Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TERAZİ BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

TERAZİ BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

Dizi yazımın yedinci bölümünde sizlere Terazi burcunun diğer burçlarla ilişkilerini anlatacağım.


TERAZİ İLE TERAZİ:
İşte, iki kararsız ve flörtlere açık insan! İkisi de hayatın rafine zevklerine bayılıyorlar. Sanat, müzik, edebiyattan hoşlanıyorlar. Bir şeyin nasıl sunulduğu onlar için son derece önemli. Sadece kendilerinde uyum ve güzellikleri yaratmak değil, bulundukları mekanları, çevrelerini de süslemek, güzelleştirmek, daha keyifle yaşanası kılmak istiyorlar. Onları asla pasaklı, üstü başı dökük bir halde görmek mümkün olmaz. Her zaman derli toplu, zarif ve şıktırlar. Bir Terazi’nin en ihtiyacı olan şey beraberlik ve paylaşımlardır. O nedenle bir ilişki içinde olmaya müthiş özlem duyarlar. Ama yalnız kalmamak adına kendi istek ve arzularını geri plana çekmeleri bir süre sonra içlerinde öfke yaratabilir. İkisi de aynı özelliklere sahip bu iki özel insan, kendilerine çok özel bir koza örüp, orada bir arada memnun mesut yaşayabilirler! Tek sorun ortaklaşa bir karar almaları gerektiğinde saatlerce düşünüp ne yapacaklarını bilememeleri olabilir! Restorana gidip de bir türlü menüden yemek seçemeyen bir çift görürseniz, her ikisinin de Terazi olma ihtimali büyüktür!

TERAZİ İLE KOÇ:
Bir aksın iki ucu olan Koç ile Terazi burcu birbirlerinin enerjilerine yabancı değildirler. Zira karşıt burçlar olarak biri diğerinin özelliklerini içinde taşır. Koç ne kadar “benmerkezci” ve “dobra” ise, Terazi o kadar “Biz” bilinciyle hareket eden, nazik, uzlaşmaya ve işbirliğine açık, barışçıl biridir. Koç’un uyum sağlamak adına kendi isteklerini dolaylı yoldan dayatması veya Terazi’nin barışı korumak için aşırı anlayışlı, sahte bir tatlılık, sabır ve uysallıkla yüzeysel kalması ilişkinin olumsuz tarflarındandır.  Her iki burç insanının da varoluş nedenlerinin dışına çıkmadan bu birliktelikte kendi olma özelliklerini koruyabilmeleri gerekir. Hemen kararlar alıp harekete geçmeye hazır Koç insanının, hangi kararın daha doğru ve adil olacağını düşündüğü için bir süre kararsız kalabilen Terazi’yi beklemeye tahammülü olmayabilir! Tüm bu özelliklere karşın, temelde ateş ve hava grupları birbirlerini dengeleyebilecek enerjiye sahiptirler. O nedenle uyumlu bir beraberlik kurma potansiyeline sahip oldukları söylenebilir. 

TERAZİ İLE BOĞA:
Her ikisi de ortak gezegenleri Venüs tarafından yönetiliyor olsalar da biri toprak, diğeri hava gruplarından, sabit ve değişken nitelikli iki burcun insanını temsil ederler. Boğa daha maddi, Terazi ise daha rafine ve entellektüel boyutludur. Anlaşmaları hem zor hem kolaydır. Boğa kararlarında daha inatçı ve esnemez bir portre çizerken; arabuluculuk ve uyumlu olma özelliklerine sahip olan Terazi daha anlayışlı davranabilir.  Her ikisi de güzelliklere ve sanata, estetiğe, lükse ve rahata düşkün bu iki burç insanının bir ilişkide paylaşacakları pek çok ortak konu olabilir.  Terazi insanı, nazik ve duyarlı yapısıyla Boğa’yı mutlu ederken, sadık ve güvenilir yapısıyla Boğa insanı da Terazi’ye huzur verir. Birlikte uyumlu ve dengeli bir beraberlik sürdürebilirler.

