Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(EKİM 2010)
DUYGUSAL İHTİYAÇLARA KULAK VERME ZAMANI

DUYGUSAL İHTİYAÇLARA KULAK VERME ZAMANI

Geçen aylara oranla nihayet daha sakin, rahat geçirebileceğimiz bir aydayız. Bu ay her ne kadar Merkür’ün bizi bir miktar elektrik çarpmışa döndüren enerjileriyle başlıyorsa da genelde iyi geçeceğini söyleyebiliriz.


İletişimin, mantık ve muhakemenin temsilcisi ve bilinçaltımız ile bilincimiz arasındaki köprü olan Merkür iki ay boyunca dış gezegenlerle etkileşim içerisinde değildi. O nedenle düşüncelerimizi sözcüklere dökmekte veya önemli kararları almakta zorlandığımız dönemler yaşadık. Ekim ayı ile birlikte artık kendi ihtiyaçlarımıza duyarlı olacağımız, iç sesimizi daha iyi duymamıza izin veren enerjiler etkin konuma geldiler.

EKİM AYININ TEMEL KONUSU: İLİŞKİLERE DÜRÜSTÇE BAKMAK!
Bu ayın temel konusu kişisel yaşamımızdaki ilişkiler, para ve değer duygumuzla ilgili zorlandığımız sorunları çözmek olacak. Kendimizle ve diğerleriyle aramız nasıl, sevmekten ne anlıyoruz? Paylaşılan değerler konusuna yaklaşımımız ne şekilde? Çok mu beklentiliyiz veya sadece bekliyor ve bir gün bir şekilde anlaşılmayı umut edip gerçekleşmediğinde kırılarak öfkemizi incinme boyutuna çekip kendi kendimizle mi çatışıyor ya da biriktirip biriktirip beklenmedik bir anda karşı tarafa patlıyor, hatta savaşıyoruz? İlişkiler konusuna dürüstçe bakmamız gereken bir dönemdeyiz.

Venüs ile Mars epey bir süredir Akrep’te birlikte adeta tango yapmaya başlamışlardı! Venüs Akrep’te geri hareketine başlayıncaya kadar bu dans yakın bir kavuşumla devam edecek. Biri diğeri üzerindeki kontrolü ele geçirmek için uğraşa dursun,  ilerleyebilmenin ancak uyum ve denge içinde birlikte ritm tutturarak mümkün olabileceğini  anlayacaklar! Venüs bütün bir ayı Akrep’te geçirecek, Mars ise 28 Ekim itibariyle yine ateş gruplarından Yay’ın konuğu olacak artık…

Venüs’ün Akrep’te yolculuğunu sürdürdüğü bütün bir ay boyunca kıskançlık, sahiplenme, kin, öfke patlamaları ve kontrolcülük gibi ilişkileri sabote eden yıkıcı yönlerimizi törpülememiz, onlarla başetmenin yollarını bulmamız gerekiyor. Daha huzurlu ve sıcak paylaşımlar içinde olabilmenin yolu, kendimizi ve karşımızdakini gerçekten doğru bir şekilde anlamaktan, anlatmaktan geçiyor. Kimliğimizi kişiliğimizi yitirmeden ilişkilerde sınırlarımızı koruyarak varolabilmek sabırlı çabalarla mümkün olabilecek.

EKİM AYININ ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ
Ekim Merkür’ün geri gitmekte olan üç önemli gezegene yaptığı açılarla başlıyor; Neptün, Chiron, Jüpiter ve Uranüs. İletişimde, ticarette, para ile ilgili konular ve gelecekle ilgili projelerimizde yargı hatalarına düşebileceğimiz, yanlış anlama veya anlaşılmalara açık olduğumuz birkaç gün yaşayacağız. 1 Ekim ile 5 Ekim arasında aceleci kararlar almaktan, düşünmeden konuşmaktan sakınmamız iyi olur. Zira hayatımızı değiştirmek için ani atılımlara kalkmamızı motive eden değişken burçlarda oluşacak T-Kare açısının yarattığı gerilim ile karşı karşıyayız. Eğer bu değişim uzun süredir düşünüp planladığımız bir konudaysa, belki bu gerilimli açı bize harekete geçmek için itici güç verecektir. Ancak her koşulda beklenmedik bir şekilde kendini ortaya seren bir enerjiyi ifade edeceğini söyleyebiliriz.

3 Ekim Pazar 18:05’te  Merkür Terazi burcuna girdiğinde herşey biraz daha yerli yerine oturmuş görünebilir. Kararlarımızı daha düşünerek alacağımız için iletişimde netleşecek, işbirliği ve uyuma açık olacağız. Kendimizi karşımızdakinin yerine koyup, farklı görüşlere veya meselenin her iki yönünü de görmeye yönelik bir tutum içerisinde olabileceğiz. En azından kendi isteklerimizi ifade ederken daha nazik ve ölçülü davranabileceğiz.

