Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BOĞA BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

BOĞA BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

Yazı dizimin ikinci bölümünde sizlere Boğa burcunun diğer burçlarla ilişkisini anlatacağım…


BOĞA İLE KOÇ :
Koç bu dünyaya bir şeyler başlatmaya gelmiş bir insanken, Boğa başlatılan işleri sağlamlaştırmak ve dayanıklı kılmak durumunda olandır. Koç ne kadar hareketli, sabırsız ve ele avuca sığmazsa, Boğa da o kadar sakin, huzurlu, uzun uzun düşünmeden hiçbir işe kalkışmayan, azimli ve kararlı bir yapıdadır. Eril ve dişil enerjinin birleşmesinin güçlü bir çekim yaratacağı söylenebilir. Ancak, ilişkinin yürüyebilmesi için, Boğa insanının, Koç insanının tepkiselliğine ve artniyetsiz hatalarına karşı  anlayışlı yaklaşması gerekebilir. Öte yandan, ödün veren tarafın hep kendisi olması Boğalar’da gizli bir öfke yaratabilir. Aşina ve kalıcı şeyleri seven Boğa insanı düzeninin ve konforunun bozulmasından çok rahatsız olur. Esnemekte ve değişen koşullara uyum sağlamakta zorlanır. Koç insanı ise bu kadar hareketsizlikte ve hep aynı giden rutinde yaşamaktan bunalır. O hareketi, cesurca, inisiyatifli bir şekilde öne atılmayı sever. Ancak, koşturup yorulduktan sonra yanında huzuru bulabileği sakin ve anlayışlı bir partner de arar. Boğa insanı bu anlamda Koç insanına hitap edebilir.

BOĞA İLE BOĞA:
Her ikisi de Venüs’ün yönetiminde olan iki inatçı, iki keyif düşkünü toprak grubu, sabit nitelikli insan birbirlerini iyi anlar ve anlaşırlar. Yemeyi içmeyi, hayatın keyif veren yönlerinden zevk almayı çok iyi bilen iki Boğa insanı birlikte doğayı yeniden keşfedebilir, sakin ve huzur dolu paylaşımlarda bulunabilir. Boğa burçların içinde en fiziksel olanıdır. Dokunmayı sever.  Aynı zamanda sade ve dingindir. Karmaşadan hoşlanmaz. Ancak çok fazla sessizlik ve sükunet bir süre sonra ikisine de ağır gelebilir. Harekete geçmek için birbirlerini bekleyebilirler. Boğa hem üretkenliği yüksek, hem de şaşırtıcı bir şekilde tembelliğe yatkın bir burçtur. İkisi de bu anlamda birbirlerinden talepkar olabilirler. Kendi kaynaklarına sahip çıkarak üretken olmaları gerekirken diğerlerinden bir şeyler  beklemeleri yanlış olur. Pek çok ortak yönü olan çift, ilişkilerinde sahiplenici ve kıskanç yönlerini dengeleyebilirlerse güzel bir paylaşım yaşarlar. Öte yandan, çok fazla benzeyen ögenin bulunmasının ilişkiyi rutin ve cansız bir hale getirme riski de vardır.

BOĞA İLE İKİZLER:
Sakin ve uysal Boğa ile ele avuca sığmayan, ne yapacağı belli olmayan, sürekli hareket halinde olmaya ihtiyaç duyan İkizler birbirlerini anlamakta zorlanırlar. Boğa, az önce sinemaya gidelim diyen İkizler’in beş dakika sonra nasıl olup da eve misafir çağırdığını anlayamayabilir. Aynı şekilde,  İkizler de çıkıp dışarılarda dolaşmak, kırk kapının ipini çekmek varken Boğa’nın en sevimli tavrıyla sakin sakin evde oturmak istemesini garipseyebilir. Toprak ve hava grupları genelde birbirlerini dengelemekte zorlanırlar. Üstelik biri değişken, diğeri ise sabit nitelikli burçlardır. Kısacası doğum haritalarındaki diğer ögeler de bu durumu destekler şekildeyse birlikteliklerini sürdürebilmek için Boğa’nın bir hayli özverili davranması gerekir. Bu da bir süre sonra kızgınlık ve öfke duygusu yaratacağından, sorunlar çığ gibi büyüyerek daha da içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Boğa ilişkilerinde güven duymak ihtiyacındadır, oysa flörtçü ve daldan dana konan, değişken yapısıyla İkizler insanı güven ihtiyacına cevap veremez.