TERAZİ İLE İKİZLER:
Her ikisi de hava grubu insanı olan biri değişken diğeri öncü karakterli burçlar benzer enerjiler taşımalarına karşın, birbirlerinden ayrıldıkları yönler de vardır. Her ikisi de sevgi ve ilişki konularına entelektüel boyutta yaklaşırlar. Her ikisi de flört etmekten hoşlanır. Ancak Terazi insanının romantik bir tarafı da vardır. İkizler daha tarafsız bir gözle ilişkiye bakarken, Terazi beklentili ve talepkardır. İkizler zeki ve etkileyici, sevimli tavırlarıyla nazik ve kibar Terazi’yi  fethedebilir.

Terazi, İkizler gibi yüzeysel bir yaklaşıma sahip burçla olan ilişkisinde verici davranıp karşılığını alamadığında küskünleşecektir. İlişkide kendiliğinden akan bir alışveriş olmadığı sürece Terazi insanı kendisini rahat ve mutlu hissetmeyecektir.

TERAZİ İLE YENGEÇ:
Özünde su ile hava grupları birbirlerini dengelemekte zorluk yaşarlarsa da, duygusal, sevecen ve korumacı, anaç tavırlı Yengeç; nazik, kibar ve cana yakın, sanatsal yönleri olan Terazi ile olmaktan zevk alabilir. Terazi insanı hayatında bir ilişki olmadan yaşamak istemez. Öte yandan Yengeç insanı da sevgi potansiyeli bir hayli yüksek, sevdiklerine bağlanan hatta zaman zaman farkında olmaksızın kendini onlara bağımlı kılan bir yapıya sahiptir. Bu özellikler en temelde onları birbirlerine yaklaştırır.

Yengeç duygularını dışa vurmakta zorlanan bir burçtur. İsteklerini kolay kolay söyleyemez. Dile getirdiğinde reddedilebileceğinden korkar. Onun bu tutuk ve güvensiz davranışı kendisi de  kararsız ve değişken olan Terazi’nin kafasını iyice karıştırabilir. Esasında Terazi ilişkinin burcudur ama hava gruplarında rastlanabilen bir özellik olan taahhüt içeren ilişkilerde söz vermekte zorlanan bir tarafı da vardır. Bu yönüyle Yengeç’i güvensizliğe sürükleyebilir. 

TERAZİ  İLE ASLAN:
Ateş gruplarından olan, gururlu, lider ruhlu ve dışa dönük Aslan ile hava gruplarından nazik, düşünceli, adalet duygusu gelişmiş Terazi uyumludurlar ve birbirlerini motive ederler. Huzur ve barışa çok önem veren Terazi insanı, Aslan’ın aradığı insan olduğuna inanırsa kolay kolay mesele çıkartmaz. Çünkü o problemleri zorla değil diplomasi ile çözmek arzusundadır.  Dıştan mutlu ve huzurlu gözükmesine karşın, içte bastırdığı bir öfkesi varsa birdenbire partnerine patlayabilir. Tıpkı Aslan gibi o da başkalarının onayını önemser, ancak bu başkalarını mutlu etmek adınadır. Oysa Aslan yalnızca egosunu beslemek adına sırtının sıvazlanmasını ve başkalarının takdir, onayını almak ister. Aslan bulunduğu ortamlara mutlaka ışıltısını yayıp doğal bir Güneş gibi parlar. Dışsal uyuma ve sosyal görüntüye önem veren Terazi için Aslan’ın ihtişamlı, kendinden emin duruşu tatmin edici gelirken, Terazi’nin sosyal açıdan uygunluğu, nezaketi ve zarafeti Aslan’ın ondan gurur duymasına neden olabilir.

