Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EYLÜL AYI İLİŞKİLER ARENASI BAKIMINDAN ÖNEMLİ

EYLÜL AYI İLİŞKİLER ARENASI BAKIMINDAN ÖNEMLİ

Bu ay boyunca Terazi burcunda Merkür, Venüs, Mars gibi kişisel gezegenler bir gezegen birikimini oluşturacak şekilde sıralanarak çeşitli açılar yapacakları için Terazi’ye özgü sevgi, uyum, işbirliği, barış, huzur, diplomasi gibi konular gündemi meşgul edecek gibi gözüküyor.


Terazi burcu bu dünyaya dengeyi bulmaya, benlik duygusundan sıyrılarak “biz” bilincini geliştirmeye gelmiş, beraberlik veya ortaklık içerİsinde kendisini daha mutlu ve verimli hisseden insanların burcu. Burcun sorun yaratabilecek “gölge” diye nitelediğimiz yönleri, diğerlerinin onayına fazlasıyla önem vermesi, sosyal açıdan kabullenir olmak için uyumlu, uysal gözükerek kendi isteklerini ifade edememesi ve hayatın sürekli olumlu taraflarını görme eğilimidir, diyebiliriz.

Sevilme arzusu çok yüksek olan Terazi insanları, barış ve huzuru korumak amacıyla tepkilerini ortaya koymaktan kaçınarak her zaman uyumlu ve müsait davranmaya çalıştığında, içlerinde bastırılmış bir öfke duygusu büyüyebilir. Herkesin beğendiği, hatta sevdiği kişi olabilmek çok da gerçekçi bir durum değildir. Çok fazla uyum içersinde ve “biz” olmaya başladığında kendi “ben”ini yok etme veya ihmal etme ihtimali ortaya çıkar. Sonuçta, beklentileri karşılanmadığında karşısındaki kişiyi açık düşmanı gibi algılamaya kadar işi vardırabilir. Terazi burcunun diğer yıkıcı yönleri ise, rahatına düşkünlük, tembellik, talepkarlık ve karşıt burcu olan Koç’un olumsuz özelliklerini kullanabilmesidir.

TERAZİ’NİN GÖLGE YÖNÜNE DİKKAT!
Terazi horoskoplarda yakın ilişkileri, evliliği, iş ortaklığını ve danışmanlık ilişkilerini temsil eden alanı yönetir. Burası bir çeşit yansıtmalar evidir. Çünkü kendimizde mevcut olan özellikleri ortaya çıkaramadığımızda karşımızdaki insanlar kanalıyla bunları deneyimlemek, başka bir deyişle kendimizi tanımak durumunda kalırız. Eğer bastırılmış bir öfkemiz varsa, partnerimizin öfkeli ve meydan okur bir tarzda olması işten bile değildir! Aynı şekilde, henüz bağlanmaya hazır değilsek, söz veremeyen bir partneri hayatımıza çekmemiz mümkündür!

Terazi burcunun özelliklerinden biri tarafsızlık ve adalet duygusuna sahip olmasıdır. Adil olmak adına bir durumu her boyutuyla değerlendirip tartarken bir süre kararsız kalıyormuş gibi bir izlenim yaratabilirler. Halkla ilişkiler, hukuk, psikoloji gibi birebir ilişki gerektiren işlerde başarılı olma potansiyelleri yüksektir.

EYLÜL AYINDA İŞBİRLİĞİ GEREK!
Hatırlayacağınız gibi, Yeniay Eylül ayına girmeden, 30 Ağustos’ta Başak burcunda gerçekleşmişti. Yeni projelere daha kolay ve rahat bir şekilde başlayabilmemiz için gereken enerjiyle Eylül ayına başladık. Bu ay boyunca tek başımıza bir şeyler yapmak yerine, birileriyle işbirliği içerisinde olmak daha uygun olacaktır.

7 ila 9 Eylül’ü Mars, Merkür ve Venüs’ün Jüpiter’e vereceği gerilimli açılar nedeniyle biraz zorlu günler olarak değerlendirmek yanlış olmaz. Bu süreçte alacağımız kararlarda dikkatli olmakta yarar var. Aşırı heves ve iyimserlikle hareket etmek sıkıntı yaratabilir.

9 Mayıs’tan bu yana Oğlak burcunda geri gitmekte olan Jüpiter, Merkür ile gerilimli açı oluşturmadan hemen önce 8 Eylül’de, 12 derece 32 dakika ve saat 07:17 itibariyle düzelerek yoluna devam edecek. Böylece artık girişimlerimizi daha rahat bir şekilde yoluna koyabileceğiz.

