Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MİKRODALGA FIRIN KULLANIYOR MUSUNUZ?

MİKRODALGA FIRIN KULLANIYOR MUSUNUZ?

Evde yapılan basit bir deneme ile mikrodalga fırın kullanmanın zararlarını çok net bir şekilde görebilirsiniz. Nasıl mı? Önce iki tane bitki alın, birine normal şekilde kaynatılıp soğutulmuş su, diğerine ise mikrodalga fırında kaynatılıp soğutulmuş su verin ve bir hafta kadar bekleyin. Sonuca şaşıracaksınız. Bu süre zarfında mikrodalga fırındaki su ile beslenen bitkinin öldüğünü, ancak diğerine herhangi bir şey olmadığını gözlemleyeceksiniz.


Dünyada yapılan birçok araştırma mikrodalga fırının insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bizi uyarıyor. Bazı bilim adamları bunun pişirme süresi ile bağlantılı olduğunu iddia etse de, 1976-1987 yılları arasında mikrodalga fırın kullanımının Rusya’da yasaklandığını unutmamak gerekir.

Mikrodalgalar da ışın dalgaları veya radyo dalgaları gibi bir çeşit elektromanyetik enerjidir ve elektromanyetik güç veya enerji spektrumunun bir kısmını işgal ederler. Her mikrodalga fırında bir magnetron vardır. Bu bir tüptür ve burada elektronlar hem manyetik hem de elektrik alanlarından etkilenerek 2450Mega Hertz veya 2.45 Giga Hertzlik bir mikrodalga radyasyonu üretirler. İşte bu radyasyon, yiyeceklerdeki moleküllerle etkileşim yapar.

Ticari fırın modellerinde 1000Wattlık bir elektrik akım vardır. Magnetron denilen tüpten üretilen bu mikrodalgalar fırının içindeki besini bombardımana tabi tutarken kutupsal moleküllerin de aynı frekansta saniyenin milyonda biri bir zamanda dönmelerini sağlarlar.
Bütün bu aktivite yemeğin ısınmasını sağlayan moleküler bir sürtünmedir. Bu alışılmadık ısıtma şekli çevredeki moleküllere zarar verir, onları parçalara ayırır ve deforme eder.

Mikrodalga kullanarak pişirme yönteminin hem günlük yemek pişirmede hem de bebeklere verile biberon sütlerinin ısıtılmasında çeşitli zararlarının olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca, 1991 yılında, Oklahoma’da mikrodalgada ısıtılmış kan verilen bir hasta ölmüştür. Mikrodalga da ısıtılmış kan hastanın kendi kanında değişim yapmış ve sonuçta hastanın ölümüne sebep olmuştur.

Yapılan çalışmalar gösteriyor ki, ne kadar kaliteli bir model olursa olsun, mikrodalga ışınım cihazın 5 cm kadar dışına taşabilmekte. Ayrıca eğer duvara yakın yerleştirdiyseniz, bu ışınım duvardan geçip diğer odada da radyasyon yayar.

MİKRODALGA FIRINLARIN ETKİLERİ
1- Kansere Yol Açan Etkiler:
-Atmosferdeki radyoaktivite ile bir bağlanma etkisi yapması, böylece yiyeceklerdeki alfa ve beta partiküllerinin artması,
-Süt ve diğer tahıl tanelerinde bulunan protein hydrolysate bileşimlerinde kansere yol açan maddeler yaratması,
-Mikrodalgaya maruz kalan yiyeceklerde ki temel maddelerin değişmesi dolayısıyla sindirim sisteminde bozuklukların ortaya çıkması,
-Yiyeceklerin sıvılarında değişiklik olmasından dolayı lenfatik sistem de çalışma düzensizliklerinin ortaya çıkması.
-Mikrodalgaya maruz kalmış gıdaların tüketilmesinden sonra kan serumunda yüksek oranda kanser hücreleri görülmesi (cytomalar ve sarcoma gibi hücre tümörleri)
-Dondurulmuş gıdalar mikrodalga kullanarak çözdürüldükten sonra bu gıdalarda ki glucosid (hidrolize edilmiş dextrose) ve galactoside (okside olmuş alkol) elemanlarının metabolik bölünmelerinde bozukluklar ortaya çıkması,
-Özellikle taze köklü sebzelerde kansere yol açan serbest radikallerin (yüksek reaksiyonlu tamamlanmamış moleküller)  meydana gelmesi,
-Yapılan istatistiklerde mikrodalgada pişirilmiş yiyecekleri tüketen kişilerin çoğunda mide ve bağırsak kanserleri görülmüş, aynı zamanda perifer hücre dokularının dejenere olduğu bunun sindirim ve dışkılama sisteminde yavaş yavaş bozulmalara yol açtığı tespit edilmiştir.

2- Besin Değerinde Azalma:
Araştırmalara göre mikrodalga fırınlardaki ışınlara maruz kalmak yiyeceklerin besin değerlerinde azalmaya yol açmaktadır.  Bu konudaki en önemli bulgular:
-Bedenin B-complex vitaminleri, vitamin C, Vitamin E ve tüm yiyeceklerdeki lipotropiklerden yararlanma yeteneğinin azalması.
-Test edilen bütün gıdalarda beden için en gerekli enerjinin yüzde 60–90 arası azalması;
-Alkoloidlerin (nitrojen bazlı organik elementler), glucosidlerin, galactosidlerin ve nitrilosidlerin metabolik davranışlarında ve entegrasyon yeteneğinde azalma,
-Et ürünlerinde ki nucleoproteinlerin harab olması;
-Ayrıca, bu ışınlara maruz kalan bütün yiyeceklerde belirgin bir şekilde yapısal yok olmalar tespit edilmiştir.

Bu yazılanların tam karşıt görüşlerini de çeşitli internet sitelerinde ve bazı bilim adamlarının açıklamalarında okuyabilirsiniz. Karar sizin ancak çayınız için gerekli suyu ısıtmak için başka bir yöntem denemek fena fikir değil gibi gözüküyor, ne dersiniz?

SAĞLIK & GÜZELLİK BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.