Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ONSUZ BİR HAYAT DÜŞÜNEMEM!

ONSUZ BİR HAYAT DÜŞÜNEMEM!

Her kadın gibi anne olmayı çok istesem de, hamile olduğumu öğrendiğim gün çok mutlu olsam da, diğer taraftan endişelenmiş, hatta “Acaba çok mu erken, ona iyi bir anne olabilecek miyim?” sorularını kendime defalarca sormuştum.


Çünkü Selin planlı bir bebek değildi, bize dünyanın en güzel sürprizini yapmış ve dünyaya gelmeye kendi karar vermişti.

Ama hamileliğim ilerledikçe hele hele kızımın hareketlerini ve tekmelerini hissettikçe endişelerim azalmaya başladı. İlk aylar yaşadığım sabah bulantıları, son 2 ay şişen ve yürümemi zorlaştıran ayaklarım dışında hayatımı ve bebeğimin hayatını zorlaştıracak büyük bir sorun yaşamadım. Çok pozitif bir anne adayıydım, elimden geldiğinden hamileliğimin tadını çıkarmaya çalıştım. Çünkü hayatım boyunca kızım Selin’e ancak bir kez hamile olabilirdim ve bu mucizeyi yaşayabildiğim için çok şanslıydım. Hamileliğim boyunca anne adayı olma şansını yakaladığım için Allah’a her gün şükrettim.

 Tamı tamına 37 hafta boyunca çalıştık kızımla, bazı günler çok yorulduk ama hep mutlu olduk. 38. haftanın ortalarında da aceleci prensesimiz ailemize katılarak babasıyla annesini çooook mutlu etti. Anne baba olmak tartışılmaz çok güzel duygulardı ama Selin gibi huysuz ve zor bir bebeğe sahip olmak ise çok yorucuydu. İlk 7-8 ay bizi çok zorladı minik cadımız; gaz sancıları, bitmek bilmeyen gece ağlamaları, yaklaşık 2 ay süren yalancı kabızlık, mini minicikken ve yeterli sütüm varken emmeyi bırakması (ama yılmadım ve sütümü sağıp ona biberonla içirdim), kızım 3 aylık olur olmaz onu anneannesine bırakıp işe geri dönmek zorunda kalmam, kaşık mamasına geçtiğimizde saatler süren mama yedirme çalışmaları zaman zaman kendimizi çaresiz hissetmemize neden oldu. Ama her şeye rağmen ona sahip olmanın güzelliği hiçbir şeyle kıyaslanamazdı, bunun farkındaydık.

Şimdilerde Selin, 15 aylık çok eğlenceli çok sıcak, çok sosyal ve sevgi dolu ve bir o kadar da yaramaz bir çocuk oldu, hayatımıza eğlence ve neşe katıyor. Hatta eşimle sık sık “Kızımız yokken acaba neler yapıyorduk, o olmayınca hayatımız ne kadar boş ve renksizmiş” diyoruz.

Evet anneciğim, sen henüz hayatımızda yokken de biz mutlu bir aileydik ama sen aramıza katıldıktan sonra daha mutlu ve daha kalabalık bir aile olduk. İyi ki varsın, senin için her şeye değer, iyi ki seni dünyaya getirmişim meleğim. Seni çok seviyoruz ve hayatın boyunca hep şimdi olduğun kadar mutlu olmanı diliyoruz. Gülen yüzün hiç solmasın ve inşallah karşına seni üzmeyecek, kıymetini bilecek insanlar çıksın bebeğim.

FUNDA AYDOĞDU

 

Siz de hikayenizi bize göndermek istiyorsanız
lütfen üye olmak için tıklayınız.
BENİM HİKAYEM BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.