TERAZİ İLE BAŞAK:
Toprak burçları genelde hava gruplarından biraz uzak durur, hatta onlara kuşkuyla bakabilirler. Becerikli, uygulamacı ve çalışkan Başak insanı Terazi’nin nezaketi, sosyalliği, adil ve barışçıl yaklaşımlarından etkilenir. Ancak Terazi insanı karar verme güçlüğü nedeniyle titiz ve planlı Başak’ı zorlar. Öte yandan ilişkilere romantizmin büyülü penceresinden bakmayı seven Terazi, Başak’ın ilişkilere yaklaşımını bir miktar kuru bulabilir. Buna karşın yine de bir ilişki içerisinde birbirlerini dengeleme şansını yakalayabilirler. Başkalarının kendisine ihtiyacı olduğunu bilmek isteyen Başak, onlar için bir şeyler yapmaya bayılır. Bu anlamda Terazi’ye beklediklerini verebilir.. Zira, Venüs’ün yönetiminde olan bütün burçlarda gölge yönüyle tembelliğe ve rahata düşkünlük, rehavet ve ihmalkarlık görülebilir. Çalışkan Başak, Terazi insanını mutlu edebilmek adına koşturup durabilir. Terazi insanı ise kendisine hem rahatlık, hem de konfor sağlayan bir ilişki içerisinde kendisini iyi hisseder.

TERAZİ İLE AKREP:
Zarif, kibar, işbirliğine ve uzlaşmaya yatkın, fikir alışverişini seven bir hava burcu olan Terazi; yoğun, derin ve tutkulu Akrep insanına doğru adeta mıknatıs gibi çekilir. Çünkü sosyal yönleri güçlü olan Terazi’de yoğun duygular yoktur. Bunu Akrep insanıyla kolaylıkla bertaraf edebilir. Dışarıdan sakin gözükebilmesine karşın, Akrep insanının içinde adeta kaynayan bir volkan vardır. Aklına taktığı kişiyi yavaş yavaş içine, en derinlere çeker. Bir ilişki içerisinde olmak ve paylaşmak ihtiyacı öncelikli olan Terazi; Akrep’in bütünleşme, maddi ve manevi anlamda kaynaşma, bir potada erime gibi arzularına cevap verebilir. Terazi öncü bir burçtur, dolayısıyla aktiftir ve bir şeyleri başlatabilme, belirli bir yöne doğru hareket edebilme kapasitesine sahiptir. Akrep ise sabit nitelikli bir burçtur. Dolayısıyla, değişen koşullara uyum sağlamakta zorlanır. Hatta kendisi değişmek yerine etrafındakileri değiştirmeye çalışır. Zaman zaman bu konuda zorlayıcı bile olur! Akrep Terazi’den bir sonra gelen burçtur. İlişki süreci Terazi’de başlayıp Akrep’te birleşen enerjilerle devam eder. Doyurucu bir ilişki yaşayabilmeleri için, Terazi’nin yüzeysel bir uyum ve görüntüye takılmaması ve Akrep insanının da önce kendisini iyi tanıyıp kötücül diye gördüğü yönlerini de benimseyip kabullenerek önce kendisiyle bütünleşmesi gerekir. Aksi taktirde Terazi’de beğenmediği hiçbir yöne de kabul gösteremez. Uzlaşmacı Terazi insanı, Akrep’in sabit fikirliliği ve herşeyi kontrol altına almak istemesi karşısında bunalabilir.

TERAZİ İLE YAY:
Hava ile ateş burçları genelde birbirlerini tetikleyip motive edebilme kapasitesine sahiptirler. O nedenle salt element özelliklerine bakarak uyumlu oldukları söylenegelir. Ama iş Terazi ile Yay’ın ilişkisine gelince biraz işin rengi değişebilir! Yay’ın her an yeni bir şeyler öğrenme, alıp başını gitme, yeni yerler keşfetme arzusu Terazi’yi ürkütür,  dengelerini bozar. Sonuçta Terazi ilişkinin burcudur. Ama özgür ve maceracı Yay kısıtlanmaya, belli bir yerde takılıp kalmaya uygun bir yapıda değildir. Değişken nitelikli bir burç olduğu için her ne kadar uyum sağlama yeteneğine sahipse de özgürlüğünden ödün vermek istemez. Terazi insanı nezaketi, zarafeti ve kibarlığıyla tam bir salon insanı portresi çizerken, Yay bir doğa aşığı ve bazen beklenmedik şekilde kaba ve patavatsız olabilecek biridir. Terazi onun özgürlüğünü kısıtlamadığı, adeta Yay’ı avucun içinde ama sıkmadan kavradığı sürece bu ilişki yıllarca sürebilir.