Ancak bu durumun birkaç günden fazla sürmeyeceğini de söylemek gerekir!

TARTIŞMALARA AÇIĞIZ
5 Ekim’de Terazi’deki Merkür bizi bu kez Oğlak’taki Plüto ile yapacağı kare açı ile zorlayacak. Düşüncelerimizi ifade ederken keskin bir dil kullanma eğiliminde olabiliriz. Tartışmalara ve entelektüel güç savaşlarına açığız. Bu enerjiyi kafamızı kurcalayan konularda analitik ve araştırıcı yönlerimizi kullanmaya, gözlem yapmaya ve artık işimize yaramayan düşünme ve iletişim tarzımızı dönüştürmeye yöneltmek akılcı olur. İletişim ile ilgili gazetecilik, öğretmenlik, yazarlık gibi konularla uğraşanlar için yoğun çalışmalar, ayrıntılı araştırmalar yapmak açısından iyi bir durumsa da, genel anlamıyla kurnazca karşıdaki insanları yönlendirmeye çalışmak, zorla bilgiyi dayatmak gibi gölge kullanımına karşı uyanık olmakta yarar var.  Alçakgönüllülük, açıklık ve diğerlerinin düşüncelerine saygı göstermek ortaya çıkabilecek sıkıntıları azaltacaktır.

YENİAY ZAMANI
Yeniay, 7 Ekim’de 21:45’te Terazi burcunda gerçekleşecek. Önümüzdeki bir ay boyunca ilişkiler, para ve değerlerimiz ile ilgili konular gündemimizin ilk sıralarında yer alacak. Bu süreçte üzerinde düşünmemiz gereken yeni iş olanaklarıyla karşılaşabilir veya bizim için önemli olan kişilerle ilişkilerimizde yaşadığımız zorlukları aşmaya yönelik konuşmalar yapabiliriz. Zaten hemen ardından gelen ve yaklaşık birbuçuk aya yayılacak olan Venüs’ün geri hareketi bizi evlilikte, ortaklıkta, para ve yatırımlarımızda ani kararlara gitmek yerine kafamızı meşgul eden sorunlu yönleri varsa onlarla ilgilenmemizi gerektirecek. Venüs, karşıt burcu olan Akrep’te enerjisini sağlıklı bir şekilde ortaya koyamaz. Hele geri giderken bu daha da güçtür. Başkalarının kendi çıkarları doğrultusunda bizi yönlendirmesine izin vermemeye dikkat edelim.

VENÜS GERİ GİDERKEN NELER OLUYOR?
Venüs genelde her iki yılda bir geri harekete geçer ve yaklaşık 40-45 gün kadar bunu sürdürür. Geri gitmeye başladığında sevme, ilişki kurma ve hayattan zevk alma kapasitemiz içimize, kendimize yönelir. Sondajlara başlarız. Kendi değerimiz ve değer verdiklerimiz üzerinde düşünürüz. Geçmiş ilişki modellerimizi hatırlatan kişilerle karşılaşabileceğimiz gibi; geçmişte, artık geride  bıraktığımız kişilerle de bizzat karşılaşmamız mümkündür. Şimdiki duygusal ve düşünsel donanımımızla bu örneklere nasıl tepki vereceğimizi test eden olaylar yaşayabiliriz. Sorunlu bir ilişkimiz varsa ayrıştırmak, düzeltmek daha iyiye götürebilmek için neler yapmamız gerektiğini düşünme fırsatını bulacağımız bir dönemdeyiz. Bu süreçte yeni bir ilişkiye veya yeni bir yatırıma başlamak sonradan bizi tatmin etmeyip istenilen sonucu vermeyebilir. Çünkü Venüs, ilişki kurma ve kaynaklarını tartma, değerlendirme enerjisini içe yöneltmiştir. Evlenmek, boşanmak, finansal konularda yeni girişimlerde bulunmak, sosyallikler, güzellik ve estetik ile ilgili konularda adımlar atmak da aynı şekilde pek önerilmez. Venüs’ün geri hareketi sosyal çekingenlikler, kendi değerimiz hakkında kuşkulanma ve gerek kendimize gerekse de karşımızdakine takdir ve sevgi duygumuzu yeterince hissettirebilmekte bizi zorlar.

