Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

OCAK AYINDA GÖKYÜZÜ

OCAK AYINDA GÖKYÜZÜ

Yeni yılın ilk ayında gökyüzü oldukça hareketli gözüküyor. Gezegen birikimlerinin yoğun olduğu bir aydayız. Dolayısıyla, gökyüzündeki enerji birikimleri dikkat çekici boyutta. Hayatın çok hızlı aktığını veya neredeyse durduğunu hissettiğimiz dönemlerden geçebiliriz.


Bu ay günlük yaşamımızı düzenlemek, ihtiyaçlarımızı öncelik sırasına sokmak, gereksizleri elemek ve artık onlara veda etmek bakımından önemli. Gezegen birikimleri daha çok Kova burcunda olduğundan, arkadaşlık, toplumsal konular, herkesin eşit haklarla bir arada gruplar içerisinde olabilmesi gibi konular ön planda. Balık burcundaki birikim ise olayları değerlendirirken gerçekçi ve sağ duyulu bakış açımızı yitirmememizin, illüzyonlara kapılmamamızın önemine dikkat çekiyor.

1 Ocak 2009’da yazılı ve sözlü iletişimin, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür Kova burcuna giriyor. Arkadaşlık kapasitemizin arttığı bu dönemde tarafsız bilgi, düşünce ve sözlü iletişimde hızlılık ve özgünlükle birlikte dinlemede sabırsızlık söz konusu. 11 Ocak itibariyle Merkür’ün geri hareketiyle birlikte bu fonksiyonlarda bir yavaşlama görülecek. Zihnimiz içe yönelerek biraz kendi kendimize kalmak isteyebileceğiz.

Merkür geri gidişi sırasında 21 Ocak’ta tekrar Oğlak burcuna giriş yapacak. Bu süreçte iletişim konularında aksaklıklar yaşıyorsak nedenleri üzerinde düşünmek gerekebilir. Merkür 12 Aralık 2008’ten 1 Ocak’a kadar yine Oğlak burcundaydı. O dönemin temalarının, üzerinde düşünmemizi sağlamak üzere, tekrar gündeme gelmesi olasılığı da var.

İÇ DÜNYAMIZLA TEMASIMIZ ARTACAK
3 Ocak’ta Venüs yüceldiği Balık burcunda ilerlemeye başlayacak. İç dünyamız, gizli benliğimizle temasımız artacak. Sevgi ve ilişkiler ile ilgili konularda karmaşa, sınır sorunları, kendi kendimizi kandıracağımız durumlar ortaya çıkabilir. İdealize etmeden, kendi özlem ve arzularımıza göre çarpıtmadan durumları kendi gerçeklikleri içinde algılamaya çalışalım. Venüs’ün değer duygusu ve finansı da temsil ettiğini düşünürsek, yukarıda değindiğimiz olası gölge yönlerinden bu konuların da etkilenebileceğini düşünerek hareket etmekte yarar var.

5 Ocak 2009’da Jüpiter, Oğlak burcundaki yolculuğunu tamamlayarak artık Kova burcuna geçiyor. Kova’nın Uranüs ve Satürn olmak üzere iki yönetici gezegeni vardır. Biri özgürlükçü tarafımızı temsil ederken, diğeri geleneksel ve tutucu yönlerimizi hatırlatır. Bunlardan hangisini kullanacağımıza karar vermeliyiz. Geleceğe umutla mı bakacağız, yoksa yeniliklerden korkacak mıyız? Kendi bireyliğimizi ortaya koymak ve kendi hayatımızın otoritesi olarak Jüpiter’in verdiği iyimser duygular ve hevesle adım adım hedefelerimize ilerlemek en doğrusu gibi geliyor bana.

Her koşulda Kovalar bu bir yıllık süreçte kendilerini daha canlı ve enerjik hissedecekler. Sosyallikleri ve şansları, karşılaştıkları fırsatlar artabilir. Bu süreçte daha özgür ve bireyci, biraz mesafeli ve tepeden bakan bir yaklaşım tarzları olabilir. Salt hayata yaklaşım tarzlarında değil, dış görüntülerinde de değişiklikler sergileyebilirler. Arkadaşlıklardan, grupla yapılan işlerden yarar elde edebilirler.

DOLUNAY’IN ANLAMI
Dolunay 10 Ocak’ta Yengeç-Oğlak aksında gerçekleşecek. Geleceği görebilmek için geçmişe bakmamızı, geçmiş yaşam deneylerinden dersler çıkarmamızı gerektiren bir durumla karşı karşıyayız. Sevdiklerimizi büyütüp olgunlaştırırken, kendimizi de bu anlamda ihmal etmememize işaret eden bir anlamı var.

22 Ocak inişli çıkışlı, dalgalanmalar ve duygusal gerilimler yaratabilecek bir gün. Uranüs ile Venüs kavuşum halinde olacak. Sevgi, ilişkiler ve finansal konularda beklenmedik durumlarla karşılaşabiliriz. Eski modellerden özgürleşme zamanı gelmiş olabilir. Yakın ilişkilerde bireyliği ve özgürlüğü ifade etme arzusu yoğunlaşabilir. Mesafe nedeniyle ilişkilerde soğukluk veya salt arkadaşlığın kendini hissettirdiği, pek de romantik esintiler taşımayan bir etki olarak değerlendirebiliriz.

24 Ocak’ta da bir hayli yoğunluk göze çarpıyor.  Mars, geri giden Satürn’e uyumlu açı verirken, Venüs geri giden Satürn ile karşıt açı içerisinde olacak. Duyguların kontrolünün gerektiği, sevme kapasitesi ve ilişkilere bakış tarzının olgunlaştığı bir dönem söz konusu. Yaşamın bu alanının yeniden yapılanması ve bu anlamda kararlı bir şekilde sabırla ilerlemek önem kazanıyor.

İLK GÜNEŞ TUTULMASI
Yılın ilk Güneş Tutulması 26 Ocak’ta Kova burcunda Yeniay’da gerçekleşecek. Halkalı Güneş Tutulması Hint Okyanusunun büyük bir bölümünde, batı Endonezya’da, Madagaskar, Güneydoğu Asya ve Avusturalya’da izlenebilecek. Tutulmaların bir şeylerin zamanının geldiğini ifade eden önemli tetik araçları olduğunu hatırlayalım. Kişisel doğum haritalarımızda hangi alanda tutulma gerçekleşiyorsa orada önemli değişimler, gelişmeler, beklenmedik olaylar görülebilir.

 

 


 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.