BOĞA İLE YENGEÇ:
Midesine düşkün, damak zevki gelişmiş Boğa’nın Zodyak’ın aşçısıyla birlikte olduğunda keyifli sofralarda hayatın tadını çıkarabileceğini tahmin etmek güç değil! Sakin, tatlı, uyumlu, güzelliklere ve rahatına düşkün Boğa insanı, hassas ve anaç Yengeç ile rahat eder. Yengeç hissetmek ile ilgili bir burçtur. Empati kurarak Boğa’nın nelere ihtiyacı olduğunu anlar ve onu mutlu etmek için çabalar. Boğa evini değerli objelerle süslemek, şık bir şekilde dekore etmekten son derece keyif alır.  Güvence ihtiyacı ile güzel ve kıymetli şeyleri biriktirmeye, koleksiyonculuk yapmaya meraklıdır. Yengeç için de evi ve ailesi çok önemlidir. Birlikte güzel ve gerçekten sevgi dolu bir yuva yaratabilirler. Özünde toprak ve su elementine sahip olan burçlar uyumu yakalamakta zorlanmazlar. Ancak Boğa’nın dillere destan inatçılığı ve biriktirip biriktirip patlattığı öfkesi Yengeç insanını ürkütüp kabuğuna çekilmeye itebildiği gibi, Yengeç de aşırı ilgisi ve duygusallığı ile ilişkiyi boğucu hale getirebilir.

 

BOĞA İLE ASLAN:
Gerek Boğa gerekse de Aslan sabit nitelikli burçlardır. Her ikisi de değişen koşullara uyum sağlamakta, risk alıp değişme cesaretini göstermekte zorlanır. İkisinin de inatçı yönleri güçlüdür. Egosu güçlü olan Aslan, her zaman ve koşulda olduğu gibi, birliktelik içerisindeyken de ön plana çıkmak, çevresindekilerden alkış ve pohpoh almak ister. Sahnede olmaya, herkesin etrafında dönmesine bayılır. Boğa’dan ihtiyacı olan ilgiyi ve onayı alamadığında  gururu yaralanıp bir daha asla risk almaya yanaşmaz, tam tersi içine kapanabilir. Toprak ve ateş grupları bir arada olmakta zorlansalar da dengeyi bulabilirler. Kıskanç ve sahiplenici Boğa partnerinin girdiği ortamlarda doğal bir güneş gibi parlamasından gurur duysa da , bir süre sonra Aslan’ın daima ilgi odağı olmak istemesinden, herkesin ona hayran olmasını beklemesinden rahatsızlık duyabilir. Öte yandan sakin ve huzurlu olan Boğa insanının, Aslan’ın neşeli ve oyuncu  kişiliği ile hareket kazanıp hayatın tadını çıkarması da söz konusudur.

BOĞA İLE BAŞAK:
Sakin, serinkanlı Boğa, üretken ve seçici Başak ile rahat eder. Her ikisi de toprak insanıdır. Ancak Boğa sabit nitelikli, Başak ise değişken bir burçtur. Mükemmellik peşindeki Başak, kılı kırk yaran yapısıyla eleştirilerini dır dır ölçüsüne vardırıp Boğa’nın huzurunu kaçırmadıkça ilişki iyi gider. Öte yandan, Başak insanı günlük yaşamında yararlıyı yararsızdan ayırıp önceliklerini belirlemek suretiyle verimli olmak durumundadır. Bu bağlamda kendisini işine çok kaptırıp partnerini ihmal ettiği taktirde Boğa’nın o müthiş öfkesi ile karşılaşabilir. İlişkinin selameti açısından aşırı hijyen düşkünlüğünü, detaycılığını ve kusursuzluk peşinde olmasının getirdiği memnuniyetsizliğini törpülemek durumundadır.