JÜPİTER OĞLAK BURCUNA GEÇİYOR
9 Eylül’de ise, 12 derece 32 dakika ve saat 02:18’de Satürn ile de üçgen açı içerisinde olacak olan Jüpiter, sınırlarımızı nereye kadar esnetip genişletebileceğimiz konusunda bize ışık tutacak. Finansal açıdan ele alacak olursak, nerede savurgan, nerede tutumlu davrandığımızı gerçekçi bir şekilde gözlemlemek durumundayız. Fazlasıyla risk alıp gereksiz bir şekilde sınırlarımızı zorladığımız alanlarda biraz daha kontrollü ve disiplinli davranmamız gerekebilir. Öte yandan bunları rahatlıkla yapabileceğimiz de anlaşılıyor.

9 Eylül aynı zamanda Plüto’nun da 28 derece 30 dakika ile Yay burcunda ve saat 06:13’te düzelerek direkt harekete geçeceği bir gün. Nisan ayından bu yana son kez Yay burcunda geri hareket eden Plüto, Yay burcundaki yolculuğunu 27 Kasım’da tamamladıktan sonra, artık Oğlak burcunda serüvenine devam edecek. Kendi gücümüzün farkında olarak çok daha rahat bir şekilde projelerimizi gerçekleştirme yoluna gidebileceğiz.

12 ila 14 Eylül geçmişteki yaralarımızı sarabileceğimiz günler olarak değendirilebilir. Merkür, Venüs ve Mars, “Şifa”yı temsil eden Chiron ile etkileşim içersinde olacaklar.

15 Eylül’de 22 derece 54 dakika ile Başak-Balık aksında bir Dolunay daha gerçekleşecek. Yaşamımızda daha mutlu ve verimli olabilmemiz için yararsız olan ve gereksiz yere bizi meşgul eden konuları ayıklayıp eleyebileceğimiz bir zaman. Hayatımızı belki de daha basitleştirip, sadeleştirmemiz gerekecek.

YEPYENİ FARKINDALIKLAR BİZİ BEKLİYOR
16 Eylül’den 21 Eylül’e kadar, geri gitmekte olan Uranüs ve Neptün’ün alacağı açılar da bu sadeleşmeyi gerçekleştirebilmemize yardımcı olabilecek. Öngörülemeyeni temsil eden Uranüs, ani aydınlanmalarla bizi yepyeni farkındalıklara taşıyıp yeni bir düzen için atmamız gereken adımlar konusunda bizi adeta zorlayacak. Sis, karışıklık ve kaos duygusu verebilecek olan Neptün ise, bu kez ideallerimizi gerçekleştirebilmemize yardımcı olabilecek bir açı içerisinde bulunuyor.

22 Eylül’de Güneş 18:46’da Terazi burcuna girerken, sonbahar ekinoksu gerçekleşecek ve gün ile gece birbirine eşit olacak.

Venüs, 24 Eylül’de saat 06:00 itibariyle Akrep burcuna girerken yakın ilişkilerde daha derinleşmek ve yoğunlaşmak ihtiyacında olabiliriz. Venüs, Akrep burcunda zorlandığı bir konumdadır. Akrep sabit bir burç olduğu için ilişkilerde takıntılı olduğumuz konuları değiştirip dönüştürmemiz zorlaşabilir. Ancak Akrep burcundaki Venüs de sevgi, değer ve ilişkilerde dönüştürmemiz gereken konularla yüzleşmek ve işe yaramayan yönleri arıtarak dönüştürmek gerekliğine dikkat çeker. Sevgi alışverişinde kıskançlık, manipülasyon, güç ve kontrol temaları ortaya çıkabilir.

ESKİ MESELELER GÜNDEME GELEBİLİR
24 Eylül’de ise, Merkür bu yıl son kez yine hava gruplarından olan Terazi’de geri gitmeye başlayacak. Geçmişte bıraktığımız ilişkilerimiz, o insanlarla olan meselelerimiz henüz bitmemişse yeniden canlanabileceği gibi, işle ilgili olarak bazı eski projelerimizin tekrar gündeme gelmesi de söz konusu olabilir. Merkür geri gitmeye başladığında zihnimizin içe yöneleceğini hatırlayacak olursak, bu dönemi biraz kendi kendimize kalıp ilişkilerimiz üzerinde düşünmek için bir fırsat olarak değerlendirebiliriz. 15 Ekim’e dek olan bu süreçte kendimizle olan ilişkimiz, hayattan ne istediğimiz, ne beklediğimizi sorgulayabilir ve süregelen ilişkilerimizde sorunlar varsa onları nasıl aşacağımız gibi konulara yoğunlaşabiliriz.

28 Eylül’de Terazi burcunda oluşacak Yeniay’dan bir gün önce,  geri giden Merkür’ün Neptün ile uyumlu bir açı içerisinde olması özlem ve ideallerimizi gerçekleştirebilmek açısından umut verici gözüküyor. Ancak, söylenen sözleri kendi algı süzgecimizden işimize geldiği gibi geçirerek kendi kendimizi kandırmamaya, yanıltmamaya da özen göstermeliyiz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.