Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

OĞLAK BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

OĞLAK BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

Yazı dizimin onuncu bölümünde sizlere Oğlak burcunun diğer burçlarla ilişkilerini anlatacağım.


OĞLAK İLE OĞLAK:
Toprak gruplarının dayanıklı, güçlü, sabırlı ve disiplinli Oğlaklar’ı biraradayken yaşam yolunda müthiş bir azim ve sebatla birbirlerine destek olarak ilerlerler. Her ikisinin de üzerine düşeni kendiliğinden yapan, sorumluluk duygusu gelişmiş insanlar olması işleri kolaylaştırır. İkisi de sadık, güvenilir, pratik ve çalışkandır. Bir ilişkiyi sürdürebilmek için ne gerekiyorsa elinden geleni yaparlar. Oğlaklar’ın melankoliye kayabilen, hemen karamsarlaşabilen bir yapıları vardır. O nedenle aşılması gereken bir sorunla karşılaşıldığında ikisinin de karamsarlığa kapılarak birbirlerine moral vermek yerine iyice kasvete gömülmeleri de bir olasılıktır. Kendilerine ait olan sorumlulukların dışında gereksiz başka yükler alıp huysuzlaşmaları, meşhur dikkafalılıklarıyla bildiğini okuyup yeniliklere kendilerini kapamaları ve aşırı ciddiyetleri, mesafeli ve neşesiz tavırlarıyla duygusal yönlerini gizlemeleri süreç içerisinde sorun yaratabilir. Çok fazla benzer özelliklere sahip olmak bir süre sonra monotonluğa neden olabilirken, tam tersi gerilim de çıkarabilir.

OĞLAK İLE KOÇ :

Koç’un yerinde duramayan hali, içten ve spontan tavırları, soğukkanlı ve mesafeli, ciddi Oğlaklar’ı gerebilir. Koç ne kadar tepkisel ve an’da yaşayan ise Oğlak bir o kadar tedbirli ve dikkatlidir. Koç insanı yeni başlangıçlar yapabilme özelliğine sahiptir. Ancak bıkıp sıkılma huyu olduğu için, başladığı işlerin sonunu getirmede sorun yaşar. Oğlak insanı ise tam tersi hedefe odaklıdır ve bu uğurda adım adım, azimle, inatla ilerler. Koç ne kadar sabırsızsa, Oğlak o kadar sabırlıdır. Bu bağlamda birliktelikleri biraz zor olsa da, sonuç olarak her ikisi de öncü nitelikli, ateş ve toprak elementine sahip olan iki burç olarak birbirlerini dengeleme özelliğine sahiptirler. 

OĞLAK İLE BOĞA:
Her ikisi de pratik, uygulamacı, somut, sabırlı, dikkatli, sakin ve  kendine hakim özelliklere sahip toprak grubunun temsilcileridir. Ancak Boğa sabit, Oğlak ise öncü niteliklidir. Oğlaklar Boğalar’a göre daha tutucu, soğukkanlı, hatta mesafelidirler. İnsanlar onlara izin verdikleri ölçüde yaklaşabilirler. Oğlaklar karamsarlık ve yalnızlık duygusu yayan duruşlarıyla bir miktar kasvet verebilirse de, güvenilir, sorumlu ve otoriter halleriyle Boğa insanında emniyet duygusu uyandıracaklardır. Öte yandan Boğa’nın tembelliğe, rahata ve konfora eğilimi, çalışkan ve hedefe odaklı Oğlak’ı sinirlendirebilir. Boğa’nın bizzat kendisinin halletmesi gereken işler de kendi üstüne yıkılabilir. Görev ve sorumluluk duyguları bir hayli gelişmiş olduğu için işkoliklik derecesinde işine bağlıdır. Mutlaka başarmak ve toplumda itibarlı bir konumda olmak ister. Boğa yumuşaklığı, sevgisi ve ilgisi ile Oğlak insanının utangaç ve çekingen yönlerini aşmasında yardımcı olabilir.