BOĞA İLE TERAZİ:
Her ikisi de ortak gezegenleri Venüs tarafından yönetiliyor olsalar da biri toprak, diğeri hava gruplarından, sabit ve değişken nitelikli iki burcun insanını temsil ederler. Boğa daha maddi, Terazi ise daha rafine ve entellektüel boyutludur. Anlaşmaları hem zor hem kolaydır. Boğa kararlarında daha inatçı ve esnemez bir portre çizerken; arabuluculuk ve uyumlu olma özelliklerine sahip olan Terazi daha anlayışlı davranabilir.  Her ikisi de güzelliklere ve sanata, estetiğe, lükse ve rahata düşkün bu iki burç insanının bir ilişkide paylaşacakları pek çok ortak konu olabilir.  Terazi insanı, nazik ve duyarlı yapısıyla Boğa’yı mutlu ederken, sadık ve güvenilir yapısıyla Boğa insanı da Terazi’ye huzur verir. Birlikte uyumlu ve dengeli bir beraberlik sürdürebilirler.

BOĞA İLE AKREP:
Birbirinin karşıtı olan bu iki burç insanı aslında birbirlerini tamamlarlar. Her ikisi de sabit nitelikli olmakla birlikte, Boğa toprak, Akrep ise su gruplarındandır. İkisi de kararlı ve dayanıklıdır. Tenselliği yüksek olan iki burcun da derin ve yoğun, tutkulu bir beraberlik yaşayacaklarını söyleyebiliriz. Akrep kontrolcülüğü ve Boğa insanının hayatını onun adına, onun iyiliği için yönetmeye kalkmayı bırakmadığında sorunlar yaşanabilir. Akrep insanının herşeyin çok düzgün gittiği zamanlarda bile neden böyle olduğunu sorgulayıp krizler çıkartabilmek gibi yıkıcı bir yönü olabilir. Bu özelliği ile huzurun peşinde olan Boğa’nın iç dengelerini altüst edebilir. Ancak unutmamak gerekir ki, Boğalar başlatılmış olan şeyleri dayanıklılaştırıp, sağlamlaştırmaya, sürekli kılmaya gelmiş, yapıcı insanlardır. Oysa Akrep, insanının doğasında değişim ve dönüşüme neden olacak krizli durumlar yaratmak gibi yıkıcı bir yön bulunur.

BOĞA İLE YAY:
Boğa insanı pratik, somut, dikkatli, sakin ve kararlı bir toprak grubu insanıdır. Sadelikten ve huzurdan yana olan Boğa’ya Yay’ın abartılarla dolu, hevesli, coşkun, iyimser, aynı zamanda da iddiacı tarzı biraz zorlayıcı gelir. Özünde toprak ve ateş grupları birbirlerini dengelemekte ve uyum sağlamakta zorlanırlar. İyi düşünmeden temkinsiz bir şekilde enerjisini dışarıya yansıtamayan Boğa insanı kendini kontrol altında tutarken, Yay hemen karar verip harekete geçmek eğilimindedir. Yay insanı sınırlandırılmaya gelemez. Maceracı ve özgürlüğüne düşkün yapısıyla, güvence duygusuna sıkı sıkıya bağlı olan Boğa insanını ürkütebilir. Boğa sükunet peşindedir, Yay ise yeni ufuklar, heyecan ve aktivite.