TERAZİ İLE OĞLAK:
Nazik, yumuşak ve sevmeye sevilmeye, beş duyuyla tanımlanan her şeye ihtiyaç hisseden Terazi insanına mesafeli, ciddi, insanlarla arasında duvar varmışçasına duran bir kişi ne kadar hitap edebilir? Doğrusu aralarında pek de dengeli, uyumlu bir ilişki olacağı söylenemez. Genelde hava burçları Toprak gruplarıyla bir arada rahatça olamazlar. Öte yandan her ikisi de öncü burçlar oldukları için nitelik bakımından benzeşen, örtüşen yönleri olabilir. Terazi sosyaldir. Oğlak yalnızlığı sever, kimi zaman bu onu asosyal olmaya kadar götürebilir. Terazi geleceği baz alarak şimdiki zamanda bir şeyler yapmaya çalışan bir burçtur. Oğlak ise gelenekseldir. Birleştikleri bir nokta, her ikisinin de toplum önünde iyi bir konumda, prestijli olma ve başkalarının gözünde başarılı ya da değerli gözükme arzularıdır. Kısacası, bu ilişki olmam demez ama her iki tarafı da zorlar!

TERAZİ İLE KOVA:
Yaşamın entelektüel, soyut ve nesnel taraflarıyla ilgilenen iki hava insanının birlikteliği de aynı düzlemde olur. İletişimin, arkadaşlığın ön planda görülebileceği bu ilişkide en önemli eksiklik, duygular dünyasına uzak kalmalarıdır. Kuru mantık ve akıl yürütme ile ilişkiyi sürdürmeye çalışırlar. Ancak sevgi, uyum ve işbirliği kapasitesi olan Terazi’nin, Kova’nın daima bir kol boyu mesafe bırakacak şekilde kendine alan açması, tam anlamıyla bağlanamaması karşısında aklı karışır. Kova insanının kendisini gerçekten sevip sevmediğini anlamakta zorlanıp iyice kararsızlaşır. Uyumu ve huzuru sağlamak adına susup içine attığında, bir süre sonra yavaş yavaş içsel gerilimi tırmanmaya başlar ve öfkesini zaptedememeye başlar. Sonuç olarak, Terazi insanı talepkardır. İlgi, sevgi ve yakınlık bekler. Bu kadar mantıklı, bu kadar özgür bir ilişki anlayışını içine sindirip dengeyi bulmakta sıkıntı yaşar.

TERAZİ İLE BALIK:
Hava ile su, öncü ile değişken nitelik bir arada olduklarında diye başlayamayacağız. Çünkü bir araya gelmeye karar vermeleri bile biraz zordur! Ruh hali aldığı etkilerle sürekli bir uçtan diğer uca salınan, kolay incinen, duyarlı, merhametli ve şefkatli Balık insanının, nazik ve kibar, sevgi dolu Terazi ile birlikte harika bir çift oluşturacağını düşünürüz ister istemez. Bir bakıma böyledir de. İkisi de rafine zevkleri olan, benzer sosyal beğenilere sahip, sanata, edebiyata, müzik ve dansa meraklıdır. Ancak, Balık’ın bulanık düşünebilmesi, kararsızlığı, karmaşa ve karışıklığının yarattığı girdabı, Terazi gibi ince, zarif ve düşünceli bir burç insanı bile kaldıramaz. Kaldı ki Terazi de karar verme güçlüğü ile tanınır. İki kararsız birlikte ne yapacaklarını bilemeyebilirler. Balık’ın bir yaklaşan bir kaçan tavrını Terazi anlayamayabilir. İlişkide sorunlar baş gösterdiğinde Balık insanının bir köşeye çekilip kendine eziyet etmesi, kendini ve diğerini suçlaması, kendisini sorunlar üzerinde düşünmekten alıkoyacak başka başka bağımlılık içeren temalara kayması (tv, bilgisayar, uyku, yemek vb. gibi) Terazi’nin dengelerini bozar.

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.