Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

7 ADIMDA BAHARA HAZIRLANIN

7 ADIMDA BAHARA HAZIRLANIN

Bütün bir kış beklediğimiz o cıvıl cıvıl sokaklar, güzel havalar, aydınlık günler ve dallarında çiçekleriyle bahar sonunda geldi. Ama her mevsim değişiminde organizmamız, bağışıklık sistemimizi ve vücut içindeki çeşitli faaliyetleri kontrol eden hormonlarımızı dış ortama uyumlu hale getiriyor, bu da bizi ilkbahara girerken zayıf düşürüyor. Kendinizi bahara nasıl hazırlayacağınızı öğrenmek ve bu güzel günlerin keyfine varmak için önerilerimize kulak verin.


1- Sabahları uyanmakta güçlük çekiyorsunuz, uykunuzu yeterince alamıyorsunuz. Oysa hava aydınlanmış, günün ilk ışıkları odanıza dolmuş bile. O zaman kendinizi suyun tazeleyici gücüne teslim edin. Hem uykunuz açılır, hem kan dolaşımınız hızlanır. Bunun için biraz da soğuk su masajı gerekebilir, ama sonuçta yorgunluğunuzu atmış olacaksınız.

2- Kış boyu dolabınızda duran koyu renkli, kalın, iç karartıcı kıyafetlerinizi kaldırma zamanı geldi. Dışarda nasıl ki yemyeşil ağaçlar, pespembe çiçekler, mavi bir gökyüzü var, siz de doğanın bu canlı renklerine ışıltınızla karşılık verin.

3- Ne derler bilirsiniz, kahvaltıyı kendin ye, öğlen yemeğini dostunla paylaş, akşam yemeğini düşmanına ver! Sabah zengin, doyurucu bir kahvaltıyla güne başlayın. Menünüze süt ve meyva eklemeyi sakın unutmayın. Bahar aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için daha çok sebze meyve tüketmelisiniz.

4- Bedeniniz artık ışık ve temiz hava için can atıyor. Havalar buna olanak tanırken çıkın yürüyün, baharın keyfini çıkartın. Çünkü gün ışığı sayesinde vücudunuz uyku hormonu melatonin üretimini azaltacak ve mutluluk hormonu serotonini salgılamayı artıracaktır. Bu sayede yaşam isteği ve enerjiyle dolacaksınız.

5- Hissettiğiniz yorgunluk gayet normal, çünkü kışın yükünü atıyorsunuz. Ama bu sırada küçük kaçamaklar yapabilirsiniz; bitter çikolata, mutluluk hormonu serotonin üretimini arttırarak enerji veriyor.

6- Bol bol su için. Kan dolaşımınızı harekete geçirmek için günde iki litre su içmelisiniz. Bitki çayı, meyve suları da tüketebilirsiniz ama çay, kahve gibi içeceklerden uzak durun çünkü vücuttaki suyu emer ve halsizliğe neden olur.

7- Daha önce denemediyseniz biz söyleyelim: Yoga zor değildir, nefesinizi açar, sizi dinlendirir ve enerji verir. Bir pencerenin önüne geçerek kollarınızı başınızın sağından ve solundan yukarıya doğru uzatın. Öne derin bir nefes alarak ciğerinizi temiz bahar havasıyla doldurun. Nefesinizi verirken göğsünüzü öne doğru düşürün. Eğer nefes ritminde zorlanırsanız dalgaların kıyıya vuruşunu, sonra yavaş yavaş çekilişini düşünerek nefesinizi buna göre ayarlamayı deneyin. Rahatlamayı hissedeceksiniz.


SAĞLIK & GÜZELLİK BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.