Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MAYIS BİRAZ YAVAŞLADIĞIMIZ BİR AY OLACAK

MAYIS BİRAZ YAVAŞLADIĞIMIZ BİR AY OLACAK


MAYIS BİRAZ YAVAŞLADIĞIMIZ BİR AY OLACAK

Ay boyunca Jüpiter ile Neptün birbirine oldukça yakın açıda olacaklar. 21 Mayıs itibariyle ise 1997’den bu yana ilk kez tam kavuşum verecekler. Jüpiter ile Neptün Balık burcunun yönetici gezegenleridir. Dolayısıyla hayatımızda Balık temaları yoğunlaşacak. Jüpiter aynı zamanda Yay burcunu da yönetir. Doğum haritalarında sabit burçlarda (Boğa, Aslan, Akrep, Kova)  26 derece civarında gezegenleri olanlar bu kavuşumun etkilerini yoğun bir şekilde hissedecekler. Sezgisellikleri ve farkındalıkları artacak, herkesin bir ve bütün olduğunu kavrayarak dünyaya yepyeni bir gözle bakacaklar.

2 Mayıs’ta sevgi ve ilişkinin temsilcisi Venüs, Plüto ile gerilimli açı içersinde olacak. Derin ve yoğun duygular içinde olmamız söz konusu... İlişkiler ve değer sistemimiz konusunda dönüştürmemiz gereken yönlerimizle yüzleşmek durumunda kalabiliriz. Değer verdiklerimiz ile hayatta başarılı olmak için neler yapmak durumunda olduklarımız arasında yaşanacak gerilim krizli durumlar yaratabilir. Kontrol edildiğimiz, yönetildiğimiz duygusuna kapılabiliriz. Öte yandan hayatımıza bir parça tutku girmesini arzu etmemiz de mümkündür.

İLETİŞİM VE ULAŞIM  İLE İLGİLİ AKSAMAŞARA KARŞI HAZIR OLUN!
7 Mayıs’ta yazılı ve sözlü iletişimin temsilcisi Merkür kendi yönetiminde olan İkizler burcunda geri gitmeye başlayacak. 14 Mayıs’ta ise tekrar Boğa burcuna giriş yapacak. Merkür’ün geri hareketi 30 Mayıs’a kadar sürecek. Ancak, geri ve ileri gitme hareketlerinden yaklaşık bir hafta öncesi ve sonrasında tüm gölgelerini hissedeceğimizden, 2 Mayıs itibariyle iletişim, ulaşım, haberleşme ile ilgili aksama, gecikme gibi sorunlara karşı uyanık olmamızda yarar var. Önemli bir konuda karar vermek veya herhangi bir sözleşme imzalamak durumunda isek, bilmeliyiz ki atlanmış, bilerek veya bilmeyerek saklı kalmış bazı bilgiler nedeniyle sonradan sıkıntılar, düzeltilmesi gereken konular ortaya çıkabilecektir. Merkür geri giderken içe yönelik olarak çalışacak olan Merküryen fonksiyonlarımız bu süreçte bizim kendi kendimizle, içimizle temasta olmamızın gerekliliğine işaret ediyor. Açıkçası Mayıs ayında biraz sessizlik, sükunet, iç huzuru ve içe çekilme yaşamamız söz konusu. Dışarıya kapanan iletişim hatları bizi ister istemez kendimizle daha yoğun ve derin bir iç bağlantı içinde olmaya yöneltecektir. Bu durumu çoktandır okumayı düşündüğümüz bir kitabı okumak, bizi esinlerle dolduracak filmler izlemek, müzik dinlemek veya üzerinde çalıştığımız konuları ayrıntılı bir şekilde toparlamak için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

9 Mayıs’ta 18 derece ile Boğa-Akrep aksında gerçekleşecek ilginç bir konumdaki bir Dolunay’ı deneyimleyeceğiz. Bu yoğun Dolunay, Jüpiter ile Neptün kavuşumunu da tetikleyecek. Kendimizi zayıf ve güçlü yönlerimizle görüp kabullenmemizi sağlarken, nasıl bir yaşam inşa ettiğimiz ile mevcut yaşamımızı nasıl daha iyiye götürebileceğimizi düşünmemize neden olacak. Açıkça ve dürüstçe kendimizi ortaya koymak isterken, aynı zamanda bize ait kalmasını istediğimiz, sakladığımız bir özelimiz olsun isteyeceğiz.

 

11 Mayıs, Mars ve geri giden Satürn’ün gerilimli açıda olduğu kritik bir gün. Bütün durumları enine boyuna incelemeden herhangi bir adım atmamakta yarar var.