OĞLAK İLE İKİZLER:
Hava ile toprak grubunun yakınlığı genelde pek uyumlu ve dengeli bir birliktelik doğurmaz. Kaldı ki birisi değişken, diğeri ise öncü nitelikli iki burçtur. Sorumsuz ve aklına estiği gibi yaşamak isteyen, prangalara dayanamayan İkizler insanına Oğlak ciddi ve ağır gelir. Ne de olsa İkizler zodyağın hiç büyümeyen yaramaz çocuklarıdır. Ne kadar kızsak, kırılsak da sahip oldukları şeytan tüyü ve sevimlilikleri nedeniyle onları affederiz. Oğlak ise zodyağın en eski ruhlarını temsil eden, karmik yapıda bir burçtur. İyi niyetle başlasa bile, sonuçta neredeyse ebeveyn-çocuk ilişkisine dönebilecek bu beraberlik pek de gelecek vaat etmez.


OĞLAK İLE YENGEÇ :
Birbirine karşıt burçlardır. Yani, her ikisi de bir aksın iki ucudur. O nedenle birbirlerini tamamlar ve dengeleyebilirler. Güvenilir, sadık, dürüst, çalışkan ve sorumluluk sahibi Oğlak insanı, Yengeçler’e güven verir. Ancak fazla gerçekçi oluşu, kendi hayatının sorumluluğunu alabilmenin getirdiği ciddiyet ve katılık duygusal anlamda kendini bastırmasına neden olur. Bu tutumuyla Yengeç’in kendisine çok da yaklaşmasına izin vermeyebilir. Öte yandan, Yengeç hiç büyümeyen bir çocuk gibi davranarak sakin ve kontrollü Oğlak insanının kafasını karıştırabilir.

OĞLAK İLE ASLAN:
İkisi de güçlü ve ne istediğini bilen insanlar olan Aslan ile Oğlaklar biraraya geldiklerinde otorite problemi yaşayabilirler. Aslan lider ruhuyla herşeyi kendisi yönetmek ve yönlendirmek isterken, Oğlak da herkesin kendi görev ve sorumluluklarının bilincinde olmasını talep edebilir. Sonuç olarak, ateş ile toprak grupları birbirlerini biraz zorlanarak dengelemeye çalışırlar. Aslan bir çocuk gibi tutturabilirken, Oğlak yetişkin tavrıyla yapılması gerekenler veya gerekmeyenler şeklinde sınırlar koyup Aslan’ın canını sıkabilir. Ancak, ilişkilerde temkinli olmaktan yana olan Oğlak’ın, Aslan’ın sıcakkanlılığına ve karizmasına kapılarak ipleri ona kaptırabilme tehlikesi de vardır. İlişkide tüm sorumluluğu yüklenip her türlü zorluğa karşın bu yükü çekerek zaman içerisinde altında ezilmesi de söz konusu olabilir.

OĞLAK İLE BAŞAK:

İşte birbirlerini anlama ve uyumlu bir beraberliği götürme şansı yüksek bir çift! Ah bir de Oğlak’ın keçi inadı ve Başak’ın eleştirici yönleri olmasaydı! Biri kendi hayatının otoritesi olmak durumunda, diğeri ise yararlı bir şeylerle meşgul olup verimli olmak ihtiyacında. Dürüst, sade, gösterişsiz Başak, benzer özelliklere sahip Oğlak insanı ile rahat eder. Başak’ın detaycı ve yararlıyı yararsızdan ayıran zihni, analitik düşünme sistemi, Oğlak’ın azimle, hedeflerine doğru adım adım ilerleyen tarzı birbirine çok denk düşer. Saygılı ve ölçülü, uzun vadeli ama bir miktar monoton, heyecansız ama güvenli  bir beraberlik yaşayabilirler. Zira günlük yaşamın gereklerini birlikte yerine getirebilecekleri sorumlulukları paylaşabilecekleri partnerleri vardır!

