Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MAYIS AYI BİZİ İÇ DÜNYAMIZA ÇAĞIRIYOR

MAYIS AYI BİZİ İÇ DÜNYAMIZA ÇAĞIRIYOR

Mayıs ayı toprak gruplarında oluşan bir büyük üçgen ile başlıyor. Boğa’daki Venüs, Başak’ta geri giden Satürn ve Oğlak’ta geri gitmekte olan Plüto bu büyük üçgeni oluşturuyorlar. Bizim için değerli olan konulara odaklanmamız, verimli ve başarılı olmamız için gereken enerji mevcut. Burada kişisel konularımızla ilgilenirken hırsa kapılıp hayatın diğer yönlerine kendimizi kapatmamamız önem taşıyor. Herhangi bir konuda anlaşma zemini yakalamak istiyorsak bu günler ideal.


2 Mayıs’ta Merkür kendi yönettiği burçlardan olan İkizler’e geçerken, ertesi gün Başak’ta 19 Aralık’tan bu yana geri gitmekte olan Satürn artık doğrularak burçlar çemberindeki yolculuğuna devam edecek. Merkür İkizler burcunda tüm olumlu ve olumsuz yönlerini ortaya çıkaracak şekilde çalışır. Düşünceler hızla ve sıklıkla değişebilir. İletişimin ritmi yükselir. Tarafsız bir şekilde bilgileri aktarmak, konuları tüm yönlerini değerlendirerek ele almak olumlu yönlerindendir. Ancak sabırsızlık nedeniyle aklımız dağınık ve düşüncelerimiz tutarsız olabilir. Karşımızdakini dinlemekte zorlanabiliriz. Aktifleşen zihnimiz Merkür’ün 26 Mayıs itibariyle geri harekete geçmeye başlamasıyla yavaşlayacak ve iletişimde bizi zorlayan yönlerimizle ilgilenebileceğiz. 19 Haziran’a kadar devam edecek olan bu süreçte Merkür içe yönelik olarak çalışacağından, zihnimiz derinleşmek ihtiyacındadır. Hatta günlük kaygılar, endişelerden uzaklaşarak belki de biraz susmak ve zihnimizi durdurmak zamanı gelmiş olabilir. O yüzden gerçek düşüncelerimizi ve iç sesimizi duymaya çalışmak ihtiyacı ile biraz yalnız kalarak kendimizi analiz etmek istememiz doğaldır. Bu anlamda içimizi esinlerle doldurarak ruhumuzla temas etmemizi sağlayacak resim, müzik, sanat ve edebiyat ürünleri ile ilgilenmek çok iyi olabilir. Eski anlaşmazlıklarımızı çözebilir, belleğimizin bir köşesinde sıkışıp kalmış eski konuları tekrar hatırlayarak yeni bir anlayış ve bilinçle üzerinde düşünmeye çalışabiliriz. Bu süreçte sonradan Merkür düzeldiğinde ancak fark edebileceğimiz bazı ayrıntıları gözden kaçırma ihtimalimiz olduğu için, yeni bir projeye başlamayıp elimizdeki işleri toparlamak ve önemli kararları sonraya bırakmak yerinde olur.

3 Mayıs’ta Satürn direkt hareketle ilerlerken, İkizler burcuna bir gün önce girmiş olan Merkür ve Oğlak’taki geri giden Plüto ile yapacağı gerilimli açılar seyahat, eğitim ve iletişim ile ilgili konularda sıkıntılar yaratabilecektir. Sesimizi duyuramadığımızı, anlaşılamadığımızı, bir şeylere zorlandığımızı düşünebiliriz. Bazı konularda karar vermek veya anlaşma, sözleşmeler yapmak durumundaysak, bir noktaya ulaşabilmemiz biraz zor. 4 Mayıs ise, Neptünyen enerjinin hakim olduğu yine zor, karışık bir gün olarak gözüküyor.

YENİAY VE DOLUNAY VAR!
Bu ay Boğa ve Akrep akslarında Yeniay ve Dolunay gerçekleşecek. Türkiye’nin burcu Akrep olduğu için bu akslarda olup biten bütün gökyüzü olayları pek çok gezegenini tetikleyebileceğinden bizler için önemli. Kişisel düzeyde de hangi alanlarda nasıl etkileneceğimizi haritalarımızdan izlememiz mümkün. 5 Mayıs’ta Boğa burcunda Güneş ve Ay 15 derecede birleşerek Yeniay’ı oluşturacaklar. Boğa’nın sahip olmak, Akrep’in ise paylaşılan değerler ve bir potada erimekle ilgili burçlar olduğunu hatırlayacak olursak bu konularda bir takım olaylar gündeme gelebilir. Yeniay kişisel doğum haritalarımızda hangi alanda oluşmuşsa orada bir ay boyunca bir hareketlilik, yeni başlangıçlar ve gelişmeler bekleyebiliriz. 20 Mayıs’ta ise Boğa-Akrep aksında 29 dereceyle bir Dolunay daha deneyimleyeceğiz. Hatırlayacak olursanız, geçen ay da aynı aksta bir başka Dolunay gerçekleşmişti. O sırada alınan sonuçları ve bir takım durumları bu Dolunay’da tekrar gözden geçirmemiz ve gerekiyorsa değişiklik yapmamız gerekebilir. Doğru adımlar atmışsak, meyvelerini toplamamız söz konusu…