16 Mayıs’ta Satürn direkt harekete geçtiğinde hedeflerimize doğru ilerlemek kolaylaşacak.

20 Mayıs, ajandamızdaki bir başka yoğun gün. Güneş İkizler burcunda ilerlemeye başlayacak. Aynı gün geri giden Merkür, Neptün ve Jüpiter kavuşumu ile, Venüs de Satürn ile gerilimli açı içerisinde olacaklar. Alacağımız haberlerle bazı konular netlik kazanabilir. Sevgi, ilişkiler ve para ile ilgili tutumumuzun değişmesini sağlayacak durum ve koşullar ortaya çıkabilir.

İkizler hava gruplarından, değişken nitelikli bir burçtur. Vücutta sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar ve akciğerleri yönetir. Tıpkı metali cıva gibi, İkizler insanı da yerinde duramaz; çok hareketlidir. Burçlar kuşağının meraklı, hareketli ve neşeli “yaramaz çocuğu” olan Merkür tarafından yönetilir. İkizler insanı beceriklidir, hızlıdır. Yapacak bir şey bulamaz, bir kenarda atıl kalmak durumunda kalırsa sıkıntıdan patlar. Deneyimden deneyime koştururak enerjisini dağıtır. Sabırsız, huzursuz ve kıpır kıpırdır. Bir yerde çok uzun süre kalamaz.

İkizlerin yazılı ve sözlü iletişim yönü güçlüdür. Ancak bu arada karşı tarafı dinlemeyi unuttuğunda sorunlar yaşamaya başlar. Aklı kendi anlatacakları ile dolu olduğu için diğer insana kulak vermeyebilir. Sözlere çok önem verir ama anlattıklarını günlük yaşama uygulamak ve hareketlerle pekiştirmekte zorlanabilir. Tarafsızlık, aldığı bilgiyi olduğu gibi, yorum katmadan aktarmak İkizler özelliğidir. O nedenle gazetecilik, öğretmenlik gibi meslekler kendisi için çok uygundur. En önemli özelliği olan merak, kendisini tanımak üzere merak edip, kendisine soru sormadığında aleyhine işleyebilir. Başkalarıyla çok meşgul olmak, onları merak etmek, dedikodu ve gevezelik gibi gölge yönlere dönüşebilir. Uyanıklık da bir başka gölge yönleridir. Merkür’ün geri gidişini sürdürdüğü şu günleri iç sesleriyle iletişim kurmaları için mükemmel bir fırsat olarak görmeliler.

“Tanrıların Habercisi” olan Merkür, doğum haritalarımızda hangi burçta duruyorsa o burca göre düşünürüz. Örneğin Koç’ta duran bir Merkür ile kişi bol bol kendinden söz eder, kendini ve düşüncelerini anlatır durur.

Yeniay 24 Mayıs’ta üç derece ile İkizler’de gerçekleşecek. Yeniay yeni başlangıçlara işaret ediyorsa da, bu kez iletişimde zorlanabileceğimize dikkat çekiyor. Kendimizi iyi ifade edemediğimizi düşünüp keyfimiz kaçabilir.

Ay sona ererken önemli bir kaç enerji değişikliği söz konusu. 29 Mayıs’ta Neptün geri gitmeye başlayacak. Neptün duyarlılık, spritüellik, müzik, idealizm, yanılsamalar, özveri ve bulanıklığı temsil eder. Ya yol gösteren bir koruyucu rehberdir, ya da sorumluluklardan kaçma eğilimi getirir. Neptün geri giderken, hayalgücümüz ve yaratıcı yönlerimiz artabilir. Ancak ilhamlarımızı pratik hayatta ortaya koymakta zorlanabiliriz. Ruhsal ve fiziksel olarak aşırı duyarlı olmamız mümkündür. Kalabalıktan kaçıp sessizlikte kendimizi dinleyebileceğimiz kaçamaklara ihtiyaç duyabiliriz. Neptün’ün geri gidişi 3 Kasım’a kadar sürecek. Bu dönem boyunca kendi kendimizi kandırmamaya, ilişkilerde sınırlarımızı korumaya çalışmalıyız. Sorumluluklardan kaçma ve gereksiz özverilere eğilimli olabiliriz.

30 Mayıs’ta ise Merkür direkt harekete geçecek. Alacağımız bilgiler ile daha donanımlı bir şekilde ilerleleyebilecek ve hayatımızda gereken düzeltmeleri, değişimleri gerçekleştirebileceğiz.

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.