OĞLAK İLE TERAZİ :
Nazik, yumuşak ve sevmeye sevilmeye, beş duyuyla tanımlanan her şeye ihtiyaç hisseden Terazi insanına mesafeli, ciddi, insanlarla arasında duvar varmışçasına duran bir kişi ne kadar hitap edebilir? Doğrusu aralarında pek de dengeli, uyumlu bir ilişki olacağı söylenemez. Genelde hava burçları Toprak gruplarıyla bir arada rahatça olamazlar. Öte yandan her ikisi de öncü burçlar oldukları için nitelik bakımından benzeşen, örtüşen yönleri olabilir. Terazi sosyaldir. Oğlak yalnızlığı sever, kimi zaman bu onu asosyal olmaya kadar götürebilir. Terazi geleceği baz alarak şimdiki zamanda bir şeyler yapmaya çalışan bir burçtur. Oğlak ise gelenekseldir. Birleştikleri bir nokta, her ikisinin de toplum önünde iyi bir konumda, prestijli olma ve başkalarının gözünde başarılı ya da değerli gözükme arzularıdır. Kısacası, bu ilişki olmam demez ama her iki tarafı da zorlar!

OĞLAK İLE AKREP:
Keskin ve nüfuz edici, karizmatik Akrep ile ciddi, mesafeli ve güvenilir Oğlak, elementler açısından bakıldığında uyumlu bir yapıda gözükürler. Su burçları duyguları ile temas halindedirler  ve içlerinde en yoğun ve keskin olanı Akrep’tir. Derin saplantılı arzu ve tutkuların yanı sıra, ağır duygusal tepkileri de temsil eder. Su doğası gereği şekilsizdir, katı değildir. Bu anlamda maddeyi temsil eden Oğlak ile birbirlerini güzel dengelerler. Su, toprağın verimli olabilmesi için gereken malzemeyi verir. Canlandırır ve yeşertir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus, aşırı duygusal yoğunluğun, yani bol suyun toprağı çürütüp çamurlaştırabilecek olmasının da imkan dahilinde olmasıdır. Her iki insanın da benzer özellikleri vardır. Akrep de Oğlak da dayanıklı, iradeli  ve kararlıdır. Oğlak otoriteyi temsil eder. Akrep insanının da gücü ve kontrolü elinde tutmak isteyen bir yönü vardır. Bu durumda kimin birlikteliğin dümeninde olacağı konusunda otorite savaşları da yaşanabilir. Ancak güç delisi olan Akrep insanı, ilişkilerde kendisine sınır koyabilen, onun oyuncağı olmayacak kişilere özlem duyduğundan Oğlak insanı onun için biçilmiş kaftandır!


OĞLAK İLE YAY:
Ateş gruplarından hevesli, enerjik, değişken, tezcanlı Yay, toprak gruplarından ciddi, mesafeli, sorumluluk duygusu yüksek ve melankoliye, karamsarlığa eğilimli Oğlak burcu ile anlaşmakta zorlanır. Yay insanı ne kadar idealist, iyimser ve neşeliyse, Oğlak o kadar gerçekçi ve karamsar, içine kapanıktır. Biri ne kadar ufkunu genişletmekten, büyümekten yana ise, diğeri o kadar sınırlar koymak ihtiyacındadır. Prangalara gelemeyen Yay insanı, kendisini pasifleştirebileceği ve neşesini karamsarlığıyla yok edeceği için Yay insanına yönelmekte çok da gönüllü değildir. Ancak birbirlerini tanıdıktan ve dürüstlük, saygınlık gibi temalarda ortak zemin yakaladıklarını gördükten sonra belki birbirlerine yaklaşabilirler. Ama yakın ilişkilerde bunun yetmeyeceği açıktır. Hayatta daima bir hedefi olmasına özen gösteren Oğlak insanı, Yay’ın uzun menzilli hedeflerine temkinle yaklaşır. Sorun yalnızca Yay’ın şevkini ve iyimserliğini Oğlak’ın olumsuz yaklaşımıyla söndürmesinde değildir. Her ikisinin de dikkafalı olması ve doğrularında dayatmayı fanatik olmaya kadar vardırmaları ciddi sıkıntı yaratabilir. Ayrıca, derinden bağlılık isteyen ama bunu belli etmekte zorlanan Oğlak’ın depresif duygularıyla uğraşmak Yay insanına can sıkıcı gelebilir.