GERÇEKLERİ FARKETME ZAMANI
Venüs, 9 Ekim Cumartesi günü saat 10:07 itibariyle 18 Kasım’a dek sürecek geri hareketine başlayacak. Aynı gün Merkür ile Satürn Terazi’de kavuşum içerisine girecekler. Hayatımızdaki bazı gerçeklikleri tüm netliğiyle algılayabileceğiz. Gizli saklı kalmış konular kendiliğinden ortaya dökülebilir. Yeni anlayışlara uyanabiliriz. Eğer bazı konularda yanlış yönlendirilmişsek, şimdi ayırdına varabilme zamanı. Eski korku ve kısıtlamalarımıza veda edebileceğiz.

Bu ay en rahat geçecek dönem 9-16 Ekim arasındaki  bir haftalık süre. Astrolojik olarak çok önemli, sarsıcı herhangi bir etkileşim yok. Dinlenme, kendimizi dinleme, sükunet ve keyif açısından ideal bir dönem.

17 Ekim’de Merkür’ün geri gitmekte olan Jüpiter ile gerilimli açısı yine yanlış anlama ve algılamalara açık bir etkiyi tetikliyor. Bize hiç de gerekli olmayan birkaç konunun içine adeta sürüklenme ihtimalimiz var. İdealist yaklaşımlarımız bizi kaldıramayacağımızdan fazla yüklerin altına atabilir.

SAĞDUYU GÖREV BAŞINA!
18 Ekim’de ise Merkür bu kez geri gitmekte olan Neptün ve Chiron ile açı içerisine girecek. Kafamız iyice karışacak. İç sesimizin rehberliğine ve sağ duyumuza her zamankinden çok ihtiyacımız var.

19 Ekim bu ayın en yoğun enerjilerle dolu, kritik konularda kararlar almamamız gereken zorlayıcı günlerinden biri olarak gözüküyor. Öte yandan bizi ailevi konularda taraf olmaya, yardım etmeye zorlayacak veya işle ilgili önemli bir karara itebilecek durumlarla karşılaşmamız söz konusu. Merkür geri gitmekte olan Uranüs, Ceres ile gerilimli açıda ve Plüto ile kavuşum içerisinde olacak.

Böylesine keskin bir günün hemen ardından ruhumuzu neşelendirecek, keyifli bir günün bizi beklemesi doğrusu ilaç gibi gelecek. 20 Ekim’de  Akrep burcunda ilerleyen hareketin ve enerjinin temsilcisi Mars, Balık’ta geri hareketini sürdüren  Jüpiter ile şakalaşıp güldürecek, içimizi iyimser ve keyifli duygularla dolduracak. Her iki gezegen de yönettikleri burçta oldukları için, Jüpiter retro olsa bile, güçlü konumdalar. Kendimizi adeta yeniden şarj olmuş bir şekilde canlı ve keyifli hissetmemiz kolay.

YÜZEYSELLİĞE VEDA…
21 Ekim
’de 00:20 itibariyle Merkür bu kez Akrep burcunun gizemli, sorgulayan, gerçeği arayan dünyasından içeri girecek. Yüzeysel hiçbir bilgiye itibar etmeyeceğimiz bir döneme giriyoruz. Takıntılı düşüncelerin bizi esir almasına, sözel ifadeyi bir güç unsuru olarak kullanıp karşımızdakini kışkırtıp iğnelememeye özen göstermemiz yerinde olur.

22 Ekim fiziksel ve ruhsal anlamda enerjimizin düşük olacağı bir gün. Demir takviyesi almak, beslenmemize dikkat etmek veya çok yorucu işlere kalkışmamak bir çözüm olabilir. Yakın ilişkilerde ise hayal kırıklığına uğramamız mümkün. Arzularımızı biz kendi kafamızda mı yaratıyoruz, yoksa gerçek algıladığımızdan farklı mı, bunu anlayabileceğimiz bir gündeyiz. İsteklerimizi sınırlayamamak başımıza dert açabilir. Kendimizi saçma sapan tartışmaların, çatışmaların ortasında bulabiliriz. Bugünü iyileştirici enerjilere ayırabilirsek iyi bir şekilde değerlendirmiş oluruz. İlişkilerimizde sorun yaşadığımız yakınlarımıza içimizi açmak, süregelen ve ilgilenmeyi hep ötelediğimiz bir sağlık sorunumuzla ilgili harekete geçmek veya herhangi bir kaybımızın ardından hayata tekrar karışabilmek için gereken enerjiyi toplamak yönünde kullanalım. Akrep’teki Mars’ın Kova’da geri giden Neptün ile gerilimli, Akrep’teki Merkür’ün ise Oğlak’ta ilerleyen Plüto ile uyumlu etkileşimleri var.