9 Mayıs’ta Jüpiter Oğlak’ta geri harekete başlayacak. 8 Eylül’e kadar devam edecek bu dönemde felsefi ve derin düşünmeye, psikolojik tahlillere eğilimli, iç dünyamızı zenginleştirme çabası ihtiyacında olabiliriz. Jüpiter’in gölgelerinden olan abartı, kimi zaman aşırı iyimser, kimi zamansa aşırı kötümser olmamıza neden olabilir. Kalabalıktan kaçıp, doğada, açık alanlarda olmak, içimizle temasta olmak, kendimizi bu anlamda zenginleştirmek isteyebiliriz. Jüpiter’in geri hareketi iş dünyası açısından çok da elverişli durumları çağrıştırmayabilir. Hukuksal konularda, anlaşma ve sözleşme imzalarken dikkatli olmakta yarar var. Kişisel düzlemde, Jüpiter geri giderken her şeyin tıpkı eskisi gibi olmasını isteme arzusu ortaya çıkabilir. Ancak geçmişe takılı kalıp bugün elde ettiklerimiz için mutlu olmazsak gelecekte neye yöneleceğimizi bilememek durumunda karşılaşabiliriz. 

11 Mayıs’ta Aslan’daki Mars’ın geri giden Plüto ile gerilimli açısı gerçeğin asıl yüzünün gün ışığına çıkabileceğine işaret ediyor.

17 ve 18 Mayıs daha yumuşak enerjilerle dolu günler. Venüs, sevdiklerimizle ilişkilerimizi geliştirmek, varsa yapılan hataları düzeltebilmek fırsatını veriyor.

ANİ VE BEKLENMEDİK OLAYLAR
Geri gitmekte olan Jüpiter, 21 Mayıs’ta Uranüs ile, Mart sonunda olduğu gibi, aynı açıda olacak. Dolayısıyla o dönemdeki konuların tekrar ele alınmasına neden olabilecek ani ve beklenmedik olaylar yaşamamız mümkün. Olumlu anlamda bir şeylere başlamışsak ödüllerini toplayabiliriz. Ancak, ilişkilerde aldanma, aldatılma gibi konular gündemdeyse, artık su yüzüne çıkması beklenebilir. Toplumsal düzeyde ise, yüksek öğrenim kurumları, yurt dışı, inanç ve felsefeler ile ilgili durumlar ortaya çıkabilir.

23 Mayıs iletişim açısından zor bir gün olarak gözüküyor. Etrafımızdakileri incitmememiz açısından ağzımızdan çıkan her söze çok dikkat etmemiz gerekiyor. 25 ve 26 Mayıs ise, gerek ilişkilerde gerekse de finansal konularda bir hayli zorlanabileceğimiz günler.

26 Mayıs, enerjilerin yön değiştirdiği önemli bir gün. Hem Merkür İkizler’de geri gitmeye başlıyor, hem de Neptün Kova burcunda geri harekete başlıyor. Yukarıda açıkladığım gibi, Merkür zihnimizi derinleştirirken, bizi önce susup iç sesimizi dinlemeye davet ediyor. Neptün ise, bir yandan spritüel anlamda bizi ani uyanışlarla farkındalıklara çağırırken, bir yandan da sis etkisi yaratarak gerçekleri daha farklı görmemize neden olabilecek bir enerji veriyor. Merkür 19 Haziran’da doğrulana kadar kafamız karışık ve belirsizlikler nedeniyle kararsız olabiliriz. Daha sonra verileri tarafsız bir şekilde değerlendirebilecek duruma gelebileceğiz. Neptün geri giderken hayal gücümüzün canlanması ve duyarlılığımızın artmasıyla yaratıcı yönlerimizin ortaya çıkması beklenebilir. Kalabalıklardan uzaklaşarak sessizlik ve inzivada kendimizi dinleyebileceğimiz kaçamaklara ihtiyaç duyabiliriz. Dış dünyada ise, medya, eğitim, ulaşım ve iletişim ile ilgili sorunlar yaşamamız mümkündür.

 

 

 

 

 

 


 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.