 

OĞLAK İLE KOVA:
Toprak gruplarından Oğlak ile hava gruplarından Kova temelde birbirlerini dengelemekte zorlanır, diye bilinirse de her ikisinin de ortak gezegenlerinin oluşu anlaşmayı, ortak bir paydada buluşabilmeyi sağlayabilir. Satürn hem Oğlak’ın hemde Kova burcunun yönetici gezegenlerindendir. Sabrı, disiplini ve sınırları temsil eder. Bu hem kendimize koyduğumuz sınırlardır, hem de isteklerimize ulaşmamızı engelleyici kısıtlamalardır. Mitolojide  “Zaman’ın Efendisi” olarak bilinen Satürn, aynı zamanda vicdan, adalet ve düzeni ifade eder. Gerek Oğlak gerekse de Kova insanı dik kafalı, inatçı, serin kanlıdır. Oğlaklar geleneksel ve tutucu yönlere sahip, denenmiş ve sınanmıştan yana, yeniliklere açık olmayan insanlardır. Herkesle mesafeli ama arkadaşça bir yaklaşım içerİsinde olan Kova’ya göre Oğlak insanı  zaman zaman anti sosyal, huysuz ve katı olabilir. Kovalar insancıl ülkülerin temsilcisidir. Herkesin özel, herkesin eşit ve kendine özgü olduğunu savunurlar. Ancak, bir tarafı ile tutucu diğer yönüyle ise yeniye yer açabilmek için eskileri yıkmaya hazır, başkaldıran duruşlarıyla insanın kafasını karıştırabilirler. Bireyliğini ve özgürlüğünü son derece önemseyen Kova insanı duygularını dostça, soğukkanlı ve mesafeli bir tavırla sunar. Bağlanmaktan hoşlanmaz. Oysa Oğlak insanı yavaş yavaş açılır, duygularını kontrol altında tutar ama bir kez bağlandı mı ilişkiyi sürekli kılabilmek için çok emek sarf eder. Bu durumda, her ikisi de ilişkilere mesafeli ve dikkatli yaklaşan iki insan birbirlerine ilgi ve sevgilerini azar azar ve çok kontrollü bir şekilde verebilirler. Beraberlikleri kendine özgü, sıra dışı olur. 

OĞLAK İLE BALIK:
Öncü nitelikli, dayanıklı, sabırlı, lider ruhlu ve sorumluluk duygusu bir hayli gelişmiş olan Oğlak insanı, aşırı duygusal, kırılgan, etkilere açık ve kararsız bir Balık’la daralır. Kendisini pasifize edeceği, duygusal girdaplarında boğulabileceği için pek de tercih etmez. Oğlak ne kadar gerçekçi ise, Balık insanı bir o kadar idealist ve hayalperesttir. Kendini inanmak istediklerine inandırmaya eğilimi vardır. Balıklar özverili insanlardır, ancak bunun sonucunda bir beklenti geliştirirlerse Oğlaklar’ı bunaltabilirler.. Her iki burçta da karşılıklı olarak suçlama eğilimi söz konusudur. Yapamadıkları herşeyden birbirlerini suçlayabilirler. Oğlak, Balık insanını sınırlamak, kısıtlamak isteyebilirken, sınır koyma sorunu yaşayan ve esasen “bir olmak, yani sınırları yok ederek bütünlenmek” üzere dünyaya gelmiş bulunan Balık insanı bu durumdan fena halde sıkılabilir. İlişki sorunlarını çözmek yerine geri çekilip kendi kendine eziyet edebilir. Balık insanında herhangi bir sorunla karşılaştığında onunla baş etmektense birtakım bağımlılık ve kaçış yaratabilecek konulara yönelme eğilimi vardır. Bunlar yeme içme alışkanlıkları ile ilgili olabildiği gibi, televizyon, bilgisayar veya uyku da olabilir. Oğlak’a kendisinin yerine getirmek durumunda olduğu sorumlulukları da yükleyerek onu iyice sıkıntıya sokar. Aslında her iki burcun da birbirinden öğreneceği şeyler vardır. Balık insanı sınırlarına sahip çıkmayı, sabır ve dayanıklılığı, kararlılığı geliştirebilir, Oğlak insanı da değişken ruh hallerine kabul göstermeyi ve esnek olabilmeyi  becerebilirse ilişki yürür.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.