gerek kendimizle gerekse de diğerleriyle olan ilişkilerimizde aşırı eleştirel olmaya götürebilir. Karşımızdakine kulak verelim, peşin hükümlerle karar verip kestirip atmadan, neler söylemeye çalıştığını anlamaya çalışalım.

DOLUNAY ZAMANI
21 Kasım’da 29 derece ile Boğa-Akrep aksında Dolunay gerçekleşecek. Henüz birkaç gün önce maddi ve manevi ihtiyaçlarımız, diğerleri ile hangi noktalarda nasıl enerjilerimizi birleştirdiğimiz gibi konular arasında nasıl dengeyi bulabileceğimizi düşünmüştük.  Şimdi son noktayı koyuyoruz. Ancak Dolunay burç değiştirmek üzere olan bir Güneş ve Ay arasında gerçekleştiği için sanki bir şeyleri halledememiş, yoluna koyamamışız gibi hissetmemiz söz konusu olabilir. Ama gerçekte yüzeye çıkan pek çok şey var. Zamanını doldurmuş, ihtiyaçlarımıza cevap vermeyen herşey elekten geçiyor, işe yarar durumda olanları tutuyor, çürümüşleri ayıklayarak yola devam ediyoruz. Bu tam anlamıyla bir saflaşma, arınma prosesi. Dolunay; bir şeyin tamamlanması, sonuçlanması,  önceden ektiklerimizi biçmek demek özünde. Üstelik şu anda dönüşümün, yenilenmenin temsilcisi Akrep’in de dahil olduğu bir sistem içinde gerçekleşiyor.

YAY BURCU DEYİNCE…
22 Kasım’da 12:16 itibariyle Güneş Yay burcunun ferah ve aydınlık, güler yüzlü gönül kapısında bir aylığına. Ruhumuzun karanlıklarına yaptığımız yolculuklardan yorgun düşmüş bir şekilde Yay’ın iyimser dünyasının kapısını çalıyoruz bu kez. Bundan sonra sırasıyla birçok gezegen Yay’da dizilmeye başlayacak. Spritüellik, felsefe, inanç, prensipler, iç ve dış yolculuklar, yaşam bilgeliği, yurt dışı, seyahatler, yüksek öğrenim, yüksek bilgi gibi konular gündemimizi oluşturacak. Neşe, iyimserlik, refah, daha büyük bir güce veya plana güvenmek, sağduyu ve hoşgörü yaşamı deneyimlerken anahtar kelimelerimizden olacak. Çok bildiğini ve hep doğru düşündüğünü zannetmek, herşeyi yarına havale etmek, sürekli vaaz verir gibi konuşmak, herşeyi abartılı bir şekilde yapmak, hoşgörü ve kurallarda aşırı uçlarda olmak gibi gölgeleri de hissedilecek elbette.

Yay insanı burçlar kuşağının öğrenmeye doymayan, adeta ömür boyu öğrenci kimliğine sahip tek burcudur. Onun için hayat sürekli olarak kendisini tanıdığı ve yönünü buna göre değiştirdiği bir yolculuktur. Kendi doğrusunu bulabilmek için kendi yolculuğunu yapmak ve yaşadıklarından bir sentez çıkarıp, kendinden farklı düşünen insanların bakış açılarını anlamak durumundadır. Prangalara dayanamayan özgür, maceraperest ve neşeli bir ruha sahip olan Yaylar heves ve tedbirsizlik ile kendilerini zora sokacak konulara ilerleyebilirler. Kibir, lütufkarlık, fanatizm, fırsatçılık, tembellik, patavatsızlık, detayları atlama, kanılarla hareket etme ve haklı olma ihtiyacı gibi aleyhlerine işleyen yönlerini törpülemeleri gerekir.

25-27 Kasım arasında mantık, muhakeme, iletişimin temsilcisi Merkür oldukça aktif gözüküyor.

Önce 25 Kasım’da 16:20’de Jüpiter ile kare açı içerisinde olacak. Gereksiz ve anlamını aşan konuşmalar yapma, deyim yerindeyse düşüncelerimizi, arzularımızı ifade ederken biraz yüksekten uçma ihtimalimiz var! Herşey iyi olacak düşüncesi ile dikkatsiz ve tedbirsiz işlere de kalkışabiliriz. Önemli imzaları veya iş görüşmelerini bugüne yapmak zorundaysak iki kere düşünmekte yarar var.

27 Kasım’da ise, Merkür bu kez Neptün ve Chiron ile etkileşim içerisinde olacak. Spritüel konular, şifa, ihtiyaçlılara yardım ve destek bakımından iyi bir dönem. Ancak fazla hayale kapılmak, herşeyi idealize etmek, yardım edeyim derken sonuçta bizi kurban durumuna düşürebilir. Aynı gün Merkür  Uranüs ile de zorlayıcı açı içerisinde olacağından, kendimizi böyle bir durumda bulmak bizi sinirlendirebilir. Çabuk reaksiyon verebiliriz. Zihnimiz bir türlü yavaşlayamadığı için uykusuzluk çekebiliriz.

30 Kasım 02:34’te Venüs yeniden Akrep burcuna giriş yaptığında hayatımızdaki önemli konuların bizi tekrar sıkıştırdığını göreceğiz. 8 Eylül 2010 civarında yaşadığımız konular tekrar önümüze gelebilir. O dönemde çözüm bulamadıysak şimdi tam zamanıdır.

BİTİRİRKEN…
Hepimiz bir süredir yoğun sorgulamalar içindeyiz. Şu anda o kadar koyu Akrep temaları yaşıyoruz ki, biz dirensek de hayat bizi değişime, kişisel dönüşüme adeta zorluyor. Hepsi hak ettiğimiz, layık olduğumuz daha iyi bir hayat, daha mutlu “kendimiz” için.

“Mış gibi yaptığımız” sahte yaşam düzenlerine ve beraberinde getirdiği  yüzeysel ilişkilere dönüp bir kez daha bakmanın tam zamanı şimdi. Sahici ve size uygun bir hayat için hiç geç değil. Esen kalın.

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.