 

BOĞA İLE OĞLAK:
Her ikisi de pratik, uygulamacı, somut, sabırlı, dikkatli, sakin ve  kendine hakim özelliklere sahip toprak grubunun temsilcileridir. Ancak Boğa sabit, Oğlak ise öncü niteliklidir. Oğlaklar Boğalar’a göre daha tutucu, soğukkanlı, hatta mesafelidirler. İnsanlar onlara izin verdikleri ölçüde yaklaşabilirler. Oğlaklar karamsarlık ve yalnızlık duygusu yayan duruşlarıyla bir miktar kasvet verebilirse de, güvenilir, sorumlu ve otoriter halleriyle Boğa insanında emniyet duygusu uyandıracaklardır. Öte yandan Boğa’nın tembelliğe, rahata ve konfora eğilimi, çalışkan ve hedefe odaklı Oğlak’ı sinirlendirebilir. Boğa’nın bizzat kendisinin halletmesi gereken işler de kendi üstüne yıkılabilir. Görev ve sorumluluk duyguları bir hayli gelişmiş olduğu için işkoliklik derecesinde işine bağlıdır. Mutlaka başarmak ve toplumda itibarlı bir konumda olmak ister. Boğa yumuşaklığı, sevgisi ve ilgisi ile Oğlak insanının utangaç ve çekingen yönlerini aşmasında yardımcı olabilir.

BOĞA İLE KOVA:
Her ikisi de inatçı, her ikisi de sabit nitelikli bu iki burç insanının beraberliği oldukça sıra dışı ve zordur. Boğa alışkanlıklarına bağlı bir portre çizerken, Kova insanı yapısı gereği hem tutucu hem de farklı, kendine özgü bir yapı sergiler. Boğa güvenip bağlanmak ihtiyacında, Kova insanı ise her an kaçabilecek bir nokta bırakacak şekilde, özgürlüğüne düşkün, hatta zaman zaman sağı solu belli olmayan bir tavır içerisinde, bir sıcak bir soğuk davranır. Bir Kova insanı için bireysellik en önemli ögedir. Dolayısıyla kimse için bireyselliğinden, özgünlüğünden ve özgürlüğünden ödün vermek istemez. En yakınları bile bir Kova ile daima mesafe duygusu yaşarlar. Hiçbir zaman tam anlamıyla içten olduğu izlenimini vermeyebilir. Zaman zaman soğuk veya duygusuz gözükebilir. Açıkçası Boğa insanı gibi tensel, güvenlik ihtiyacı yüksek birine,  Kova fazla hitap edemez. Ne yapılması gerektiğini söyleyip kendisi düşüncelerini bir türlü uygulamaya koyamayan tavrıyla Boğa insanını sinirlendirmesi mümkündür.

BOĞA İLE BALIK:
İşte harika bir karışım! Sade, sakin ve güzelliklere, rahatına düşkün, zevk sahibi Boğa insanı için nazik, özverili, şefkatli ve romantik Balık biçilmiş kaftandır! Toprak gruplarından olan Boğa sabit, su gruplarından olan Balık ise değişken niteliklidir. Balık insanı bir hayli hassas ve kırılgandır. Herşeyi duygu dolu, coşkun bir şekilde yaşar. Duyguları uç noktalarda salınım yapabilir. Kararlı ve ne istediğini bilen Boğa ile ilişkisinde Balık’ın değişkenliğinin getirdiği kararsızlık sorunlar yaşatabilirse de  özünde uyumlu ve dengeli bir beraberliktir. Boğalar idealist ve kendi kendini kandırma, inanmak istediğine inanma özellikleri olan Balıklar’a göre daha gerçekçi bir yaklaşım içindedirler.  Öte yandan Balıkları’n sezgileri bir hayli gelişmiştir. Zihni ilhamlar ve yaratıcılığa açıktır. Tıpkı Boğa insanı gibi müzik, dans, sanat ve edebiyatla ilgili olan Balıklar’la güzel paylaşımlar içinde olabilirler.

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.