DOLUNAY GELİYOR…
23 Ekim’de “ben ve sen” konularına bu kadar  kafa yorduktan, derinleştikten sonra 04:37’de Koç-Terazi aksında 29 derecede gerçekleşecek Dolunay ile çabalarımızın sonuçlarını almaya başlayacağımız iki haftalık bir döneme gireceğiz. Bu seferki Dolunay Ay’ın boşluğa düşmesine birkaç dakika kala gerçekleşeceği için oldukça önemli bir konumda. Üstelik Güneş, Ay, Merkür’ün Plüto ve Kuzey Ay Düğümü ile uyumlu açıları var. Alışkanlıklarımızı ve değer duygumuzla ilgili yaklaşımlarımızı bizi daha yüksek bir bilince götürecek şekilde dönüştürme fırsatına sahibiz. Şimdi alacağımız kararlar ve atacağımız adımlar nihai olabilir.

Aynı gün Güneş 15:36’da Akrep burcunun karanlık dünyasından içeri sızacak. Bilinçaltının gizemli labirentlerini korkusuzca aydınlatırken, bizi iç dünyamızla buluşturacak. Bu kadar çok Akrep enerjisini yansıtan gezegenin arasında hepimiz bir ay boyunca biraz Akrep olacağa benziyoruz!

AKREP İNSANI
Akrep insanı yoğun, tutkulu, derin, azimli, esrarengiz, manyetik, doğrunun peşinde olan biridir. Bu dünyaya doğum-ölüm, dönüşüm ve gücün sağlıklı kullanımını öğrenmeye, hayatın doğal süreçlerini kabul etmeye ve diğerleriyle kaynaşıp enerjilerini birleştirmeye gelmiştir. Bu kadar yoğun özelliklere sahip olmasına karşın, onları dış dünyada ustaca saklar. Ne düşündüğünü, ya da hissettiğini (öfkelendiğinde bile) anlamak mümkün olmayabilir. İçten içe kaynayan bir volkan olan Akrep burcu insanının sevgisi sahip olmaya yönelik ve kıskançtır. Cinselliğini kullanarak karşısındakini kontrolü altına alabilir. Muazzam gücünü acımasızca kullandığı kin, nefret, intikam dolu hareketlerine tanık olabiliriz.

Akrep insanının üç evresi vardır. Bunlar sırasıyla ruhunun en düşük olduğu kontrolcü tavrıyla kendi kendini öldürdüğü “sürüngenlik”, karanlıktan aydınlığa çıkabilme gücünü temsil eden evriminin bir üst kademesinde “kartal” olup yükseklerden uçtuğu ve son olarak yeniden doğabilme yeteneğini ifade eden “Zümrüt-ü Anka Kuşu” gibi kendini küllerinden yeniden yarattığı son evresi.

Olanı kabullenmeyi öğrenip kendine de kabul göstermesi diğerlerine de anlayışla yaklaşmasını getirecek, kendindeki ve diğerlerindeki kötücül diye nitelediği karanlık yönleri de kucaklamasını sağlayacaktır.

DEĞİŞİME AÇIĞIZ…
24 Ekim’de Akrep’teki Mars bu kez Uranüs ile yumuşak bir açıda olacak. Değişime hazır, daha cesur ve atak olabileceğimiz, enerjimizin tazelendiği, heyecanlı bir gündeyiz. Ceres’in Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumu ise, geçmiş hatalarımızdan gereken çıkarımları yaparak adımlarımızı atmamızı kolaylaştıracak.

ATEŞ GRUPLARININ ÖFKELERİ KABARIYOR
28 Ekim’de Mars 09:49 itibariyle Yay burcuna girmiş olacak. Tüm ateş gruplarının (Koç, Aslan ve Yay ) enerjileri Aralık’ın 7’sine kadar yükseliyor, öfke katsayılarıyla birlikte elbette!  İyimserlik ve hevesle kendinden emin bir şekilde ani kararlar almaya yatkınız. Ruh halimiz maceraya atılmaya ve yapabileceğinden fazlasını yüklenmeye hazır. Katı fikirlere saplanıp kalmaktan, önyargılı olmaktan ya da herşey iyi olacak tavrıyla rehavete kapılıp yayılmaktan kaçınmamız yerinde olur.

Sonuç olarak; Ekim ilişkilerimizde derinleşip sorgulamalar ve yüzleşmeler yaşayarak denge ve işbirliği içinde diğerleriyle barışçıl bir yaşam sürmemize yardımcı olacak enerjilerle dolu bir ay olarak geliyor önümüze. Umut ve hayallerimizi gerçekçi bir boyuta oturtamadığımız zaman birer düş ürünü olmaktan öteye gidemeyeceklerini anlayacağız.

Hepimize daha iyi ve doyumlu bir hayat için değişme gücü, yoğun paylaşımlarla dolu güzel birliktelikler diliyorum. Esen kalın…

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.